Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 945 691
  • 81 126

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Miten ne sairaanhoidon kokonaispotilasmäärät on kehittyneet? Jos ei kerran covid-sivuosumia tilastoida/eritellä, niin saisi tuosta jotain osviittaa missä mennään?
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Joo ja jossain puhuttiin että sellaisen valmisteluun voisi mennä 2-3 kuukautta.

Joo, ja siinä vaiheessa oltaisiin jo auttamatta myöhässä kun Omikron todennäköisesti on jo ehtinyt hiipua. Toki seuraavia variantteja vastaan sitten käyttökelpoinen. Mutta MaRa ihan varmasti ärähtäisi jos ravintolat suljettaisiin.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tätäkin voi pitää hyvänä päätöksenä.

Korvaustaksaa korotetaan nykyisestä 10 eurosta 16 euroon. Määräaikainen säännös tulee voimaan 10.1.2022 ja on voimassa 30.6.2022 saakka.

Lakimuutoksella turvataan ja helpotetaan sairausvakuutettujen pääsyä koronavirusrokotukseen sekä edesautetaan työnantajien mahdollisuutta tarjota rokottamisia työterveyshuollossa.

Hallitus esitti asiaa koskevan lain vahvistamista ja tasavallan presidentti on vahvistanut sen perjantaina 7.1.2022. Laki tulee voimaan 10.1.2022. Korkeampi korvaustaksa koskee 1.1.2022 tai sen jälkeen suoritettuja rokottamistoimenpiteitä.

 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
klo 14:05: Seuraavaksi paikalle saapuu ministeri Kiuru. Hän sanoo, että tänään otetaan moniin asioihin kantaa. "Meillä on tällä hetkellä erittäin vaikea tilanne." Kiuru viittaa sairaalassa olevien määrään. "Terveydenhuollon kantokyky on vaarassa."

Uskotteko kotona.

Boldaukset omat.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ihan semmoinen tilasto tässä kaiken keskellä olisi kiva nähdä, että kuinka paljon Suomen tehohoitopaikoista on kokonaisuudessa käytössä/paljon on vapaana. Selkeitä numeroita.

Toinen mielenkiintoinen tilasto olisi se, että kuinka moni sairaalaan joutuvista on rokottamattomia.

Jälkimmäiseksi mainitusta on silloin tällöin mediassa jotain lukuja näkynyt, mutta ensimmäiseksi mainitusta en muista nähneeni kertaakaan mitään selkeitä lukuja, että näin paljon on käytössä ja näin paljon vapaana.

Olisivat kuitenkin erittäin olennaisia tietoja. Ehkä niitä pimitetään tarkoituksella?
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Joo ja jossain puhuttiin että sellaisen valmisteluun voisi mennä 2-3 kuukautta.

Voi olla myös että Kiuru pohjusti tiedotustilaisuudellaan tulevaa vaatimustason poikkeusolojen julistamisesta, jolloin nuo kaikki koulusulut, ravintolasulut, terveydenhuollon henkilöstön lomien kiellot yms. hoituvat "sormia napsauttamalla".
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Nimimerkki @mjr tuossa aiemmin peräänkuulutti uskoa luonnon- ja lääketieteeseen ja samaa haen tässä. Keskustelua tuntuu leimaavan suurelta osin tieteellisen tiedon täydellinen väheksyminen ja halveksunta siltä osin, kun se ei vahvista omia ennakkoluuloja. Tämä on ikävää siinäkin mielessä että iso osa meidän koronaongelmistamme johtuu isosta joukosta rokottamattomia, jotka hekään eivät luota tieteeseen siltä osin kun se ei sovi heidän narratiiviinsa.

Hyvä kirjoitus kokonaisuudessaan, josta poimin yllä lainatun kohdan:

Mielestäni äärimmäisen huolestuttavaa ja vastenmielistä on se, että epidemian hallinnasta päävastuussa oleva ministeriö sortuu tähän tieteellisen tiedon sekä käytettävissä olevan datan väheksymiseen ja halveksumiseen cherrypickaamalla varsin törkeästi omaa ennalta päätettyä näkemystään ja toimintamalliaan tukevaa aineistoa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kokoomus olisi kohdistanut lainarahaa hieman eri tavalla ja pistänyt paikkoja kiinni ihan yhtä paljon kuin nykyisetkin hallituspuolueet. Perussuomalaiset taasen olisivat vastustaneet koronapassia vielä ärhäkkäämmin. En siis näe että jokin Kokoomus ja Perussuomalaiset kombo olisi yhtään enempää pitänyt yhteiskuntaa auki (muistaakseni 2020 olisivat pitäneet yhteiskuntaa enemmän kiinni kuin tämä hallitus mikä meillä oli ja maaliskuun sijaan olisi laitettu rajat ja yhteiskunta kiinni jo helmikuussa tilanteessa jossa ei olisi ollut ketään edes sairastuneena koko tautiin.
Jos SDP:n hallituskumppanina olisi kokoomus, olisivat rajoitukset olleet luultavasti tiukempia Lapin matkailulle ja väljempiä jollain liike-elämän muilla alueilla.

Se on nimenomaan kokoomus, joka on pitänyt kovinta ääntä rajoista, mutta sekin on sittemmin rauhoittunut. Syksystä asti kokoomus on ollut asioihin hyvin järkevästi suhtautuva oppositiopuolue ja on kritisoinut pääasiassa viestintää, eikä ole ruvennut populistiseksi liikenytiksi. Kannatuksella on tietenkin vaikutusta: hiljaa olemalla saa paremmin kalaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mutta MaRa ihan varmasti ärähtäisi jos ravintolat suljettaisiin.

MaRa on ärissyt ja puhissut joka kerta, kun ravintolarajoituksia on määrätty. Mutta sillä ei ole ollut mitään merkitystä
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Siitä voit alkaa katselemaan tilastoja koko roskan ajalta.
Mutta eikö nämä ole covid-todettuja potilaita vaan? Ei ole kovin kiinnostavaa jos jollain syylänpoistopotilaalla todetaan sivuosumana omikron ja se tilastoidaan tuohon. Ei se anna kuvaa tästä kuuluisasta kantokyvystä. Sivuosumien tilastointi olisi paras, mutta jos ei sitä kerran ole, niin kokonaismäärien kehitys toimisi myös.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koronapassi? Eikös tuota pitänyt nyt kiireen vilkkaan päivittää, onko siitä kuulunut mitään?

Eilen toivoin salille pääsyä 8.1 alkaen ja loppukuussa sinne lätkäpeleihin. Nyt 50 pinnaa toteutunut.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä kirjoitus kokonaisuudessaan, josta poimin yllä lainatun kohdan:

Mielestäni äärimmäisen huolestuttavaa ja vastenmielistä on se, että epidemian hallinnasta päävastuussa oleva ministeriö sortuu tähän tieteellisen tiedon sekä käytettävissä olevan datan väheksymiseen ja halveksumiseen cherrypickaamalla varsin törkeästi omaa ennalta päätettyä näkemystään ja toimintamalliaan tukevaa aineistoa.

Ihan totta. Tästä aiemmassa viestissäni mainitsinkin. Hölmöä asian politisoimista jota näin jo ainakin yhden STM:n katsauksen laatimiseen osallistuneen tutkijan itsekin kritisoineen Twitterissä varsin tylysti.

Nykyään on muodissa kaikenlaiset "I love science" ja "kuunnelkaa tiedettä" -jutut mutta onhan tämä pandemia-aika näyttänyt varsin lohduttomasti että hyvin harvassa ovat yliopistokoulutettujenkin joukossa ne jotka aidosti tiedettä ymmärtävät. Media välillä jopa pahentaa ongelmaa "valistamalla" kansaa niin virheellisellä tiedeuutisoinnilla että pahaa tekee. Tiedettä keppihevosena ja buzzwordina käyttäviä sitten löytyykin sankat joukot...
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Eikö tuossa ole covid-19 potilasmäärät. Kokonaispotilasmääriä tässä ovat monet toivoneet.
Jaa. Eipä taida olla tilastoa tuosta. Jossain kohtaa koronapotilaat muodostivat noin kolmasosan tehohoidon potilaista ja siinä kohtaa taidettiin olla jossain 35 potilaan tienoilla tehohoidossa. Jos oletetaan että muuten hoidossa olevien määrän pysyvän samana niin tuosta saanee jonkun kuvan asiasta.

 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Olen pohtinut, että teistä palstademareista se koronanyrkki pitäisi muodostaa. Rajoituksia, rajoituksia, lisää rajoituksia, sulkua, rajoituksia, baareissa käy vain juopot, ei se haittaa jos viisi vuotta ei pääse hallille, tai keikoille. Tää teitin itsemoderointi on kyllä aika veikeätä ja kuten lukea saattaa, teillä mitään ratkaisuja ole.
Kiitos tästä viestistä ja henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, kiteyttää annillaan todella hyvin sen, mitä tarkoitin, kun kirjoitin, että ketju on muuttunut hyvin raskaaksi enkä ole pitkään aikaan viitsinyt tänne mitään kirjoittaa. Seuraavaan kertaankin mennee pitkä tovi...
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Kuten olen aiemminkin sanonut, kyllä se terveydenhuollon kantokyky on aivan varmasti näillä tartuntamäärillä vaarassa romahtaa, se on aivan selvä uhka.

Se, että pääsyynä olisi vallitseva pandemia ei tietenkään ole koko totuus. Pääkaupunkiseudulla natisee rakenteet jo aivan varmasti. Siellä on vielä suhteellisen hyvä henkilöstön tilanne. Hoitajamitoitus, säästöt ja todella huonosti hoidettu henkilöstöpolitiikka ovat kestämätöntä tällaisena aikana. Ei sitä korjata parissa vuodessa. Alasajoa on painettu päälle likimain siitä saakka, kun itse emännän kanssa valmistuttiin alalle 2001.

Olen elänyt mukana näkemässä tämän alasajon molemmilla puolilla hoitosermiä. Pari sairaspoissaoloa voi keikauttaa veneen. Yksiköissä, joissa hoidetaan koronapotilaita, sitovuus on sitä luokkaa, että porukkaa saisi olla käytössä tuplamitoituksella.

Kyllä ihan oikeasti se kantokyky on uhattuna ihan jo sairaspoissaolojen kauttakin, vaikkeivat potilaat niin paljoa kuormittaisikaan. Tilanne on paha, mutta tämän tilanteen kehityksen on nähnyt selkeänä jo 15 vuoden ajan. Omalla alueella joissakin paikoissa tilanne on säälittävä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Marinin kohdalla tätä on sivuttu sen verran laajalti, että pakko kysyä, onko tieteellisen tiedon tietoinen väärinkäyttö ministeriltä sopivaa toimintaa? Onko Krista Kiurun mielestäsi syytä erota? Minä sain rapaa niskaani, kun puolustin Marinia, mutta Kiuru on mielestäni menetellyt tietoisesti vastoin lakia ja pyrkinyt oikomaan sitä jokaisessa mahdollisessa kohdassa saadakseen laittomia toimia paineella ja nopeammin lävitse. Mielestäni se ei ole ministerille sopivaa toimintaa. Kanssani saa olla eri mieltä.

Koska täällä ei voi äänestää niin tässä linkki, josta pääset äänestämään laadukkaista vaihtoehdoista kyllä, ei & en osaa sanoa / en halua ottaa kantaa. Mitään tietoahan näin laadukas kysely ei kerää tai jos kerää niin tiedot kerää Google Forms ja minä en niistä niin ole kiinnostunut :D
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Kiitos tästä viestistä ja henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, kiteyttää annillaan todella hyvin sen, mitä tarkoitin, kun kirjoitin, että ketju on muuttunut hyvin raskaaksi enkä ole pitkään aikaan viitsinyt tänne mitään kirjoittaa. Seuraavaan kertaankin mennee pitkä tovi...
No ihan samalla tavalla sinä haukuit meitä kirjoittajia, kun ratsastit itsemoderoimaan. Mitä tuo ao. on muuta kuin samanlainen hyökkäys, vaikkei siinä nyt nimellä ketään mainittukaan? Turha uhriutua.
Tämä ketju on muuttunut hyvin raskaaksi lukea enkä kovin usein viitsi käydä tästä syystä edes lukemassa.

Tätä olen pohdiskellut, että muutamista tässä ketjussa kirjoittelevista nimimerkeistä pitäisi tehdä se koronanyrkki, heillähän tuntuu olevan se paras faktuaalinen tieto, mitä pitää tehdä. Yhteiskunta auki, jne. Se kiinnostaisi tietää, että mikä olisi ratkaisu sitten, jos tuo ensimmäinen ratkaisu ajaisi yhteiskunnan kaaokseen? Toki heidän päätökselläänhän sitä ei varmasti tapahtuisi...
 
Ettekö te ymmärrä. Norjassa asiantuntijat ovat todenneet, että omikron tartuntoja tulee kohta 300 000 päivässä. Näistä tämän päivän uutisen perusteella tulisi päivittäin myös 150 000 uutta long covid potilasta. On tieteellinen fakta, että koronaviruksen voi sairastaa kaksi kertaa ja nyt ollaan veitsenterällä sen suhteen, onko Suomessa kahden viikon päästä 5 miljoonaa uutta long covid potilasta.

Long covidin oireet ovat vakavia kuten väsymys, satunnainen päänsärky ja sydämentykytykset. Mittasin juuri, että oma sydämeni tykytti 80 kertaa minuutin aikana ja harkitsen vakavasti sairaalaan lähtemistä.

Jotta kansakuntamme veturi, rokottamattomat, selviytyisivät näiltä vakavilta oireilta olisi ehdottomasti
- Suljettava koulut
- Suljettava salit
- Suljettava ravintolat
- Suljettava Alko
- Lisättävä jäljitystä
- Poistettava koronapassi
- Perustettava koronanyrkki
- Sittenkin poistettava koronanyrkki
- Selvittävä kaksi viikkoa
- Rankaistava rokotettuja
- Laitettava Mika Salminen hyllylle
- Aloitettava Uudenmaan sulku
- Pidettävä aluevaalit

Meillä on tässä uusi kansantauti käsillä. Nyt. Ei. Ole. Oikea. Aika. Elää.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Se, että pääsyynä olisi vallitseva pandemia ei tietenkään ole koko totuus. Pääkaupunkiseudulla natisee rakenteet jo aivan varmasti. Siellä on vielä suhteellisen hyvä henkilöstön tilanne. Hoitajamitoitus, säästöt ja todella huonosti hoidettu henkilöstöpolitiikka ovat kestämätöntä tällaisena aikana. Ei sitä korjata parissa vuodessa. Alasajoa on painettu päälle likimain siitä saakka, kun itse emännän kanssa valmistuttiin alalle 2001.
Valitettavan läheltä sylttytehdasta kuultuna myös Apotti on Husin osalta merkittävästi tehokkuutta laskeva tekijä, jonka ongelmat voidaan laittaa koronan piikkiin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ravintolarajoituksista vastaava työministeri Tuula Haatainen (sd.) taas ei halua ottaa kantaa, ennenkuin on kuullut asiantuntijoita.

- Nämä eivät ole asioita, jotka sanotaan julkisuuteen hihasta vedetyn tiedon perusteella, työministeri Tuula Haatainen sanoo Säätytalolla.

Pieni piikki Kiurun ja STM:n suuntaan?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös