Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 166 764
  • 81 179

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ymmärrän, etteivät kaikki jatkoaikalaiset seuraa Änäriä, mutta kyllähän maamme totaalinen kielto yleisötapahtumille nostaa kysymysmerkkejä ilmaan, siinä missä saman Omikronin kanssa kamppailevassa USA:ssa NHL-pelejä voidaan pelata fanien kera. Luulisi teoriassa puoluekannasta huolimatta useimpien jatkoaikalaisten kantavan huolta suomalaisen jääkiekon hyvinvoinnista.

Yhdysvallat on koko tämän pandemian ajan ollut eräänlainen outolinto. En tiedä, onko kyseessä mentaliteettien ero Eurooppaan, mutta eihän tuo nyt täydellinen paikka ole noin muuten. Yhdysvalloissa kuitenkin jo historia antaa yksilölle valtavat vapaudet ja se on oikeasti sitä amerikkalaisuutta legendaarisimmillaan. Vapaudesta on maksettu hintaa aikanaan ja se näkyy - täällä päin se tuppaa unohtumaan, että ihmisten vapaudellakin on jotain merkitystä. Yhdysvallat on koko pandemian ajan uinut vastavirtaan siinä, että se on tehnyt ne rajoitukset, jotka on koettu tarpeelliseksi, mutta samalla kuitenkin vapauttanut heti yhteiskunnan, kun edes osa on tehnyt voitavansa.

Yhdysvaltojen tie on ainoa uskottava tapa selvitä eteenpäin: jossakin vaiheessa kaikkien on pakko myöntää, että koronavirus on voittanut ja mitkään sulut eivät sitä tosiasiaa muuta. Englanninkieliset maat tuntuvat olevan tässä hitusen meitä edellä, koska siellä ihmisten välillä on jo jonkinlainen konsensus siitä, ettei tässä vaan voida edetä rajoitusaallosta seuraavaan toistuvasti. Toki Kanada on sitten ihan naapurissa, joka vetää Yhdysvaltoihin suhteessa aivan totaalirajoituksilla ja varovaisella linjalla, mutta käytännössä yhtä mahdottoman edessä Kanadakin on kuin Eurooppa, vaikka kuinka halutaan muuta.

Tosiasia on se, että uusia variantteja tulee vielä tämänkin aallon jälkeen. Taistelua käydään tieteen keinoin, mutta kannattaa nyt kuitenkin uskoa sitä ympärillä näkyvillä olevaa empiriaa: onko joku maa saanut jonkun aallon oikeasti kuriin totaalisululla? Ympäri maailmaa saatiin se eka aalto, mutta syksy toi siihenkin uuden variantin, joka vaikeutti tilannetta entisestään. Viimeistään Deltan olisi luullut olevan sellainen aalto, joka olisi antanut ymmärryksen ihan globaalisti siihen, ettei tätä saada väestön ulkopuolelle. Laumaimmuniteettikin on osoittautunut olkiukoksi, jota ei ole. Luonto tekee ikävä kyllä tehtävänsä ja monella eri tasolla tästä nyt olisi tehtävä se johtopäätös, että joku aalto tekee ympäri maailman sen tuhon, jonka se tekee.

Jos nyt ajatellaan esim. länsimaisen väestön keskimääräistä rokotussuojaa ja sairastettua tautia siinä sivussa osalla niin voisin melkoisen varmana tietona kertoa, että tämmöisenä tämä nyt tulee jatkumaan ja tilanne ei hirveästi paremmaksi muutu kolmosten tai nelosten jakelulla. Kannattaa samalla hyväksyä se, että ihmisten hyvinvoinnista lainaaminen - harrastusten, ravintoloiden, kanssaihmisten kanssa yhteisen ajan viettäminen sekä nuorilta kaikki tärkeät elämän mittaiset kokemukset ja niistä nipistäminen eivät voi olla tällaisessa pitkittyneessä kriisiissä vaihtoehto. Kysymys on jääkiekkoa isommista asioista, kun ihmisiltä evätään oikeus nauttia elämästään. Yhtä paljon kuin sairaanhoitajat, lääkärit ja muut etulinjan taistelijat tarvitsevat taukonsa ja muun elämänsä niin muutkin ihmiset tarvitsevat toisiaan, seuraa, suhteita ja visioita.

Portugalin linja tulee olemaan koko maailman linja - sairaalakuormituksen hyväksyminen ja normaalin elämän jatkaminen ovat elinehtoja.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minusta mitään perusteita pakkorokotukselle ei ole, ainoastaan yli 50-vuotiaiden riskiryhmäläisten kohdalla tuohon voisi olla edes jotain perusteita. Toisaalta vanhemmissa ikäryhmissä rokotekattavuus on muutenkin erittäin korkea.

Näiden +50-vuotiaiden pirkkojen ja penttien rokottamisessa riittää yhä edelleen työnsarkaa. Olen liian laiska hakemaan tarkkoja prosentteja, mutta yhä edelleen Suomessa rittää kymmeniätuhansia viisi-kuusi-seitsemänkymppisiä, jotka eivät ole ottaneet ensimmäistäkään rokoteannosta. Nämä ovat ongelmamme ja heidän asenteensa tiedostaen tulevat olemaan ongelma myös vastaisuudessa. Jos +50-vuotiaiden 2-3 annoksen rokotekattavuus olisi täysin realistinen ~99%, olisi maamme haaste koronan suhteen täysin erilainen nykyiseen verrattuna, oli vallalla Omikron tai Delta.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ollaan eri mieltä tästä ja se on minulle ok. Ajatellaanpa hieman toisesta näkökulmasta. Nyt saadaan lukea urheilumaailmasta ja erityisesti jääkiekkomaailman lukuisista ottelujen peruuntumisista (NHL, SHL, Liiga), covid -tapauksista, NHL-pelaajien poisjäännistä olympialaisista jne. Meneekö nämäkin rokottamattomien "piikkiin"? Ymmärtääkseni urheilumaailmassa ja joukkueissa rokottautuminen on ollut käytännössä pakko, jotta pysyt toiminnassa mukana. Miksi kuitenkin tilanne on mikä on?
Sori lyhyestä vastauksesta, mutta käsittääkseni karanteenien pituudet (Kiinassa) on suurin syy tuolle että pelaajia jää pois Olympialaisista.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@peterra Uskomattoman hieno analyysi, jonka toivon saavan paljon tykkäyksiä.

Aika ajoin pitkin pandemiaa USA:n sivuuttaminen keskusteltaessa Suomen linjauksista on pistänyt kieltämättä miettimään. Trumpin sekoilut olivat oma lukunsa, mutta nyt _menneisyyttä_. Tiedä sitten onko osan väestöstä USA-antipatiat niin kategorisia, ettei mistään voi ottaa oppia, mitä tulee rajoitusten mitoittamiseen.

Korostetaan vielä loppuun, etten näin yleensä pidä USA:ta "täydellisenä" maana kaikkinensa. Maassa on valtavia sisäisiä haasteita ja olen erittäin huolissain maan poliittisesta hajaannuksesta, sekä päätä nostaneesta rasismista. Allekirjoittaneella on paljon amerikkalaisia sukulaisia ja ystäviä, joten maan ikävä tilanne riippumatta koronatilanteesta on kyllä tiedossa.
 
Viimeksi muokattu:

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Miten tuolla voi olla noin korkeat prosentit verrattuna esim. Pohjoismaihin, Belgiaan ja Irlantiin, mitkä ovat väkiluvultaan joko samankokoisia tai pienempiä maita kuin Portugali? Onko siellä laitettu ns. kova kovaa vastaan vai mistä kyse?

Esim. jonkun Arabiemiraatit ymmärtää, siellä ei tarvitse miettiä, tehdäänkö rokottamattomien elämästä vaikeaa.

Portugalissa auttoi mm. armeijan ja erityisesti laivastoamiraalin apu tässä, tuo laivasto nauttii edelleen kansan suosiota. Armeijatyyliin, sota virusta vastaan ja kansa lähti mieluusti hakemaan piikkiä. Hyvin tehty, ei kyllä välttämättä toimi kaikkialla sama tyyli.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Näiden +50-vuotiaiden pirkkojen ja penttien rokottamisessa riittää yhä edelleen työnsarkaa. Olen liian laiska hakemaan tarkkoja prosentteja, mutta yhä edelleen Suomessa rittää kymmeniätuhansia viisi-kuusi-seitsemänkymppisiä, jotka eivät ole ottaneet ensimmäistäkään rokoteannosta. Nämä ovat ongelmamme ja heidän asenteensa tiedostaen tulevat olemaan ongelma myös vastaisuudessa.

Nämä ovat tiensä valinneet. Rokotteena toimii omikron.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Aika ajoin pitkin pandemiaa USA:n sivuuttaminen keskusteltaessa Suomen linjauksista on pistänyt kieltämättä miettimään. Trumpin sekoilut olivat oma lukunsa, mutta nyt _menneisyyttä_. Tiedä sitten onko osan väestöstä USA-antipatiat niin kategorisia, ettei mistään voi ottaa oppia, mitä tulee rajoitusten mitoittamiseen.

Korostetaan vielä loppuun, etten näin yleensä pidä USA:ta "täydellisenä" maana kaikkinensa. Maassa on valtavia sisäisiä haasteita ja olen erittäin huolissain maan poliittisesta hajaannuksesta, sekä päätä nostaneesta rasismista. Allekirjoittaneella on paljon amerikkalaisia sukulaisia ja ystäviä, joten maan ikävä tilanne riippumatta koronatilanteesta on kyllä tiedossa.

Trumpin aikana oli tilanne aivan eri.

A) viruksen vaarallisuus
B) pelikenttä (rokotekattavuus)

Silloin tukahduttamispolitiikka (Suomen) oli se oikea ratkaisu ja Amerikka teki väärin. Kuolemaa tuli. Nyt taas tilanne on muuttunut, virus-variantti on eri ja pelikenttä on eri. Samankaltaiset ratkaisut kahdessa eri tilanteessa USA:ssa ovat nyt jälkimmäiseen - muuttuneeseen - tilanteeseen nähden nyt oikea ratkaisu. Ja Suomessa ei osata reagoida tähän muuttuneeseen tilanteeseen. Luullan edelleen, että jokainen laukaus on yhtä vaarallinen. No ei ole, ei tarvi viidellä miehellä mennä viivavetoa blokkaamaan ja jättää maalinedusta auki. Luullaan vielä että tämä viivyttelytaktiikka ja rajoitukset auttaa jotain. Ne ihmiset ovat ottaneet rokotteet, ketkä sen haluavat. Määrä ei enää lisäänny ja boosterit vaikuttaa vain lievästi, tilannetta ylläpitäen. Tukahduttamispoliitiikka ei tule auttamaan enää mitään ja tästä seuraa vain ylimääräistä damagea muuta reittiä.
 

Ruoppaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pääkaupunkiseutu
Olen aika paljon lukenut opettajien keskustelupalstoja viime päivinä. Pahimpien alueiden opettajilla, kuten minulla, on suurimmat epäilykset lähikoulun toimivuudesta. Perustuu aika pitkälti kokemuksiin joulukuulta. Sitten taas niillä alueilla, missä koronaa ei juurikaan ole, haluttaisiin pysyä auki. Lukion opettajat ovat huolissaan tulevista ylioppilaskirjoituksista ja niihin valmistautumisesta.
Olen myös lukenut opettajien keskustelupalstoja. Jotkut puoltavat etäkoulua hyvinkin innokkaasti. Heille suurin huoli on selvästi oma terveys (voi olla muitakin motiiveista), vaikka huoli olisikin verhottu koko yhteiskunnan toimivuuden varjoon. Täytyy myös muistaa, että on opettajia, joita ei huvittaisi tehdä kauheasti töitä.

Ne opettajat, jotka ovat huolissaan oppilaiden oppimisen lisäksi fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta voinnista, toivovat lähikoulun jatkamisesta.

Kumpi näistä on oikeassa aikanaan, sen aika näyttää, mutta toisen ryhmän tavoitteet lähtevät selkeästi epäitsekkäistä motiiveista.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
USA:n terveydenhuolto on ihan oma lukunsa varmaan koko maailmassa. En käyttäisi esimerkkinä mihinkään suuntaan. Ja mitä NHL:ään tulee, juurihan Oilers ja Leafs pelasivat tyhjälle katsomolle.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Olen myös lukenut opettajien keskustelupalstoja. Jotkut puoltavat etäkoulua hyvinkin innokkaasti. Heille suurin huoli on selvästi oma terveys (voi olla muitakin motiiveista), vaikka huoli olisikin verhottu koko yhteiskunnan toimivuuden varjoon. Täytyy myös muistaa, että on opettajia, joita ei huvittaisi tehdä kauheasti töitä.

Ne opettajat, jotka ovat huolissaan oppilaiden oppimisen lisäksi fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta voinnista, toivovat lähikoulun jatkamisesta.

Kumpi näistä on oikeassa aikanaan, sen aika näyttää, mutta toisen ryhmän tavoitteet lähtevät selkeästi epäitsekkäistä motiiveista.
Etäkoulu työllistää ihan hvetin paljon enemmän kuin tavallinen lähikoulu. Kaikkein eniten työllistää hybridi, varsinkin vajaalla henkilökunnalla toteutettuna. Minä olen sitä vastaan. Ei hyödytä ketään, että opettaja säntäilee koulussa luokasta toiseen ja välillä koneelle vaihtamaan näkymää ja käymään dialogia etäopetettavan kanssa.

Jos päädytään pitämään koulut auki, niin sitten pidetään ne auki. Poissaolevat oppilaat ovat poissa, he eivät saa etäopetusta. Luokasta voidaan laittaa lähetys pyörimään, mistä kuulee opettajan ja oppilaiden äänet sekä näkee yhden kuvakulman. Tehtävät annetaan Wilman kautta.

En tajua, mistä tulee ajatus siitä, että opettajat haluavat päästä laiskottelemaan etäkouluun. Yhtä hyvin voi kyseenalaistaa sen, että muidenkin alojen ihmisiä on jäänyt kotiin etätöihin laiskottelemaan jo lähes parin vuoden ajan.

Opettajat eivät myöskään pelkää oman terveytensä puolesta sen enempää kuin muutkaan. En ole kuullut kenestäkään, joka olisi kieltäytynyt tulemasta työpaikalle. Sitä vastoin tunnen muutamia pitkälle sairaslomalle joutuneita, joille korona-ajan kuormitus ja henkisten paineiden kasvu on ollut liikaa. Myös rehtoreita on määrätty työterveydestä hermolomalle.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Niin, kun se on sivistysvaltio.
Olkiukkoja en viitsi harrastaa, mutta USA:ko ei ole?

Olen hyvin tietoinen jenkkien ongelmista, mitä tulee "rotujen" välisiin suhteisiin ja kaikkeen sisäiseen hajaannukseen yleensä, mutta kyllä kaikella järjellä voi USA:n voi yhä enelleen väittää olevan sivistysvaltio.

Jos katsoo huippuyliopistojen tuloksia, menestyksekkäitä globaaleja yrityksiä, tieteen suurhenkilöitä, globaalisti arvostettuja intellektuelleja, kulttuurielämän merkkihenkilöitä... Ei yksikään toinen valtio peittoa USA:n saavutuksia ihan nykyaikanakaan. USA ei todellakaan ole täydellinen valtio, mutta kaikesta "trumpismista" huolimatta sivistysvaltio isolla ässällä.

Kulttuurillisesti ja joka arkielämän levelillä läheiset USA ja Kanada ovat kulkeneet verrattain eri polkuja pandemia-aikana. USA valinnut mahdollisimman lievät, Kanada ajoittain hyvinkin tiukat rajoitukset. Lienee katsojasta kiinni, kumpaa pitää oikeana ratkaisuna.
 

Ruoppaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pääkaupunkiseutu
Etäkoulu työllistää ihan hvetin paljon enemmän kuin tavallinen lähikoulu. Kaikkein eniten työllistää hybridi, varsinkin vajaalla henkilökunnalla toteutettuna. Minä olen sitä vastaan. Ei hyödytä ketään, että opettaja säntäilee koulussa luokasta toiseen ja välillä koneelle vaihtamaan näkymää ja käymään dialogia etäopetettavan kanssa.

Opettajat eivät myöskään pelkää oman terveytensä puolesta sen enempää kuin muutkaan. En ole kuullut kenestäkään, joka olisi kieltäytynyt tulemasta työpaikalle. Sitä vastoin tunnen muutamia pitkälle sairaslomalle joutuneita, joille korona-ajan kuormitus ja henkisten paineiden kasvu on ollut liikaa. Myös rehtoreita on määrätty työterveydestä hermolomalle.
Lyhensin vähän lainausta. Osa opettajista pelkää terveytensä puolesta. Tämä on ihan luonnollista ja sen näkee sekä keskustelupalstoilta, opettajien huoneessa käydyistä keskusteluista että wattsap ryhmästä. Siinä ei ole mitään poikkeavaa muihin ihmisiin verrattuna.

Lähiopetusta voi tehdä tunnollisemmin tai vähemmän tunnollisesti. Etäopetuksen kanssa on sama asia. Ainoa ero on juuri mainitsemaan oppilaiden psyykkisen, sosiaalisen ja fyysisen huolenpidon haasteet, joihin ei voi olla oikein puuttumatta lähiopetuksessa. Tämä kuormittaa opettajia paljon ja oma näkemykseni on siis se, että nämä opettajat, jotka tuntevat tämän erityisen kuormittavaksi, ovat innokkaimmat etäopettajat.

Totean vielä lopuksi, että oli kummin tahansa, niin korona kyllä kuormittaa opettajia.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Sanoisin että USA:ssa erilaiset rajoitukset ovat poliittisesti liki mahdottomia. Siellähän on jossain osavaltioissa tehty lakeja joissa kielletään maskin käyttö kouluissa tai kielletään rokotepassin tai vastaavan käyttäminen työpaikoilla. Tai esimerkiksi terveydenhuollossa ei voida vaatia lääkäreiltä tai hoitajilta rokotusta.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En tajua, mistä tulee ajatus siitä, että opettajat haluavat päästä laiskottelemaan etäkouluun. Yhtä hyvin voi kyseenalaistaa sen, että muidenkin alojen ihmisiä on jäänyt kotiin etätöihin laiskottelemaan jo lähes parin vuoden ajan.

Itse ainakin sain useiden opettajien toiminnasta sellaisen hieman laiskottelevan käsityksen kun seurasin tyttäreni etäopiskelua aiemman koronasulun aikana ja kuuntelin hänen tuskailuaan opettajien toiminnasta. Useat opettajat toimivat niin, että he vain ilmoittivat tehtävät, mitä oppilaiden pitää tehdä ja oppilaat opiskelivat tehtäviin tarvittavat tiedot omatoimisesti. Tyttäreni tuskaili, kun mitään opetusta ei saanut ja jos olisi pitänyt kysyä jostain asiasta, niin hän ei saanut edes opettajaan mitenkään yhteyttä. Tämän tapaista toiminta oli usealla opettajalla. Jotenkin jäi sellainen kuva, että eivät nuo opettajat ihan hiki hatussa hommia paiskineet, vaan mentiin siitä missä aita oli matalin.

Oli kyllä niitäkin opettajia, joiden opetuksesta voi antaa kiitettävää palautetta. Näitä oli kuitenkin vähemmän kuin noita, joilta ei oikeastaan opetusta saanut lainkaan.

Tietysti opettajia on moneen lähtöön samoin kuin meitä muillakin aloilla toimijoita. En epäile yhtään, etteikö moni muussakin etätyössä toimiva lusmuilisi päivän aikana. Joku toinen taas tekee ja saa aikaan etähommissa jopa normaalia lähityötä enemmän.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Miten tuolla voi olla noin korkeat prosentit verrattuna esim. Pohjoismaihin, Belgiaan ja Irlantiin, mitkä ovat väkiluvultaan joko samankokoisia tai pienempiä maita kuin Portugali? Onko siellä laitettu ns. kova kovaa vastaan vai mistä kyse?
Portugalissa ainakin koko rokotusprosessia hoitaa poliitikoista riippumaton asiantuntijaryhmä, jolla on pyritty ehkäisemään sitä että rokotuksista kieltäydyttäisiin "poliittisista syistä".

Suomessahan hallitus ensialkuun suhmuroi sen kanssa minne rokotuksia kohdennetaan alueellisesti ja viimeisimpänä Kiuru alkoi poliittisten irtopisteiden toivossa sotkeentua rokotusstrategiaan kiirehtimällä kolmansia rokotteita koko väestölle, vaikka aika selkeää on että vain riskiryhmien kohdalla kanssa niillä oli kiire ja tuokin asia oli jo KRARilla hoidossa.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olen myös lukenut opettajien keskustelupalstoja. Jotkut puoltavat etäkoulua hyvinkin innokkaasti. Heille suurin huoli on selvästi oma terveys (voi olla muitakin motiiveista), vaikka huoli olisikin verhottu koko yhteiskunnan toimivuuden varjoon. Täytyy myös muistaa, että on opettajia, joita ei huvittaisi tehdä kauheasti töitä.

Ne opettajat, jotka ovat huolissaan oppilaiden oppimisen lisäksi fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta voinnista, toivovat lähikoulun jatkamisesta.

Kumpi näistä on oikeassa aikanaan, sen aika näyttää, mutta toisen ryhmän tavoitteet lähtevät selkeästi epäitsekkäistä motiiveista.
Enää pitäisi tietää miksi olla huolissaan? Piikit saanut voi olla ihan tilastojenkin varjolla turvallisella mielellä. Rokottamattomat ovat muuten vaan kuolemattomia ainakin omasta mielestään.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Nämä olisi oikeasti pitänyt olla valmiina jo ennen joulua, ettei olisi nyt näin paskat housuissa. Joissain kouluissa ja joillain alueilla ollaan varmasti valmiimpia kuin toisissa. Vaikka Vantaa ei kovin myönteistä julkisuutta yleensä saa, niin väitän, että meillä nämä asiat on paremmin huomioitu kuin esimerkiksi isossa naapurissamme.

Myös rokotusinfrassa Vantaa on ollut suorastaan ylivoimainen pk-seudun järjestelyissä. Joitain asioita hoituu paremmin välillisesti siitäkin johtuen, että äyri on korkeampi. Vantaalla on osin väestösyistä ollut pakko panostaa julkisiin palveluihin suhteellisesti enemmän, mikä sitten tällaisessa tilanteessa luo tiettyjä etuja. Vaikka normaalisti maksaa paljon ja on valituksen kohde.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
No syksyllä se vielä olikin. Marraskuussa tuli omikron ja siirsi maalitolppia, siis noin kuvainnollisesti. Se kiertää rokotussuojaa ihan eri tavalla kuin delta, minkä kohdalla sitä rokottamattomien epidemiaa huudettiin. Faktat kuntoon, jos aikoo kinastella.
Mutta ei sekään vaarallinen ole rokotetuille. Kykenee vain aiheuttamaan lenssun. Paineet terveydenhuollossa johtuu edelleen rokottamattomista.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mutta ei sekään vaarallinen ole rokotetuille. Kykenee vain aiheuttamaan lenssun. Paineet terveydenhuollossa johtuu edelleen rokottamattomista.
Nyt ei puhuta niinkään terveydenhuollosta, vaan massasaikuista joka pirun alalla. Miksei tämä mene jakeluun?
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Kiurun pisteet ehtivätkin olla jo hetken olla nousussa joulukuisen a-studioesiintymisen jälkeen mutta nyt käyrä osoittaa taas jyrkästi alas. Marin ei ole viime päivinä julkisuudessa viihtynyt, joten on mielenkiintoista nähdä kumpiko tämänpäiväisen kokouksen jälkeen tiedottaa päätöksistä, Marin vai Kiuru. Ainakin tähän asti Kiuru on saanut kertoa ikävät asiat, joten eiköhän Krista saa jatkaa.
PS. lapsista ja nuorista tuntuu varmasti kivalta nyt. Opettajat eivät haluaisi heidän tulevan kouluun eikä vanhemmat heidän opiskelevan kotona. Varmasti haluttu olo.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Miltä mahtaa STM:stä nyt tuntua, kun Varhilakin joutui eilen toteamaan, että
1-3 luokat ja erityislapset jää ainakin mahdollisesta suosituksesta pois.
Muutenkin kaikki vastustaa tällä hetkellä heidän etäkoulu suosituksia, paitsi tämä Luukkainen. Kyllä alkaa tosiaan STM kortit käydä vähiin.
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Nyt ei puhuta niinkään terveydenhuollosta, vaan massasaikuista joka pirun alalla. Miksei tämä mene jakeluun?

Eikös silloin olisi viisasta tänään päättää myös karanteenien luopumisesta rokotettujen altistuneiden osalta tai ainakin puolitus viiteen päivään?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös