En osaa kyllä kuvitella työtä, jonka ulkonaliikkumiskielto estää.
Kaikki palvelut mikä vaatii asiakkaan paikalle tulemista poislukien välttämättömät ruokakaupat ja apteekit missä käyminen olisi sallittua?
En osaa kyllä kuvitella työtä, jonka ulkonaliikkumiskielto estää.
Perus-särkylääkkeitä saa ilman reseptiä.Mä kummastelen tuota, kun puhutaan lääkkeiden hamstraamisesta. Miten se onnistuu?
Apteekit ja Kela.
”Lääkettä voi ostaa apteekista Kela-korvattuna enintään kolmen kuukauden annoksen ja yli 1000 euroa (ilman toimitusmaksua) maksavissa lääkepakkauksissa vain kuukauden määrän kerrallaan. Seuraavan kerran lääkettä voi ostaa Kela-korvattuna, kun aikaisemmin ostetut lääkkeet on käytetty lääkärin määräämällä annostuksella lähes loppuun.”
Miksi se pelko on niin tärkeää? Ei nuo hiihtokeskusten tai ostoskeskusten väki ole välttämättä mitään ohjetta rikkoneet. Tuollaisia paikkoja ei ole käsketty laittamaan sulki/kieltämään ko toiminta. Mitäs jos koitettaisiin sitä ensin?
Se että jossain istuukin hiekkalaatikolla 11 ihmistä ei nyt taas ihan oikeasti ole ongelma.
Tuossa ylempänähän jo todettiin. kyse on asiakaskadosta ja yrittäjän riskistä.Kaikki palvelut mikä vaatii asiakkaan paikalle tulemista poislukien välttämättömät ruokakaupat ja apteekit missä käyminen olisi sallittua?
Partureista 9X prosenttia on yrittäjiä, joten tuskin juuri heitä koskee. Tällöin on kyse yrittäjäriskistä - kuten vaikkapa kulttuurialalla on jo nyt. Siellähän on moni toiminto jo päättynyt täysin seinään.
Palkansaajan asemassa oleva parturi tietysti tuossa tilanteessa lomautettaisiin (olettaen, että myös määräaikaiset voi kohta lomauttaa). Jos sen sijaan viranomaispäätös sulkee työpaikan, tässä ehdotetaan, että siltä osin valtio maksaisi nämä palkat (tätä esitystä kai hallitus nikotteli, mutta juuri nyt siitä on pressi menossa, kohta kuulemme menikö tällaisenaan läpi). Näinhän ei välttämättä palvelusektorin osalta käy lainkaan - asiakkaita ei vain ole.
Samassa kohdassa mainittu 14 päivän sääntö (palkanmaksuvelvollisuus) on ns. tulipalopykälä, eli jos paikka palaa, 14 päivää on palkanmaksua, mutta se ei ilmeisesti suoraan tähän sovellu.
Joo, mutta tärkeintä lienee nyt perussairaiden ihmisten lääkkeiden saanti.Perus-särkylääkkeitä saa ilman reseptiä.
Itse uskon, että pakostakin moni yritys joutuu noista karsimaan. Ja kun tuota on tehty ensin pakosta ja sitten karsimisen kautta sen vuoden verran, niin kaikki huomaakin että ei kannata lentää palaveriin toiselle puolelle maapalloa tunniksi. Meillä tämä päätös tehtiin n. vuosi sitten ja kaikki hommat on hoituneet oikein hyvin. Telcosoftat on kehittyneet toki vasta viime vuosien aikana järjettömästä sähläämisestä oikeasti toimiviksi ratkaisuiksi, joten sinänsä ymmärrettävää, että monessa yrityksessä noita edelleen vierastetaan.Tämä pandemia saa kyllä miettimään enemmän ja enemmän sitä, että tulevaisuudessa osa niistä miljoonista ja taas miljoonista työmatkoista/kokouksista voisi varmasti hoitaa etänä ja puhelin-/skypehommina.
Lomamatkat vähän nihkeempi tehdä Googlemapsilla ;) mut työmatkoissa vois vähennyksen tehdä meidänkin firmassa, kun tilanne normalisoituu.
Tuossa ylempänähän jo todettiin. kyse on asiakaskadosta ja yrittäjän riskistä.
En sitten tiedä että auttaisiko varsinkin iäkkäämpään sukupolveen jos itse Sauli kävisi telkkarissa painokkaasti sanomassa että kaikki kotiin ja sassiin. Joojoo, kauppareissut yms. erikseen mutta kaikki ymmärtänee pointin. Kun ei tässä nyt kukaan varsinaista ulkonaliikkumiskieltoa Suomeen haluaisi.
Niin se on tosiaan eri juttu tulevatko nämä päätökset edes tällaisena voimaan, mutta eikö siinä nyt edelleen lue niin, että mikäli suoraan määrätään esim. työpaikan sulkeminen, niin valtio maksaa 14 päivää, mutta mikäli ei määrätä ja hommat estyy jonkun toisen määräyksen johdosta, niin valtio maksaa palkan koko ajalta?
Se muotoilu on tietoisesti "työnteko estyy". Työnteko ei esty, jollei työntekoa määräyksellä estetä, vaikka asiakkaita ei olisi.
En kyllä ymmärrä miksi jotain freelance -työläisiä pitäisi erityisesti tukea. Hehän nimenomaan ottavat tietoisen riskin olla sitoutumatta minkään työnantajan palvelukseen
Jos määrätään, että asiakkaat eivät saa tulla paikalle, niin miten se määräys ei muka estä työntekoa, jos työ on sitä että tehdään jotain asiakkaalle(esim. vaikka se palkallisena toimiva parturi) tai asiakkaan omaisuudelle(vaikka autokorjaamo)?
En siis missään nimessä väitä etteikö asia olisi noin, kuten sanot, mutta minkälainen määräyksen sitten pitäisi olla, että se täyttäisi tuon ehdon?
Ei ne ihmisetkään jotka vessapaperia hamstraa todennäköisesti sen useammin persettään pyyhi, mutta varastoa on vain vuosiksi. Särkylääkkeitä saa satasella-parilla ostettua vuosikausiksi, mutta jos tarpeeksi moni tekee niin, niin sitten kaikille tarvitseville ei sitä riitä ja nuo ovat flunssan hoidossa oikeasti niitä harvoja mahdollisia ja toimivia lääkkeitä ennenkuin ollaan sitten keskoskaapissa.Joo, mutta tärkeintä lienee nyt perussairaiden ihmisten lääkkeiden saanti.
Toki kuumeessa parasetamoli on kova sana, mutta jos joku hamsteri sitä meinaa kaksin käsin alkaa vetää niin saattaa saada sanoa hyvästit maksalleen.
Tuntuu, että ihmiset varautuvat aika älyttömällä tavalla tulevaan. Ei niitä särky-ja kuumelääkkeitä henkilöä kohtaa mahdollisen viikon sairauden takia mitään älyttömiä määriä mene, vaikka miettisi kuukauden muut vaivat päälle.
Se on määräys, joka sulkee työpaikan ja sitä siinä tarkoitetaan. Muu osa menee lainoituksen, yrittäjäriskin jne. piikkiin. Verot kun eivät voi mennä valtion maksettavaksi.
Totta. On tullut mieleen, että näistä monet ovat myös niitä, joilla ei ole kovin toimivaa järjestystä elämässään ja hankinnoissaan. Joillakin on kaapit aina tyhjänä, vaikka rahaa on, ja eletään ruokaostoksissa vähän kuin päivä kerrallaan. Toiset taas ovat kovia hamstraamaan ja heittävät sitten säännöllisesti vanhentunutta ruokaa tai vaikka juuri vanhentuneita särkylääkkeitä pois. Eli ei olla oikeen kartalla, mitä tavaroita ja tuotteita omassa asunnossa on.Ei ne ihmisetkään jotka vessapaperia hamstraa todennäköisesti sen useammin persettään pyyhi, mutta varastoa on vain vuosiksi. Särkylääkkeitä saa satasella-parilla ostettua vuosikausiksi, mutta jos tarpeeksi moni tekee niin, niin sitten kaikille tarvitseville ei sitä riitä ja nuo ovat flunssan hoidossa oikeasti niitä harvoja mahdollisia ja toimivia lääkkeitä ennenkuin ollaan sitten keskoskaapissa.
Kun on erikseen mainittu: "Jos työnteon estyminen johtuu viranomaisen tekemästä toiminnan keskeyttämistä koskevasta päätöksestä" ja "Tilanteissa, joissa muun viranomaisen päätöksen takia työnteko estyy", niin eikö ensimmäinen kohta tarkoita työpaikan sulkemista ja jälkimmäinen sitten jotain muuta?
Tämä pandemia saa kyllä miettimään enemmän ja enemmän sitä, että tulevaisuudessa osa niistä miljoonista ja taas miljoonista työmatkoista/kokouksista voisi varmasti hoitaa etänä ja puhelin-/skypehommina.
Lomamatkat vähän nihkeempi tehdä Googlemapsilla ;) mut työmatkoissa vois vähennyksen tehdä meidänkin firmassa, kun tilanne normalisoituu.
Jälkimmäinen voi tarkoittaa vaikkapa rakennuksen sulkemista tai vastaavia tilanteita. Ensimmäinen tarkoittaa siis tilannetta, jossa pistetään vaikkapa teatteri kiinni (tosin ne ovat useimmiten kunnallisia, tämä paketti koski nimenomaan yksityissektorin lainsäädäntöä). Työnteko estyy, jos työpaikalle ei esimerkiksi pääse. Työnteko ei esty, jos parturiin tai kahvilaan ei tule asiakkaita. Tällaisia tilanteita esityksessä ei ole haettu. Eri asia on toki, jos valtioneuvosto asiasta jotenkin toisin päättää.
Kannattaa seurata viestintää ja valmistelua asiasta; valitettavasti en voi ihan kaikkea itse tietämääni ja kuulemaani keskustelupalstalle tästä kirjoittaa.
Ei ne ihmisetkään jotka vessapaperia hamstraa todennäköisesti sen useammin persettään pyyhi, mutta varastoa on vain vuosiksi. Särkylääkkeitä saa satasella-parilla ostettua vuosikausiksi, mutta jos tarpeeksi moni tekee niin, niin sitten kaikille tarvitseville ei sitä riitä ja nuo ovat flunssan hoidossa oikeasti niitä harvoja mahdollisia ja toimivia lääkkeitä ennenkuin ollaan sitten keskoskaapissa.