Voihan sen noinkin nähdä, mutta vaikutus lienee tilapäinen eikä ratkaise itse ongelmia, joten en näe oikein mielekkäänä edes leikitellä ajatuksella että katastrofit olisi toivottavia.
Väestönkasvu tasaantuu kehityksen myötä luonnostaan, kuten suuressa osassa maailmaa on jo tapahtunut. Ja päästöt ei sinänsä ole sidottuja populaation kokoon, vaan energian tuotannon menetelmiin. Fossiilisille polttoaineille on runsaasti vaihtoehtoja olemassa, ja ongelman ratkaisu piilee siinä kun otetaan niitä käyttöön.
Näitä tavoitteita ajatellen joku kaiken sekaisin laittava maailmanlaajuinen pandemia olisi luultavasti vain vahingollinen.
Ei ne toivottavia ole vaan odotettavia kun väestön kasvu jatkuu nimenomaan niissä maissa missä on suurimmat ongelmat.
Jos maapallon co2 päästöistä yli puolet tulee USA, Intia, Kiina akselilta niin totta kai näiden maiden väestön vähenemisellä on suurin vaikutus kaikkeen.
Väestön kasvu tasaantuu mutta se breaking point on vielä valitettavan kaukana niin Aasiasa kuin Afrikassa ja itseassa afrikassa se on vaan kasvamaan päin.
Ja noissa kehittyvissä maissa niitä vaihtoehtoisia keinoja ei ole käytössä niin turvaudutaan halvimpaan, Intia on rakentanut enemmän hiilivoimaa kuin esim. Suomen koko vuoden päästöt olivat viime vuonna ja rakentaa lisää vaikka saaste ongelma on järjettömän iso.
TIlapäisesti aiheuttaa varmasti ongelmia mutta kokonaisuuden kannalta se voisi olla hyväksi kun väestön kasvuun ei ole muuten pystytty puuttumaan.
Per capita luvut ovat näissä jutuissa täyttä paskaa ei se pallo katso käyttää luxemgburilainen 10-kertaa enemmän luonnon varoja kuin suomalainen jos samalla hetkellä esim. Intia tuppaa pihalle 2,5 miljardia tonnia CO2 päästöjä kun koko Suomi 55 miljoonaa tonnia.