Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Tuo "76 % on jo sairastanut" on pikkuhiljaa alkanut vuotaa aika pahasti. Ensinnäkin ne yleistykset mitä verenluovuttajista oli tehty koko väestöön olivat alunperinkin vähän ihmetystä herättäviä. Sitten on paljastunut (mitä ei esim. tutkimusmatskuissa kerrottu), että verenluovutuksessa käyminen on köyhälle väestölle ollut monille ainoa tapa, millä he ovat voineet päästä koronatestiin. Ja verenluovuttajille on poikkeuksellisessa tilanteissa maksettu taksikyydit. On siis hyvin mahdollista, että verenluovuttajiksi on hakeutunut painotetusti henkilöitä, jotka epäilevät sairastaneensa koronan.
Eikö tuolla kuitenkin IFR ollut aika lailla linjassa muihin tutkimuksiin nähden ikärakenteen puolesta? Kovin paljon pienempi tuo infektoituneiden osuus ei sillä perusteella siten voisi olla.
 
Ducks-Oilers 6.3.2012, 48:09, 2-1, B. Ryan (T. Selänne)
Selänne: 1326 658+740=1398
Kurri: 1251 601+797=1398

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Tässä tämän päivän tiedotustilaisuudessa mainittiin, että brittivariantin kanssa oli jo yksi supertartuttaja, joka on näistä tunnetuista tartunnoista välittönyt 24 (tai 28, en muista kumpi). Jokatapauksessa lähes puolet tunnetuista tapauksista.

Olisi se aika ihme, jos variantti ei yleistyisi.
Minua kiinnostaisi kovasti näissä supertartuttajissa se, missä olosuhteissa yksi henkilö onnistuu altistamaan, saati sitten tartuttamaan kymmeniä muita. Pistämällä nenänsä citymarketin tuulikaappiin vai ehkä kouluolosuhteissa, tms?

Olisi viestinnällisesti aika fiksua avata yhtälöä edes vähän sen sijaan, että heitellään tällaisia laveita paniikkiotsikoita kuin että kerrottaisiin asiasta vähän seikkaperäisemmin.
 
Viimeksi muokattu:
Käyttäjää on huomautettu kirjoitustyylistään rikepisteellä.
Joo, olisi kyllä minustakin mielenkiintoista saada jotain dataa tästä itsemurha-aallosta, koska niin monta kertaa siihen on täällä viitattu.
Kohtuuton vaatimus useimmille kirjoittajille. Siinä ei nimittäin data tai sanotaanko nyt vain tosiasiat paljoa paina, kun keskiverto kiekkofani asioista, ihan mistä tahansa, kirjoittaa. On mielenkiintoista, että moni pystyy kuitenkin hoitamaan työnsä asiatietoihin perustuen tai siihen ainakin haluan uskoa (tai sitten työ ei vain vaadi mitään), mutta kun kiekosta kirjoitetaan mutuilu valtaa pääosan ja kiekon lätkiminen kiilaa kärkeen asioiden tärkeysjärjestyksessä. No, uskon kyllä, että eletyt vuosikymmenet ja riittävä, ajattelutaitoja kehittävä koulutus, koulii useimpien kohdalla asian kuntoon.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: VTS

Consumed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bill Kazmaier
Minua kiinnostaisi kovasti näissä supertartuttajissa se, missä olosuhteissa yksi henkilö onnistuu altistamaan, saati sitten tartuttamaan kymmeniä muita. Pistämällä nenänsä citymarketin tuulikaappiin vai ehkä kouluolosuhteissa, tms?

Olisi viestinnällisesti aika fiksua avata yhtälöä edes vähän sen sijaan, että heitellään tällaisia laveita paniikkiotsikoita kuin että kerrottaisiin asiasta vähän seikkaperäisemmin.
Satun tietämään tapauksen, joka täällä Satakunnassa "supertartutti" kahdessa pienessä pitäjässä porukkaa tuossa aiemmin syksyllä. Oli kaveri ensin toisessa kunnassa vkl iltana soittamassa paikallisessa kapakassa bändinsä kanssa ja seuraavana päivänä vetänyt junnuille sählyä naapuripitäjässä. Oireettomana tietysti.
 

Andrius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Saksa
Yritän ottaa nyt diplomaattisen asenteen ja pukea sanoiksi oman näkemykseni siitä, kuinka kahdesta eri lähtökohdasta päästään sinänsä järkevällä päättelyllä näkemyksiin, joista toisessa panikoijaproffat pelottelee epäuskottavilla lausunnoilla, ja toisessa tartuntatilanne on vaarallisen korkealla tasolla vaikka senhetkinen tilanne onkin aivan kohtuullinen. Toivon, että kummastakin leiristä viitsitään antaa tälle yritelmälle reilu mahdollisuus.​
Mitä tulee "vaarallisen korkeaan", väitän että suurin osa ketjussa esiintyvästä ihmettelystä, johtuu siitä että eksponentiaalinen kasvu ei käy ihmisten arkijärkeen. Tartuntataudin kasvu on (ennen hyytymistään) eksponentiaalista ja eksponentiaalisen kasvun mahdollisuus on olemassa kun taudin leviämään pääsemisen riski on olemassa. Eksponentiaalinen kasvu luonnollisesti hyytyy taudin levitessä väestössä vapaastikin, sillä tartunnalle alttiiden yksilöiden määrä vähenee populaatiossa. Erittäin hyvä ja selkeä kuvaus ilmiöstä on tässä videossa:
Saa ampua.​
Ammun kovilla ja totean että tämä on eräs parhaista viesteistä tässä ketjussa. Tämän viestin kommentoimiseksi vaivauduin kirjautumaan foorumille. Olen seurannut foorumi pitkään sekä osaltana kontribuoinut epidemian alkuvaiheessa eräälle toiselle foorumille. Itse en pysty tällä hetkellä läheskään näin hyvin syntetisoimaan mitään aspektia epidemian tilanteesta.​
Jotta viestini ei jää ihan vaan kiitetyksi, yritän kuitenkin hieman syntetisoida lukemaani:​
Konsensus rajoitusten kiristämiseen tällä palstalla vaikuttaa olevan korostuneen negatiivinen. Tämä on ymmärrettävää, koska useat “mittarit” (esim. todetut tapaukset, sairaalassa olevat ym..), joita asetettiin rajoitusten kriteereiksi vaikuttavat siirtyvän ja siirtyvän. Erityisesti lasten liikkumisen rajoitukset koetaan ongelmallisiksi. Lisäksi, asia joka vaikuttaa, oletettavasti jääkiekko-foorumilla, on oman seuran tulevaisuus. Huoli siitä että Liiga loppuu ja oma seura ajautuu konkurssiin on nähtävissä.​
Minua kuitenkin mietityttää johtuuko tämä "niuva" suhtautuminen hallituksen asettamiin rajoituksiin juuri BigRedCat:in esittämästä perspektiivi virheestä.​
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Suomen cupissa kilpailevat oikeat urheilijat. Umpihankihiihto menee suopotkupallon ja joidenkin laturetkien kanssa samaan sarjaan, jossa tärkeintä on ne illan ryyppäjäiset ja niitä pelätään eikä sitä hiihtoa. Sotkamon kevään tartuntasuma syntyi siitä laturetkestä, joka kyllä peruttiin mutta iltamenoja ei kun osallistujilla oli mökit varattuna ja suu jo napsasi.
Ei ollut kyseessä laturetki vaan suurinpiirtein niillä Suomen Cup -tason hiihtäjillä hiihdettävä Vuokatti-hiihto. Siellähän hiihti iso joukko sen perutun lenkin, tartunnat toki tulivat sitten iltabaarista. Ei kai niitä kovin paljon ollut.
 
JOE E. TATA! \o/

Flonaldo

Jäsen
Eikö tuolla kuitenkin IFR ollut aika lailla linjassa muihin tutkimuksiin nähden ikärakenteen puolesta? Kovin paljon pienempi tuo infektoituneiden osuus ei sillä perusteella siten voisi olla.
Ei kenelläkään taida olla oikein n. mitään tietoa mikä jonkun Amazonasin alueen IFR tai CFR oikeasti on. Puolet väestä asuu viidakossa kylissä, mistä sairaalaan ei pääse kuin jokea pitkin. Manauksen väestöstä puolet asuu slummeissa ja 10 %:lla ei ole juoksevaa vettä lainkaan. Testattu ei ole juuri ketään muita kuin sairaalaan päätyneitä ja kuolleistakaan tilastoihin ei ole päätynyt kuin osa.
 
Ei tule kukaan kiikkustuolissa sanomaan, mikset tehnyt mitään jännää, kun olisit voinut.

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Yritän ottaa nyt diplomaattisen asenteen ja pukea sanoiksi oman näkemykseni siitä, kuinka kahdesta eri lähtökohdasta päästään sinänsä järkevällä päättelyllä näkemyksiin, joista toisessa panikoijaproffat pelottelee epäuskottavilla lausunnoilla, ja toisessa tartuntatilanne on vaarallisen korkealla tasolla vaikka senhetkinen tilanne onkin aivan kohtuullinen. Toivon, että kummastakin leiristä viitsitään antaa tälle yritelmälle reilu mahdollisuus.

Mitä tulee "vaarallisen korkeaan", väitän että suurin osa ketjussa esiintyvästä ihmettelystä, johtuu siitä että eksponentiaalinen kasvu ei käy ihmisten arkijärkeen. Tartuntataudin kasvu on (ennen hyytymistään) eksponentiaalista ja eksponentiaalisen kasvun mahdollisuus on olemassa kun taudin leviämään pääsemisen riski on olemassa. Eksponentiaalinen kasvu luonnollisesti hyytyy taudin levitessä väestössä vapaastikin, sillä tartunnalle alttiiden yksilöiden määrä vähenee populaatiossa. Erittäin hyvä ja selkeä kuvaus ilmiöstä on tässä videossa:No mitä sitten? No sitä, että eksponentiaalisen kasvun tapauksessa etäisyyksiä tilanteesta toiseen ei voi ajatella siten kun arkijärjellä lineaarisesti ajatteleva ihminen tekee. Pari hyvin yksinkertaistavaa kuvaa tulkintoineen. Koitin skaalata nämä niin, että ne voisi erittäin suurpiirteisesti ajatella esimerkiksi niin, että vaaka-akselilla on tartuntamäärä ja pystyakselilla aika viikkoina. Näiden tarkkaan realistisuuteen ei ole tarpeen takertua, sillä idea on muoto eikä skaala.
Tämä oli loistava viesti kokonaisuudessaan, ja pakko oikein erikseen vielä kiittää ja kehua tuosta YouTube-linkistä. Siellä kerrotaan auki todella hyvin se, mitä on eksponentiaalinen kasvu (R > 1), ja miksi pieneltä tuntuva ero tuossa luvussa onkin merkittävä tekijä pidemmän päälle. Samalla tuo ehkä avaa sitä, mikä näissä tutkijoiden malleissa on taustalla, kun näitä 'kuukauden päästä näin monta tartuntaa" -kauhuskenaarioita tulkitaan mediassa.

Tärkein pointti on se, että rajoituksia ja toimenpiteitä suunniteltaessa ei voida tuijottaa pelkästään sitä tämän hetken päiväkohtaista lukemaa, vaan on huomioitava myös se kasvuvauhti. Ja tällä hetkellä poliitikkoja ja viranomaisia huolettaa - ehkä ihan perustellusti - nimenomaan tuo brittivariantti, koska se tulee nostamaan R-lukua ja kasvuvauhtia, ainakin sen tiedon perusteella, mitä muista maista on saatu.
 
Hö.

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Enpä usko, että kukaan odotti että joulun/uuden vuoden aikana ei nähtäisi minkäänlaista nousua ylöspäin ihmisten yksityisistä juhlista. Ja kuten hesarin juttu tietää kertoa, niin tuollainen nousu on tapahtunutkin jäljityksen perusteella:


Minä olen sitä mieltä, että tuo aika oli kuitenkin menestys, koska mitään ongelmia tuosta ajasta ei syntynyt. Ja kun noita käppyröitä katsoo, niin me puhutaan hämmästyttävän pienestä noususta noiden juhlien kohdalla. Tuo aikahan on sujunut suorastaan erinomaisesti. Olisi aivan naurettava ajatuskin, että koko maata kielletään tapaamasta etenkin jouluna ketään. Ihmisille on varmasti ollut äärimmäisen tärkeää se, että edes silloin on saanut tavata muita. Monilla nuorilla taas on varmastikin korostunut tuo uusi vuosi.
 
Viimeksi muokattu:
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Enpä usko, että kukaan odotti että joulun/uuden vuoden aikana ei nähtäisi minkäänlaista nousua ylöspäin ihmisten yksityisistä juhlista. Ja kuten hesarin juttu tietää kertoa, niin tuollainen nousu on tapahtunutkin jäljityksen perusteella:


Minä olen sitä mieltä, että tuo aika oli kuitenkin menestys, koska mitään ongelmia tuosta ajasta ei syntynyt. Ja kun noita käppyröitä katsoo, niin me puhutaan hämmästyttävän pienestä noususta noiden juhlien kohdalla. Tuo aikahan on sujunut suorastaan erinomaisesti. Olisi aivan naurettava ajatuskin, että koko maata kielletään tapaamasta etenkin jouluna ketään. Ihmisille on varmasti ollut äärimmäisen tärkeää se, että edes silloin on saanut tavata muita. Monilla nuorilla taas on varmastikin korostunut tuo uusi vuosi.
Juurikin näin. Tuossa itse asiassa näkee hyvin, että tuo kategoria "tuntematon" on ollut se, jossa on ollut eniten pudotusta tämän laskukauden aikana. Siinä näkee hyvin, että rajoitukset ovat tehonneet siihen, ja joulun lomakausi myöskin.

Muistissa on se artikkeli syksyltä(?), missä tätä kategoriaa pohdittiin viranomaisten ja asiantuntijoiden taholta. Silloin tuossa esitettiin, että näistä selvittämättä jääneistä tartuntaketjuista suurin osa olisi hyvin todennäköisesti ravintoloiden, harrastusten, joukkoliikenteen ja työn kautta tulleita. Työn kautta tulleet liittyisivät siis näihin ammatteihin, joissa tapahtuu paljon kontakteja tuntemattomien henkilöiden kanssa. Ravintolat, joukkoliikenne ja tietyt harrastukset ovat juurikin tällaisia. Jäljitys on tuolloin hankalampaa, ja siksi tartuntalähde jää usein epäselväksi.

Perustelu tuossa oli ihan vakuuttava, ja kyllä tuo nyt esitetty käyrä näyttää tuota havaintoa tukevan.

Joulun suhteen olen samoilla linjoilla. Siitä selvittiin erinomaisesti, ja on hyvä, että tästä jo joku viranomainen antoi ihan tunnustustakin. Välillä voi antaa muutakin kuin keppiä, niin änkyräkansa jaksaa helpommin eteenpäin.

Suomalaiset taisivat aika hyvin noudattaa tuota joulun alla esitettyä suositusta pitää omaehtoinne karanteeni ennen sukulaisvierailuja. Sen suosituksen teho nähtiin.
 
Hö.

sknul

Jäsen
Suosikkijoukkue
montreal canadiens,
suolahden urho.
Joo, olisi kyllä minustakin mielenkiintoista saada jotain dataa tästä itsemurha-aallosta, koska niin monta kertaa siihen on täällä viitattu.
Joo, olisi kyllä minustakin mielenkiintoista saada jotain dataa tästä itsemurha-aallosta, koska niin monta kertaa siihen on täällä viitattu.
Kuinkahan monesta kuolemasta olet lukenut viittauksen itsemurhaan elämäsi aikana? Koronaan kyllä viitataan vaikka kuolema olisi ollut luonnollinen, mutta kuolleella olisi jossain vaiheessa elämää ollut Korona. Kyllä minua kiinnostaisi tietää kuinka moni on oikeasti kuollut koronaan. Eikä vain koronaan liittyvät kuolemat.

Se Yle n juttu itsemurhia miettivistä on tullut jo keväällä, että ei muuta kuin kaivelemaan... Ja linkattu tänne jo pariin otteeseen. Tietämättömille tämä tiedoksi.
 
kovaa saa pelata mutta oikein, eikä niin kun tuomari ei näe.

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Laitetaanpa pari kommenttia maailmalta pienen tauon jälkeen.

1. Israel: Vähintään neljännes kansasta saanut rokotteen, sairastaneitakin noin 6%. Tartunnat ovat edelleen nousussa, ja niitä tulee nyt yli 8000 päivässä. Jossain kohdassa rokote alkaa väkisinkin näkyä tartuntojen määrässä. Vielä ei vastustuskykykään ole voinut ehtiä kehittyä kuin korkeintaan osalle rokotetuista.

2. Japanissa jyllää kolmas aalto, joka on selvästi suurempi kuin aiemmat, suhteellisen kevyet. Ei tämäkään mikään paha väkilukuun nähden ole. Nyt väkiluku huomioiden tilanne on hieman parempi kuin Suomessa.

3. Etelä-Koreassa oli niin ikään kolmas aalto, joka oli niin ikään aiempia pahempi, mutta hyvin kevyt edelleen väkiluku huomioiden. Tartunnat ovat nyt voimakkaassa laskussa.

4. Espanjassa jyllää nyt kolmas aalto, joka on voimakkain tähänastisista. Tartunnat ovat kasvaneet voimakkaasti, sillä ne kolminkertaistuivat vain kahdessa viikossa. Jossain tuli vastaan väite, että kyse olisi tilastojen korjauksesta, joten pidetään tämäkin vaihtoehto mielessä. Eilen maassa kirjattiin tilastoihin Worldometerin mukaan yli 40 000 uutta tartuntaa. Toki tästä voisi heittää myös ilmoille pohdinnan maassa jylläävän viruksen variantista.

5. Italiassa pitkä lasku taittui joulun jälkeen, jolloin käännyttiin lievään nousuun. Nyt tilanne alkaa stabiloitua.

6. Ranskassa pitkä lasku päättyi jo joulukuun alussa, mistä lähtien on ollut onneksi melko lievää nousua.

7. Belgiassa pitkä lasku päättyi samoihin aikoihin kuin Ranskassa. Tämän jälkeen on ollut kuitenkin varsin stabiilia, ja joulun tienoilla tuli selvä väliaikainen kuoppa, mikä selittynee vähäisemmällä testauksella. Tilanne on oikein hyvä suhteessa siihen, mitä se ehti pahimmillaan olla.

8. Briteissäkin näyttäisi rajoitustoimista olleen hyötyä. Vajaassa viikossa tultu alas n. 15% huipuista, ja suunta näyttäisi ainakin tällä hetkellä jatkuvan. Eli brittivarianttikin on tämän perusteella mahdollista pitää aisoissa, kunhan vain oikeat toimet otetaan käyttöön.

9. Saksassa rajoitustoimet ovat vihdoin tehonneet. Kolmisen viikkoa ja -30%.

10. Ruotsissa ollaan myös laskusuunnassa, mutta tartunnat heiluvat kovasti. Tilastoinnin syytä?

11. Yhdysvalloissa on viime aikoina oltu nousutrendissä, mutta siten, että nousun aikana tulee melko syviä kuoppia, joista sitten noustaan taas korkeammalle. Nyt on taas oltu hetki laskussa, mutta mahdotonta sanoa, että onko tämä osa pidempää sellaista, vai vain taas yksi hetkellinen kuoppa.
 
Hö.

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
1. Israel: Vähintään neljännes kansasta saanut rokotteen, sairastaneitakin noin 6%. Tartunnat ovat edelleen nousussa, ja niitä tulee nyt yli 8000 päivässä. Jossain kohdassa rokote alkaa väkisinkin näkyä tartuntojen määrässä. Vielä ei vastustuskykykään ole voinut ehtiä kehittyä kuin korkeintaan osalle rokotetuista
Tässä varmaan korostuu myös että tartunnat tulee ryppäissä. Vaikka rokotetta on annettu jo melko paljon, tuskin voidaan vielä sanoa että rokote on tasapuolisesti jaettu yhteiskunnassa 25%. Vielä korostuu se että taudista on suojassa esim sairaanhoitajat ja vanhukset, mutta tämä ei riitä siihen että epidemia varsinaisesti rauhoittuisi kun löytyy paljon tätä rokottamatta olevaa muuta "massaa".

Tämä on minun mielestä sinänsä hyvä tilanne kun muu maailma voi seurata Israelin tilannetta, ja ehkä jopa muuttaa omaa strategiaa sen mukaan miten epidemia lähtee käyttäytymään rokotusstrategian mukaan. Tästä toki varmasti löytyy mallinnuksia, mutta todellisuus ei aina vastaa sitä. Siksi hyvä nähdä mitä muualla tapahtuu.
 
Aloitteellinen, aktiivinen, rohkea

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Onko @Sistis tutustunut tarkemmin noihin maailman koronakuolemiin? Onko niissä tapahtunut viime aikoina mitään suurta muutosta?
 
Hercule Poirot: "Käytä pieniä harmaita solujasi." "Koko maailma on näyttämö ja kaikki miehet ja naiset vain näyttelijöitä." Ote Shakespearen parodiasta "Kuten haluatte."
Jokaisella ihmisellä on itsessään se pimeämpi puoli. Se, kuinka hyvin osaamme hallita tätä pimeää puolta itsessämme, määrittää meidät hyviksi ihmisiksi.
"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people." --> Goodbye Trump!

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tässä varmaan korostuu myös että tartunnat tulee ryppäissä. Vaikka rokotetta on annettu jo melko paljon, tuskin voidaan vielä sanoa että rokote on tasapuolisesti jaettu yhteiskunnassa 25%. Vielä korostuu se että taudista on suojassa esim sairaanhoitajat ja vanhukset, mutta tämä ei riitä siihen että epidemia varsinaisesti rauhoittuisi kun löytyy paljon tätä rokottamatta olevaa muuta "massaa".

Tämä on minun mielestä sinänsä hyvä tilanne kun muu maailma voi seurata Israelin tilannetta, ja ehkä jopa muuttaa omaa strategiaa sen mukaan miten epidemia lähtee käyttäytymään rokotusstrategian mukaan. Tästä toki varmasti löytyy mallinnuksia, mutta todellisuus ei aina vastaa sitä. Siksi hyvä nähdä mitä muualla tapahtuu.
Luonnollisesti noinkin. Ja vaikka oletettaisiin, että maassa olisi jo n. 30% väestöstä vastustuskyky (mitä ei siis ole), tuonne jäisi kuitenkin vielä 70% väestöä, jolla vastustuskykyä ei ole. Ja joillain alueilla tuo on varmasti paljon suurempi. Ryppäillä on vielä hyvää saumaa kehittyä paljon laajemmiksikin.

Israel tulee olemaan hyvä mittari sille, miten tauti kehittyy. Myös Arabiemiraateissa on saatu rokotettua jo yli 15% väestöstä, ja siellä tahti on kiihtynyt. Tuotakin maata voi tarkastella vertailumielessä, mutta itse en sen koronavirustilannetta tiedä yhtään. Worldometeristä sen toki näkee.

 
Hö.

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onko @Sistis tutustunut tarkemmin noihin maailman koronakuolemiin? Onko niissä tapahtunut viime aikoina mitään suurta muutosta?
En ole. En oikein usko näihin koko maailman tilastoihin, koska eri maissa on erilaiset kriteerit ja luotettavuudet ovat myös erilaisia. Jos tauti jyllää pahasti yhdellä maantieteellisellä alueella, lukemat saattavat olla ihan erilaisia kuin silloin kun painopiste on muualla.
 
Hö.

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kuten eilen totesin, sairaalalukujen kehittyminen viittaa siihen, että tuota paljon esillä ollutta testeihin hakeutumattomuutta ei oikeasti ole. Testimäärät ovat pudonneet siksi, että sekä koronaviruksen että muiden flunssien esiintyminen on pudonnut.

Tämän päivän lukema vaikutti joka tapauksessa sellaiselta, että tilastoihin olisi tullut jonkin verran viiveitä. Esimerkiksi HUS-alueelta kirjattiin vain 91 tartuntaa, mikä on varsin vähän trendi ja viikottainen jakauma ajatellen. Viikko sitten noita tuli yli 170. Voi siis olla, että huomenna tulisi taas vähän enemmän, muttei massiivisesti.

Myös muun Suomen lukemat olivat selvästi aiempia päiviä alemmat, mikä voi johtua viiveestä tai sitten siitä, että nuo mediassa olleet hoivakotiryppäät olisivat rauhoittuneet. Veikkaan molempia.

Silti, hyvältä näyttää, ja stabiili linja jatkuu, vaikka huomenna tulisi vähän lisääkin. Tällä hetkellä ollaan 307 tartuntaa jäljessä viime viikkoa, eli voi hyvin olla, että laskusuuntaa pukkaa kalenteriviikkotasolla. Viimeiset kolme viikkoa on ollut hyvin vakaata, ja ei tässä ainakaan mitään suurta nousua ole luvassa nytkään. Eli joulusta ja uudestavuodesta on selvitty hyvin.
 
Hö.

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
190 uutta ilmoitettua koronavirustartuntaa jakaantuivat seuraavasti:

Helsinki ja Uusimaa 91
Helsinki 44
Vantaa 25
Espoo 13
Nurmijärvi 1
Kerava 1
Kirkkonummi 1
Hyvinkää 2
Sipoo 1
Lohja 1
Siuntio 1
Lapinjärvi 1

Varsinais-Suomi 33
Turku 15
Kaarina 2
Raisio 7
Naantali 1
Uusikaupunki 2
Laitila 1
Pöytyä 2
Nousiainen 1
Ei kuntatietoja 2

Pirkanmaa 11
Tampere 10
Pirkkala 1

Pohjois-Pohjanmaa 7
Turku, eikun Oulu 7
Raahe -1
Pyhäjoki 1

Etelä-Pohjanmaa 6
Seinäjoki 2
Kauhajoki 1
Alavus 3

Vaasa (alue) 7
Vaasa 2
Mustasaari 2
Pedersören kunta 1
Maalahti 1
Laihia 1

Keski-Suomi 4
Jyväskylä 1
Petäjävesi 2
Hankasalmi 1

Kanta-Häme 2
Riihimäki 2

Päijät-Häme 2
Lahti 2

Kymenlaakso 5
Kouvola 4
Kotka 1

Pohjois-Savo 6
Kuopio 4
Siilinjärvi 2

Pohjois-Karjala 2
Joensuu 1
Kontiolahti 1

Etelä-Karjala 4
Lappeenranta 2
Imatra 2

Satakunta 3
Pori 2
Rauma 1

Lappi 1
Kolari 1

Länsi-Pohja 4
Tornio 2
Kemi 1
Ylitornio 1

Kainuu 1
Kajaani 1

Ahvenanmaa 1
Maarianhamina 1
 
Hercule Poirot: "Käytä pieniä harmaita solujasi." "Koko maailma on näyttämö ja kaikki miehet ja naiset vain näyttelijöitä." Ote Shakespearen parodiasta "Kuten haluatte."
Jokaisella ihmisellä on itsessään se pimeämpi puoli. Se, kuinka hyvin osaamme hallita tätä pimeää puolta itsessämme, määrittää meidät hyviksi ihmisiksi.
"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people." --> Goodbye Trump!

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Vasta kuulin töissä varmana tietona, että ihmiset ei vaan jouluna ja uutena vuotena hakeutuneet testeihin karanteenin pelossa. [ironia]Eikö tämä nyt paikkansa pitänytkään?[/ironia]
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy