Tuli vaan mieleen, että pitäisikö (olisiko jo pitänyt) sairaaloiden henkilökunta pistää kovaan karanteeniin, kun riski on suuri, että toimivat koronan levittäjinä, kuten jo nähty.
Kyllä, lisäksi työmatkat omalla autolla, taksilla, vast.Tarkoitatko siis että eristetään heidät koti-työpaikka akselille?
Toivoa sopii nyt todellakin, että tämä virus saadaan aisoihin viimeistään kesän aikana ympäri maapalloa. Toimivan rokotteen saamisessa massatuotantoon menee asiantuntijoiden mukaan kuitenkin vielä yli vuosi. Ihan worst case scenariossa tämä lähtee vielä leviämään uudestaan, kun rajoituksia aletaan purkamaan tai mutatoituu tappavammaksi. Silloin tällä olisi, niin maailmaa järisyttäviä seurauksia, että sille ei vetäisi mikään muu vertoja 1900-luvun alusta tähän päivään asti, kuin maailmansodat ja espanjantauti.
Tarkoitin, että jos nykyiset toimet eivät riitä/auta ja vanhat ihmiset on pidettävä kotonaan. Jos huoli kerran oli että vanhat eivät pysy kodeissaan kun eivät nuoretkaan. Itse en ole ulkonaliikkumieskiellon kannalla todellakaan. Esim. Pshp:n alueella niin vähän todettuja tartuntoja että nyt jo toimet tuntuvat ylimitoitetuilta.
Onneks löytyy näitä kansanvartijoita jotka käy kurkkimassa kaupungilla kuka menee ja minne.
Ei siinä, baarissa notkuminen tässä tilanteessa on täysin idioottia.
Kyllä, lisäksi työmatkat omalla autolla, taksilla, vast.
Eipä vertailussa hirveästi järkeä ole, kun kaikkien kansalaisten elämä on lääketieteen ja myös valtion näkökulmasta samanarvoista. Eli karrikoiden - 50 vuotta kessutellut, 63-vuotias keuhkoahtaumapotilas on laillisesta ja eettisestä näkökulmasta yhtä oikeutettu saamaan tehohoitoa kuin 20-vuotias urheilijanuorukainen. Siinä vaiheessa, jos (pakon edessä) pitää ruveta liikaa arvottamaan sitä, kenellä on oikeus tehohoitoon ja kenellä ei, niin alkaa terveydenhuollon henkilökunnan toimintakyky lamaantua.Tämä virus sen sijaan vaikuttaisi tappavan lähinnä elämänsä loppupuolella jo muutenkin olevia kansalaisia, eli menetettyjen elinvuosien kannalta tilanne on melko erilainen.
Onko tällaisessa vertailussa mitään järkeä, no eipä kai.
Kovasti on ihmetelty miten Venäjällä niin vähän tartuntoja. Toki todellinen luku voi olla mitä on, mutta ainakin siellä suhtaudutaan vähän vakavammin kuin Suomessa esimerkiksi tartuntaketjun selvittämiseen: Venäläisestä lääkäristä tuli supertartuttaja Espanjan loman jälkeen, saattaa nyt joutua vankilaan
Entäs jos ei arvoteta, vaan jokainen saa päättää itse omalta kohdaltaan. Tarjotaan vaan mahdollisuus. Jos yli 80-vuotiaat haluavat pitää orgiat, niin eikö se risteilyalus ole jo vapaa.Totta tuo sinänsä on, vaikka siinä mennään aika vaikealle eettiselle alueelle, jos lähdetään arvottamaan ihmiselämää eri vaiheissaan. Toisaalta riskiryhmässä ovat monet sellaiset aikuiset, joilla on sellainen perussairaus, joka ei välttämättä lääkittynä ja säntillisillä elämäntavoilla haittaa elämää lainkaan ja elinvuosia on kymmenittäin edessä. Näitä ovat esim. diabeetikot.
Eipä vertailussa hirveästi järkeä ole, kun kaikkien kansalaisten elämä on lääketieteen ja myös valtion näkökulmasta samanarvoista. Eli karrikoiden - 50 vuotta kessutellut, 63-vuotias keuhkoahtaumapotilas on laillisesta ja eettisestä näkökulmasta yhtä oikeutettu saamaan tehohoitoa kuin 20-vuotias urheilijanuorukainen. Siinä vaiheessa, jos (pakon edessä) pitää ruveta liikaa arvottamaan sitä, kenellä on oikeus tehohoitoon ja kenellä ei, niin alkaa terveydenhuollon henkilökunnan toimintakyky lamaantua.
Ei tietenkään ole yksioikoista ja arvotusta tehdään jo nyt. Kyse on kuitenkin siitä, että koronan kohdalla ”arvotustapausten” volyymi uhkaa nousta pahimmissa skenaarioissa tuhansiin ja se olisi jo ihan eri juttu kuin nykyisin tehtävät yksittäiset hoito-/hoitamattajättämispäätökset.Ei se ihan näin yksioikoista ole. On olemassa hoitokriteerejä joiden perusteella voidaan potilaita arvottaa. Esimerkiksi jäljellä olevat mahdolliset elinvuodet ovat yksi tällainen. Näitä päätöksiä tehdään ihan normaalissakin tilanteessa. Ei se terveydenhoitoa heikennä, vaan nuo päätökset ovat sellaisia joihin lääkärit ovat varautuneet.
Ei tietenkään ole yksioikoista ja arvotusta tehdään jo nyt. Kyse on kuitenkin siitä, että koronan kohdalla ”arvotustapausten” volyymi uhkaa nousta pahimmissa skenaarioissa tuhansiin ja se olisi jo ihan eri juttu kuin nykyisin tehtävät yksittäiset hoito-/hoitamattajättämispäätökset.
Taudin hirveys ei perustu sen tappavuuteen prosentteina tartunnan saaneista, vaan sen tartuntapotentiaaliin. Kellään meistä ei ole vastustuskykyä sille, koska se on uusi zoonoosivirus.
Rautalankaa:
2% 100:sta on 2 kuollutta.
2% 3 miljoonasta on 60 000. Saman verran Suomalaisia kuoli jatkosodassa. Se oli hirveätä.
Ei pitäisi joo, mutta ihmisiä ne lääkärit ja hoitajatkin ovat. Italiassa hyvin näkyy mitä seuraa, kun terveydenhuollon henkilöstön jaksaminen venytetään äärimmilleen ja samalla seniorikansalaisia kuolee kuin kärpäsiä.Olisihan se henkisesti kuormittavampaa. Toivottavasti tilanne ei noin pahaksi mene. Mutta kyllä ne päätökset silti tehtäisiin eikä sen pitäisi mitenkään merkittävästi henkilöstön toimintakykyyn vaikuttaa. Pitäisi.
Ei pitäisi joo, mutta ihmisiä ne lääkärit ja hoitajatkin ovat. Italiassa hyvin näkyy mitä seuraa, kun terveydenhuollon henkilöstön jaksaminen venytetään äärimmilleen ja samalla seniorikansalaisia kuolee kuin kärpäsiä.
Suomessa kuolleisuus tulee olemaan alle 1% todetuista tapauksista. Luku voi vielä laskeakin, jos kaikki ohikulkijat aletaan testaamaan.Älä levitä väärää tietoa. 2% TESTATUISTA ja todetuista. Se on aivan eri Kuin todellisuus.
Kovasti on ihmetelty miten Venäjällä niin vähän tartuntoja. Toki todellinen luku voi olla mitä on, mutta ainakin siellä suhtaudutaan vähän vakavammin kuin Suomessa esimerkiksi tartuntaketjun selvittämiseen: Venäläisestä lääkäristä tuli supertartuttaja Espanjan loman jälkeen, saattaa nyt joutua vankilaan
– Kaikki on täällä, kuten normaalisti. Kahvilat ovat täynnä. Metrot ja kadut ovat täynnä, saksalaistoppari kirjoitti.
Suomessa kuolleisuus tulee olemaan alle 1% testatuista. Luku voi vielä laskeakin, jos kaikki ohikulkijat aletaan testaamaan.
Saa ottaa talteen.
Korjasin viestiä sen verran, että alle 1% todetuista tapauksista. Osahan jää piiloon ikuisiksi ajoiksi. Siis sairastajat, ei kuolemat.Riippuu hyvin paljon siitä, mikä loppujen lopuksi tulee olemaan testausmäärä. Todennäköisesti luku tulee jäämään alle 1% ellei rajoitustoimenpiteet petä tai ole pahasti virheelliset.