Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 263 813
  • 81 150

Tässä fakta myös muille käyttäjille. Jos teillä tulee tarvetta koronatestiin, niin lähin Stadilaisten paikka on Puhoksella. Sinne siis.

Kiitos tiedosta. Jos joskus käy niin ikävästi, että saan oireita ja päädyn testattavaksi, niin toivon ettei tarvitse raahautua monen sadan kilsan päähän Puhokselle. Kiitokset infosta kuitenkin.

Edit: alkaa olla niin sakeaa juttua, että poistun suosiolla.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Tässä fakta myös muille käyttäjille. Jos teillä tulee tarvetta koronatestiin, niin lähin Stadilaisten paikka on Puhoksella. Sinne siis.

Mitä mieltä sinä ja urhea vaimosi olette muuten tehohoitotapausten määrän kehityksestä? Ikävästi junnaa lukemat paikallaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Niin ja rusinat pullasta kapitalisteista tulikin mieleeni tämä uutinen, mitä en muista täällä nähneeni jos oli jo, niin toisto tuskin haittaa.

Suomalaiset ei halua maatiloille töihin ja muutoinkin paskaduunit ei kelpaa. Ei kun siis suomalaiset olisi valmiit menemään maatiloille töihin, ei kun siis palkanmaksajaa ei löydykkään, kun voikin saada sen jostain muualta halvemmalla.
 
Viimeksi muokattu:

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä mieltä sinä ja urhea vaimosi olette muuten tehohoitotapausten määrän kehityksestä? Ikävästi junnaa lukemat paikallaan.
Urhea ja urhea. Faktaa? Lukemat junnaa paikallaan ja tippuvatkin, mutta ne nouseva lähitulevaisuudessa lähelle prosenttilukuja mitä muualla euroopassa.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Mikäli Suomi olisi kirjannut nykyiset "haamukuolemat", joita on tuplasti enemmän kuin annetaan olettaan nostaisi se Suomen kuolleiden osuuden jo tuonne 150-160 ihmisen lukemiin, mikä olisi jo prosentuaalisesti 4,2% tartunnan saaneista.
Mikäli olisi tiedossa myös ne diagnosoimattomat tartunnat joita THL:n arvion mukaan on 20-30 kertainen määrä. Paljonko sillä saisit prosentiksi?
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Toki eivät ne kaikki kontaktit ole ihan samanarvoisia, eli et ole kaikkien kanssa täsmälleen yhtä kauan tekemisissä ja siten taudin tarttumisen todennäköisyys on kontaktien kesken huomattavasti erilainen.

Laskin omat kontaktit sillä tavalla että liikun niiden tyyppien kanssa niin läheisesti että pystyn saamaan niiltä tartunnan, tai tartuttaa näitä.

Jokainen voi miettiä että jos on pieniä lapsia lähipiirissä, eli liikkuu paljon lapsiperheiden kanssa, harrastaa joukkueurheilua, työkaverit. Yksittäiselle ihmisille tulee valtavasti lähikontakteja. Kun sen kaiken poistaa, niin se näkyy todella nopeasti tartunnoissa.

Se että jättää kaikki kontaktit pois tarkoittaa sitä että epidemia hiipuu nopeasti. Voi myös ajatella asian niin että yhteiskunnan voisi pitää avoinna ja samalla hillitä epidemiaa.

Parturissa uskaltaa käydä, mutta ne lähikontaktit 150 henkilön kanssa voi rajoittaa. Helppoa?
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisko tässä kahden viikon aikana?
Jos osaisin vastat tähän mitä toivoisin, niin olisin nobelin saaja. Kukaan ei tällä hetkellä pysty ennustamaan mitään. On vain todella hurjaa että media julkaisee isojenkin proffien asioita, joissa jopa kuolleisuuden prosentuaalinen määräkin heittelee 1,9-4,2% välillä, 3500 tartunnan osalta.

Hatusta ei kukaan niitä heitä, mutta hyvin surkea tilanne. Kokonaisuus nähdään ehkä 2021 tai 2022 koronan osalta. Jos edes silloin.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC

Tässä fakta myös muille käyttäjille. Jos teillä tulee tarvetta koronatestiin, niin lähin Stadilaisten paikka on Puhoksella. Sinne siis.
Toimit siis menekin edistäjänä, näin jutut asettuu ymmärrettävään kontekstiin. Ei siinä myyntimiehiä tarvitaan aina...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tuloerot ovat kaventuneet jo pidemmän aikaa varallisuuksia kun tutkitaan kääntyykin asia toisinpäin, siitä lisää esim. Salkunrakentajassa.
Tämä pitää paikkaansa ja siksi en päinvastaisia väitteitä ole esittänytkään.
Vähävaraisimman desiilin varallisuus ei ole muuttunut mihinkään. He ovat olleet menneisyydessä, ovat nyt ja tulevat uskoakseni olemaan tulevaisuudessakin persaukisia. Koska tietty kansanosa ei maallista mammonaa kokoa (vaan kurkkuun kumoaa sen), niin varallisuuserot kasvavat luonnollisesti jos varakkaimmat sitä kokoavat.

Varattomien kohdalla olematon varallisuus ei siis ole järkevä mittari, vaan oleellista ovat tulot, jotka siis ovat kasvaneet. Ei samassa suhteessa kuin joidenkin muiden väestöryhmien, mutta eivät he kuitenkaan köyhtyneet ole, mikä alkuperäinen paikkaansapitämätön väite oli.
 
Viimeksi muokattu:

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
@tosiasia

Valtion tehtävä on suojella meitä nyt, koska tosiaan, tulevaisuutta on vaikea ennustaa. Itse pidän erittäin paljon miellyttävämpänä ajatusta siitä, että asun valtiossa jossa ainakin toistaiseksi pyritään kaikkien kansalaisten suojeluun sen sijaan, että iäkkäämpää kansanosaa pidettäisiin miinanpolkijoina kustannussyistä. Ratkaisu maksaa, mutta valtio kantaa vastuunsa vaikka velkarahalla. Siinä vaiheessa, kun asiantuntijoiden signaali on rajoitteiden purun suuntaan, otan ne vastaan.

Itse en todellakaan halua iäkkäitä "miinanpolkijoiksi". Jokaisella sukupolvella on ollut merkityksensä yhteiskunnan rakentamisessa, eikä Korona tai mikään muu poista sitä. Eli heillä on arvonsa koko elinaikansa ja siitä pitäisi pitää kiinni. Iäkkäiden riskien ollessa suuri, niin pitäisi toimensa myös heidän suojelemiseen olla merkittäviä. Nyt tässä ollaan epäonnistuttu monessa maassa ja myös täällä, kun ei hoitajille riitä edes kasvomaskejae ja kunnon ohjeistusta. Toimet myös laumasuojan saamiseksi auttavat tulevaisuudessa iäkkäitä, ellei rokotetta saada aiemmin.

Kokonaisuutena valtion kyky suojella meitä riippuu pitkälti sen taloudellisista resurseista. Nyt niitä voi olla, mutta pitää huolehtia niiden riittämisestä myös tulevaisuudessa myös kaikkein heikompiosaisille ja se tarkoittaa hyvää taloudenpitoa. Paha velkaantuminen ja huono resurssien kohdentaminen syövät tätä kykyä. Tästä johtuen on ensiarvoisen tärkeää huolehtia taloudellisten resurssien riittävyydestä myös tulevaisuudessa ja yrittää optimoida ne suhteessa kriisiin. Tässä voi olla vielä paha lama edessä ja ei saisi päästää yhteiskuntaa siihen tilanteeseen, että se voi edes mahdollisesti romahtaa. Itse pidän jonkunlaista pankkien kriisiytymistä yhtenä suurena uhkana nykyisessä tilanteessa ja se voi johtaa jopa koko Euron romahtamiseen, jos yhteisymmärrystä Eurobondeista ei tulevaisuudessa löydy.
 
Mainiota. Näin nopeasti hoitui Financial Timesin toimittajan kautta levitetyn propagandan oikaisu. Vaaraton tauti.

Kaikki Lontoon koronakuolemat tapahtuneet muutaman tunnin aikana? How the hell can anyone buy that? Jos tuo olisi totta, kuolemia olisi Lontoossa nopeasti yli 100 000. Sen tiedon löysin, että Lontoossa on todettu 18 000 tautitapausta ja keskimääräisellä 1,3 prosentin kuolleisuudella se tekisi 234 kuollutta. Käyrä ei voi pitää paikkaansa.
 
Viimeksi muokattu:

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kannattaa muistaa normaalin influenssan myös pyörivän ihan normaalilla tavalla ja muut nuhat päälle, ei kaikki taudit ole koronaksi muuttunut vaikka taudin kuvaukset melko lähellä sitä olisivatkin.

Olin itse puolitoista viikkoa saikulla sahaavan pienen kuumeen takia ja neljän työpäivän (plus viikonloppu) jälkeen iski vielä viideksi päiväksi jälkitautia, työkaveri oli samankaltaisessa taudissa kolme viikkoa. Aloitimme saikut tasan samaan aikaan ja osastolta ei kellään muulla ole ollut tuommoista ollut tai kummankaan perheenjäsenillä.

Kummallakaan ei ollut koronaa 99.9% todennäköisyydellä mutta jos oisimme syystä tai toisesta kuolleet niin taudin kuvauksen perusteella tuohon olisi varmaankin luokiteltu.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mainiota. Näin nopeasti hoitui Financial Timesin toimittajan kautta levitetyn propagandan oikaisu. Vaaraton tauti.
Tässä on hyvä esimerkki misinformaatiosta. Ensinnäkään graafi ei ala nollasta vaan viidestäsadasta, jotta se erotus saadaan näyttämään isommalta. Sitten graafista on jätetty pois tieto paljonko kuolemia on. Onko se tuo 2250 vai paljonko graafin yläreuna onkaan? se tarkoittaisi, että kuolemia on 1000 kappaletta enemmän kuin normaalisti, mutta eihän tuolla asteikolla saa selvää että kuinka monesta viikosta on kyse.

Graafissa ei välttämättä valehdella, mutta siitä on tehty niin tarkoituksellisen epäselvä ja hämäävä, että kyse ei voi olla vahingosta. Viimeistään lukiossa opetaan tekemään parempia esityksiä.
 
Viimeksi muokattu:

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Näitä hoivakotilaisia on mielestäni todella kyseenalaista laskea mukaan näihin kuolleisiin, koska tuolla olevat ihmiset kuolevat normaalistikin perus-influenssaan ja noroon todella usein. Ei tuolla mitään perusterveitä ole.

Toisaalta ilman hoivakotikuolemia Suomessa on kuollut täysin olematon määrä ihmisiä COVIDin aiheuttamiin asioihin. Parisenkymmentä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
@dana77 hemmetin hyvin kuvattu kansakunnan tila.
Minulta taisi tunteella lähteä lapasesta.

Minulla on lähes puolisukupolvea ikäeroa sisareeni ja onneksi myös se puolisukupolvea eroa hänen lapsiinsa, jotka ovat mielestäni kunnon kansalaisia.
Puolitoista sukupolvea vanhempiin heidän lapsukaisiin eli kohta teini-ikäisiin. Fiksua porukkaa tulevat olemaan.

Meikäläisen eläke tulee olemaan mitä on, mutta se on henk. koht. munaukseni.
 
Jep, onhan tuo paljon rehellisempi esitystapa. Kuten sanoin, niin en epäillyt että aiemmassakaan kuvaajassa olisi valehdeltu, mutta siinä asiat esitettiin tarkoitushakuisesti.

234 kuolemaa Britanniassa olisi hyvin linjassa Suomen väkiluvun ja koronakuolleisuuden kanssa. Ottaen huomioon, että noin 13 prosenttia briteistä asuu Lontoossa, tarkoittaisi se noin 30 kuollutta. Tiheään asutussa pääkaupungissa se on tietysti vähän enemmän. Poikkeaako paljon influenssakuolleisuudesta. Epäilen.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@dana77 hemmetin hyvin kuvattu kansakunnan tila.
Minulta taisi tunteella lähteä lapasesta.

Minulla on lähes puolisukupolvea ikäeroa sisareeni ja onneksi myös se puolisukupolvea eroa hänen lapsiinsa, jotka ovat mielestäni kunnon kansalaisia.
Puolitoista sukupolvea vanhempiin heidän lapsukaisiin eli kohta teini-ikäisiin. Fiksua porukkaa tulevat olemaan.

Meikäläisen eläke tulee olemaan mitä on, mutta se on henk. koht. munaukseni.

Tuon eläkkeen kanssa on melko turha pohtia onnistumisia 80-luvulla tai sen jälkeen syntyneiden osalta. Omalle kohdalla eläkeikä on jossain 68v nurkilla ja tämän hetken valossa tuolloin saamani rahasumma on reilussa tonnissa. Toki omat valinnat on tuohon vaikuttanut ja tulee vaikuttamaan tulevaisuudessakin.

Oma veikkaus on että järjestelmä tullaan hautaamaan joskus lähitulevaisuudessa ja 60/70 lukulaisille vielä jotain rahoja maksellaan. Nämä nykyset tietysti hoidetaan hautaan ja sitten alennetaan maksuja riittävästi.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Tässä ketjussa hyvin huomaa palstaveljillä/-siskoilla perjantaipullojen auenneen kun sivuja kertyy. Itsellekin pari kuppia ottaneena tulee heti mieleen, että talousrommaajat voisivat latoa euroja nyt ihan faktoina pöytään paljonko tälle konkurssille tulee hintaa. Samoin kiinnostaa tulevien sijoitusten kannalta se mikä hinta euroissa on laskettu teillä nykynuorelle verrattuna hoivakotipotilaaseen. Ja kolmanneksi mietin logiikkaa millä muutaman viikon tilastoja verrataan vuositilastoihin erilaisten olosuhteiden vallitessa molemmissa... tai että yksittäisten tapausten totuus pitäisi kumota laajoilla tieteellisillä faktoilla.

Mutta joo. Itsekin päätin ryhtyä insinööristä toiveproffaksi ja uskoa että esim näiden hoivakotien osalta ainakin jatkossa hygieniatasoja parannettaisiin, koska harvoin korona-, noro- tai mikätahansaviruskaan sinne ihan itsekseen menevät. Sängyssä makaava potilas esimerkiksi itse sen harvoin käy hankkimassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös