Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Enkä nyt viittaa sinuun. Minusta se kertoo paljon siitä, että montako läheistä on elämässään menettänyt jos ei pysty sen vertaa tuntemaan sympatiaa ja empatiaa, että ymmärtää sen kaiken kärsimyksen määrän mitä tämä sairaus yhteiskunnassamme ja maailmalla aiheuttaa.
Et kirjoittanut minullle, mutta piti silti vastata. Täällä keskustelupalstalla on pohdittu mielestäni pääosin ihan asiallisesti ja välillä vähän huumorilla höystellen vakavaa asiaa ja tilastojakin on tutkailtu monelta eri kantilta. Mielestäni oikein hyvää pohdintaa. Suoraan sanottuna en ole missään vaiheessa havainnut mitään sympatian tai empatian ja / tai ymmärryksen puutetta. Uskon kyllä, että jokainen ymmärtää numeroiden takana olevan ihmisiä. Kyllä näistä pitää pystyä kirjoittamaan muutenkin kuin pahoitellen ja osaa ottaen. Erikoinen hyökkäys sinulta.

Alusta asti on ollut tiedossa, että kuolemia tulee enemmän tai vähän vähemmän, ei se ole menehtyneiden tai heidän omaistensa halveksuntaa, jos jonkun mielestä on hyvä juttu, että kuolemia on tullut vähemmän kuin on arvellut niitä tulevan.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vanhaa tuttua slogania lainaamalla muistutan teitä rakkaat nimimerkit, että tämän uuden ja tappavan viruksen edessä....
.....ei saa antaa pelolle valtaa.

-Hera80-
me selviämme tästä
 
Kattilallinen perunoita on parempi kuin tyhjä ämpäri

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
Vanhaa tuttua slogania lainaamalla muistutan teitä rakkaat nimimerkit, että tämän uuden ja tappavan viruksen edessä....
.....ei saa antaa pelolle valtaa.
Halla vei sadon, mutta ei saa antaa pellolle valtaa.

Kohta sitä reivataan tupailloissa niin, että maitolasit kilisee.
 

Last Night a DJ Saved My Life
Je suis koronasika

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nuoret tähdet
Pakkohan niitä lukuja on seurata, millään muulla ei voi sanoa yhtään epidemian kulusta ja esim. vastatoimien tehokkuudesta. Mielestäni olisi myös mielenkiintoista saada dataa siitä, onko kuolleisuus yleisellä tasolla lisääntynyt kun vastatoimet estävät tehokkaasti myös kaikkia muita kulkutauteja, jotka aiheuttavat myös kuolemia. Lisäksi muistetaan että johonkin ihminen kuolee joka tapauksessa, toki toiveissa olisi ettei kovin nuorena tai kovin montaa kerralla.

Mielestäni ei vielä kerro empatiakyvyttömyydestä jos pitää neljää kuolemaa vuorokaudessa vähäisenä lukemana, vaikka luonnollisesti jokainen noista kuolemista on suru-uutinen uhrin läheisille.
Tässä vähän eri näkökulmaa tähän keskusteluun, samoin vähän mahdollista ruotsi-suomi vertailua.

Ruotsi ei tunnetusti sulje kouluja, päiväkoteja tai yhdyskuntaansa yleisesti vaan kehottaa kansalaisiaan varovaisuuteen. Talous on merkittävästi hidastunut, kokonaan kotimaisen kulutuksen varassa, taantuma on varma. Koronaan kuolleita on vähintään 870, tartuntoja hieman alle 10000, trendi näyttää olevan hitaasti kasvava. Todennäköisesti kuolinluku voi olla noin 5000-10000 välissä mikäli tilanne pitkittyy vähintään puoleksi vuodeksi, mahdollisesti vuosiksi (ruotsin thl:n arvio, kestää vuosia tehdä joukkoimmuniteetti tai saada rokote)

Suomessa vastaavasti suljettiin koulut, päivähoito ynnä muu toiminta ja moni kauppa on kiinni, suuri osa ravintoloista ei toimi miinus kioskina toimivat pitseriat, pikaruokalat ja niin edelleen. Kuolleita on alle 50, Uusimaa on kiinni Lombardian tavoin, ihmiset etätöissä. Kuolleiden määrä jäänee noin 300-1000 henkeen eli arviolta 10x vähemmäksi, mutta yt-neuvotteluiden piirissä on pian 300000 ihmistä. Suomi on kiinni maksimissaan pari kuukautta, sen jälkeen on avauduttava jotenkin, ehkäpä alueellisesti tai kaupungeittain, yksikkö kerrallaan.

Edut on ruotsin puolella hienovaraisesti jos nykyinen taso säilytetään, heillä tosin on hyvin suuri riski sille että strategiaa on vaihdettava, jolloin heille tulee ns Suomen tie. Vastaavasti Suomi voittaa jos tulipalo tukahdutetaan noin kuukaudessa parissa, suomi häviää jos kriisi pitkittyy ja avautuminen ei onnistu alueittain.

Kokonaiskuolleisuutta voi suomessa ja ruotsissa lisätä muiden sairauksien hoitamatta jättäminen, mahdolliset itsemurhien nousut tai mielenterveyden ongelmat. Ruotsissa ajatellaankin enemmän tätä kokonaiskuolleisuutta, muualla maailmassa taas keskitytään nimenomaan spesifistu koronaan.

Ajatuksia?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
En missään väittänyt, että ko. lainattu henkilö olisi empatiakyvytön. Minä sanoin, että tuollainen "onko sinun mielestäsi siis vähän yli 4 kuolemaa per päivä paljon " ajattelu on väärää. Kun lähtökohtaisesti jokainen kuolema on paljon ja liikaa. Tottakai saa lukuja seurata ja pitääkin. Sitten pitäisi myös toki voida kertoa, montako kuollutta on hyväksyttävä määrä. Esim. liikenteessä kuolee se X määrä ihmisiä ja se lienee hyväksyttävä määrä kun kerran asialle ei hirveästi ole vuosiin tehty mitään. Sama koskee muitakin asioita. Montako kuollutta päivässä sinusta sitten on paljon? Minun rajani menee siinä nollan ja ykkösen välissä.
Tuohon kysymykseesi on melko mahdotonta antaa vastausta. Toki parasta olisi jos kukaan ei tautiin kuolisi, mutta jos tilannetta vertaa Suomen ja vaikka Ruotsin välillä, niin täällä on tilanne vielä toistaiseksi erittäin hyvin hallussa. Toisaalta ilmeisesti ihmisiltä alkaa jo ensishokin vaikutus haihtua kun kerta kaupoilla ollut väkeä ruuhkaksi asti (mikä on toki typerää jo senkin takia ettei enää vuosiin ole tarvinnut ostaa kiirastorstaina eväitä pitkien pyhien yli koska kaupat oli kiinni).

Liikennekuolemien määriä on vähennetty pitkäjänteisesti ja oliko viime vuosi ensimmäinen ettei Helsingissä kuollut yhtäkään ihmistä liikenneturmassa? Toki turmia tapahtuu ja väkeä joutuu sairaalaan, mutta se on nähty hinnaksi joka on liikennetoiminnasta valmiita maksamaan.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
yt-neuvotteluiden piirissä on pian 300000 ihmistä.
Suomen yrittäjien mukaan neuvottelut koskivat viime viikolla jo yli 400 000 ihmistä.

Työssäkäyviä ihmisiä on Suomessa normaalisti 2,6 miljoonaa, joten jos oletetaan että kaikki neuvotteluiden piirissä olevat lomautetaan tai irtisanotaan, niin se tarkoittaisi 15% kasvua työttömyyteen. Tosiasiassa kaikkia ei lomauteta, mutta sitten vastaavasti alle 20-hengen firmat eivät kuulu YT-lain piiriin. Kuten ei myös yrittäjät. Eli kun työttömyys oli ennen tätä 6% tietämillä, niin nyt ollaan reilusti yli 20% tasossa. Edes 90-luvun lamassa ei pahimmillaankaan käyty ihan siellä.
 
Viimeksi muokattu:
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Liiga-Jokerit
Minä en ole lainaamasi henkilö, mutta vastaan kuitenkin. Minusta jokainen kuolema on liikaa ja tragedia ja joku omainen jää kaipaamaan tätä henkilöä jolla olisi ollut vielä kuitenkin annettavaa läheisilleen. Yhteiskuntamme on tällöin osoittautunut olevansa kykenemätön hoitamaan sen aivan perustehtävää ja pitämään kansalaistensa terveydestä huolta. Minua suorastaan puistattaa ajatus, että joku laskee lukuja ja kertoilee miten vähällä on päästy tai miten hyvin on homma hallussa. Enkä nyt viittaa sinuun. Minusta se kertoo paljon siitä, että montako läheistä on elämässään menettänyt jos ei pysty sen vertaa tuntemaan sympatiaa ja empatiaa, että ymmärtää sen kaiken kärsimyksen määrän mitä tämä sairaus yhteiskunnassamme ja maailmalla aiheuttaa. Toki minä en nykyisessä minä minä yhteiskunnassa epäile hetkeäkään, varsinkin kun katsoo miten porukka vakavassa tilanteessa käyttäytyy, että kyky noita tuntea on kuoleva luonnonvara. Kunhan ei tule liian lähelle, niin ihan se ja sama, vittuako niillä muilla väliä.
En ihan nyt ehkä käsittänyt, että tarkoititko sitä, että jokainen kuolema on liikaa ylipäätään vai nimenomaan jokainen tähän tautiin kuollut on liikaa? Oli asia sitten miten päin vaan, niin on kuitenkin ehkä hieman kyseenalaista sanoa jokaisen kuoleman olevan liikaa. Ihan kuin kaikki kuolemat olisi jotenkin estettävissä. Ja mikäli tarkoitit, että jokainen tähän tautiin kuollut on liikaa, niin miksi tämä kuolinsyy on erilaisempi tai vaikeampi hyväksyä, kuin esimerkiksi sepelvaltimotauti (johon muuten kuolee vuodessa keskimäärin yli 13 000 ihmistä)? Se kuitenkin tiedettiin, että tämä tulee kuolleisuutta aiheuttamaan, mahdollisesti jopa ylikuolleisuutta. Sekin tiedetään, että lähes jokaiseen tautiin voi kuolla. Ja voi kuolla muuten vaan. Niin kuin 150 ihmistä joka päivä kuoleekin. Siihen nähden 4 kuolemaa ei ole paljon. Surullista kyllä, mutta myös luonnollista.

Olen menettänyt läheisiäni erilaisten syiden takia ja tulen menettämään läheisiäni. Jotkut läheiseni tulevat menettämään minut. Jokainen menetys on tuntunut pahalta, sitä on ollut vaikea hyväksyä, mutta ei ole muutakaan vaihtoehtoa ollut.

Jokainen elämä päättyy joskus, eikä yksikään kuolema voi silloin olla liikaa, kun se kerran on väistämätöntä. Koko tämän koronakriisin aikana on tuntunut siltä, että täällä ensimmäisessä maailmassa ollaan täysin vieraantuneita elämän realiteeteista ja siitä, ettemme ole kuolemattomia.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Et kirjoittanut minullle, mutta piti silti vastata. Täällä keskustelupalstalla on pohdittu mielestäni pääosin ihan asiallisesti ja välillä vähän huumorilla höystellen vakavaa asiaa ja tilastojakin on tutkailtu monelta eri kantilta. Mielestäni oikein hyvää pohdintaa. Suoraan sanottuna en ole missään vaiheessa havainnut mitään sympatian tai empatian ja / tai ymmärryksen puutetta. Uskon kyllä, että jokainen ymmärtää numeroiden takana olevan ihmisiä. Kyllä näistä pitää pystyä kirjoittamaan muutenkin kuin pahoitellen ja osaa ottaen. Erikoinen hyökkäys sinulta.

Alusta asti on ollut tiedossa, että kuolemia tulee enemmän tai vähän vähemmän, ei se ole menehtyneiden tai heidän omaistensa halveksuntaa, jos jonkun mielestä on hyvä juttu, että kuolemia on tullut vähemmän kuin on arvellut niitä tulevan.
En tiedä missä näit sen hyökkäyksen. Minä nimen omaan sanoin, että en tarkoita tuota kirjoittajaa, vaan sitä asiaa. Loppu viestini oli täysin osoitettu sille yleiselle ihmisten välinpitämättömyydelle, kun ei osu lähelle itseä niin ei tunnut muiden terveys ihmisiä kiinnostavan.
En ihan nyt ehkä käsittänyt, että tarkoititko sitä, että jokainen kuolema on liikaa ylipäätään vai nimenomaan jokainen tähän tautiin kuollut on liikaa? Oli asia sitten miten päin vaan, niin on kuitenkin ehkä hieman kyseenalaista sanoa jokaisen kuoleman olevan liikaa. Ihan kuin kaikki kuolemat olisi jotenkin estettävissä. Ja mikäli tarkoitit, että jokainen tähän tautiin kuollut on liikaa, niin miksi tämä kuolinsyy on erilaisempi tai vaikeampi hyväksyä, kuin esimerkiksi sepelvaltimotauti (johon muuten kuolee vuodessa keskimäärin yli 13 000 ihmistä)? Se kuitenkin tiedettiin, että tämä tulee kuolleisuutta aiheuttamaan, mahdollisesti jopa ylikuolleisuutta. Sekin tiedetään, että lähes jokaiseen tautiin voi kuolla. Ja voi kuolla muuten vaan. Niin kuin 150 ihmistä joka päivä kuoleekin. Siihen nähden 4 kuolemaa ei ole paljon. Surullista kyllä, mutta myös luonnollista.

Olen menettänyt läheisiäni erilaisten syiden takia ja tulen menettämään läheisiäni. Jotkut läheiseni tulevat menettämään minut. Jokainen menetys on tuntunut pahalta, sitä on ollut vaikea hyväksyä, mutta ei ole muutakaan vaihtoehtoa ollut.

Jokainen elämä päättyy joskus, eikä yksikään kuolema voi silloin olla liikaa, kun se kerran on väistämätöntä. Koko tämän koronakriisin aikana on tuntunut siltä, että täällä ensimmäisessä maailmassa ollaan täysin vieraantuneita elämän realiteeteista ja siitä, ettemme ole kuolemattomia.
Jokainen kuolema on liikaa silloin kun asiaan voi riittävissä määrin vaikuttaa. Kyse on siitä miten asioista puhutaan. Ei ole mitään ok. määrää kuolleita per päivä. Suomessa tilanne on toistaiseksi ollut hyvä, mutta silti uhreilta emme ole voineet välttyä. Valitettava tosiasia on, että tähän tautiin tulee kuolemaan ihmisiä, mutta jos aletaan kyselemään montako on paljon, niin vastauksen pitäisi aina olla nollan ja yhden välissä, vaikka tähän emme tulisi koskaan millään järkevillä toimilla pääsemään.
 
"Montako kertaa Kunyk on tällä kaudella mahtunut EHT:lle mukaan? Ei kertaakaan." -VapaaehtoisGM perustelee Kerhon osiossa miksi Kunyk on huonompi pelaaja kuin Paajanen.

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jokainen elämä päättyy joskus, eikä yksikään kuolema voi silloin olla liikaa, kun se kerran on väistämätöntä. Koko tämän koronakriisin aikana on tuntunut siltä, että täällä ensimmäisessä maailmassa ollaan täysin vieraantuneita elämän realiteeteista ja siitä, ettemme ole kuolemattomia.
Tämä on niin totta. Kriisin aikana on alkanut tuntua siltä, että länsimaissa ihminen haluaa olla Jumala eikä voi hyväksyä kuolemaa, tai sitä että joskus luonto heittää meille eteen vaarallisia kulkutauteja. Isossa kuvassa tästä "kriisistä" kuitenkin luonto kiittää ja siten on elämälle ainoastaan hyväksi.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
En tiedä missä näit sen hyökkäyksen. Minä nimen omaan sanoin, että en tarkoita tuota kirjoittajaa, vaan sitä asiaa. Loppu viestini oli täysin osoitettu sille yleiselle ihmisten välinpitämättömyydelle, kun ei osu lähelle itseä niin ei tunnut muiden terveys ihmisiä kiinnostavan.
Joo ok, saattoi olla, että ylitulkitsin jonkin verran. Ihmisiä on tietenkin joka lähtöön.

HUS otti nyt vähän hajurakoa Lehtoseen, on varmasti tuottanut heillekin vähän harmia.
 

Vepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kun katselee näitä tilastoja maailmalta, niin yksi asia pistää pahasti silmään. Kiinassa on n 1.4 miljardia ihmistä. Tautitapauksia 81908 . Kuolleita 3336 (5 kuollutta 3 päivässä) Parantuneita 77472. Jotain on kyllä pahasti pielessä näissä luvuissa, jos vertaa muihin maihin.
 
"Me ollaan hävitty tää peli". Aimo Nivaska, valmentaja

BaronFIN

Jäsen
Kiinassa on tosin myös valtiollinen järjestelmä ja tekninen valvonta aivan toista luokkaa kuin täällä. Lisäksi alamaiset ovat ilmeisen kuuliaisia tottelemaan määräyksiä, sillä evoluutio on jättänyt jäljelle vain kulttuuri vallankumouksesta selvinneet. Siellä ei ilmeisesti pidetä mökkiviikonloppua tai Kiirastorstain kauppareissua kansalaisoikeutena.

Mutta paha sanoa. Kontrasti on melkoinen. @RäpyläRepe?
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, syntipatiat Vaasan Sportille
Sen verran uhoan että kun itse joskus mahdollisesti pääsen näihin +70 vuotta lukemiin niin menen hautaan mieluummin etuajassa jos vaihtoehtona on mennä riutumaan näihin hoivakoteihin.
Varmasti moni tästä samaa mieltä. Jos siltä tuntuu. Win. Win.
 
Haluatko päästökompensoida kommenttisi? Lahjoita € 2 niin summa menee lyhentämättä VSMO climate panic–järjestölle, joka työskentelee arvokkaiden villilupiinien ja kurtturuusujen suojelemiseksi ja säilyttämiseksi.

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kun katselee näitä tilastoja maailmalta, niin yksi asia pistää pahasti silmään. Kiinassa on n 1.4 miljardia ihmistä. Tautitapauksia 81908 . Kuolleita 3336 (5 kuollutta 3 päivässä) Parantuneita 77472. Jotain on kyllä pahasti pielessä näissä luvuissa, jos vertaa muihin maihin.
Jos haluaisi salaliittoteorioita viritellä, niin voisi ajatella, että Kiina laittoi viruksen tahallaan leviämään laboratoriostaan ja heillä on lääkkeet sen hoitoon. Nyt saadaan muu maailma kyykkyyn ja kriisin jälkeen Kiina on maailman talousmahti numero 1.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nuoret tähdet
Jos haluaisi salaliittoteorioita viritellä, niin voisi ajatella, että Kiina laittoi viruksen tahallaan leviämään laboratoriostaan ja heillä on lääkkeet sen hoitoon. Nyt saadaan muu maailma kyykkyyn ja kriisin jälkeen Kiina on maailman talousmahti numero 1.
Tästä oli tehty tutkimus jo jonka mukaan mikään ei viittaa viruksen fysiologiassa että se olisi jalostettu, se on ainakin luonnollisen prosessin tulosta. Toki tämä tutkimus itsessään voi olla osa samaa salaliittoa.

 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tästä oli tehty tutkimus jo jonka mukaan mikään ei viittaa viruksen fysiologiassa että se olisi jalostettu, se on ainakin luonnollisen prosessin tulosta. Toki tämä tutkimus itsessään voi olla osa samaa salaliittoa.

Jalostamatonkin virus voidaan laittaa tahallaan liikkeelle, jos itsellä on siihen sellainen parannuskeino, jota muilla ei ole. No salaliittoteoriaahan tämä vai on. Luulisin silti, että kiina on suurista talousmahdeista juurikin se, joka tästä viruksesta hyötyy. Se kyllä herättää kysymyksiä. Heillähän oli kaikkein vähiten aikaa varautua epidemiaan.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Kun katselee näitä tilastoja maailmalta, niin yksi asia pistää pahasti silmään. Kiinassa on n 1.4 miljardia ihmistä. Tautitapauksia 81908 . Kuolleita 3336 (5 kuollutta 3 päivässä) Parantuneita 77472. Jotain on kyllä pahasti pielessä näissä luvuissa, jos vertaa muihin maihin.
Ehkä todennäköisempää on kuitenkin se, että Kiinassa lukemia vähätellään ankarasti ja oikeat (testeillä todetut) tapaukset ovat luokkaa vitusti suuremmat.

Täällä Espanjassa (ja Italiassa) tänään alle 4000 uutta todettua tapausta! Joko voi vähän juhlistaa?
 
Golf, crossfit & esports.

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ehkä todennäköisempää on kuitenkin se, että Kiinassa lukemia vähätellään ankarasti ja oikeat (testeillä todetut) tapaukset ovat luokkaa vitusti suuremmat.

Täällä Espanjassa (ja Italiassa) tänään alle 4000 uutta todettua tapausta! Joko voi vähän juhlistaa?
Joo ja käsittääkseni kaikki noissa kiinan luvuissa olevista ei ole edes testeillä todettu vaan osa on myös oireiden perusteella, jossain kohti oli pula testeissä. Eli todelliset lukelmat todennetuissa ja kuolemissa voi olla oikeastaan ihan mitä tahansa.
 
Hockeyarena.net

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Huomioita. Amis henkisiin koronat ei vaikuta. Edelleen hengataan shellien parkkiksilla kamala tekno soiden. Nämä olennot ovat erikoisia.
No heillä tuskin suurta riskiä taudin osalta onkaan. Nuorille ominaista on muutenkin kapinoida määräyksiä vastaan. Enemmän ihmettelen marketeissa parveilevia vanhuksia, jotka eivät piittaa heidän omaksi suojakseen tehdyistä säädöksistä tuon taivaallista.
 

Undrafted

Jäsen
Heillähän oli kaikkein vähiten aikaa varautua epidemiaan.
Toisaalta Kiinassa tainnut olla useampia läheltäpiti tilanteita virusten kanssa viime vuosikymmeninä, joten luulisi tietotaidon ja suunnitelmien olevan ajantasalla, miten toimia jos ja kun homma menee puihin. Ei itselläni mitään hajua, miten hyvin eri organisaatiot ovat Kiinassa toimineet ja pelanneet yhteen. Suomen osalta mediasta tullut kuva epäselvästä vastuiden jaosta esim. Finavian ja Sosiaali- ja TerveysMinisteriön toistensa syyttely kenen olisi kuulunut ohjeistaa ketä koskien toimintaa lentokentillä. Toinen Suomessa ihmetyttänyt seikka ollut varmuusvarastojen tilanne. Onko tavaraa minkä verran ja onko olemassaolevat tavarat käyttökelpoisia? Tässäkään ei hajuakaan miten Kiina varautunut kriisiin. Stereotypisesti oletan heidän tautihistorialla ja kommunistisella sotaan varautumisella olevan valmiina, ehkä :)
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Kun katselee näitä tilastoja maailmalta, niin yksi asia pistää pahasti silmään. Kiinassa on n 1.4 miljardia ihmistä. Tautitapauksia 81908 . Kuolleita 3336 (5 kuollutta 3 päivässä) Parantuneita 77472. Jotain on kyllä pahasti pielessä näissä luvuissa, jos vertaa muihin maihin.
Kiinassa on ennenkin tukahdutettu kulkutauteja voimalla. Käsittääkseni siellä ovat kontrollit olleet kertaluokkaa kovempia kuin yhdessäkään länsimaassa. Eikä siellä ole puhuttu suosituksista tai edes määräyksistä ja valvonnasta, vaan voimakeinoin pakotuksesta. Tyyliin kerrostalojen ovia hitsattu umpeen ja mittauksissa lämpöileviä on kerätty maijan perään ja kuskattu pakkokaranteeniin, joka ei ole koti. Nämä siis jotain Twitter-huhuja, en tiedä totuudesta eikä ole lähteitä.

En silti kyllä yllättyisi jos todelliset luvut olisivat jotain ihan muuta. Mutta jos Pekingissä kaivettaisiin joukkohautoja, kyllä se tieto olisi vuotanut. Kyllä minusta näyttää siltä että he ovat oikeasti onnistuneet rajaamaan epidemia-alueen ja tukahduttamaan orastavat epidemiat muualla.
 
Ensinnä, kiitokset tähän astisesta keskustelusta. Jatkoajan Covid-ketju on itselle ollut yksi niistä lähteistä, joita olen tilanteen hahmottamiseen käyttänyt. Erityiskiitos kaikille ulkomailta raportoineille kirjoittajille!

Palataanpa ajassa hieman taaksepäin. Helsinki-Vantaan lentoasema 11.12.2019, viranomaiset harjoittelevat vakavan tartuntatautitapauksen varalta. Mukana THL, Finavia, STM, THL yms. eli sama porukka joka pallotteli vastuuta toinen toiselleen, kun huomattiin, ettei kukaan ohjeista ulkomailta palaavia satoja tuhansia suomalaisia.

Event 201 tapahtuma lokakuussa 2019 New Yorkissa. WHO, John Hopkins, WEF, Gatesien säätiö jne. Tapahtumassa käytiin läpi simulaatio koronapandemiasta.

Miten ei nyt osata, kun on juuri sopivasti harjoiteltu? Vai meneekö kaikkki niinkuin pitää?

Edit. linkit THL ja John Hopkins
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Tarttuuko korona ehkäpä myös pierupäästöillä?
Yskijät kuullaan, mutta hiljaiset päästöilijät leijuttavat marketin käytävän ihan muina ihmisinä.

Tämä hieman kevennykseksi tähdätty, mutta kohta ryhdyn paniikkiharrastamiseen kuitenkin.
Ou jee, jotain ajateltavaa koska urheilutuloksia ei vielä ilmesty.
 
and hey, let's be carefull out there!

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No heillä tuskin suurta riskiä taudin osalta onkaan. Nuorille ominaista on muutenkin kapinoida määräyksiä vastaan. Enemmän ihmettelen marketeissa parveilevia vanhuksia, jotka eivät piittaa heidän omaksi suojakseen tehdyistä säädöksistä tuon taivaallista.
Joo ja eihän nuorten edes tarvitse kapinoida kun ei liikkumista ja toisten seurasta olemista ole kieletty mitenkään. Olettaen ettei ne lähde parveilemaan sitten uudemaan ulkopuolelle tai rupea jotain +10 hengen julkista tapahtumia keksimään. Jopa jossain määrin näen että tämä voi olla hyväkin asia, olettaen että kontaktit kuitenkin pidetään vähäisenä omiin vanhempiin tai isovanhempiin.
 
Hockeyarena.net
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy