Mainos

Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 205 683
  • 81 140

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jännityksellä odotan ensi viikon uutisia, kun Perustuslakivaliokunta ottaa uusimmat rajoitukset suurennuslasin alle. Sen verran mitä asiantuntijat ovat asiaa analysoineet niin lähes varmoja voidaan olla, että sanomista tulee ja jotain rajoituksia joudutaan muuttamaan.

Oikeusoppineet ja tässä asiassa minua fiksummat varmaan osaavat arvioida, että mitä sitten tapahtuu jos noottia tulee.
Kesäkuun ensimmäinen päivä on kohtalaisen merkittävä ja se alkaa olla niin lähellä, että millainen sekamelska siitä mahtaakaan tulla jos valiokunta ensi viikolla vaatii enemmän rajoitusten keventämistä?

Urheilukatsomoon pääsee 500 ihmistä, kaljaterassille rutkasti enemmän – Avi: ”Ei varmaan ole kaikkia tilanteita osattu ajatella”
(Iltalehti)

Tämä uutinen tiivistää kyllä niin täydellisesti tämän koko homman sekavuuden. Rajoituksia on tehty ja niitä luetaan, kuin Raamattua, eikä yhtään suostuta tapauskohtaisesti miettimään, että mitä on tullut päätettyä. Onhan se nyt täysin selvä, että futispeli, huvipuisto ja kesäkahvila ovat kaikella tavalla täysin erilaisia ympäristöjä. Mutta kun ei, "Näillä mennään joo. Loppuun asti"

Koska niitä rajoituksia voidaan alkaa kunnolla keventämään jos ei nyt? Ravintoloissa sisällä 50% paikoista käytössä, mutta terasilla ei rajoituksia? Samaan aikaan aika monesta suunnasta pystyy lukemaan, kuinka terasseja laajennetaan ja kaupungit myöntävät ilomielin lupia. Toki en olettanutkaan, että touhu olisi jotenkin lapasessa, kun AVI:ssa tuli IL:n uutisen mukaan yllätyksenä, että Suomessa on 700 paikkaisia terasseja. Jumalauta. Menee ihan samaan sarjaan, kuin Helsinki-Vantaan lentoaseman olemassaolon unohtaminen silloin, kuin paska osui tuulettimeen.
No, pannaan tietokatkoksen piikkiin.

Tuleeko koronakesästä kaikkien aikojen terassikesä? Tampere ei aio olla turhantarkka luvista – ”Kutina on, että ihmisiä tulee”
(Iltasanomat)

Jotenkin tässä tulee sellainen olo, että jotkut tahot ovat valmiina ajamaan tietyt elikeinot päin tiiliseinää, koska säännöt. Ne säännöt, jotka koskevat toisia enemmän, kuin toisia. Kyllähän siellä joku sanoi, että rajoituksia voidaan nopealla aikataululla keventää alueellisesti, mutta en ala hengitystä pidättelemään sitä odotellessa.

Täysi luotto perustusvaliokuntaan, minä luotan teihin. Tasapuoliset olosuhteet on saatava kaikille toimijoille. Tämä teksti ei myöskään millään tavalla väheksy koronan vaarallisuutta tai toisen aallon mahdollisuutta, mutta montako viikkoa tai kuukautta tässä voidaan tiettyjä toimialoja kuristaa, koska "korona voi tulla ja levitä hallitsemattomasti."
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Absurdien juttujen lista: "uusi normaali", "kahden metrin yhteiskunta", "Suomen jälllenrakennus", pleksit jne.
Kyllä. Siinähän tutisette se maski naamallanne ja mittailette kahden metrin välejänne. Minä elän ainakin jo ihan normaalia elämää.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä. Urheilu yli lajirajojen
Koulut ja päiväkodit avattiin viime viikon torstaina. Jos se koronan keskimääräinen itämisaika 4-5 vrk pitää paikkansa, niin sen pitäisi jo pikkuhijaa näkyä tartuntamäärissä. Vielä ei näkynyt, kun thl:n sivuja vilkaisin.

Vaikka kouluikäiset käsittääkseni sairastavatkin taudin usein lievempänä, niin tällä hetkellä testejä kuitenkin tehdään hyvin matalalla kynnyksellä. Varovaisen optimistisesti suhtautuisin siis siihen, että koulujen ja päiväkotien avaaminen ainakaan mitenkään merkittävästi levitä koronaa. Ei nyt vielä innostuta liikoja kuitenkaan. Täytynee seurailla tilastoja ensi viikolla vähän tarkemmin.
Päiväkodit on ollut auki koko aika ainakin pääkaupunkiseudulla normaalisti. Lapsia ollut poissa päivähoidosta noin puolet koronan aikana. Espoossa oman skidin kohdalla lapsia on ollut tuo noin puolet paikalla normaalista edustuksesta. Odotellaan..
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Ymmärrän, että moni asia vituttaa ja varmasti asiat voisi hoitaa paremminkin, mutta eikö tämä nyt kuitenkin aika hyvin ole täällä Suomessa mennyt(?). Helvetin moneen asiaan pitäisi säätää eri pykälät ja vielä maantieteellisesti eri tavalla riippuen tartuntariskistä. Lisäksi aikaa on kovin vähän ja perustuslakivaliokuntakin pitäisi läpäistä. Eikö tuon 500 rajapyykin kanssa ollut juuri se tarkoitus, että raja on kaikille sama ja yksiselitteinen. On tietysti hyvä, että on noussut keskustelua ja perusteltuja todisteita, että se ei toimi kaikkeen. Mutta aika masentavaa lukea sanna sitä ja tiedotustilaisuudet tätä... kun tämä on kuitenkin mennyt aika hyvin tämä viruksen hoitaminen. Tässä on sitä soteakin vääntänyt aika moni eri puolue jo yli 10 vuotta, eikä valmista ole tullut. Tässä on kuitenkin aika synkkiäkin esimerkkejä, kun ei olla covidista isommin piitattu.

(Enkä muista, että olisin sdp:tä vaaleissa äänestänyt. Olen saattanut. En ole minkään puolueen kannattaja. Äänestän aina tilanteen mukaan.)
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Jälkiviisaus on parasta viisautta mutta löytyykö yhtään järkevää perustetta miksei kouluja olisi voitu avata.

Tartunnat käytännössä nollassa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toisesta aallosta on puhuttu jo mediassa täysin varmana juttuna. Täysin vihkoon ainakin meni se, että tässä toukokuussa piti olla hirrrrrmuinen tautipiikki. Tyydyn suhtautumaan tuohon toiseen aaltoon niin, että suattaapi olla että tulee, mutta suattaapi olla että ei tulekaan.

Näin pitääkin. Ja suurin osa maalailluista toisen aallon skenaarioista vaikuttaisi olettavan, että rajoituksia ei kiristettäisi, jos tautia alkaa taas levitä uudestaan. Tai ainakin tuollaisen kuvan on saanut noita tartuttavuuslukuja ihmetellessä. No varmasti siitä silloin tulisikin rumaa jälkeä. Mutta jos toimitaan nyt saatujen kokemusten mukaisesti, niin onhan se tauti helpompi nitistää jo alkumetreillä.

Tuo leviämisen matematiikka on ihan yksinkertaista. Mitä nopeammin epidemian kasvu saadaan rajoituksilla leikattua, sitä vähemmän aikaa epidemia kestää ja rajoituksia tarvitaan.
 

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen ajatellut irtauttaa itseni tästä ketjusta kirjoittajana ja siirtyä muutenkin "kesähöllennys"-moodiin koronauutisoinnin seuraamisen osalta, mutta tehdäänpä nyt vielä yksi koonti omista ajatuksista tällä hetkellä.

Tautikuolleisuus alkaa vähitellen selvitä ja asettua globaalisti 0,5%-1% välille. WHO:n alkuperäinen arvio 2-4% oli siis reilusti yläkantissa, mutta toisaalta THL:n ensimmäiset 0,1%-0,2% arviot olivat melko raskaasti alakantissa. Sääennusteissa on jännä ilmiö, että mikäli Ilmatieteen laitoksen ja Forecan ennusteet poikkeavat merkittävästi toisistaan, niin toteutuva lämpötila on hämmästyttävällä varmuudella melko tarkkaan puolivälissä. Sama kaava näyttäisi tässäkin tapauksessa toimivan. Se, mihin tautikuolleisuus eri maissa tulee asettumaan, riippuu monesta tekijästä: demografia, terveydenhuolto, riskiryhmien eristämisen onnistuminen yms. Suomen tautikuolleisuudesta oma toiveikas veikkaukseni on, että luku tulee pitkällä tähtäimellä asettumaan lähemmäs puolta kuin koko prosenttia. Joka tapauksessa koronavirus on influenssaviruksia selvästi ikärasistisempi: tautikuolleisuus on alhaisemmissa ikäryhmissä samankaltainen tai jopa alhaisempi kuin influenssassa, mutta n. 70 v. ja vanhempien kohdalla tilanne muuttuu merkittävästi ja kuolleisuus kasvaa huomattavasti korkeammaksi. Tämähän toki jo pitkään on ollut tiedossa.

Ruotsin tilanne on aika karmea ja ei näytä juurikaan helpottumisen merkkejä edes kesää kohti mentäessä. Olin itsekin jossain vaiheessa epävarma siitä, voisiko Ruotsin strategia hämmästyttävästi pitkällä aikavälillä toimia paremmin, mutta nyt jo näyttää melkeinpä varmalta, että ei voisi. Suurin virhe ruotsalaisilla on ollut arvioida vain viruksen tämänhetkistä vakavuutta vs. mahdollisten rajoitustoimenpiteiden aiheuttamat harmit taloudelle ja ihmisten hyvinvoinnille. Siellä on jätetty huomioimatta se seikka tarpeeksi hyvin, että nyt koronavirusta on lähdetty torjumaan aivan ennennäkemättömällä tarmolla: rajoitustoimia on otettu hyvin laajasti muualla käyttöön, rokotetta kehitetään huikean nopealla tahdilla, kuten myös lääkkeitä ja muita hoitokeinoja, mikä on aiemmin ollut vain unelmaa, jos esimerkiksi otetaan vaikka hi-virus tai sikainfluenssa. Näistä torjunnan muodoista seuraa vääjäämättä se, että tautikuolleisuus tulee ajan kuluessa laskemaan. Strategia, jossa tautia otetaan avoimesti heti alussa vastaan, tulee lähes varmasti olemaan huonompi sekä kuolleisuuden että vakavan vaiheen pitkittyessä myös talouden kannalta.

Suomen tilanne on tällä hetkellä hyvä ja paljon parempi mitä uskalsin maaliskuussa odottaa. Hallituksen toimiin olen 95-prosenttisen tyytyväinen, erityisesti viestinnällisesti hallitus on mielestäni onnistunut erinomaisesti. Nyt pitäisi panostaa vielä enemmän alueellisten rajoitusten mahdollistamiseen sekä Ruotsin rajojen (Tornio ja laivaliikenne) tiiviimpään ja mahdollisesti hyvinkin pitkäaikaiseen sulkemiseen. Perustuslaki ei saa nyt olla tulppana asioissa, joista suuri enemmistö sekä kansasta että päättäjistä ovat lähtökohtaisesti samaa mieltä.

Sitten vielä muutamat tulevaisuuden ennustukset, näitä saa ottaa talteen ja naureskella sitten kun on selvinnyt että asiat menivätkin ihan toisin...

1. Syys-lokakuussa Pohjoismaihin iskee toinen aalto, joka palauttaa ison osan maaliskuisista rajoituksista mutta ei aiheuta yhtä paljon samanaikaisia tartuntoja tai kuolemia. Myös Ruotsissa otetaan tiukat rajoitukset käyttöön ja samalla potkaistaan Tegnell sekä Löfven ulos nykyisistä tehtävistään. Syksystä ja talvesta tulee rajoitusten ja viruksen paluun pelon takia pitkä ja ankea lähes joka puolella Eurooppaa, vaikka kuukausittaiset kuolinluvut jäävät kevään pahimmista kuukausista jälkeen.

2. Rokote saadaan globaaliin levitykseen ennätysajassa kevääksi 2021. Suomi saa rokotteen käyttöönsä vastaa syksyllä, mistä seuraa jälkipyykkiä hallitukselle ja viranomaisille. Rokotetta saadaan jaetuksi vauraissa maissa kaikille halukkaille, mikä hillitsee epidemiaa niissä. Kehitysmaissa kuitenkaan ei ole tarpeeksi varoja ja infrastruktuuria saada rokotetta levitettyä, minkä johdosta tauti jää kiertämään erityisesti Afrikassa.

3. Rokotteen kehittämisen jälkeen elämä länsimaissa alkaa palata lähelle normaaleja raiteita ja media kyllästyy uutisoimaan koronasta, koska ketään ei enää jaksa kiinnostaa montako ugandalaista tai kambodzalaista tautiin päivittäin kuolee. Kytevä virus tulee tekemään myös uusia "singahduksia" Eurooppaan, joista ei kuitenkaan muodostu laajamittaisia katastrofeja laajalle levinneen rokoteohjelman takia.

4. Pitkällä aikavälillä Euro valuuttana häviää, Schengen-sopimuksesta luovutaan, kättely ja poskisuudelmat tervehdyksinä jäävät historiaan, lentomatkailusta tulee vain eliitin huvia ja perustulo otetaan käyttöön.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Nykyään näköjään HYn evoluutiotutkija Tuomas Aivelonkin näkemykset nostetaan linkitysasteelle.
Jopa Jatkoajan tasoisella tiedefoorumilla.
Suomessa taudin alkuvaiheessa hänet leimattiin joksikin rottatutkijaksi, Tietävien toimesta.

Mika Salmisella sen sijaan on Totuus hallussaan. Ja siten myös Kirsi Varhilalla. Ja ministeriparivaljakolla Pekonen et Kiuru.

Outo tauti vieläkin, tämä covid-19.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ruotsin tilanne on aika karmea ja ei näytä juurikaan helpottumisen merkkejä edes kesää kohti mentäessä. Olin itsekin jossain vaiheessa epävarma siitä, voisiko Ruotsin strategia hämmästyttävästi pitkällä aikavälillä toimia paremmin, mutta nyt jo näyttää melkeinpä varmalta, että ei voisi. Suurin virhe ruotsalaisilla on ollut arvioida vain viruksen tämänhetkistä vakavuutta vs. mahdollisten rajoitustoimenpiteiden aiheuttamat harmit taloudelle ja ihmisten hyvinvoinnille. Siellä on jätetty huomioimatta se seikka tarpeeksi hyvin, että nyt koronavirusta on lähdetty torjumaan aivan ennennäkemättömällä tarmolla: rajoitustoimia on otettu hyvin laajasti muualla käyttöön, rokotetta kehitetään huikean nopealla tahdilla, kuten myös lääkkeitä ja muita hoitokeinoja, mikä on aiemmin ollut vain unelmaa, jos esimerkiksi otetaan vaikka hi-virus tai sikainfluenssa. Näistä torjunnan muodoista seuraa vääjäämättä se, että tautikuolleisuus tulee ajan kuluessa laskemaan. Strategia, jossa tautia otetaan avoimesti heti alussa vastaan, tulee lähes varmasti olemaan huonompi sekä kuolleisuuden että vakavan vaiheen pitkittyessä myös talouden kannalta.
hyvä kirjoitus ja muuten samaa mieltä, mutta näen Ruotsin virheen eri tavalla. Ruotsalaiset yliarvioivat (niinkuin aika monet muutkin) taudin leviämisen ja ennnenkaikkea sen miten voimakkaasti rajoitukset vähentävät tartuntamäärä. He eivät uskoneet, että rajoituksilla pystytään länsimaissa taudin kulku pysäyttämään, vaan pitivät sitä mahdottomana. Yllätys se muillekin asiantuntijoille tuntuu olleen. Tarkoitus oli vain tehohoitohuippuja painaa alas. Pari kk sitten sekä strategian kannattajat että vastustajat olivat sitä mieltä, että pysäyttäminen edellyttää eteläkoreamaisia otteita ja testimäärien monikymmenkertaistamista yms. Testimääriä on toki jonkun verran kasvatettu, mutta tartuntoja ei yksinkertaisesti vain ole tullut rajoitusten aikana pelätysti/odotetusti. Hyvä meille.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itseä mietityttää että vaikka tilanne Suomessa näyttää nyt hyvältä niin mikä se sitten myöhemmässä vaiheessa lopulta on, joissakin maissa/kaupungeissa kuitenkin on niitä vasta-aineita syntynyt vaikka ei sitä määrää mitä ehkä toivottiin niin kuitenkin löytynyt jonkin verran ja jonkinlainen suoja kenties jo alkanut muodostua. Suomessa käytännössä ollaan vielä alkutekijöissä. Aika näyttää onko tämä sitten lopulta hyvä vai huono juttu, näkisin että tässä on jonkinlainen korona vs lääketiede/teknologia taistelu menossa ja Suomenkin lopullinen tilanne riippuu miten nopeasti eri jutut saadaan avuksi kehitettyä. Sitä ennen pitää joko hyväksyä tietyt rajoitukset tai uhriluvut jos tilanne lähtee uudestaan pahentumaan.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Täysin vihkoon ainakin meni se, että tässä toukokuussa piti olla hirrrrrmuinen tautipiikki.

Toukokuuhan itse asiassa oli koronakriisissä katastrofaalinen. Tietenkin, jos tämä keskustelu on omittu vain tautitilanteelle Suomessa, niin sitten ei. Mutta kansainvälisesti toukokuu on ollut todella paha.

Juuri tuossa keskustelin kollegan kanssa eteläiseen Amerikkaan ja siellä näyttää nyt todella pahalta. Mediassa on toiseltu fraasia, jopa ns. asiantuntijoiden suin, että kesäaika ja lämpö olisi loppu viruksen leviämiselle. Brasiliassa mittarit näyttää päivisin nyt +25-30 astetta, mutta ruumita tulee tuhansittain päivässä. Epäviralliset arviot kuolemista aivan tuolla USA:n lukemissa, jopa ylempänä. São Paulossa sairaalakapasiteetit aivan täynnä ja pahalta näyttää parissa muussakin paikassa. Ja nyt ainakin Chile ja Peru sekä pohjoisempana Meksiko ovat pahassa jamassa. Brasiliassa on muutenkin ruudin arka tilanne, jossa jopa sisällisota saattaa tästä kaaoksesta puhjeta.

Joo, Suomessa kaikki hyvin, miltei kaikkialla ympärillämme ei niinkään. Vaikea hahmottaa, että globaalisti tilanne tästä normalisoituisi ainakaan seuraavan 6-12 kuukauden aikana. Ja kannattaa muistaa, että globaali kriisi on vaikutuksensa kautta aina myös kriisi Suomessa.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Toisesta aallosta on puhuttu jo mediassa täysin varmana juttuna. Täysin vihkoon ainakin meni se, että tässä toukokuussa piti olla hirrrrrmuinen tautipiikki. Tyydyn suhtautumaan tuohon toiseen aaltoon niin, että suattaapi olla että tulee, mutta suattaapi olla että ei tulekaan.
Melkein tämä on kuin lottoarvonta. Ensin alkuviikko haaveillaan täysosumista ja spekuloidaan mitä sillä tekisi oikean arvauksen osuessa kohdalleen. Lisäksi yleisessä tiedossa on ettei kannata veikata 1-7 numeroita, koska muutkin pelaa sitä. Eli oma arvaus on perusteltava vaikka sukulaisten syntymäpäivillä koska sillä tavalla on ennenkin kirjoitettu sankaritarinoita.

Ja sitten lauantai-iltana kirotaan kun veikkaus ei osunutkaan oikeaan.
Sunnuntai-aamuna kirotaan väärinä päivinä syntynyt lähisuku kun olisi pitänyt älytä ottaa naapurin auton rengaskoko ja suosikkijoukkueen neloskentän työmyyrän edellinen pelinumero sekä mummon lempivirren ensimmäinen ja viimeinen numero.

Nyt kelien lämpeneminen saa ihmiset liikkeelle, aivan eri tavalla kuin +3 astetta ja räntäsade joten altistuksia tulee ihan tennislukemilla jos kevät on menty jalkapallolukemilla. Käsienpesua ja pärskimistä on opeteltu, nyt mitataan kuinka hyvin ne kestää muistissa kesänriennoissa. Hyvinkään perustellut ennusteet toisesta aallosta saavat myös omalta osaltani saman suhtautumisen. Teen parhaani ja katsomme yhdessä mihin se tulee riittämään.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Joo, Suomessa kaikki hyvin, miltei kaikkialla ympärillämme ei niinkään. Vaikea hahmottaa, että globaalisti tilanne tästä normalisoituisi ainakaan seuraavan 6-12 kuukauden aikana. Ja kannattaa muistaa, että globaali kriisi on vaikutuksensa kautta aina myös kriisi Suomessa.
Juu näin on ja onneksi täällä on fiksumpia ihmisiä päättämässä asioista, kuin Bolsonaro tai Trump. Nimenomaan puhe oli nyt siitä, että täällä Suomessa piti tässä toukokuussa olla suuri tautipiikki ja sairaanhoidon kestokyky ennennäkemättömällä koetuksella.

Pointtini on se, että tälläisen tavallisen pienen ihmisen näkövinkkelistä ei tässä ole syytä kaikkea focusta keskittää siihen, miten ankeaa ja kamalaa maailmalla on. Kesä on jo ovella ja siitä on nyt syytä nauttia.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toisesta aallosta puheen ollen, Iranissa näyttäisi nyt olevan jonkinlainen sellaiselta vaikuttava, ainakin uusien tautitapausten perusteella. Aiemmassa huipussa tartuntoja tuli pahimmillaan yli 3000 päivässä. Tuo huippu ajoittui tuonne maalis- ja huhtikuun vaihteeseen. Sen jälkeen tartunnat laskivat, ja vähimmillään niitä tuli noin 800 päivässä. Mutta nyt niiden määrä on taas kovassa nousussa ollen jo yli 2000 päivässä.

No, minusta tuo ei vielä täytä toisen aallon määritelmää, kun epidemia ei ollut hiipunut täysin tuosta ensimmäisestäkään. Vaan tämä on vain osoitus siitä, miten virus voi käyttäytyä. Ilmeisesti tuolla höllättiin rajoituksia hieman liian aikaisin, ja toisaalta tauti levisi alueille, jossa sitä esiintyi vähemmän aiemmassa huipussa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pointtini on se, että tälläisen tavallisen pienen ihmisen näkövinkkelistä ei tässä ole syytä kaikkea focusta keskittää siihen, miten ankeaa ja kamalaa maailmalla on. Kesä on jo ovella ja siitä on nyt syytä nauttia.

On se totta tämäkin puoli. Parasta olisi, jos osaisimme nauttia kesästä siten, että muistamme kuitenkin viruksen vaarat, ja yrittäisimme omalla käytöksellämme pitää sen leviämisriskit mahdollisimman pieninä.

Jos nyt saataisiin elää vaikka sellainen ”80%:n kesä”, niin se olisi todella hienoa.Tällä en viittaa alkoholiprosenttiin, vaan siihen, miten kesä olisi mahdollisten aktiviteettien osalta rinnastettavissa normaaleihin.

Jos virus tulee kunnolla uudestaan, niin sitten joudutaan laittamaan sulku päälle toiseen kertaan. Mieluiten kuitenkin vasta syksyn pimeydessä, niin ollaan henkisesti ehkä paremmin valmiita tähän. Ja pitää muistaa se, että mitä pidemmälle tuon tilanteen kohdalle osuminen menee, sitä todennäköisemmin meillä olisi lääkitystä tai rokotetta saatavilla. Tietoisuus sairaudesta lisääntyy kaiken aikaa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No tässä sinulle hieman luettavaa.

Ja tässä sinulle.

Jos nopea paljastuu faktaksi, niin wuhanilainen voi hoitaa ilmastonmuutoksen vähentämällä populaatiota. Paljon ja vuosittain. Mikä houkutteleva tulevaisuudenkuva.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tämän päivän luku 31 uutta tartuntaa, joista HUS:n alueella 30. Suuntaus on edelleen ihan selvä. Nyt vain odotellaan tuleeko se toinen aalto vai ei.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tämän päivän luku 31 uutta tartuntaa, joista HUS:n alueella 30.

Tuleeko seuraavaksi päivä jolloin uusia tartuntoja todetaan vain HUS:in alueella? Eipähän tarvitse tänä kesänä sinne suunnata, yleensä on tullut muutaman kerran kesässä kierrettyä tiettyjä paikkoja mutta nyt ne voi jättää suosiolla väliin ja suunnata muualle päin Suomea
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tuleeko seuraavaksi päivä jolloin uusia tartuntoja todetaan vain HUS:in alueella? Eipähän tarvitse tänä kesänä sinne suunnata, yleensä on tullut muutaman kerran kesässä kierrettyä tiettyjä paikkoja mutta nyt ne voi jättää suosiolla väliin ja suunnata muualle päin Suomea

Tiistaina oli jo sellainen päivä. Kaikki 19 tartuntaa oli HUS:n alueella. Sitä ei ilmeisesti vaan mainittu missään mediassa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tiistaina oli jo sellainen päivä. Kaikki 19 tartuntaa oli HUS:n alueella. Sitä ei ilmeisesti vaan mainittu missään mediassa.

Ahaa, enpäs huomannutkaan. No joka tapauksessa oli tuo 31/30 jo riittävän lähellä
 
Suosikkijoukkue
KK
Ja tässä sinulle.

Jos nopea paljastuu faktaksi, niin wuhanilainen voi hoitaa ilmastonmuutoksen vähentämällä populaatiota. Paljon ja vuosittain. Mikä houkutteleva tulevaisuudenkuva.
Sinun linkistäsi lainaus:

Uuden koronaviruksen eri alatyypit ovat hyvin lähellä toisiaan. Bedford ennustaa, että tällä tahdilla kestää useita vuosia, ennen kuin virus on muuttunut riittävästi estääkseen rokotetta toimimasta. Käykö näin, sitä ei vielä tiedetä.

Eli aika olettamuksilla ja arvauksilla on jutun todenperäisyys. Tuota vielä pystytä varmuudella sanomaan, tuleeko virus muuttumaan tarpeeksi ennen kuin rokote tulee jakeluun. Toivottavaan parasta ja pelätään pahinta.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kovaa vauhtia kyllä hiipuu tämä ensimmäinen piikki. No, teho-osastolla olijoiden määrän hiipuuminen on nyt pysähtynyt, mutta voi hyvin olla, että siellä on nyt pitkälti vain siitä todella pitkäaikaista hoitoa vaativaa porukkaa, ja ne muutaman päivän hoitoa tarvitsevat ovat jo siirtyneet normaalille osastolle.

Viimeisen kahden viikon aikana sairastuneiden määrä on pudonnut alle 700 tapauksen. Viikko sitten vastaava luku oli reilu 1100, ja tästä viikkoa aiemmin reilu 1400. Karkeasti sanoen aktiivisesti sairauden määrä on pudonnut kahdessa viikossa yli puolet.

Koulujen alku ei vieläkään näy tilastoissa epidemian kääntymisessä kasvuun. Hyvä tieto. Ihan kahta viikkoa ei tuosta vielä ole, mutta kuitenkin sen verran, että tuon pitäisi jo näkyä, jos sillä olisi selkeä vaikutus.

Ja mikä parasta, jo toinen päivä ilman uusia kuolemantapauksia.

Mutta ei tämä ohi ole. Maailmalla epidemia jatkaa etenemistään. Ehkä tässä kohta koittaa sellainen välirauhan aika, kuten talvisodan jälkeen. Toivotaan vain, että sitä seuraavaa sotaa ei tule. Mutta siihen on varustauduttava.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Kaksi niistä oli Päijät-Hämeessä. Sillä vaan ettei ne kaikki nyt olleet pääkaupunkiseudulla vaikka HUS-ervan alueella olivatkin.

Kiitos korjauksesta. Toiset tahot ilmoittaa sen SHP:n lukemiin, missä tartunta on varmistunut ja toiset taas sairastuneen asuinkunnan ja SHP:n mukaan, riippumatta siitä, missä testi on tehty. Siinä on sitten tullut muutaman tapauksen verran heittoja sairaanhoitopiireittäin.

THL:n seurantakartassa tiistaina ei muille alueille ollut merkitty yhtään uutta tapausta, ja sieltä kun käyn katsomassa tilanteen, niin oletin, että kaikki uudet tapaukset olisivat HUS:n alueella.

Sitten odottelemme vielä sitä päivää (tuleeko vai ei), jolloin uudet tapaukset ovat kaikki HUS:n alueella.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös