Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 011 168
  • 81 135

Turkoosisalpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tai jossain kahdeksan päivää...

Kyllä varmasti saadaan tautien leviämistä estymään, mikäli kaikki hengitystieoireiset testataan ja testin jälkeen he odottelevat kotikaranteenissa tulostaan yli viikon.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onkos nää uusimmat tartunnat nyt niinku miltä ajalta? Miten on ns. Huomioitu että jossain saat tuloksen päivässä ja jossain muualla 4 päivässä?
Se ei nyt silti varsinaisesti muuta uusien tartuntojen määrää koska tilanne on ollut sama jo jonkin aikaa ja julkaistut uudet tartunnat on ne uudet tartunnat jotka on tullut rekisteriin.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Mites toi muuten menee tilastoinnissa, jos esim. jostain Etelä-Sudanista tulee iskuryhmä poimimaan puolukoita, ja heistä todetaan tartuntoja vaikkapa Uudenmaan testeissä, niin lasketaanko se päivittäiseen viruslukuun? Vai pelkät suomalaisten aikaansaannokset?
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Käsittääkseni mikään ei ole muuttumassa noiden tapahtumien suhteen, paitsi että nyt niitä rajoituksia pitäisi oikeasti alkaa noudattaa. Eli ne turvaetäisyydet yms. kuntoon.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Millä perusteella testi otetaan nenän kautta vai suun? Tuli mieleen ku katoin änärin testejä ja Nikita Zadorovilta otettii kevyesti kurkusta. Testasin itse sormilla ja oksennus tuli kurkun kutittelulla.

Tiedän jo valmiiksi että oksennan jos ne alkaa kurkkuun tunkemaan jotai puikkoa. Miksi tai miten siitä edes tulos saadaan jos oksentaa samantien?

Edit. Niin siis jos jollain on kokemuksia.
Se suun kautta otettava otetaan sellaisesta paikasta, ettei yökötä Edes.

Testin määrittelee varmaan se kumpia testejä on saatavilla tai sitten antavat todennäköisemmin koronaan sairastuneelle paremman testin.

Ja sitähän ei sitten tiedä kukaan oliko korona vai ei, kun toiset testit on samaa luokkaa kuin omasta aamupaskasta tarkistaisi asian.

Tarttuvaa flunssaa ainakin ollut monillla sekä
3-4 viikon yskällä ja ilman. Oma kurkkukipu jatkunut ajoittain n. 3 viikkoa, mutta flunssaoireet loppuivat muuten.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Kyllä täällä Päijät-Hämeessä otetaan suun kautta nielusta. 3/3 perheestä testattu. Eilen otetuissa näytteissä 8! päivän arvio, milloin testitulos valmis.

Suun kautta otetuissa näytteissä 50% voi olla vääriä negatiivisia. Lähde: Pahimmillaan jopa puolet koronatestien negatiivisista tuloksista voi olla vääriä – Annen mies oli jo teholla kun tartunta viimein todettiin

Onkohan kyseessä tietoinen strategia- kun testi on noin epävarma, laitetaan oireilevat kotiin odottelemaan 8 päivän karanteeniin, jotta eivät tautia levitä?Jos vuorokaudessa tulisi lieväoireiselle ”väärä” negatiivinen testitulos, olisi aika suuri todennäköisyys, että tartuntoja tulisi massiivisesti enemmän. Nyt, kun jengi on viikon kotona odottelemassa tulosta, taudin/tautien leviäminen ainakin hidastuu.
Suurella todennäköisyydellä massiivisesti... aika hyvä että tällainenkin skenaario löytyy. Kun tähän asti on eletty kuin siat pellossa ja silti tartuntamääriä ei saada kunnon nousuun niin millään. Vaikka kuinka altistutaan ja kokoonnutaan ja turvavälejä ei kunnioiteta.

Päijät-hämeessä otetaan 1000 näytettä suun kautta. Tulee 995 negatiivista. Uutisen mukaan oikeasti kuitenkin voi olla noin 500 korona-positiivista tässä joukossa?

Itse asiassa kun luin tuon vanhentuneen lähteesi, niin eihän siinä missään sanota, että suun kautta otetuista puolet voi olla vääriä negatiivisia. Vaan että kaikista näytteistä otetuista.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Kaksi kysymystä nyt alkuun:

Milloin matkailun rajoittaminen alkaa mennä rangaistavaksi? Klassisesti yrityshän on rangaistava siinä, missä tekokin.
Eikö yökerhobailuuta voi rajoittaa ilman, että rajoittaa urheilua, menevätkö sataprosenttisesti samaan nippuun?

Nyt en tajunnut alustavasti yhtään miksi tapahtui rajoitus, joka juuri tapahtui.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP

Keväältä tuttu 50 henkeä tulee taas käyttöön. En nyt ihan tiedä ammutaanko tässä tykillä koronavirusta, mutta kaipa he tietävät, että mitä tekevät. Yksikään baari, tai ulkoilma-yleisötapahtuma ei ole ollut minkäänlainen viruslinko tähän mennessä, mutta pannaan taas tapahtumabisnes kiinni ja slobo horo-maista tulee uutta, verestä virusta meille koko ajan.
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
"Rajoituksia voidaan joutua kiristämään jo syyskuun aikana mikäli tilanne menee merkittävästi huonompaan suuntaan."

Keväällä liukuva keskiarvo huiteli lähemmäs 200 tapauksessa per päivä. Nyt ensimmäiset isot, koko maan kattavat rajoitukset napsahti päälle, kun liukuva keskiarvo on 25 tapauksen paikkeilla per päivä.

Toivottavasti keskiarvo ei nouse esim. 40 tapaukseen tai en uskalla edes ajatella mitkä toimialat laitetaan konkurssiin. "Rajoituksilla taataan sairaalahoidon kantokyky."
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs

Hyvä ja järkevä kannanotto lastenlääkäreiltä. Itse olen jo kauan ollut sitä mieltä, että omia lapsiani en tuollaiseen turhanpäiväiseen kidutukseen veisi kovinkaan herkästi, vaikka moni sitä tuntuu nykyään tekevänkin.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Avien uudet copy-paste-määräykset ovat tarkoituksella voimassa ajalla 1.9.-30.9.2020, ei esimerkiksi vuoden 2020 loppuun. Kokoontumisrajoitusten on edelleen määrä poistua 1.10. alkaen.

Jos tämän kokoisessa maassa saadaan muutamalla kymmenellä influenssaan vertautuvalla, Itä-Helsingissä todetulla päivittäistartunnalla koko maa jälleen jumiin ja pelkopsykooseihin (iso osa kansasta on jo), toivon oikeasti, että ihmiset nousevat barrikadeille.

5,5 miljoonan ihmisen maassa on tällä hetkellä koronan takia sairaalahoidossa 11 ihmistä, teholla ei yhtään (0, nada).

"Tilanne on merkittävästi heikentynyt."
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Onhan tämä nyt melkoista tykkitulitusta hyttystä vastaan. Ja tietenkin koskee koko maata eikä vain joitain alueita. En uskalla edes ajatella, mitä tapahtuisi, jos päivittäiset tapaukset nousisivat kolminmeroisiin lukuihin. On tämä ihan järjentöntä toimintaa (taas) viranomaisilta.
 
Puhumattakaan kolminumeroisiin palaamisesta. Se olis tuossa kohtaa siinä. Ei lätkää tai muitakaan sirkushupeja talveksi.

Tanskassahan on menty reilun satasen päiväkeskiarvolla koko elokuu. Ei se kyllä sairaaloissa näy.


Hospitalised
22

In intensive care units
1

Hospitalised = the statistic on how many beds in intensive care units - and on other wards in the regions - that are taken up by laboratory-confirmed COVID-19-cases at seven each morning includes both those who are hospitalised because of COVID-19 symptoms and other illnesses. The patients may vary on different days. The Danish Health Authority disclaims any responsibility for the validity of the information regarding the of stated number people on ventilator.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Turhanpäiväistä touhua. Ilmeisesti on ollut pakko antaa joku määräys, jotta voidaan varoiksi pestä omat kädet. Sen takia tämä lienee tämmöinen nollarajoitus eli mikään ei oikein muutu, mutta vaikuttaa, että joku on huolissaan ja tekee toimenpiteitä. Käytännön vaikutus tartuntoihin on syyskuun osalta olematon. Perusteitakaan tälle ei ole, niin heitetään ilmoille tuo "tautitilanteen merkittävä heikentyminen".
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onhan tämä nyt melkoista tykkitulitusta hyttystä vastaan. Ja tietenkin koskee koko maata eikä vain joitain alueita. En uskalla edes ajatella, mitä tapahtuisi, jos päivittäiset tapaukset nousisivat kolminmeroisiin lukuihin. On tämä ihan järjentöntä toimintaa (taas) viranomaisilta.

Aamen. Tajusin juuri, että etätyösuositus ja maskisuositus ovat alueellisia. Tätä kokoontumisrajoitusta ei ilmeisesti voinut määrätä alueellisesti.

Nyt kyllä odottaisin toimittajilta ja tapahtumatoimijoilta avi:n ja muiden haastamista. On se nyt helvetti, kun ensin puhutaan alueellisista rajoituksista, ettei tarvitsisi koko Suomea/toimialaa lamaannuttaa. Sitten toimitaan ihan eri tavalla.

Pessimistinen minä kuitenkin veikkaa, että toimittajat ovat tällä hetkellä jonottamassa Salmisen/Lehtosen/Järvisen/Ruotsalaisen vastaajassa, jotka kertovat tämän rajoituksen olevan avainasemassa toisen aallon torjunnassa. Sitten kansan syvät rivit ovat tyytyväisiä ja toinen aalto peruttu.

Edit. Ei jumalauta.. Hahaha.



 

Magenta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Kaikki vois toki muistaa sen, että syy että ammutaan hyttystä kanuunalla on se, että ollaan niillä kanuunoilla ammuttu tautitilanne tälle tasolle. Ilman vastatoimia oltaisiin Ruotsin tilassa. Unohtuuko tämä yhä joltain?
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
50, 500, kuka näitä laskee. Palkka juoksee demareilla, vaikka pitäis hypätä koskeen.
sanat: Sana Mustonen, sovitus: Maki Kolehmainen, sävel: Maho Neitsyt
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Ei saatana sentään, että ministeriössä käynyt pieni näppäilyvirhe AVI:lle menneessä tiedotteessa. Mitäs sitä pienistä nollavirheistä välittämään, 50 tai 500 samapa tuo. Hyvin te vedätte siellä (vihkoon). Kenkää kaikille!
 
Viimeksi muokattu:

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
AVI hoitaa kyllä nämä tiedottamiset kyllä totaalisen vihkoon... ei jumalauta. Saatiin silläkin tietysti otsikoita revittyä puoleksi tunniksi.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
AVI hoitaa kyllä nämä tiedottamiset kyllä totaalisen vihkoon... ei jumalauta. Saatiin silläkin tietysti otsikoita revittyä puoleksi tunniksi.
AVI sai ohjeen STM:ltä, kuten normaalisti, ja copy-peistasi saman ohjeen koko maahan.
Hups. Joku kesähessu viimeisenä työpäivänä päättänyt vähän hassutella?



KÄSITTÄMÄTÖNTÄ PUUHASTELUA!

Nyt on poliittisesta historiasta valmistuneella STM:n valtiosihteeri Varhilalla (sd.) hieman selitettävää. Työryhmän perustamisen paikka?

TÄYS FARSSI.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös