Mainos

Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 176 412
  • 81 180

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Siitä ristiriidasta ei kuitenkaan pääse mihinkään, että oikeisto on halukas ajamaan alas vahvan valtion, mutta silti se olettaa valtion pitävän yllä yhteiskunnan perusvakautta ja tulevan apuun kovina aikoina.

En ole kirjoittamastasi eri mieltä, mutta kaksilla rattailla ajaminen nyppii. Ihmisten yhteiskuntakäsitys näyttää muuttuvan voimakkaasti kulloisenkin tilanteen mukaan. Kummoista periaatteellisuutta siitä on vaikea löytää.
Suomessa tuollaista oikeistoa ei ole, joka haluaisi ajaa vahvaa valtiota alas (Lepomäkikin kannattaa perustuloa), mutta vaikka olisikin niin ei tuossa ajatuksessa ole mitään ristiriitaista tai epäjohdonmukaista, paitsi ehkä vasemmiston anarkistien kohdalla. Voi ihan hyvin haluta yövartija-valtiota joka hoitaa turvallisuuden muttei puutu siihen kuka saa avata kahvilan tai myydä jäätelöä. USA on ihan pätevä esimerkki joka voi tehdä tukea vakautta Vaikka hyysäys on muutoin vähäisempää.
 
Viimeksi muokattu:

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Tämä on niin käsittämätöntä toimintaa noilta ihmisiltä kun Suomi on kiinni pääasiassa iäkkäiden takia.

Ehdotus: Jokaiselle yki 70+ vuotiaalle, joka pyörii nyt tuolla ulkona vastaavalla ajatuksella, pakollinen elvytyskielto lappu.

Osittain näin.

Suomi on kiinni myös globaalin yhteistyön vuoksi, suomesta ei saa tulla epidemian keskusta. Tukholmassa pelkäävät että näin saattaisi käydä.

 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pahaa pelkään, että hallitus ei anna mahtikäskyä ravintoloiden ymv. sulkemisesta koska silloin laukeaisi epidemiakeskeytysvakuutuksen ehdot ja ravintolat saisivat vakuutuslaitoksilta korvauksen menetyksistään. Se taas tarkoittaisi vakuutus-rahoituslaitoksille merkittäviä menetyksiä (Sampo, OP etc). Näitä suojellaan.

Tää on kieltämättä mielenkiintoinen huomio. Samallahan vakuutusyhtiöt kuitenkin nostaisivat vakuutusmaksujaan ja varmaankin saisivat kyllä omansa takaisin sekä vähän päälle aika pienessäkin ajassa.
 
Saarinen sanoi myös:

Suomi toteuttaa samaa testaustapaa kuin muut pohjoismaat (valhe, koska vähemmän testattuja) ja jatkaa kuten vaikkapa Iso-Britannia tai Hollanti (milloin niistä tuli pohjoismaat?).
Se taas on tulkintaa, mitä Saarinen sanoi. Itse tulkitsin tuon lauseen niin, että käytetään samaa testausmenetelmää ja laitteita, joita muut pohjoismaat käyttävät. Ei siis tulkintani mukaan sano tehtävän analyysejä samassa tahdissa kuin ko. maat. Tämä käytetty testi lienee tarkka, mutta ottaa enemmän aikaa ja laitteistoista ja ehkä osaajista on niukkuutta. En kuullut mitä Saarinen sanoi tiedotustilaisuudessa vaan tukitsin tuon lainatun tekstin.Itse en ole alan ammattilainen vaan tällainen "keskustelupalsta ammattilainen" ja voin tulkita kommentin väärin.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Pahaa pelkään, että hallitus ei anna mahtikäskyä ravintoloiden ymv. sulkemisesta koska silloin laukeaisi epidemiakeskeytysvakuutuksen ehdot ja ravintolat saisivat vakuutuslaitoksilta korvauksen menetyksistään. Se taas tarkoittaisi vakuutus-rahoituslaitoksille merkittäviä menetyksiä (Sampo, OP etc). Näitä suojellaan.
Itse pelkään/kuvittelen että ohjeistukset ja toiveet käyttäytymisestä, johtuu siitä että vastuuta mahtikäskyn antamisesta ei uskalleta ottaa. Mutta onhan se nyt kyllä järkyttävä paikka kun nuoria ja kokemattomia ihmisiä laitetaan tekemään kovimpia päätöksiä Suomen historiassa, jos sota-ajat jätetään pois. Aika harvalla riittää hartiat sitä vastuuta kantamaan. Sauli Niinistö voisi kuitenkin olla yksi parhaista ehdokkaista, jos päätösvaltaa lykättäisiin vain yhdelle henkilölle. Jonkunhan ne päätökset on kuitenkin tehtävä, eikä jatkuva vaikeiden päätösten välttely voi kauaa jatkua.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Salella on tosiaan kokemusta myös valtiovarainministerin hommasta, eli paineet eivät ole uusi asia. Taasen nykyisen hallituksen kokemuksen valtiotason paineensietokyvystä voi varmaan laskea yhden käden sormilla. Vaikkakin hyvin ovat nyt hommansa hoitaneet, niin miten pitkälle uskalletaan mennä?
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Taasen nykyisen hallituksen kokemuksen valtiotason paineensietokyvystä voi varmaan laskea yhden käden sormilla. Vaikkakin hyvin ovat nyt hommansa hoitaneet, niin miten pitkälle uskalletaan mennä?

Kiurun esiintyminen assosiatiivisine eksymisineen ja avohoitopotilaan ulkoasua muistuttavine piirteineen ei ainakaan luo luottamusta. Menisikö vaihtoon?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tuskin oman vanhemman, jolla voisi olla terveitä elinvuosia hyvinkin jäljellä esim. 10-20, letkuista irrottaminen kuuluu ihan tähän karkkipäivä-kategoriaan. Jotenkin minua nyppii tämä liiallinen vanhaan ikään keskittyminen. Onko leukemiaa sairastavan Veetin 5v hoidon lopettaminen sen varjolla että joku keski-ikäinen lievästi ylipainoinen ja alkoholiin menevä sosiaalipummi saa hoitoa pidemmän elinajanodotteensa takia sinusta niin ikään näitä "elämän tosiasioita", jotka on helppo hyväksyä kun "saa hieman perspektiiviä"? Vanhemmat totta kai ymmärtää homman ja jos ei, kannattaa vielä käydä kuittaamassa joku nerokas karkkipäivävertaus.

Nuo on todella vaikeita eettisiä kysymyksiä ja on aivan lapsellista yrittää typistää niitä jotenkin ei-vaikeasti hyväksyttäviksi "kun on perspektiiviä". Paljon pitää tehdä jotta sellaiset tilanteet olisivat minimissä.
Leukemiat, ylipainot ja tupakoinnit ovat kaikki eliniän odotteeseen liittyviä juttuja, mutta tuo että henkilö on sosiaalipummi on asia, jonka tarkoituksella jätin käsittelemättä vaikka asia mielessä oli. Jossain aiemmassa viestissäni ohi mennen hieman mainitsin, että prirosointipäätöksissä työkyky on myös tekijä joka nousee varsin ylös. Vaikka joku vaiva muutoin olisi hyvinkin ikävä, mutta se ei estä työntekoa, niin se jää hyvin paljon helpommin hoitamatta, kuin jos työkyky on siitä kiinni. Voidaan siis lohduttaa, että mikäli leukemian ennuste on kohtuullinen, niin hän voi helpommin mennä pummin ohi. Minä en ole lääkäri, joten en itse ennusteeseen osaa ottaa kantaa. Sitävastoin olen terveydenhuollon hallintoa opiskellut ja näistä priorisoinneista sekä hoitomuotojen vaikutusten arvioinneista opin saanut. Tästä syystä vaikka en alalla työskentele niin mielenkiinnolla seuraan vieläkin vanhan proffani aktiivista toimintaa mediassa asian tiimoilta.

PS joku ilkeä on joskus sanonut, että Suomessa on siksi julkinen ja yksityinen terveydenhuolto, että työssäkäyvien hoito menee ykkössijalle. Niin ei saa sanoa.
 
Viimeksi muokattu:

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Kyllähän tuolla Kiinan "kyykkäämisellä" on aika iso merkitys varmasti myös maailman talouteen ?
Jos siellä homma alkaisi pikku hiljaa kääntymään nousuun ja tauti alkaisi taittua, alkaisi talouskin varmasti nousemaan?
Siinä samalla ehkä muuallakin sataisiin positiivistä pöhinää talouteen?
On sinänsä kun siellä on helvetisti komponentti yms. valmistajia toisaalta tämä myös muuttanee toimitusketjuja siihen suuntaan, että nyt ei mennä enää pelkästään hinta edellä vaan tärkeimpänä on ketjun luotettvuus ja tavaroiden saatavuus kaikissa tilanteissa.
Mahdollissesti kyllä mutta tällä hetkellä homma on päällä euroopassa ja Suomessa, vaikka komponentteja alkaa tulla menee kuukausia ennen kuin tilanne on normaali.
Voi olla jos se oli niin sanotusti siinä ja toista

@Jani82 kenet mielestäsi olisi varaa heivata nyt kunnista pellolle? Opettajia karsitaan varmasti ja sijaisilla ei varmastikaan juokse liksa enää tälläkään hetkellä lainkaan. Palo- ja pelastustoimi melko ilmiselvästi semmoisia mihin resursseja pitäisi lisätä, sosiaalitoimea tämä tilanne työllistää aivan varmasti jne.
Kuten jo aikaisemmin tässä ketjussa sanottuna niin sairaanhoito, järjestyksenylläpito, perusinfra yms. pitää säilyttää toiminnassa.
Mutta kun kerran lähes kaikki muu kunnallinen ja valtiollinen toiminta on jäässä niin sitten kirjastot, kulttuuri, liikuntapaikkojen hoitajat yms. lomautuksille myös.
Miksi tuolla puolella ei pistetä porukkaa ulos kun sama pitää tehdä yksityisellä kun talous sakkaa ja hommia ei ole.

Lisäksi sitä karenssia ei ole vieläkään valtion puolesta määrätty poistettavaksi tässä tilanteessa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jos ajattelee, ettei tämä tauti kuitenkaan näytä olevan rutto, niin siinä mielessä jonkinlainen tasapaino yhteiskunnan ja talouden toiminnan sekä poikkeustilatoimien suhteen lienee ihan paikallaan. Nyt siis näköjään Kiinassa ja pian ehkä Etelä-Koreassa tämä ensimmäinen aalto on taltutettu. Vaan ehtivätkö rokete ja/tai lääkkeet valmiiksi toisen aallon varalle? Sehän nyt kaikkien pandemioiden tapaan on tulossa. Missä vaiheessa Aasian maat hellittävät toimiaan?
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Kiurun esiintyminen assosiatiivisine eksymisineen ja avohoitopotilaan ulkoasua muistuttavine piirteineen ei ainakaan luo luottamusta. Menisikö vaihtoon?

Kyseessähän on täysi pyrkyri. Menisi normaalitilanteessa vaihtoon, mutta tuskin hallitus uskaltaa tehdä vaihdoksia vallitsevassa tilanteessa.
 

Byvajet

Jäsen
Suomessa tuollaista oikeistoa ei ole

No ei, siinä olet oikeassa. Suomessa on niin sanottu oikeisto, joka tahtoo yksityistä silloin, kun se paisuttaa omaa lompakkoa, ja julkista silloin, kun se paisuttaa omaa lompakkoa. Suomen niin sanottu oikeisto on moraalisesti täysin rappiolla. Sama ihminen voi vaatia kovaa julkista kulukuuria ja samaan aikaan perustaa pakolaisbisneksen, jolla hommaa verovaroista itselleen isot rahat.

Sama koskee vasemmistoa. Sillä ei ole minkäänlaista järkevää suunnitelmaa minkään rahoittamiseen tai toteuttamiseen. Sille on tärkeämpää oman moraalisen ja henkisen puhtauden julistaminen ja omien etujen haaliminen kuin käytännössä toimivien koko kansaa hyödyttävien ratkaisujen etsiminen.

Tämä kaikkien osapuolten moraalinen rappio on johtanut esimerkiksi terveydenhuollon alasajoon. Kun hyväosaiset oikeistolaiset ja vasemmistolaiset ovat alistaneet yhteiskunnan enemmistön omalle identiteettipolitiikalleen, suuri massa kärsii.

Kansan enemmistö olisi valmis tinkimään monesta, jotta se saisi toimivan terveydenhuollon ja koulutusjärjestelmän ja oikeudenmukaisen aktiivisuudesta palkitsevan työllisyyspolitiikan, mutta härskisti valehdellen valtaa käyttävien vasemmistolaisten ja oikeistolaisten eliitti ei sitä halua.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Oliko kellään Pohjois-Korean lukuja? Voisiko olla jopa niin, että tuo suljettu puuhamaa on lähtökohtaisesti Korona - vapainta aluetta, kun heidän Idi Amiininsa on kovin ronkeli jo lähtökohtaisesti siitä, että ketä tiluksillensa päästää?

Liitteessä vähän lukuja Pohjois-Koreasta.
 

Liitteet

  • IMG-20200312-WA0005.jpg
    IMG-20200312-WA0005.jpg
    38,9 KB · kertaa luettu: 279

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Btw, nuorimman erityiskoulusta soitettiin aamulla että poika on sairastunut, lievää kuumetta ja on ihan märkä rätti. Lähdin sitten töistä hakemaan kotiin - ei mikään poikkeuksellinen tilanne ja vaikka olisikin tämä korona, kai sangen epätodennäköisesti, niin on hyvin todennäköisesti lievä. Vanhempi poika lähetettiin äidilleen ja nyt sitä sitten tässä kotona kökötetään, voi samaistua planeetan kehittyneeseen osaan.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
No ei, siinä olet oikeassa. Suomessa on niin sanottu oikeisto, joka tahtoo yksityistä silloin, kun se paisuttaa omaa lompakkoa, ja julkista silloin, kun se paisuttaa omaa lompakkoa. Suomen niin sanottu oikeisto on moraalisesti täysin rappiolla. Sama ihminen voi vaatia kovaa julkista kulukuuria ja samaan aikaan perustaa pakolaisbisneksen, jolla hommaa verovaroista itselleen isot rahat.
Vaikka pidän näkemystäsi liioiteltuna (ei suomen terveydenhuoltoa ole mihinkään alasajettu. Siihen käytetään parikymmentä miljardia euroa vuodessa ja ei juuri missään maailmassa maailmankaikkeuden historiassa ole parempaa nähty), niin on tuo ongelma minkä mainitset. Äänestäkää Lepomäkeä, Soininvaaraa, Vartiaa yms eikä jäävejä mätisäkkejä kuten Pekkariset, Niikot ja ketä näitä onkaan. Kansa saa sellaiset edustajat kuin ansaitsee.

Kuitenkin tässä nimenomaisessa casessa nämä tukipaketit eivät ole periaatteettomuutta. Valtio kerää miljardeja ja miljardeja yrityksiltä, ja tämän takia heillä ei ole itsellä samanlaisia puskureita, joten vaatimukset tuesta on kohtuullisia. Jos veroja ei kerättäisi niin massiivisesti, niin sitten tilanne olisi eri.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Se taas on tulkintaa, mitä Saarinen sanoi. Itse tulkitsin tuon lauseen niin, että käytetään samaa testausmenetelmää ja laitteita, joita muut pohjoismaat käyttävät. Ei siis tulkintani mukaan sano tehtävän analyysejä samassa tahdissa kuin ko. maat. Tämä käytetty testi lienee tarkka, mutta ottaa enemmän aikaa ja laitteistoista ja ehkä osaajista on niukkuutta. En kuullut mitä Saarinen sanoi tiedotustilaisuudessa vaan tukitsin tuon lainatun tekstin.Itse en ole alan ammattilainen vaan tällainen "keskustelupalsta ammattilainen" ja voin tulkita kommentin väärin.

Mikä on tuon lausunnon arvo sinun tulkinnallasi? Olisihan se outoa jos käytettäisiin jotenkin eriäviä laitteistoja ja laitteistot olisi tasoa Zimbabwe? Tai että käytetään samaa laitteistoa, mutta jätetään kertomatta, että Suomella on yksi laite ja muilla pohjoismailla satoja. Lisäksi kirjoittamani oli lähes suora lainaus eikä niinkään tulkinta tuossa kohtaa mitä lainasit minun kirjoituksestani.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Pahaa pelkään, että hallitus ei anna mahtikäskyä ravintoloiden ymv. sulkemisesta koska silloin laukeaisi epidemiakeskeytysvakuutuksen ehdot ja ravintolat saisivat vakuutuslaitoksilta korvauksen menetyksistään. Se taas tarkoittaisi vakuutus-rahoituslaitoksille merkittäviä menetyksiä (Sampo, OP etc). Näitä suojellaan.


Jokainen ravintola ( aamun tunneille auki oleva ) voisi miettiä että mitäs jos varuiksi oltais tää vkl kiinni ja katsottaisiin mihin tilanne ensi viikolla etenee ?
Tuskin se lafka nyt yhden vkl myymmättömyyteen kaatuu?
Samalla saisi tietyssä mielessä hyvää mainosta että ovat tosissaan?
Kyllä se väki sinne varmasti tulee takaisin ja entistä janoisampana?
Eikä tässä haeta nyt vaan "asiakkaiden turvallisuutta" vaan myös henkilökunnan. Kumpi on parempi et ollaan yksi vkl kiinni vai se et ollaan sit 2 vko karanteenissä?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Nyt kysytään ihmisten arvomaailman perään - pelastetaanko talous vai terveys? Molempia ei voida.
Jostain kummallisesta syystä niissä maissa, joissa talous toimii on eliniän odote aivan ylivertainen verrattuna köyhiin maihin:
Et kertakaikkiaan löydä köyhiä maita, joissa olisi korkea elinajanodote.

Toisinsanottuna jos talous romutetaan romutetaan samalla tulevien vuosien terveydenhuolto ja sitä kautta ihmisten terveys.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Jos ajattelee, ettei tämä tauti kuitenkaan näytä olevan rutto, niin siinä mielessä jonkinlainen tasapaino yhteiskunnan ja talouden toiminnan sekä poikkeustilatoimien suhteen lienee ihan paikallaan. Nyt siis näköjään Kiinassa ja pian ehkä Etelä-Koreassa tämä ensimmäinen aalto on taltutettu. Vaan ehtivätkö rokete ja/tai lääkkeet valmiiksi toisen aallon varalle? Sehän nyt kaikkien pandemioiden tapaan on tulossa. Missä vaiheessa Aasian maat hellittävät toimiaan?

Tämäpä on varsin hankala juttu, siis puhe todennäköisestä toisesta aallosta. Nythän tilanne on se, että Kiina sai rajattua tämän taudin tehokkailla toimilla vain tietyille alueille. Eli ts. suurimmassa osassa Kiinaa ei ole koettu vielä sitä ensimmäistäkään aaltoa. Euroopassa ensimmäisen aallon huippu on vasta edessä.

Mitä käy esimerkiksi Kiinassa, kun siellä aletaan toden teolla kaikkia rajoituksia purkamaan jossain vaiheessa, räjähtääkö tilanne täysin käsiin? On nimittäin käytännössä päinvänselvää, ettei Kiinassakaan tautia saada kokonaan häviämään pitkään aikaan eli tilanne saattaa ryöstäytyä käsistä uudelleen hyvinkin nopeasti pahimmassa tapauksessa.

Tämä Suomen(kin) strategia nojaa nyt siihen, että maan sisäistä epidemiaa saadaan jaksotettua siten, että sairastumiset jakaantuvat mahdollisimman pitkälle ajanjaksolle. Kun tämä "tavoite" on saavutettu jäädään odottelemaan jossain vaiheessa sitä toista aaltoa. Ongelma on se, ettei tutkijatkaan vielä tiedä antaako kerran sairastettu korona millaisen immuniteetin, eli ts. miten herkästi siihen sairastutaan uudelleen. Viruksillehan on tyypillistä niiden mutatoituminen jolloin kertaalleen sairastettu korona ei tarkoita täydellistä immuniteettia. Kyllä siitä varmasti apua on, eli kaikki eivät tule uudelleen sairastumaan mutta ei voida tietää miten raju se toinen aalto tulee aikanaan olemaan.

Sama pätee siihen rokotteeseen, eli sellainen toki on jossain vaiheessa tulossa, mutta miten hyvän immuniteetin se todellisuudessa antaa? Itse uskoisin, että tässä lopulta käy kuten influenssan kanssa, eli se vierailee kylässä vuosittain ja rokotteella / sairastamalla tauti saadaan sen verran sitä laumaimmuniteettia kasaan ettei koko yhteiskunta enää kaadu mutta tästäkään ei voida vielä olla varmoja.

Kaikkea tätä kun lähtee vielä syvällisemmin miettimään niin onkin ihan helvetin hyvä kysymys, että milloin rajut rajoitteet voidaan esimerkiksi Aasiassa purkaa? Huonossa tapauksessa tilanne räjähtää sen jälkeen totaalisesti käsiin mutta toisaalta tällaisia rajotteita ei voi loputtomiinkaan pitää yllä.
 
Mikä on tuon lausunnon arvo sinun tulkinnallasi? Olisihan se outoa jos käytettäisiin jotenkin eriäviä laitteistoja ja laitteistot olisi tasoa Zimbabwe? Tai että käytetään samaa laitteistoa, mutta jätetään kertomatta, että Suomella on yksi laite ja muilla pohjoismailla satoja. Lisäksi kirjoittamani oli lähes suora lainaus eikä niinkään tulkinta tuossa kohtaa mitä lainasit minun kirjoituksestani.
Kuten kirjoitin, niin tulkitsin tuon lauseen niinkuin sen ymmärrän. En epäillyt sinun lainauksen oikeutta, mutta tarkoitin vaan sitä, että sinun ja minun tulkinta on eri samasta lauseesta. Sitä minä en tiedä, mitä Saarinen halusi sanoa, mutta ainakin kaksi erilaista tulkintaa siitä saa, vaikka teksti on sanasta sanaan sama tulkitsijoille. Itse uskon, että laitteistoja on erilaisia ja Suomessa käytetään samoja laitetyyppejä kuin muissa pohjoismaissa ( ei fakta). Kaikki kärjistäminen on turhaa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Leviämisluvun R0 eroaminen Suomen ja Brittien välillä vaikuttaa kyllä hyvin perustellulta, mutta se ei mitenkään selitä eroa ennusteissa. Mitä tulee ylilääkäri Leinon sanomaan, että Imperial Collegen analyysi perustuu ajatusvirheelle, en ole siitä vielä ihan vakuuttunut. Auktoriteetti ei tietenkään ole se millä tieteessä mennään saati vanhat näytöt, mutta briteissä ollaan tällä alalla koko maailman luultavasti ykkösiä. Jos koko analyysi pohjaisi noin räikeään ajatusvirheeseen, mikä tietysti on aivan mahdollista, luulen että siellä olisi jostain suunnasta älähdetty eikä ensimmäinen asian hoksaava olisi THL:n ylilääkäri Suomesta. Voi toki olla, että niin on käynytkin ja minulta on jäänyt se huomaamatta. Tämän osalta ei auta kuin seurata tilannetta
Eihän kyseessä olisi Imperial Collegen ajatusvirhe, vaan WHO:n joka on ilmoittanut luottavansa Kiinan arvioihin sairastuneiden määrästä. Minusta tuo Etelä-Korea on hyvä argumentti, mutta mielenkiintoista on nähdä mikä vastaus on. Luulisi että tämä nämä laivat olisivat vahvemmin esillä tutkinnassa, koska ovat niin ainutlaatuisia "laboratioita".

Tatuointeja en ota, mutta vetoa voin lyödä että alle puolet saa isompia oireita.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Emmää tiiä. Ite en kyllä kokisi jonnekin fakin Prisman avajaisiin pääsemistä, niin tärkeänä, että sinne on tämmöisenä hetkenä päästävä Suomen pahimmalla epidemia-alueella.

Tätä menoa se ulkonaliikkumiskieltokin ilman perusteltua syytä tänne pikapuoliin tulee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös