Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 937 806
  • 81 126

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä nyt liipaisee ainoastaan ketjua, mutta sellaista olen pohtinut viime aikoina, että mihin julkisuudesta tutut tukahduttajat positioivat itsensä tässä uudessa tilanteessa? Pandemiaa toki seurataan vakavalla naamalla, mutta mielestäni yksi liian vähän huomiota saanut näkökulma on se, miten asiantuntijat kriisin aikana positioivat itseään uudestaan. Sinänsä tieteen kannalta ei ole merkitystä, kuka on oikeassa ja kuka on väärässä - mutta tällä julkisuuden tasolla sillä luonnollisesti on ihmisille merkitystä. Tässä kohtaa lienee vähintään perusteltua ainakin nimetä asiantuntijat, joita minä nyt tässä jahtaan:

Eeva Ruotsalainen, Lasse Lehtonen, Marjukka Myllärniemi, Pasi Pohjola, Liisa-Maria Voipio-Pulkki, Taneli Puumalainen
Vaikka ministeri Kiurua ei voi pitää asiantuntijana niin hän on voimakkaasti tullut tutuksi näiden takaa.

Mielenkiintoista on se, että oikeastaan tämä koko porukka on esittänyt melkoisen tahdikkaita vaatimuksia koronaviruksen tukahduttamisesta koko epidemian ajan, mutta ainoastaan asemansa vuoksi jatkuvasti julkisuudessa olevat puolustavat linjauksia, jos niiden totuuspohja alkaa murentua. Kiuru katosi joulun jälkeen jo ennen sairaslomaansa, Myllärniemi vaikuttaa siirtyneen kannattamaan ilmastointiratkaisuja ja Eeva Ruotsalainen on taas kadonnut kuin maan nielemänä. Pohjola & Voipio-Pulkki kertovat samat jutut viikosta toiseen ja kummatkin vaikuttavat erittäin heikoilta keskustelussa. Puumalainen ja Lehtonen yleensä työnnetään selittämään muuttuneet linjaukset julkisuuteen, jonka takia Puumalainen saa mielestäni näistä eniten rapaa, kun muut eivät suostu puolustamaan linjaansa julkisesti tai katoavat kuin maan nieleminä.

Se, onko näillä pohdinnoilla varsinaista totuusarvoa - tuskin - mutta selvää liikehdintää tapahtuu koko ajan. Asiantuntijat eivät edes tässä tukahduttamisen porukassa enää vaikuta keskenään kovin samanlaisilta vaan yhä enemmän tuntuu, että osaa ohjaillaan naruista ja toiset alkavat kadota porukasta. Näistä ehdottomasti mielenkiintoisin on silti Ruotsalainen, joka katoaa kuin maan nielemänä, kun pitäisi päästä kysymään, miksei virus hänen hyvistä ideoistaan huolimatta tukahdu.
 
K

kiwipilot

Niin, tässä herää sellainen kysymys, että onko tuollainen tiedemies tiedemies ollenkaan jos ja kun ei pysty muuttamaan kantaansa silloin kun tutkittu tieto ja empiria osoittaa oman - tässä tapauksessa - uskomuksen vääräksi?
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Olen miettinyt tässä tämän viikonlopun aikana kenen puolesta haluaisin loukkaantua tässä järjettömässä tilanteessa, jossa perustuslaki on halpaa makkaraa kun globaalisen kulkutaudin neljäs versio jyllää ennätysvauhtia maailmalla.

Selvyyden vuoksi rajataan mieleni pahoittaminen vain vuoden 2022 puolelle.

Ensimmäisen kerran mieleni pahoittui oikein huolella vanhempana kun eräänä torstai-iltana vilunväreinen Kiuru kertoo kuinka seuraavana maanantaina on turvatonta mennä kouluun.

Samalla pahastuin vanhempana, että jääkö lapseni harrastukset jälleen kerran tauolle kaikista lupauksista huolimatta.

Pahastuin myös opettajien puolesta kun OAJ:n Luukkainen meni kertomaan kaikkien opettajien puolesta kuinka pelottaa. Minusta kun opettajat tekevät maailman hienointa työtä ja eihän siellä ole kuin vähemmistö samanlaisia hiiriä kuin Luukkainen.

Sitten pahastuinkin sairaanhoitajien puolesta, joita julkisuudessa uhkailtiin poikkeuslailla töihin pakottamisella ja mitään palkankorotuksia oli turha odotella.

Vähän naureskelin lähinnä STM:n 5000 henkilön avunpyynnölle, sillä tiesin armeijan osaavan sanoa takaisin.

Sitten pahastuinkin huolella kulttuuriväen ja urheiluväen puolesta, joilla kiirastuli vaan jatkuu. Kahteen vuoteen en ole ollut yhdessäkään konsertissa, teatteriesityksessä, en omien lapsien kouluesityksessä, yhdessäkään lasten matsissa (itse asiassa ovat tauolla kun ei jaksa säätöä).

Sitten pahastuinkin yliopistoopiskelijoiden (sekä niiden toisen asteen opiskelijoiden) puolesta joiden opiskelut ovat loputonta moodlejumppaa ja yksinoloa.

Nyt tapetilla ovat olleet mielivaltaisen rajoituksen alla pidettävät ruoka- ja erityisesti anniskeluravintolat, joiden puolesta lähinnä pahastun siksi, että ei niiden kuuluisi yksin kantaa vastuuta tästä älyttömyydestä vain siksi että alkoholipolitiikka niin sanoo.

Nyt tullaankin siihen, että miksi nämä keiden puolesta pahastun, eivät tee asialle enempää? Mielestäni voin pahastua tiettyyn rajaan saakka, mutta eivät kai nämä kohderyhmät oleta, että heidän puolestaan jaksaisin tehdä yksin muuta kuin murmuttaa mielipidepalstalla. Jos tarjoatte adresseja ja järjestätte tempauksia, niin saatte kyllä kannatukseni, erityisesti lapsiani läheisesti koskettaviin asioihin, mutta jos tälle oikeasti haluaa muutosta, niin odottaisin enemmän järjestäytymistä ja paineen laittoa päättäjiin (Mara, Tehy, Etelä-Helsingin pubit ry, SM-Liiga tms.). Teidän twiitit ja 5 sekunnin läpsytykset matsin alkuun on nyt nähty. Missä on tempaukset, missä addressit?
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Etelä-Pohjanmaalla sairaalahoidossa enään 12 potilasta. Pahimmillaan toi luku oli joitakin päiviä sitten 20.
Toki erikseen vielä nämä terveydenhuollossa olevat ja esim. vanhuspotilaat.

 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tämä nyt liipaisee ainoastaan ketjua, mutta sellaista olen pohtinut viime aikoina, että mihin julkisuudesta tutut tukahduttajat positioivat itsensä tässä uudessa tilanteessa?
Mm. täältä voi käydä katsomassa viimeisiä kuulumisia. Elää ja voi hyvin.


Myös Aki Linden näyttää olevan puolustuskannalla mikä ei varsinaisesti yllätä.




Sakeaa.
 
Viimeksi muokattu:

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Convoy Finland 4.2.2022 !
 

Liitteet

  • Screenshot_20220130-112014_Chrome.jpg
    Screenshot_20220130-112014_Chrome.jpg
    142,9 KB · kertaa luettu: 161

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Nyt tullaankin siihen, että miksi nämä keiden puolesta pahastun, eivät tee asialle enempää?
Hyvä koonti tämän pandemian aikana eniten pataan ottaneista ryhmistä. Aloin sitten miettimään itsekin, että mitä keinoja esim. ravintola- ja tapahtumabisneksellä olisi protestoida nykyrajoitteita vastaan. Luulisi nimittäin heidän äänensä jo kantautuneen myös hallituksen korviin. Olisiko sitten vaikka se, että kaikki anniskeluravintolat tarjoilisivat symbolisesti vaikka iltayhdeksään, tai siihen asti, kunnes poliisi kävisi jokaisen kuppilan erikseen siltä illalta sulkemassa. Ja seuraavana viikonloppuna sama homma. Avit, tai ketkä niitä nyt valvookaan, hukkuisivat siihen, kun pitäisi antaa kaikille toimijoille ensin varoituksia lupien menettämisestä ja sen jälkeen lyödä ravintolat hetkellisesti säppiin. Ja sitten, vaikka anniskeluluvat olisivatkin hyllyllä, niin taas perjantaina klo 18-21 avautuisivat ovet janoisille. :)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aave
K

kiwipilot

Jos tässä ravintolaväessä olisi edes hippasen vertaa kasseja, laittaisivat he tämän Kiuru-Lehtonen-Ruotsalainen-Varhila-Voipio-Pulkki-Puumalainen -porukan mustalle listalle: esim. Lehtonen ansaitsisi eilisellä kiusaamis-yrjöllään ikuisen porttikiellon jokaiseen arvonsa tuntevaan ravintolaan.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Jos tässä ravintolaväessä olisi edes hippasen vertaa kasseja, laittaisivat he tämän Kiuru-Lehtonen-Ruotsalainen-Varhila-Voipio-Pulkki-Puumalainen -porukan mustalle listalle: esim. Lehtonen ansaitsisi eilisellä kiusaamise-yrjöllään ikuisen porttikiellon jokaiseen arvonsa tuntevaan ravintolaan.

Huomiseen mennessä selviää, meinaako merkittävä osa ravintoloista pitää ovensa auki normaalisti alkaen 4.2. Jos valtakunnallisesti 500 ravintolaa ilmottautuu ennakkoon Avoinna Normaalisti -kampanjaan, aukeavat nämä ravintolat normaalein aukioloajoin perjantaina 4.2.

Itse epäilen, että jää toteutumatta. Liian moni ei uskalla lähteä mukaan… toivon kyllä iloista yllätystä ja sitä, että isolla porukalla haistatettaisiin vitut hallitukselle ja STM:lle.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kun tähän yhdistetään lausunnot, että kesään mennessä about kaikki on sairastanut koronan, niin se kiteyttää aika hyvin tuon järjettömyyden. Todentamattomia sairastamisia tullaan näkemään hatusta heitettynä miljardeja. JOS koetaan, että näille henkilöille ei ole rokottautumisesta hyötyä, niin passikäytäntöjen myötä maailmassa tullaan jakamaan miljardeja turhia rokotteita.

Hupaisintahan tässä on vielä se että noin N=10 hlö pohjalta kolmas rokote on aiheuttanut keskimäärin väh 1 pv sairasloman, toki moni on onneksi ajoittanut rokotteen perjantaille ja vkl mennyt kipeänä omaan piikkiin. Eli olisi kiintoisaa tietääkö montako työtuntia menetetään rokottamalla perusterveitä kolmannella rokotteella vs. Ei rokotettaisi. Tanskan datan pohjalta 2/3 eivät eroa juuri missään indikaattorissa. Tämä ei siis ole rokotevastainen kannanotto vaan huomio siitä että 3. Rokotteen hyödyistä riskiryhmien ulkopuolella on epäselvää näyttöä mutta haitat taas tuntuvat anekdootallisesti selviltä.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Jos tässä ravintolaväessä olisi edes hippasen vertaa kasseja, laittaisivat he tämän Kiuru-Lehtonen-Ruotsalainen-Varhila-Voipio-Pulkki-Puumalainen -porukan mustalle listalle: esim. Lehtonen ansaitsisi eilisellä kiusaamise-yrjöllään ikuisen porttikiellon jokaiseen arvonsa tuntevaan ravintolaan.
Eikös silloin joskus Koronataipaleen alkuhämärässä joku ravintola antanut porttikiellon Ihqu-Sannalle ja oliko myöskin Kiurulle. Ja siitähän sitten vasen siipi (en tarkoita nyt pelkästään tätä palstaa) veti kahmalokaupalla palkokasvia nenään (ilmeisesti vähän muihinkin aukkoihin), että ei näin saa tehdä. kun se ei kuulemma perustunut mihinkään ja muistaakseni ravintola joutui perumaan tämän, siitä nousseen kohun jälkeen.

Ja vaikka tuo porukka tuskin nyt ihan hirveästi noissa kuppiloissa juoksee, niin olisi kyllä ihan oikea teko antaa (pysyvä) porttikielto koko maan ravintoloihin, sen verran paljon he ovat aiheuttaneet touhuiluillaan hallaa tälle elinkeinolle.
 
K

kiwipilot

Eikös silloin joskus Koronataipaleen alkuhämärässä joku ravintola antanut porttikiellon Ihqu-Sannalle ja oliko myöskin Kiurulle. Ja siitähän sitten vasen siipi (en tarkoita nyt pelkästään tätä palstaa) veti kahmalokaupalla palkokasvia nenään (ilmeisesti vähän muihinkin aukkoihin), että ei näin saa tehdä. kun se ei kuulemma perustunut mihinkään ja muistaakseni ravintola joutui perumaan tämän, siitä nousseen kohun jälkeen.

Ja vaikka tuo porukka tuskin nyt ihan hirveästi noissa kuppiloissa juoksee, niin olisi kyllä ihan oikea teko antaa (pysyvä) porttikielto koko maan ravintoloihin, sen verran paljon he ovat aiheuttaneet touhuiluillaan hallaa tälle elinkeinolle.
Kyllä se kirpaisee kun tältä em. konklaavilta evättäisiin pääsy kaupungin ykkösmestoihin: siinä voisi Lehtos-Lapaakin kiristellä kun jää rannalle soittelemaan lopun työporukan painuessa liikelounaalle.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK








Twiitin kommenttiketjulle vahva lukusuositus.

Lauantai-illan primetime-ottelussa Lapa Lehtonen vs. huippukokki Henri Alen.

Lassella mennyt muutama ölppönen liikaa lauantaisaunassa. Uhmakas Lasse.

Täysin pöyristyttävää. Onko tästä yksikään media ottanut vielä täkyä? Noista "öistä viinanmyyntiä ei tule tukea"-kommenteista saisi melkoisen julkisen keskustelun aikaiseksi. Tuossahan Lehtonen sanoo lähes suoraan, että koronan varjolla pönkitetään sosiaalipolitiikkaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  • alkoholi- ja sosiaalipolitiikka koronan varjolla on ehkä ruminta poliittista peliä, jota olen pitkään aikaan todistanut. Kun STM:llä kysytään tästä niin vastaaja on aina Taneli Puumalainen, jonka mukaan (todennäköisesti totta) heidän linjansa olisi sulkea ravintolat kokonaan, mutta lainsäädäntö ei anna mahdollisuuksia kuin ruuvata aukioloaikoja. Aukiolojen ruuvaamisella puolestaan ei ole oikein mitään tekemistä epidemian kanssa; paras esimerkki lienee se Finnairin velvoite, ettei se tarjoa kotimaan lennoilla enää alkoholia kello 17 jälkeen, mutta mehua voi ostaa
Boldaus oma.

Tätähän se on, suomalaisia yritetään pakolla raitistaa koronan varjolla. Mitään tekoa noilla aukiolorajoituksilla ei ole koronan leviämisen estämisen kanssa mutta sillä saadaan kansaa kiusattua ja pidettyä herran (tai rouvan) nuhteessa!
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Täysin pöyristyttävää. Onko tästä yksikään media ottanut vielä täkyä?
Toimittajat joutuvat keskustelun ja yleisön takia kysymään usein tyhmiä kysymyksiä, vaikka tietävät, etteivät vastaajat voi ottaa kysymykseen kantaa. Koronankin ympärillä ties kuinka monta kertaa on kuultu vastaus ”en ota tähän kantaa, koska asia kuuluu päättäjille/viranomaisille”.

Nyt meillä on taho, joka kommentoi tällaisia asioita, joten luulisi tosiaan toimittajien heräävän. Minua ainakin kiinnostaa tietää, onko Lehtonen ylimielinen vai tunteeko Twitterin periaatteen yhtä huonosti kuin Timo Haapala Wikipedian.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tieteellisiä tuloksia esiin nostavalle toiminnalle ja aktivismillekin olisi tilausta, kun pandemiatoimenpiteistä päävastuussa oleva ministeriö on jatkuvasti sivuuttanut ja jopa vääristellyt tiedettä omien päätöksiensä betonoimisessa.

No sitten paikalle ratsastaa, hold my beer, Convoy Finland, jota googlatessa ensimmäiset tulokset vievät ryhmän oman Facebook-sivun lisäksi MV-lehteen, Partisaaniin ja Ylilaudalle.

Hyvänä hetkenä tätä touhua pitää Kummeli-sketsinä, heikkona hetkenä puolestaan meinaa mennä usko sivilisaatioon :D
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
@Skeletor

Meille on nyt kaksi vuotta tosiaan rummutettu ”kuinka pitää ottaa muut huomioon”. Eli toisin sanoen, huomioimaan tietynlaisen ihmistyypin irrationaaliset pelot lyhytaikaisen hyödyn toivossa. Tulevaisuudessa voidaan sitten olla kunnolla kusessa seuraavien pandemioiden kanssa.

Olen kuullut usealta järki-ihmiseltä miten tämä maskikäytäntö olisi hyvä jäädä myös muiden infektioiden leviämisen estämiseksi. Joo ei ole. Mutta kun nykyihmisen sietokyky on sellainen, että perusterve keski-ikäinen soittaa ambulanssin puolen päivän norottelun jälkeen niin ei tarvitse ihmetellä miksi tilanne on mikä se nyt on.

Nämä virukset ovat olleet täällä aina ja tulevat aina olemaan. Jokainen voi tosiaan miettiä onko järkeä ajaa alas ihmisen luontaista, sairastamalla hankittua immuniteettiä jatkuvalla käsidesin lotraamisella ja maskin pitämisellä.

Itsekin olen kuullut idean, joka meni suunnilleen niin, että maskeja voisi hyödyntää oikein pahan influenssa-epidemian ollessa valloillaan, mutta en tiedä sitten lähteekö ihmiset pitämään maskeja vaikka 2 viikon ajaksi pelkästä kehotuksesta. Se ajottuisi johonkin kevätajankohtaan, jolloin ne on ärhäkkäänä päällä.

Mutta asiasta toiseen, niin täytyy kyllä rehellisesti sanoa, että ainakin oman pääkoppaan tää korona on alkanut negatiivisesti vaikuttaa oikein kunnolla tässä tammikuun aikana. En nyt ehkä mistään suoranaisesta masennuksesta ehkä puhuisi, mutta jonkinlainen mielenalennustila (tai kausi) on menossa. Ei kovin yleistä itselle kyllä tällanen. Yleensä on niin monta hommaakin työnalla ja arki usein kiireistä, ettei oikein ole "ehtinyt masentumaan" (jos mustaa huumoria vähän heittää väliin) , mutta nyt alkaa riittää tämä koronanvittu. Jos ei pian saa täysin normaalia elämää ja suunnitelmia taas käyntiin, niin vaatinee isomman uudelleenohjelmoinnin ja säädön pääkoppa kyllä.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Täysin pöyristyttävää. Onko tästä yksikään media ottanut vielä täkyä? Noista "öistä viinanmyyntiä ei tule tukea"-kommenteista saisi melkoisen julkisen keskustelun aikaiseksi. Tuossahan Lehtonen sanoo lähes suoraan, että koronan varjolla pönkitetään sosiaalipolitiikkaa.
Ihanan ylimielistä. Viesteistä suorastaan huokuu avoimen halveksuva asenne ravintolatoimialaa kohtaan, jota pönkitetään vielä kertaamalla oma cv. Tuohan on kuin Tami pahimmillaan. :) "Kuinka monta viikonloppupäivystystä olet laittanu kuntoon, hä?" Ainoa hyvä asia tässä on se, että tämä Lapa-Lehtosen edustama Turmiolan Tommi-sukupolvi poistuu ennemmin, tai myöhemmin keskuudestamme, tai ainakin niistä viroista, joissa nyt ovat. Sitä ennen tietysti saavat tässä viimeisessä taistossaan paljon (mieli)pahaa aikaan.

Tuli ajateltua ennen koronaa, että Suomi nyt on vain tällainen maa, jossa on paljon sääntöjä, mutta ne säännöt ovat sen takia, että pyritään pitämään kansalaista huolta ja pienellä suitsimisella ja ohjaamisella varmistamaan, että myös ne, jotka eivät aina ymmärrä omaa parastaan, säilyvät hengissä. Olen luottanut myös siihen, että vähän kerrallaan tämä holhous kuitenkin vähenee ja esimerkiksi ravintolat voivat itse yhä enenevissä määrin alkaa harjoittaa liiketointaan parhaaksi katsomallaan tavalla. Enkä minä edelleenkään suostu uskomaan siihen, etteikö tämä olisi kehityksen suunta myös jatkossa, koska sukupolvet ja päättäjät vaihtuu. Mutta se, mikä on yllättänyt, on tuo em. avoin halveksunta ravintoloita kohtaan. Ymmärrän toki sen, että kriisi- tai poikkeustilanteessa katsotaan kansalaisten toimesta herkästi sitä, mitkä ovat niitä ns. ydintoimintoja yhteiskunnan pyörimisen kannalta ja mitkä taas niitä, jotka lain suomasta elinkeinonvapaudesta huolimatta koetaan vapaamatkustajiksi, jotka eivät osallistu yhteisiin koronatalkoisiin pitämällä esim. ravintolansa kiinni. Ja tässä katsantokannassa ihmisten toimeentulo, työpaikat ja konkurssiriski ovat toissijaisia asioita.

Onko sitten kuitenkin kyse siitä, että tässä maassa ravitsemusliikkeessä sen alkoholiannoksensa nauttiva on juoppo ja häntä pitää varjella itseltään. Se, että tämä sama henkilö hankkii viinansa valtion yksinoikeudella pyörittämästä kaupasta nauttien sen kotona, on paljon suotavampaa. Noh, hypätään pois jo vähän ketjun aiheesta, joten todettakoot vielä se, että pandemianhoidossa ravintolarajoituksille on ollut perusteltavissa olevat syyt, mutta tällä rokotekattavuudella ja sillä, että omikron on muuttanut pelin täysin viruksen leviämisen suhteen, näen ravintoloihin kohdistuvat rajoitukset kohtuuttomina niistä saatavaan hyötyyn nähden.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Tieteellisiä tuloksia esiin nostavalle toiminnalle ja aktivismillekin olisi tilausta, kun pandemiatoimenpiteistä päävastuussa oleva ministeriö on jatkuvasti sivuuttanut ja jopa vääristellyt tiedettä omien päätöksiensä betonoimisessa.

No sitten paikalle ratsastaa, hold my beer, Convoy Finland, jota googlatessa ensimmäiset tulokset vievät ryhmän oman Facebook-sivun lisäksi MV-lehteen, Partisaaniin ja Ylilaudalle.

Hyvänä hetkenä tätä touhua pitää Kummeli-sketsinä, heikkona hetkenä puolestaan meinaa mennä usko sivilisaatioon :D
Ja sitten vielä ihmetellään, miksi tolkun väki meuhkaa mieluummin keskustelupalstoilla, tai omalla someseinällään kuin miekkareissa. Toisaalta pitäisi kait ajatella, että väliä sillä mitkä kaikki arveluttavat ainekset on mukana, jos hanke noin muuten palvelee suurta tarkoitusta, eli protestimielialan nostattamista ja joukkovoimaa. :) Mutta se, mitä Janus Putkonen hehkuttaa, niin siinä en voi olla mukana. Jatkan siis kansalaiskeskustelua täällä nimimerkin suojissa.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen

Tämä tavallaan koskettava juttu. Tai lähinnä se, että tähänkin jotkut haluaa suhtautua niin että lievänä sen pitäisi lapseen iskeä. Niin, mutta se lapsikin voi olla jo pahemmin sairas ennestään. Niille vanhemmille arvostus, jotka tällaisia päätöksiä joutuvat tekemään. Oli ne sitten minkälaisia hyvänsä.
 
Tämä oli kyllä surullinen juttu YLE:llä: Sofia, 12, on ollut etäkoulussa kohta kaksi vuotta riskiryhmään kuuluvan pikkuveljensä takia – "Kaverisuhteet on hiipuneet"


Perhe on siis eristäytynyt täysin jo kahden vuoden ajan, koska pikkuveljellä on jokin vakava keuhkosairaus. Sitä vaan ihmettelen, mikseivät he olleet samalla tavalla eristyksissä jo ennen koronaa. Kyllä niitä muitakin vakavia infektiotauteja olisi tuolle pojalle voinut tulla. Nyt parin vuoden täysi eristäytyminen voi johtaa vielä heikompaan immuniteettiin kaikkia viruksia yms. vastaan. Aika surullista tytön kannalta, että lapsuus menee ihan hukkaan ilman ystäviä. Voi olla perheellä vielä vaikeat ajat edessä tyttärenkin osalta, jos hänelle tulee vakavia mielenterveysongelmia tai muuta vastaavaa tulevaisuudessa. Ei tuo ainakaan sosiaalisille taidoille hyvää tee. Eristäytyminen voi myös jatkua vielä vaikka vuosikymmenen, jos aikovat pysyä eristyksissä koko korona-ajan.

Tässähän oli välissä pitkiä aikoja, jolloin koronatartunnat olivat todella vähäisiä. Esim. kesä 2020 oli sellainen, että eristäytyminen oli aivan täyttä liioittelua.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja

Tämä tavallaan koskettava juttu. Tai lähinnä se, että tähänkin jotkut haluaa suhtautua niin että lievänä sen pitäisi lapseen iskeä. Niin, mutta se lapsikin voi olla jo pahemmin sairas ennestään. Niille vanhemmille arvostus, jotka tällaisia päätöksiä joutuvat tekemään. Oli ne sitten minkälaisia hyvänsä.

Näille vanhemmille ei tule mitään arvostusta, koska eivät ole välittäneet lapsestaan ennen koronaa.

Tai sitten eivät välitä toisesta lapsestaan tällä hetkellä. Ihan miten vain asiaa haluaa ajatella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös