@Skeletor on todella ikävää, että Suomessa kriisi politisoitui näin voimakkaasti tässä joulun aikaan. Tautitilanteen heikkeneminen on toki tosiasia - selvä sellainen - mutta jälleen kerran tempoileva päätöksenteko on ollut myrkkyä hommassa. Olen aiemmin tässä keskustelussa ottanut kantaa suomalaiseen asiantuntijoiden kahtiajakoon, jotka ovat karkeasti tukahduttajat ja hidastajat. Tämä jako tuntuu läpäisevän politiikan lisäksi myös asiantuntijat.
Syksyllä, kun rokotuskattavuus kasvoi nopeasti siihen 80 % niin tukahduttajien asiantuntijaryhmä (ja myös politiikassa) jäivät isoon sivurooliin. On selvää, että Kiuru on tämän porukan ykkösvalinta ja myös puhuu heidän kieltään ja on puhunut koko ajan. Hidastajat saivat puolestaan omikronista siipeensä, jolloin aivan niin vapaaksi hommaa ei saatu kuin esim. Mika Salminen puhui. Tämä kahtiajako ja asiantuntijoiden "politisoituminen" näkyy myös mediassa siinä, millaisia haastateltavia valitaan. YLE on erittäin ohjaava media, joka valitsee asiantuntijat tautitilanteen mukaan dramaattisuuden maksimoimiseksi. Hidastajat pääsevät ääneen taas, jos tilanne alkaa parantua. Tai siis alkaahan se parantua ajan kanssa. Se on väistämätöntä.
Perusongelma on se, että lainsäädäntö on aika yksiselitteinen ja kuten sanottu niin tukahduttajat ovat jälleen ahtaalla. Kun ahtaalla ollaan niin keinovalikoimaan kuuluvat näiden epärealististen laskelmien sekä skenaarioiden julkaisu & kansan paniikkitason nostaminen, jolla yritetään runnoa laitonta lävitse pakollisena ja välttämättömänä. Aluehallintovirastot ovat ns. välikärsijän roolissa tässä pelissä, kun heidän täytyy tehdä päätökset ilman asiantuntemusta ja paniikkiin ja epäuskottaviin laskelmiin perustuen. Tällä hetkellä peli on todella kovaa - Marin myös menetti oman poliittisen uskottavuutensa, kun meni sekoilemaan baariin (anteeksi Sanna!), jolloin Kiuru nosti itsensä pikavauhtia poliittisen koronanyrkin johtoon. Kiurun näkyvin suitsija on ollut Marin ja tämä valtajako ei ole hyväksi Suomelle.