Hatchetman
Jäsen
Myöskään linkkaamasi BBC:n artikkeli ei kiellä nälkäkuolemien olemassa oloa vaan kritisoi aiheellisesti virheellisten tilastojen käytyttämistä nälänhätä-kampanjan yhteydessä.
Nälkäkuoleman määritelmä on WHO:n tilastoissa se, että ihminen kuolee, koska elimistö ei saa tarpeeksi energiaa ja proteiineja, jolloin elintoiminnot lakkaavat.
Tähän kuolee n. 250 000 ihmistä vuodessa, ja se on 24. yleisin kuolinsyy. Ja näitähän on siis ihan kaikkialla maailmassa: syömishäiriöt, keliakia, diabetes, vakava masennus ja ruoansulatusjärjestelmän häiriöt voivat altistaa myös länsimaisen ihmisen nälkäkuolemalle.
Tähän mennessä tänä vuonna Corona on sijalla 19. Eli 5 sijaa ravinnon puutteeseen kuolemista korkeammalla.
WHO myös toteaa, että 3.1 miljoona lasta kuolee vuodessa, ja riittämätön, vääränlainen tai yksipuolinen ruokavalio on näissä kuolemissa osatekijä tai varsinaiselle kuolinsyylle altistava tekijä.
Esimerkiksi aliravittu lapsi, joka saa likaisesta vedestä koleran, tai heikon vastustuskyvyn takia tuberkuloosin, ja kuolevat, lasketaan ruoka-apujärjestöjen laskuissa nälkään kuolleiksi. Tai likaiseen veteen. Tai kahteen kertaan.
WHO kelpuuttaa vain yhden kuolinsyyn yhtä kuollutta ihmistä kohden: ylläolevissa tapauksissa sen hengenmenon aiheuttaneen sairauden.
Mutta tämä tästä aiheesta.