Passin ongelma on se, ettei se enää voi taata sitä ettei sen haltijalla ole koronaa. Oireettomia on kuulemma yllättävän paljon.
Tuossa ajattelulogiikassa on se valuvika, että näyttää siltä, että päätimme, että tukahduttaminen on edelleen ainoa oikea tapa edetä.
Tartuntatautilaki lähtee terveydenhuollon suojaamisesta eli muodostuu keinoista, jolla turvataan terveydenhoidon riittävyys kriisitilanteissa. Sinälläänhän se ei vaadi jonkin taudin tukahduttamista.
Minusta rokotettujen ihmisten rajoittamisessa on nyt tullut tietty raja vastaan. Nyt kun näitä piikkejä saadaan yksi toisensa jälkeen, niin vakava tauti jää mitä luultavimmin jo saamatta niillä, jotka ovat ne ottaneet kahdesti. Ei kolmas rokotus sinällään enää olennaisesti muuta terveydenhoidon riittävyystilannetta.
Olisi hyvä katsoa sitä resurssin lisäämispuolta myös eikä myydä vain ei-oota. Ei kai tämä yksistään tehohoito-ongelma ole, vaan voisi hyvinkin rakentaa "koronanhoito-osaamiskeskuksia", jossa työtehtävät osaisi tehdä vaikka rasvakäsi-Raimo ja hyvinvointia valvoisi useaa potilasta kohden yksi lääkäri. Nyt tässä käytetään vähän samaa selitystä, että Hornetit ei riitä viemään ihmisiä Kanarian saarille kun niissä on kaksi paikkaa ja toinen menee pilotille. Ei niitä koneita ja pilotteja ole alunperinkään tarkoitettu lomalaisten kuljettamiseen, joten eikö voisi keksiä kahteen vuoteen jo parempiakin ideoita hoitamiseen?