Noin tässä meidän jaetussa empiirisessä reaalimaailmassa viranomaiset ja hallitus (kokoonpanosta riippumatta) roolinsa mukaisesti varmasti toki liioittelevat ja painottavat uhkakuvia, koska ovat vastuussa siitä, ettei maan terveydenhuoltojärjestelmä romahda.
Kyllä liioittelu ja uhkakuvien painottaminen ovat aika lieviä ilmaisuja siinä vaiheessa, kun terveysviranomainen vaatii liikkumisrajoituksia käyttöön uhkailemalla ruumiskasoilla ja moninkertaisilla tartuntamäärillä ja saa näillä puheilla kaikki hallituspuolueet taakseen. Ja seuraavana päivänä esitellään oppositiolle lievemmät skenaariot.
On myös hieman kyseenalaista terveysviranomaiselta puhua 17% vähentymisestä sairaalahoidon tarpeeseen merkittävänä hyötynä (liikkumisrajoitukset) ja seuraavassa lausessa mainita, että 21-25% vähentyminen lieventää sairaalahoidon tarvetta vain jonkin verran ja hyöty on vähäinen (rokotteiden painotus). Ja nyt viimeisimmän tutkimuksen mukaan, sairaalahoidon tarve on vähentynyt ikäihmisillä rokotteiden myötä 70% ja riskiryhmillä 80%:
Ensimmäinen suomalaistutkimus julki: koronarokote vähensi sairaalahoitoa ikääntyneillä yli 70 prosenttia ja riskiryhmillä yli 80 prosenttia
THL:n tutkimuksen mukaan koronarokotteet suojaavat hyvin iäkkäitä ja riskiryhmiin kuuluvia sairaalahoitoa vaativalta koronavirustaudilta.
yle.fi
Ja tähän päälle vielä se, että kyseisen laitoksen pääjohtaja myönsi juuri tänään, että keskustelu rokotteiden painottamisesta on politisoitunut:
THL:n pääjohtaja myöntää, että keskustelu Suomen rokotusjärjestyksestä on politisoitunut: "Tässä asiassa on puoluepoliittisia painotuksia"
Hallitus neuvottelee tänään siitä, olisiko koronarokotuksia syytä kohdentaa uudelleen.
yle.fi
Lisäksi näkisin, että hallituksella on myös vastuu paljon muustakin kuin vain tämän maan terveydenhuoltojärjestelmästä. Varsinkin tässä vaiheessa epidemiaa nyt viimeistään. Heillä olisi mielestäni edelleen myös vastuu kuunnella muitakin viranomaisia, kuin näitä samoja terveysviranomaisia. Terveydenhuoltojärjestelmä nojaa myös vahvasti talouteen. Ja ihmisten mielenterveysongelmat ovat myös kuormittamassa terveydenhuoltoa. Olivat ennen koronaa, ovat olleet koronan aikanakin ja ovat myös koronan jälkeen. Tästä oli mm. Ylen Aamussa puhetta tänään. On monia ja taas monia ongelmia, jotka eivät pääty siihen, kuin koronasta selvitään. Näitä olisi jo viimeistään nyt hyvä ottaa huomioon päätöksiä tehtäessä.