Muutamia havaintoja lyhyesti:
1. Kiinassa ei muutosta. Tartuntoja tulee tilastojen perusteella vähemmän kuin Suomessa... Kommunistinen järjestelmä osoittaa tehokkuutensa tässäkin...
2. Etelä-Koreassa oli nyt minusta selkeämpi toinen aalto. Tartunnat kasvoivat nopeasti räjähdysmäisesti. Maan väkilukuun nähden määrä on kuitenkin pieni, ja nyt trendi on ollut lievässä laskussa. Huippu mahdollisesti ohitettiin.
3. Japanissa tartuntojen trendi on voimakkaasti laskussa. Tartuntoja tulee vieläkin enemmän kuin kevään ensimmäisessä aallossa, mutta määrä on pudonnut jo lähes puoleen toisen aallon huipuista.
4. Italiassa tartunnat ovat olleet kovassa nousussa. Nousu on kuitenkin selvästi hidastunut viime päivinä. Seuraavat päivät näyttävät, onko huippu käsillä. Määrät nyt noin neljänneksen kevään huipuista - tilastollisesti. Keväällä tartuntoja oli kuitenkin todellisuudessa varmasti moninkertainen määrä.
5. Espanjan tilastot heiluvat aivan ihmeellisesti. Välillä kokonaistartuntaluvut nousevat, välillä laskevat. Näyttäisi tällä hetkellä siltä, että toinen aalto on rauhoittumassa, sillä päiväkohtaiset tartunnat ovat pudonneet reippaasti, joskin ne ovat vieläkin vaarallisen korkeat.
6. Ranskassa on nyt virallisesti enemmän tartuntoja kuin keväällä. Kuolleisuustilastoja seuraamalla tässä on selvä ristiriita. Keväällä pahimmillaan 1000 kuolemaa päivässä, nyt n. 15...
7. Saksassa toinen aalto on rauhoittumassa ja uudet tartunnat ovat hienoisessa laskussa. Tartuntoja tuli noin neljännes kevään huipuista.
8. Yhdysvalloissa lasku on lähes pysähtynyt. Tartuntojen määrä laski noin 40% huipuista.
9. Ruotsissa uudet tartunnat ovat taas reippaassa laskussa. Silti ne ovat vielä melkein kymmenkertaiset Suomen lukuihin.
10. Maailmalla epidemian kasvu näyttäisi toistaiseksi pysähtyneen. Tai sitten monessa maassa tilastointikyky on saavuttanut maksimikapasiteettinsa. Tähän tilastoon suhtaudun siis hyvin varauksella.