Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 013 672
  • 81 135
Suosikkijoukkue
HIFK

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ilmeisesti kuitenkin näistä kahdesta selkeästi isommin tartuntaketjuja on lähtenyt tuolta bileistä.

En olisi tästäkään enää mitenkään varma.


Päätöksen taustalla on Jyväskylässä nopeasti kasvaneet tartuntamäärät, jotka kohdentuvat erityisesti lapsiin ja nuoriin.

Karanteeneja kohdistuu tällä hetkellä yli 10 koululle. Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminnassa uusia tartuntoja on ilmennyt kuluneella viikolla mm. jalkapallossa, koripallossa, jääkiekossa, jääpallossa, kuntosalitoiminnassa ja vesipallossa. Altistumiset ovat joukkuetoiminnassa olleet laajoja.

Koska tartuntoja ilmenee nyt erityisesti lapsilla ja nuorilla, sairaalahoidon tarve ei ole vielä kasvanut

Minusta nuo kaikki viittaavat vahvasti siihen suuntaan, että nuo nuorten harrastusryhmät ovat nyt se dominoivampi. Vaihto-opiskelikoista ei edes puhuta enää mitään.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

Vaikka tuolta voit lukea että se on erittäin harvinaista lapsilla. Toki jos tuon minimaalisen riskin mukaan menee niin ei, sitten ei kannata nähdä niitä isovanhempia. Eikä niiden isovanhempia kannata käydä kaupassa eikä missään muuallakaan. Sama todennäköisyys.

Tätä juuri ihmettelen tällä että missä on osalla se suhteellisuuden taju? Kukin tyylillään ja voi olla oikeasti sairaita isovanhempia mutta se että lapset ei näe isovanhempia kun on minimalistinen todennäköisyys saada se lapsenlapsilta on minusta vaan ihmeellistä. En ymmärrä.
Brittiläisen datan perusteella jopa ikäryhmässä 0-6 vuotta tapauksia arvioidaan olevan käytännössä saman verran kuin vanhemmissakin ikäryhmissä. Lapsilla koronavirus (onneksi) on äärimmäisen harvoin millään tavoin vaarallinen, mutta silti he voivat tartuttaa muita.

Data löytyy tuolta jos ketään kiinnostaa, mene kohtaan: COVID-19 infections, hospital admissions and deaths by age 
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Hallitus julkaisi juuri uudet tasot 2 ja 3. Varasuunnitelma ei toki miellytä, varmaan ketään, edes suunnitelmien laatijoita.
Höpö höpö. Tuo ei ole mikään varasuunnitelma, vaan reaktio sen puuttumiseen. Reaktiivisuus ja proaktiivisuus ovat eri asioita.
Nuo ovat ei-EU-maita, joten tietysti ne ovat tehneet omia hankintojaan. Sveitsi ja Norja eivät ole saaneet rokotteita yhtään Suomea enempää, eivätkä siten ole kyenneet väestöään rokottamaan sen enempää. Saksan lisätilaus tulee vasta sen jälkeen, kun Pfizerin koko EU-tilaus on toimitettu. Parin EU-maan Pfizerin rokotteen omista kiintiöistään luopuminen ja sen osuuden jakaminen nyt olisi Suomen luvuissa tällä hetkellä ihan pelkkä pyöristysvirhe.
Mikään ei estä EU-maita tekemästä omia hankintoja. Miksi tällainen täysin vatipäinen selitys menee läpi ja päsee elämään? Mitään esteitä omille hankinnoille ei ollut.
Se että jossain olisi miljoonien rokotteiden kasa, josta Suomi olisi voinut saada omalle väestölleen tässä ja nyt annokset, kun vain olisi toiminut toisin, ei kuvasta todellisuutta.
En toimi luulon pohjalla. Israelissa ja Yhdysvalloissa rokotteita on suhteellisesti paljon enemmän kuin Suomessa tai Euroopassa. Tämä oli mahdollista hoitaa hyvin tai tällä tavalla, kun nyt on. Kummasti esim miljoona Modernaa tai Pfizeria nyt paikkaisi tuota AZ:n toimitusongelmaa. Mitään koko väestön kattavaa hankintaa ei olisi tarvinnut tehdä, mutta muutoksiin olisi pitänyt pystyä varautumaan.

Käsittämättömän matala vaatimustaso täälllä on hallitukselle monenkin kirjoittajan toimesta. Itse odotan enemmän, koska kaikki työkalut paremmalle onnistumiselle on olemassa.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Tuliko viime kesän isommista ulkotapahtumista mitään isompia tartuntasettejä? Itse en muista enää sinne asti. Sen kuitenkin muistan että ainakin somessa näki paljon erilaisia tapahtumia missä tuttujakin pyöri.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuliko viime kesän isommista ulkotapahtumista mitään isompia tartuntasettejä? Itse en muista enää sinne asti. Sen kuitenkin muistan että ainakin somessa näki paljon erilaisia tapahtumia missä tuttujakin pyöri.
Ei tainnut tulla, mutta silloin olikin tartuntatilanne huomattavasti parempi. Monissa kaupungeissa oli vain jotain yksittäisiä tartuntoja, joten aika turvallisesti pystyi liikkumaan ihmisten ilmoilla. Nyt kun niitä taudin kantajia on huomattavasti enemmän, riskit "koronalingoille" ovat koholla.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
En haluaisi kyllä olla tapahtumajärjestäjien housuissa tällä hetkellä. Käytännössä voidaan sanoa kesän olevan peruttu vähänkään massiivisempien keikkojen yms osalta. Toki toivon olevani väärässä.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Tuliko viime kesän isommista ulkotapahtumista mitään isompia tartuntasettejä? Itse en muista enää sinne asti. Sen kuitenkin muistan että ainakin somessa näki paljon erilaisia tapahtumia missä tuttujakin pyöri.

Eikös viime kesänä peruttu noita, no oikeasti isoja tapahtumisia, festareita ja isoja konsertteja.
Se taisi aika paljon ns. rajoittaa leviämistä.

Nyt itseä hieman arveluttaa tuo ensi kesä ja sen tilanne isojen tapahtumien osalta. Kovalla uskolla markkinoidaan ja myydään festareille jne lippuja. On tietenkin hyvä, että uskotaan tulevaisuuteen ja rokotteeseen sekä sen vaikutukseen, mutta mikä on tilanne kesällä?
Missä vaiheessa isomman tapahtuman mahdollinen peruuntuminen pitää tehdä?
Kestääkö isompien tapahtumien järjestäjien kassa sen, että tulevakin kesä peruuntuu?
Siis jos niin käy
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tapahtumanjärjestäjät voisivat markkinoida kesälle jotkut supermegafestarit kaikille heille, joilla on todistus rokotuksesta ja käärillä niillä isot voitot. Metallicaa, AC/DC, Ed Sheerania, Slipknottia ja vaikka vittu Darudea. Tosin "pienimuotoinen" ongelma taitaa olla, että koronarokotteen saaneiden keski-ikä on nykyisellä tahdilla ja politiikalla joku 85 vuotta ja siitä nuoremmat (terveydenhuollon ammattilaiset) ovat valmiuslain nojalla pakotettu hoitamaan piilotartuntoja sekä haamupotilaita kesällä.

Ehkä sitten tapahtumanjärjestäjät voisivat inspiroida ja järjestää kesällä vaikka kaikkien aikojen bingo-festarit, johon nämä rokotetut vanhukset voivat rollaattoreillaan mennä pitämään hauskaa, samalla kun Danny ja Tapani Kansa laulaa taustalla, joten kai nämäkin jotkut festarit olisivat?

Toki jos koronakuningatar Kiuru kuulisi tästä, niin todennäköisesti tämäkin kiellettäisiin perusteella, että kenellekään ei saa koronan aikana olla hauskaa ja 95% rokote tehokkuus ei ole tarpeeksi pätevä syy päästää ihmisiä pois neljän seinän sisältä.

Lopputulema onkin, että vituiksi menee tämäkin kesä kaikenlaisten tapahtumien osalta kaiken ikäisiltä ihmisiltä. Ainoa tapahtuma joka meille sallitaan on hallituksen tiedotustilaisuus turvallisesti kotisohvalla (vähintään huoneen pituinen turvaväli omaan perheeseen) näköradiosta, jossa meille kerrotaan Suomen olevan veitsenterällä ja hallituksen olevan hyvin pettyneitä kansalaisiin, jotka harrastavat koronasyntiä käymällä pelaamassa sählyä kavereiden kanssa.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Jahas, lapsi nuhassa + itse allergikko jolla nenä tukossa melkein aina = ties vittu kuinka monetta kertaa tikku nenään.

Aamulla kasilta sit vaan testiin. Jee jee
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei niin.
Pelkkiä mielenterveysongelmia, muttei koronaa - ei ei ei...

Tästähän ei ole kyse, vaan siitä kumpi on suurempi paha: lisääntyneet tartunnat vai eristäytyminen. Nyt onkin mielenkiintoista seurata mitä tapahtuu lähiviikkoina Jyväskylän sairaalassa. Vaasassahan vastaavassa ryppäässä sairaalaan ei päätynyt ketään.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Jyväskylän korona tiedotustilaisuuden Iltasanomien liveseurannasta:
Alle 18-vuotiaiden liikunta kielletään kahden viikon ajaksi. Samoin kirjastot ja museot menevät kiinni.

Sanoiko joku siellä oikeasti noin?
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Jyväskylän korona tiedotustilaisuuden Iltasanomien liveseurannasta:
Alle 18-vuotiaiden liikunta kielletään kahden viikon ajaksi. Samoin kirjastot ja museot menevät kiinni.

Sanoiko joku siellä oikeasti noin?
Ja baarit ilmeisesti pysyvät auki? Ei näissä paikkoja sulkevissa rajoituksissa ole ollut kevään jälkeen minkäänlaista johdonmukaisuutta.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitä vasten tuntuu vähän liioitelluilta kuunnella päivästä toiseen, miten elämä on pilalla, kun ei pääse balettitunnille tai lätkäkatsomoon. Joo, on ikävää. Minuakin harmittaa, että harrastusmaksut juoksee eikä pääse harrastamaan. Mutta tuntuisi vähän itsekkäältä valittaa siitä näissä olosuhteissa.
Sulle on aika moneen kertaan sanottu, että tästä ketjusta voi myös pysyä poissa jos meno ei nappaa. Liioittelua on myös väittää sellaista mitä täällä ei olla sanottu. Kenenkään elämä tuskin menee pilalle siitä ettei pääse katsomoon tai lapsi balettiin. En ainakaan ole sellaiseen viestiin täällä törmännyt. Sen sijaan täällä on kyseenalaistettu perusteet sille miksi ne ovat kiellettyjä. Etenkin nuo lasten harrastukset. Mutta eihän se sua kiinnosta eikä haittaa, kun se ei omaan elämääsi vaikuta mitenkään.
Muutenkin mun ja varmaan monen muunkin ymmärrykseen ei mene se, että lasten ja nuorten hyvinvointia uhrataan vanhusten takia, etenkin kun sitä tehdään pitkälti turhaan ja varmuuden vuoksi. Liioitellusti. Rajoituksia tarvitaan, mutta oikein kohdennetusti - ei haulikolla joka suuntaan räiskien kuten Kiuru & co tekee.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Käyttääkö ihmiset jonain pykologisena defenssinä tietämättään tuota Kiurua?

Siis on liian hankalaa uskoa todellisuutta, että meneillään on vakava pandemia ja toiminta sen mukaista. Ei uskota, että päätöksenteossa on mukana muitakin ihmisiä, vaan ajatellaan että noita-akkamainen pahantahtoinen Kiuru kieltää kaiken koska vihaa urheilua ja alkoholia.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sulle on aika moneen kertaan sanottu, että tästä ketjusta voi myös pysyä poissa jos meno ei nappaa.
Näin on myös kerrottu monelle rajoituksista ja koronasta ahdistuneille, jotka jatkuvasti aiheuttavat itselleen lisää ahdistusta lukemalla ja keskustelemalla koronasta. Pääpaino heillä on koronakeskustelun päivittelyssä ja miten koronasta on sopivaa keskustella.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin on myös kerrottu monelle rajoituksista ja koronasta ahdistuneille, jotka jatkuvasti aiheuttavat itselleen lisää ahdistusta lukemalla ja keskustelemalla koronasta. Pääpaino heillä on koronakeskustelun päivittelyssä ja miten koronasta on sopivaa keskustella.
Kiitos kun tulit taas ansiokkaasti mukaan keskusteluun. Kerrotko vielä miten tuo kommenttisi liittyi minuun, kun en ole valittanut ja päivitellyt mitään tuollaista mihin viittaat?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kiitos kun tulit taas ansiokkaasti mukaan keskusteluun. Kerrotko vielä miten tuo kommenttisi liittyi minuun, kun en ole valittanut ja päivitellyt mitään tuollaista mihin viittaat?
Jatkoin vain sinun ansiokasta ajatustyötä liittyen siihen kenen kannattaa tähän ketjuun kirjoittaa. Kiitos inspiraatiosta.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Jos korona leviää Jyväskylässä nyt nuorten harrastuksissa niin miten baarien sulkeminen tähän auttaisi?
Pointti oli se, että suljetaan mm. kirjastoja, samaan aikaan, kun baarit ovat auki. Tässä ei ole päätä eikä häntää. Baareja en ollut enkä ole sulkemassa, mutta olisikohan tuossakin järkevämpi yhteneväinen linja, jossa koko maassa pilkku tulisi klo 22? Savonlinna nyt hyvänä esimerkkinä, kun koronan osalta pitää ensin hyvin hiljaista ja yhden baari-illan päätteeksi tilanne muuttuu päälaelleen. Olisiko sekin ollut vältettävissä, jos pilkku olisi tullut 00 sijaan 22.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Pointti oli se, että suljetaan mm. kirjastoja, samaan aikaan, kun baarit ovat auki. Tässä ei ole päätä eikä häntää. Baareja en ollut enkä ole sulkemassa, mutta olisikohan tuossakin järkevämpi yhteneväinen linja, jossa koko maassa pilkku tulisi klo 22? Savonlinna nyt hyvänä esimerkkinä, kun koronan osalta pitää ensin hyvin hiljaista ja yhden baari-illan päätteeksi tilanne muuttuu päälaelleen. Olisiko sekin ollut vältettävissä, jos pilkku olisi tullut 00 sijaan 22.

Täällä on aika moneen kertaan käyty läpi se, että on laillisia toimia, ja sitten on laittomuuksia, joihin hallitus ei ryhdy. Siinä on selkeääkin selkeämpi logiikka, jota kutsutaan oikeusvaltion periaatteeksi. Hallituksella ei ole mitään diktaattorivaltuuksia, vaan sen on toimittava lakien mukaan. Ja se on pitkässä juoksussa ainoa hyväksyttävissä oleva toimintatapa, joka pitää tämän maan elinkelvollisena.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja ainoa seurattava mittari on se, että moniko joutuu sairaalaan? Niinkö? Sillä ei ole vitunkaan väliä, moniko menettää työnsä, moneltako työpaikalta puuttuu nyt altistunut duunari, jonka työpanosta olisi tarvittu. Ja kun sairaalaan ei joutunut ketään, niin mitään haittaa ei ollut. Aivan fantastista.

Moniko on saanut pitää työnsä, kun kaikkea ei ole panikoiden suljettu ”ennaltaehkäisevästi”, vaan nyt kovat toimet otettiin viikoksi käyttöön? Tämähän on juuri oikea linja ja näin sen pitää mennäkin.

Kommenttisi ovat järjestäen todella erikoisia. Ehkä pieni happihyppely tekisi hyvää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös