Enemmän tämä välimalli on ainakin tähän saakka säilyttänyt taloutta kuin muut mallit. Tietysti vaihtoehtoista historiaa ei ole tarkasteltavissa, mutta täydet lockdownit ovat tuottaneet muualla taloudellisesti ja toiminnallisesti heikomman tuloksen. On ihan selvää, ettei tämä ole mikään "uusi normaali", ei tällaisessa pidempään voida elää, mutta voi olla että on pakko elää suurinpiirtein tällaisessa tilanteessa jonkin aikaa. Iso ongelma on se, ettei sitä horisonttia ole antaa, kun rokotuksen maalitolpat tuntuvat siirtyvän ja häilyvän koko ajan.
Samaa mieltä jälleen. Tosin erottelisin sen, että onko lockdownilla onnistuttu painamaan tartunnat alas vai ei. Ne maat, joissa homma on pelittänyt, ovat toipuneet myös taloudellisesti erinomaisen hyvin ja lyhyellä aikavälillä. Lista on vaan harmillisen lyhyt: Kiina, Taiwan, Irlanti ja Uusi Seelanti. Ja voiko Kiinan yhteydessä edes puhua pandemiasta, vai oliko korona heille epidemia... Mutta taloudelle karmeintahan on ollut niissä maissa, missä tartunnan pääsi lapasesta, ja pitkillä lockdowneilla ulkonaliikkumiskieltoineen on jouduttu täysin sietämättömään tilanteeseen.
Rokotusten suhteen Suomella ei ole oikein muuta osaa, kuin tökkiä saadut rokotteet sitä mukaa nahkoihin, kun niitä maahan saadaan. Viimeksi tänään THL:n edustaja vahvisti, että tämän hetken kapasiteetti riittää 500000 rokotukseen viikossa, mutta pullonkaula on rokotteiden saatavuus. Alkuun rokotteita ei tullut edes luvattuja määriä, mutta nyt ennakkotiedot natsaa toimituksiin. Tätä voi toki pitää maalitolppien siirtymisenä, mutta siirtelynä en sitä pitäisi. Aikataulua ei vain pystytä kiristämään, koska ollaan meille osoitettujen kiintiöiden varassa. Mutta horisontiksi nykyvauhdista ei oikein ole, siitä samaa mieltä.