Tuttu sairaanhoitaja eilen soitteli ja tuskaili sitä miten hänelle tulee siirto todennäköisesti aikuisten infektio-osastolle tai sitten näyttöönottohommiin pääsee heidän porukastaan jokunen. HUS:n alueella. Tuttuni on siis normaalisti lasten osastolla eikä missään vuodehoitopuolella vaan poliklinikalla. Hänellä kun on astma niin pelkäsi vähän sitä että joutuu sinne infektio-osastolle. Heillä eivät siis mitkään perussairaudet ole syy olla menemättä sinne. Ja sekin tuntui stressaavan ettei ole aikuisia hoitanut sitten opiskeluaikojen ja se on kuulemma kovinkin erilaista kuin lasten hoitaminen.Mielenkiintoinen muistio. Yksi huomio, vaikka toki muitakin ansaitsisi. En pysty 100 % varmaksi sanomaan, mutta oli kuulevani eilen HUS:n johtajan todenneen telkkarissa, että HUS lisää tehohoitopaikkoja ja saavuttaa kohta 270 paikan rajan. Muistiossa todetaan:
"Tehohoidon nykyisestä 300 paikan kapasiteetista kaksi kolmasosaa, minimissäänkin puolet, on
jatkossa varattava muille kuin koronapotilaille siinäkin tapauksessa, että kiireetön leikkaushoito
ajetaan alas".
Jos kuulin oikein kuten vähän epäilen, tuskin muutkaan alueet heiluttelevat käsiään tekemättä muuta. Paikkojen määrä voisi olla siten yli 400.
Mutta siis miksi lainasin tuota viestiäsi, niin oli se että hän kertoi miten vaativampiin hommiin tällä hetkellä koulutetaan henkilöstöä. Johonkin hengityskoneeseen (en tiedä tarkalleen millaisesta koneesta on kyse, kun en niistä mitään ymmärrä) oli kuulemma verkkokurssi. Ja muuten tulee parin tunnin perehdytys eli hyvinkin pintapuolinen koulutus. Eli kuten on ollut esilläkin, niin osaavan henkilöstön saaminen ja kouluttaminen tehohoitopuolelle lienee se isoin haaste tällä hetkellä. Toki varmaan joku työparisysteemi voisi olla järkevä jos tuolla on sellaista hommaa missä siitä olisi hyötyä. Mutta eiköhän siellä ole fiksummat asiaa miettineet. Ja taatusti kaikki sairaanhoitopiirit pyrkivät tosiaan noita paikkoja lisäämään.