Totta kai kritiikkiä tulee, kun rajoituksia säädellään täydellä mutulla.
Aika tiukka analyysi pelkkien lehtitietojen perusteella.
Eilen IL:n toimittaja yritti varmaan viiteen otteen kysyä Jämäkältä "paljonko tehohoitokapasiteettia on jäljellä ja mikä potilasmäärä on kriittinen sen kannalta", mutta tähän ei minkäänlaista vastausta saatu, vaan pelkkää ympäripyöreää länkyttämistä.
Joka kerta kun jotain numeroja on annettu, niitä on kritisoitu kahta kauheammin. Esim. kaikki kiihtyvis- ja leviämisalueiden säätämiset sekä alueelliset rajat. Uskottavuus sille, että sinä ja muut kriitikot tyytyisivät mihinkään Exit-planiin, on aika pieni.
Joka kerta, kun poliitikolta kuullaan lupauksia tulevaisuuden toimista, sidotaan sillä käsiä ja altistutaan kritiikille, joka puolestaan jälleen hankaloittaa päätöksentekoa. Hyvänä esimerkkinä oikeusministeri Henriksson, joka joskus yli puoli vuotta sitten totesi, että kuntavaalit pidetään normaalisti. Virhe.
Kun tulevaisuutta ei tiedetä, jokainen eksakti lupaus tai julkisuuteen annettava toimenpidesuunnitelma kaventaa päätöksentekoa.
Tässä nyt on kuitenkin aivan selvää, että rajoitustoimenpiteitä höllätään heti kun rokotekattavuus ja tartunnat laskevat. Tämä on kyllä tuotu myös ilmi, ja sen pystyy jokainen arkijärjelläkin päättelemään. Mitään takeita ei kuitenkaan ole sille, että rajoituket poistuvat toukokuussa, syyskuussa tai edes lokakuussa.