Kuolema on ikävä asia, erittäin ikävä. Varsinkin, kun se tapahtuu läheiselle / lähimmäiselle. Kuolemaa olen itsekin " suhteelliseen " nuoreen ikääni ( eli karvan alle 40 ) nähnyt ja valitettavan paljon... Ehkä tämä onkin muuttanut asennettani kuolemaa kohtaan matkan varrella ? Kenties. Elämä on jo sinänsä itsessään vaarallista ja kuolema on läsnä ihmisten elämässä kokoajan, menemättä sen enempää tämän parivuotisen pandemian kuolinlukuihin Suomessa.
Kaikille se kuolema kuitenkin koittaa, mutta toki ymmärrän pointin siitä, että itsensä ja varsinkin läheisensä elämää haluaa suojella jotta se olisi mahdollisimman pitkä. Tottakait ! I
Ymmärrän täysin mitä tarkoitat tällä " riskittömiempien " tapahtumien valitsemisella, ei siinä. Ilmeisen todistetusti rokotettu taudinkantaja tartuttaa huomattavasti vähemmän kuin rokottamaton...Oletetaan, että pandemia jatkuu vielä vuosikaudet niin onko ainoa ratkaisu siihen, että riskiryhmäläiset tuntevat olonsa turvalliseksi tämä freedom pass ja pelkästään rokotettujen tapahtumat ? Vielä turvallisempaahan toki olisi ovella tapahtuva pikatestaus sillä tällöin tapahtumissa olisi 0kpl taudinkantajia ( olettaen, että testit näyttävät oikein ).
Tai sitten koko kansan pakkorokotus ?
Ei se nyt oikeen silleenkään voi mennä, että riskiryhmien suojelemiseksi käytännössä jaetaan kansa kahteen osaan vuosikausiksi ( ja nämä osapuolet syyttelevät ja nälvivät siinä ohessa sitten toinen toisiaan ) sillä tälläisellä toiminnalla voi myös olla aikalailla ikäviä lopputulemia...
Tiedän, että ei olla puhuttu vuosikausista koronapassin kohdalla eikä muutenkaan, mutta eihän tämä pöpö minnekkään ole menossa, niin tuskin menee freedom passikaan. Toivon toki olevani väärässä...
Aika näyttää, että miten tuo menee. Oma veikkaukseni on, että pandemia päättyy jossain kohdassa, vaikka koronavirus jääkin keskuuteemme. Uskoisin, että kun riittävän monella on vastustuskyky joko rokottamalla tai sairastamalla, taudin esiintyminen putoaa huomattavasti. Ja samalla putoaa vakavien infektioiden määrä - ja se putoaa reippaasti enemmän kuin tapausten määrän perusteella voisi päätellä.
Koronapassit katoavat jossain kohdassa, mutta aika näyttää, että milloin tuo tapahtuu. Itse näkisin, että yksi mahdollinen linja on, että jossain kohdassa niitä ryhdytään käyttämään osan ajasta. Eli esimerkiksi riskiryhmien ja senioreiden suosimissa tapahtumissa ja palveluissa, kuten museoissa ja joissain konserteissa katsotaan tapauskohtaisesti, että onko odotettavissa enemmän kävijöitä, jos passi on käytössä. Ja vertailua tullaan tekemään niiden kertojen, jolloin passia ei ole vaadittu, välillä. Kun alkaa näyttää, että passeista ei ole enää hyötyä, ne poistetaan.
Nuoremmalle kohderyhmälle suunnatuista tapahtumista passit poistuvat varmasti aiemmin. Ne ovat käytössä varmasti vain niin kauan, kuin rajoitukset ovat toinen vaihtoehto.