En ollut tuon nyrkin kannalla tuolloin enkä nytkään, mutta noin muutoin olen samaa mieltä viestinnän epäonnistumisesta.Tässä pandemian hoidossa ja nimenomaan Suomessa on epäonnistuttu eniten viestinnässä. Kukaan ei ole enää moneen kuukauteen pysynyt kärryillä, mitä Suomi haluaa ja miten sitä toteutetaan, valvotaan ja kehitetään.
Tasavallan presidentti toivoi alussa että perustettaisiin koronanyrkki joka hoitaa kaikki. Tämä olisi ehdottomasti pitänyt toteuttaa, jolloin sen kautta olisi tullut myös viralliset tiedotteet ja julkaisut koko pandemian hoidosta.
Ongelmat lähtivät jo siitä, että hallitusohjelmaan laitettiin vahva painotus asiantuntijatiedolle. Sen seurauksena kukaan ei oikein tiedä, mitä sillä asiantuntijatiedolla milloinkin tarkoitetaan, ja kuka sitä tuottaa. Myös asiantuntijoilla voi olla (ja usein onkin) omia poliittisia näkemyksiä, jotka ohjaavat toimintaa.
Ulospäin näyttää siltä, että hallituksen näkemyksiä ohjaa aina välillä THL ja välillä politiikka. Eli välillä johdetaan tiedolla ja välillä omilla intresseillä. Selvempää olisi tuoda esiin, millä perusteilla päätös on tehty. Jos vaikka rokotteiden alueellinen painottaminen ei kelpaa asiantuntijoiden suosituksesta huolimatta, niin silloin olisi suoraselkäistä myöntää, että nyt painotettiin hallituspuolueiden alue- ja sosiaalipoliittisia mielipiteitä.
Sekään ei näytä kovin hyvältä, että mediassa on lähemmäs 10 erilaista asiantuntijaa, joilla on välillä keskenään ristiriitaisia näkemyksiä. Kun hallitus sanoo pohjaavansa päätökset asiantuntijatietoon, mistä tahoista on tuolloin kyse? Tämä koko päätöksentekoprosessi tuskin avautuu kansalaisille parhaalla mahdollisella tavalla.