Nämä ovat varmaan noita Worldometersin lukuja? Se "toipuminen" on siellä aika hatusta vedettyä ja sitä kautta myös "aktiivisten tapausten" määrä.
Jos lasketaan kaikki täysin oireettomatkin mukaan, sikäläisen tilastokeskuksen satunnaisotannan ja muiden tutkimusten mukaan luku oli n. 200 000 sinä hetkenä tartunta päällä maaliskuun alussa. Nyt varmaan reilut puolet siitä. Sairaita (=millään tapaa oireisia) sitten lähempänä 50 - 75 000.
Pirun isoja lukuja yhä kaikki tietysti. Mutta toisaalta sairaalassa olevien ja sinne joutuvien määrä puolittuu koko ajan kahden viikon välein.
Wordometersillä on samat luvut kuin esim. BBC:llä, jonka seurantaa seuraan päivittäin (eli esim. tuorein
Covid-19 in the UK: How many coronavirus cases are there in your area?, linkki BBC:n sivuille). Lisäksi seuraan siis NHS:n päivittäistä raporttia (sähköpostista england.covid-data(at)nhs.net).
On noissa lukemissa kuitenkin nähtävissä myös nuo laskut, vaikkakin osin viiveellä. Eli esim. aktiivitapauksissa 31.1.>23.3. kahdesta miljoonasta 481 tuhanteen. Eli huomattava lasku alle kahdessa kuukaudessa.
Tämähän siis riippuu "sairaan" määrittelystä. Virusta todetusti elimistössä ja testi tehtynä, mutta suurella osalla lievät oireet. Tavallaan "sairas" kuitenkin. Briteissähän on ollut käytössä myös tämä "coronavirus symptoms tracker", jolla on voinut listata itse näitä oireitaan, jos luulee niiden olevan koronataustaisia. Trackerissa on useimmilla alueilla ollut paljon enemmän tapauksia kuin itse tutkimuksella osoitettuja aktiivitapauksia. Eli "tuntemuksia" ja "oireita" ollut useimmilla kuin havaittua koronaa. Totuus lienee jossain puolivälissä.
Joka tapauksessa hurjia lukujahan nuo olivat pahimmillaan.