DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Nuorten liikuntaharrastuksiin liittyen, niin esim. meidän kunta on selkeästi kieltänyt yhteisharjoittelun sisätiloissa, myös sen suorittaminen toisella paikkakunnalla on kielletty.
Näinhän ei ihan yksinkertaisesta syystä ole, vaikka varmaan niin viestinnällisesti uskotellaan erilaisissa infoissa. Ei ole olemassa viranomaista, jolla olisi toimivaltaa määrätä tällainen kielto. Kunnat toki ovat mm. merkittäviä tilojen vuokraajia ja voivat omista tiloistaan päättää.
 
JOE E. TATA! \o/

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Näinhän ei ihan yksinkertaisesta syystä ole, vaikka varmaan niin viestinnällisesti uskotellaan erilaisissa infoissa. Ei ole olemassa viranomaista, jolla olisi toimivaltaa määrätä tällainen kielto. Kunnat toki ovat mm. merkittäviä tilojen vuokraajia ja voivat omista tiloistaan päättää.
Jos tällainen suositus tulee kunnan/AVI:n tasolta ja pelitkään ei ole käynnissä, kuinka moni vastuullinen urheiluseura näin toimisi.

Uskoisin että yhden käden sormissa ovat.
 
JYP on jatkoaikojen Huuhkajat. Muistakaa vastustajat se, että jos olette saaneet pisteen se on oikeasti kaksi.

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Hesarissa mielenkiintoinen uutinen viitaten Sitran tuoreeseen muistioon (ns. Mörttisen muistioon), jossa todetaan, että Ruotsi yritti keväällä lukuisia kertoja vedota Suomeen, ettei Suomi ottaisi kovempia koronarajoituksia käyttöön vaan menisi Ruotsin valitsemalla linjalla.

Näin jälkiviisaana voi sanoa, että onneksi Suomi piti oman päänsä. Ruotsalaiset ystävät ja sukulaiset ovat oikeastaan vasta nyt heränneet oman tilanteensa kurjuuteen verrattuna naapurimaihin. Jos Suomi olisi mennyt Ruotsin tyylillä meillä voisi olla tuhansia lisäruumiita, eikä Suomen talouskaan ole Ruotsin mallinen venyvä ja vanhalla rahalla tarvittaessa öljyttävä. Suomessa voisi olla vaikkapa 3-4 tuhatta lisäkuollutta? (Jos siis vrt. Ruotsin miltei 10.000 kuollutta: toki isommalla populaatiolla, tiiviimmällä kaupunkikeskittymillä, maahanmuuttajalähiöillä (ml. kuolleista huolestuttavan osan muodostavat ruotsinsuomalaiset) ja ottaa huomioon ruotsalaisten "hieman intiimimmän elämäntavan".)

Linkki vie Hesarin uutiseen: Koronavirus | Sitran muistio: Ruotsin viranomaiset vetosivat keväällä, ettei Suomi ottaisi kovia koronavirustoimia käyttöön
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jälleen yksi asia, josta ei kannata verkkareitaan repäistä.

Helsinki-Vantaalla testaaminen toimii loistavasti ja n.s. paine testaamiseen suostumiseen on melko suuri, kun tuloaulassa on käytännössä kaista, joka ohjaa lomakkeen täyttämiseen, ilmoittautumisluukulle ja sieltä testihuoneeseen. Lisäksi siinä matkalla koneesta tuloaulaan vähintään neljä henkilöä tulee vetämään hihasta (kuvaannollisesti, koska korona-aikana ei kosketella) ja ystävällisesti mutta päättäväisesti patistelemaan testiin.

Tuo kun saadaan pian myös matkustajasatamiin, niin mitään hätää ei niidenkään suhteen ei ole. Toki siellä aina jokunen periaatteesta jurnuttava jäärä menee ohi, koska "lain mukaan ei voi pakottaa", mutta mitä vittua sitten, kun suurin osa suostuu testiin.

"Raivostuttavan kädettömäksi maaksi koronan suhteen" Suomi on hoitanut tätä epidemiaa tartuntamäärillä - eli sillä ainoalla merkitsevällä mittarilla - mitattuna jokseenkin kohtuullisesti. Ja tässä kehussa ei nyt kyse ole sinällään poliitikoista, halituksesta tai oppositiosta, vaan yleisesti ottaen siitä perinteestä, jolla asioita maassa hoidetaan, kun niitä pitää hoitaa.

Ei siinä, toki muualtakin kannattaa tarvittaessa ottaa oppia.
Suomi on verrattaen hyvin pärjännyt tässä, varsinkin testauspuolella. Yleisesti ottaen tuosta hyvästä "korona-menestyksestä" saadaan enemmän kiittää suht kuuliaista ja jäyhää kansaa, joka useinkin tekee kuten 20.30 tai 22 uutisissa sanotaan, ja pitää sen ne turvavälinsä monessa paikassa. Myös etätyö-suositukset, kokoontumisrajoitukset ja ravintoloiden rajoitukset ovat jokseenkin purreet. Tiedottaminenkin on ollut kärsivälistä, kuten pitää.

Ne asiat sitten taas, jotka ovat lakisidonnaisia, niin sellaisten kanssa ollaan helposti ongelmissa. Selvästikin on tartuntatautien osalta liian voimakas itsemääräämisoikeus ihmisillä tehdä ja matkustaa. Huvittavinta tässä on oikeudet jopa sellaisille ihmisille, jotka eivät ole Suomalaisia. Eli tällä hetkellä esim. Baltiasta meriteitse tulevaa matkustajaa ei voida Suomen rajalla velvoittaa testaukseen. Miksi? Ja tosiaan resursseja ei sinne vielä ole laittaa niin paljoa, kuten A-studiossa eilen puhuttiin, mutta ei noista asioista pitäisi matkustajilta kysellä mitään. Testiin tai ei asiaa maahan, pitäisi olla se ideologia jolla mennään. Nyt on kuukaudesta toiseen päästetty se yht. 3000-4000 matkustajaa päivässä 3-4 eri satamasta meriteitse maahan.

Onneksi sentään lentokentillä homma toimii paremmin, mutta kyllä tässä parannettavaa riittää ja paljon. Nyt Baltiasta puskee Covidia nykyisessä ja muuntuneessa muodossa. Taas parempi myöhään kun ei ollenkaan, eli katsotaan saako hallitus aikaiseksi pakottaa testiin vaikka sakon uhalla, kuten Norja teki nyt.
 
7-6, 106-105, 3-0

Hey, don't say "as I said", just answer the question! (Doborah,Dragons den UK,2018)

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Nuorten liikuntaharrastuksiin liittyen, niin esim. meidän kunta on selkeästi kieltänyt yhteisharjoittelun sisätiloissa, myös sen suorittaminen toisella paikkakunnalla on kielletty. Samaan aikaan useissa pääkaupunkiseudun kaupungeissa on jatkettu yhteisharjoituksia ja siirrytty päässääntöisesti ainakin 10 hengen ryhmiin. Tätä on yritetty tehdä hiljaisesti, ettei tieto leviä, mutta sehän ei toimi nuorten kohdalla. Pidän näiden seurojen vastuuhenkilöitä vastuuttomina ja kyseenalaisten vahvasti heidän toimintansa. Me siirryimme täysin omatoimiharjoitteluun, kuten ohjeistus oli ja muutama juoksulenkki yhdessä etäisyyksien kera.
Asutko mahdollisesti jossain Hattulassa, kun kunnanisät luulevat voivansa tehdä tuollaisia harjoittelukieltoja toiselle paikkakunnalle tai muuten vaan yli valtuuksiensa.

Että silleen...
 
Eipä hallituksella ole haluakaan saada tautia kontrolliin. Tuo rajanylitys leikki näyttää jatkuvan surkeana, kun siihen ei kuulemma tule vieläkään oleellisia muutoksia. Edes pakkotestausta. Näin juuri uutisoitiin.
No pitäähän kaksoiskansalaisten, halpatyövoiman ja (varakkaiden) lomalaisten, saada liikkua vapaasti.
Tietysti tavarankuljetusten tulisi toimia lähes ennallaan rajan yli.

Lisäys. Joo ne perusoikeudet on tällaisia, ettei saa pakkotestailla. No eipä ole ollut kiireitä lakimuutokseenkaan.
Näillä mennään (edelleen).
 
Viimeksi muokattu:

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Liiga-Jokerit
Hesarissa mielenkiintoinen uutinen viitaten Sitran tuoreeseen muistioon (ns. Mörttisen muistioon), jossa todetaan, että Ruotsi yritti keväällä lukuisia kertoja vedota Suomeen, ettei Suomi ottaisi kovempia koronarajoituksia käyttöön vaan menisi Ruotsin valitsemalla linjalla.

Linkki vie Hesarin uutiseen: Koronavirus | Sitran muistio: Ruotsin viranomaiset vetosivat keväällä, ettei Suomi ottaisi kovia koronavirustoimia käyttöön
Yleltä uutinen samasta muistiosta:


Mielenkiintoisia poimintoja:

Raportin mukaan vielä helmikuun lopussa pääministeri Sanna Marinin (sd.) reaktio valmiuslain soveltamisella oli jyrkkä ja torjuva.

Pääministerin suhtautuminen tilanteeseen muuttui ratkaisevasti myöhään illalla 11. maaliskuuta, kun hän sai puhelun perhe- ja peruspalveluministeri Kiurulta, jonka aiempi vähättelevä asenne oli kääntynyt täyteen "kriisimoodiin".

Kiuru oli ollut sosiaali- ja terveysministeriön keskeisten virkahenkilöiden kanssa selvittämässä toimenpiteitä epidemian hillitsemiseksi ja tullut siihen tulokseen, että normaalitoimet eivät riitä, vaan tarvitaan valmiuslakia.

– Pääministeri oli arviosta yllättynyt, muttei vastustanut enää ajatusta, muistiossa sanotaan.
Muistioon haastateltujen mukaan päätöksentekoon muotoutui uusi keskeinen tekijä: hallituksen neuvottelu. Mielipiteet siitä, miten toimiva menetelmä hallituksen neuvottelu oli, vaihtelevat jyrkästi. Toiset arvostivat sen kollektiivisuutta ja sitouttavaa luonnetta, kun taas toiset pitivät sitä tuskastuttavan aikaa vievänä ja tehottomana prosessina.

– Jälkimmäiset kiinnittivät huomiota eritoten perhe- ja peruspalveluministerin käyttämiin pitkiin puheenvuoroihin sekä siihen, että pääministeri salli kokousten venymisen kyseisten puheenvuorojen takia, muistiossa sanotaan.
Eli Kriisi-Krista näytellyt suhteellisen isoa roolia alusta asti.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Eli Kriisi-Krista näytellyt suhteellisen isoa roolia alusta asti.
Kuten odotettua, tämä on ollut Krista-show alusta asti. Vähän nauratti tuo pitkät puheenvuorot. Olisi nyt vielä tarkennettu, että pitkät, hidastempoiset ja mitäänsanomattomat puheenvuorot.

Tämän päivän tiedotustilaisuus näyttää olevan mitäänsanomaton. Uusi virusmuunnos on nyt keihäänkärki kaikessa, kun muuta ei ole. Pitää olla tästä erittäin huolissaan ja se aiheuttaa huolta ja huoli siitä, huoli tästä. Mitään uusia käytännön toimia ei nyt voitu hyvällä omallatunnolla laittaa, koska luvut ovat niin säälittäviä ja sairaalassa olevien määräkin on romahtanut.

Hallituksen hybridistrategia on muuten huvittava termi. Mikä hybridi tämä on? Ei mene mun jakeluun.

Terveyskeskuksissa olevien määrä muuttunut 149->57. "Pientä laskua on ollut". Juu, pientä.

e: Joulunpyhien vaikutusta pelätään vieläkin vähän. 1-2 viikon aikana voi vielä tulla seurauksia näistä. Eli 5 viikkoa jouluaaton jälkeen. Tämä on varmaan joku uusi jouluvariantti.
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
Näillä rajoituksilla ja linjauksilla siis mennään hamaan tappiin asti 200-300 päivävauhtia. Koska rajoilla ei tapahdu muuta kuin suositteluja ja lapsia ei voi laittaa etäopetukseen, koska kouluampujat, niin mitäpä tässä. Rokotellaankin silloin kun on ihmiset paikalla ja mikään pykälä ei sitä estä, niin kiitos 1.1.-31.12.2021.
 

Last Night a DJ Saved My Life
Je suis koronasika

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Liiga-Jokerit
Mika Salminen mainitsi Ylen Aamussa, ettei brittivariantti leviä lasten ja nuorten keskuudessa muita ikäryhmiä ärhäkämmin:

Salmiselta kysyttiin Ylen aamun haastattelussa myös koronaviruksen muunnoksista. Hänen mukaansa aiemmasta tiedosta poiketen Britanniasta liikkeelle lähteneen ja aiempaa herkemmin tarttuva muuntovirus ei leviä lasten ja nuorten joukossa muita ikäryhmiä ärhäkämmin.

– Alkuhavainto on osoittautunut tässä vääräksi. Ikäjakauma on täsmälleen sama kuin muissa viruskannoissa, hän sanoo haastattelussa.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Päivän lottonumero koronalle on 258.
Nyt ensimmäistä kertaa "virallinen" taho kommentoi tähän jotain positiivista.
" STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki: Pelko joulun ajan tartuntojen lisääntymisestä ei näytä toteutuneen ja hyvä niin. "

Rajoituksia ei sentään pureta, sehän nyt olisi aivan liikaa tässä tartuntatilanteessa, kun uusi -ärhäkkä- brittivariantti leviää täysin levottomasti (12 tapausta maanantain jälkeen).
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Eipä hallituksella ole haluakaan saada tautia kontrolliin. Tuo rajanylitys leikki näyttää jatkuvan surkeana, kun siihen ei kuulemma tule vieläkään oleellisia muutoksia. Edes pakkotestausta. Näin juuri uutisoitiin.
No pitäähän kaksoiskansalaisten, halpatyövoiman ja (varakkaiden) lomalaisten, saada liikkua vapaasti.
Tietysti tavarankuljetusten tulisi toimia lähes ennallaan rajan yli.

Lisäys. Joo ne perusoikeudet on tällaisia, ettei saa pakkotestailla. No eipä ole ollut kiireitä lakimuutokseenkaan.
Näillä mennään (edelleen).
Eli Tamia lainaten: "Mikään ei muutu." Hohhoijaa. Ei pakkotestausta, ei karanteeneja, ei ***** yhtään mitään. Eikö edes tässä tilanteessa voisi näitä lakeja muuttaa.

Ilmeisesti tässä mennään rajoituksilla hamaan maailman tappiin saakka. Ja vielä jotkut viitsivät kehua, kuinka hyvin tilanne on hoidettu. Tietysti, jos ei ymmärrä talousasioista tuon taivaallista tai ei ymmärrä, mitä tämä tekee kansaterveydelle, niin fyysiselle kuin henkiselle, niin sillehän ei voi mitään.

Ja eikö näitä tiedoitustilaisuuksia voisi nauhoitta ja lähettää uusintana. Samat naamat ja samat jorinat kerta toisensa perään.

Ei tässä muu auta kuin aloittaa tyhjentämään tapahtumakalenteria myös tämän vuoden osalta. Kyllä elämä on ihanaa.
 
Viimeksi muokattu:

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kuten odotettua, tämä on ollut Krista-show alusta asti.
Kiuru kyllä puhuu pitkään ja taitavasti poliitikon kieltä. Päätökset tekivät kuitenkin muut, kuten tuosta muistiosta ilmenee.


Kiuru oli ollut sosiaali- ja terveysministeriön keskeisten virkahenkilöiden kanssa selvittämässä toimenpiteitä epidemian hillitsemiseksi

Pääministeri oli arviosta yllättynyt, muttei vastustanut enää ajatusta, muistiossa sanotaan.

Kokouksen asialistalla ei ollut koronatilanne eikä valmiuslaki. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) oli valmistautunut siitä huolimatta niiden nousemiseen esiin. Paikalle tuli siksi myös valmiuslain hyvin tunteva oikeusministeriön kansliapäällikkö Pekka Timonen ja oikeuskansleri Tuomas Pöysti.

Kokouksessa tasavallan presidentti Sauli Niinistö ilmoitti melko lyhyesti ja mutkattomasti katsovansa poikkeusolojen vallitsevan maassa.

– Puheenvuoro yllätti monet paikalla olleet, muttei kaikkia, muistiossa sanotaan.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Asutko mahdollisesti jossain Hattulassa, kun kunnanisät luulevat voivansa tehdä tuollaisia harjoittelukieltoja toiselle paikkakunnalle tai muuten vaan yli valtuuksiensa.

Että silleen...
En asu, mutta ohjeistus on selkeä.

"Seuran kaikkien joukkueiden lajiharjoitukset ja XXX:n alaiset ottelut on keskeytetty 28.11.2020 eteenpäin XXXX :n (sairaanhoitopiiri) ja xxxxxxxliiton ohjeistuksien mukaisesti.
Alle 20 vuotiaiden fysiikkaharjoittelu on sallittu ulkona turvavälit huomioiden. mm. xxxxx kuntoportaat ovat käytettävissä.
Joukkueet eivät saa mennä muulle paikkakunnalle lajiharjoituksiin tai harjoitusotteluihin jossa sisäliikunta on sallittua."

Espoossa esim. on noussut "vahva ihmettely" sen johdosta, että osa seuroista harjoittelee edelleen sisätiloissa, eikä Espoo ole Etelä-Suomessa ainoa paikkakunta, jossa on näin toimittu, vaikka rajoituksien pitäisi olla olemassa sisäliikunnan osalta. Toisaalta yhdentekevää minulle, mutta olisin toivonut kaikkien ottavan tilanteen samalla vakavuudella. Katsotaan mitä tämä päivä tuo tullessaan ja epäilen, ettei lajiliittojen paine nyt johda mihinkään, vaan tilannetta seurataan ainakin helmikuun alkuun saakka, jonka jälkeen ehkä voidaan tehdä uusia päätöksiä.

Kuten täälläkin on mainittu, niin nyt yksi suurimmista ongelmista on ulkomailta tulevat viruksen kantajat tai altistuneet ja tämä pitäisi saada täysin loppumaan.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Jos tällainen suositus tulee kunnan/AVI:n tasolta ja pelitkään ei ole käynnissä, kuinka moni vastuullinen urheiluseura näin toimisi.

Uskoisin että yhden käden sormissa ovat.
Tämä on toinen asia, mutta se on nimenomaan suositus. Ei "selkeästi kielletty". Sellaista viranomaista ei Suomessa ole, joka voisi tämän kieltää. AVI erikseen kertoo sen sivuillaankin, ettei tällaiseen toimivaltaa ole, mutta jostain syystä sitä vastausta piti aika pitkään viime keväänä kiertää mediankin asiaa kysyessä. Kesällä lisäsivät FAQ:n tästä sivuilleen lopulta.

Se, miksi asia on tärkeä eikä pelkästään semanttinen on tietysti viranomaiselle asetettu vaade viestiä oikeellisesti ja täsmällisesti. Oikeusasiamieheltä tuli tästä keväällä moitteet useammallekin virastolle.
 
Viimeksi muokattu:
JOE E. TATA! \o/

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Asutko mahdollisesti jossain Hattulassa, kun kunnanisät luulevat voivansa tehdä tuollaisia harjoittelukieltoja toiselle paikkakunnalle tai muuten vaan yli valtuuksiensa.

Että silleen...
Eivät voi tehdä edes oman kunnan alueelle. Ihan yksiselitteisesti tällaista toimivaltaa ei ole millään viranomaisella. Jos kunta omistaa/hallinnoi jotain tilaa, sen käytöstä voi tietenkin omistajana päättää.
 
JOE E. TATA! \o/

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
En asu, mutta ohjeistus on selkeä.

"Seuran kaikkien joukkueiden lajiharjoitukset ja XXX:n alaiset ottelut on keskeytetty 28.11.2020 eteenpäin XXXX :n (sairaanhoitopiiri) ja xxxxxxxliiton ohjeistuksien mukaisesti.
Alle 20 vuotiaiden fysiikkaharjoittelu on sallittu ulkona turvavälit huomioiden. mm. xxxxx kuntoportaat ovat käytettävissä.
Joukkueet eivät saa mennä muulle paikkakunnalle lajiharjoituksiin tai harjoitusotteluihin jossa sisäliikunta on sallittua."

Espoossa esim. on noussut "vahva ihmettely" sen johdosta, että osa seuroista harjoittelee edelleen sisätiloissa, eikä Espoo ole Etelä-Suomessa ainoa paikkakunta, jossa on näin toimittu, vaikka rajoituksien pitäisi olla olemassa sisäliikunnan osalta. Toisaalta yhdentekevää minulle, mutta olisin toivonut kaikkien ottavan tilanteen samalla vakavuudella. Katsotaan mitä tämä päivä tuo tullessaan ja epäilen, ettei lajiliittojen paine nyt johda mihinkään, vaan tilannetta seurataan ainakin helmikuun alkuun saakka, jonka jälkeen ehkä voidaan tehdä uusia päätöksiä.

Kuten täälläkin on mainittu, niin nyt yksi suurimmista ongelmista on ulkomailta tulevat viruksen kantajat tai altistuneet ja tämä pitäisi saada täysin loppumaan.
Aivan, eli tuo on siis poimittu esimerkiksi tämän seuran tiedotteesta:


Eikä kunnan kieltämänä, kuten aiemmin lainaamassani viestissä totesit.

Että silleen...
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Päivän luku 258 uutta ilmoitettua koronavirustartuntaa, jotka jakaantuivat seuraavasti:

Helsinki ja Uusimaa 121
Helsinki 51
Vantaa 38
Espoo 22
Kerava 1
Kirkkonummi 1
Hyvinkää 2
Tuusula 3
Lohja 1
Loviisa 1
Karkkila 1

Varsinais-Suomi 33
Turku 25
Kaarina 1
Lieto 1
Naantali 1
Masku 1
Rusko 1
Laitila 1
Vehmaa 2

Pirkanmaa 29
Tampere 21
Lempällä 1
Nokia 1
Ylöjärvi 1
Valkeakoski 3
Virrat 1
Hämeenkyrö 1

Pohjois-Pohjanmaa 16
Oulu 12
Raahe 2
Taivalkoski 1
Pudasjärvi 1

Etelä-Pohjanmaa 4
Seinäjoki 1
Soini 1
Isokyrö 1
Ei kuntatietoa 1

Vaasa (alue) 4
Vaasa 3
Mustasaari 1

Keski-Suomi 1
Ei kuntatietoja 1

Kanta-Häme 9
Hämeenlinna 5
Riihimäki 2
Janakkala 1
Loppi 1

Päijät-Häme 11
Lahti 8
Hollola 2
Iitti 1

Kymenlaakso 4
Kouvola 3
Kotka 1

Pohjois-Savo 10
Kuopio 6
Varkaus 2
Siilinjärvi 2

Etelä-Savo 7
Mikkeli 4
Pieksämäki 1
Juva 1
Hirvensalmi 1

Pohjois-Karjala 4
Joensuu 2
Ilomantsi 2

Etelä-Karjala 2
Lappeenranta 1
Imatra 1

Satakunta 2
Pori 2

Länsi-Pohja 1
Tornio 1
 
Hercule Poirot: "Käytä pieniä harmaita solujasi." "Koko maailma on näyttämö ja kaikki miehet ja naiset vain näyttelijöitä." Ote Shakespearen parodiasta "Kuten haluatte."
Jokaisella ihmisellä on itsessään se pimeämpi puoli. Se, kuinka hyvin osaamme hallita tätä pimeää puolta itsessämme, määrittää meidät hyviksi ihmisiksi.
"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people." --> Goodbye Trump!

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
1963

JD #17

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Ylellä oli juttua missä ammateissa on sairastuttu eniten koronaan (liitteessä "taulukot"). Absoluuttisilla määrillä mitattuna lähihoitajat ovat sairastuneet eniten mutta kun asia suhteutetaan työntekijä määriin niin "vaarallisin" ammatti on maalari/rakennuspuhdistaja.


Hups, joku ehti ensin. No antaa olla kun oikein tein käppyröistä liitteen.
 

Liitteet

Mistään en mitään tiedä mutta sanon silti...

kiwipilot

Jäsen
Kun @opelix kerroit, kuinka opettajat joutuvat taistelemaan eturintamassa koronan kanssa, niin tämä tutkimus ainakin kumoaa väitteesi.

Ei sinänsä yllätä, että opettajainhuoneissa on lietsottu porukka uskomaan että eturintamassa mennään. No, ei mennä.

Mielenkiintoinen tutkimus sinänsä.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Kun @opelix kerroit, kuinka opettajat joutuvat taistelemaan eturintamassa koronan kanssa, niin tämä tutkimus ainakin kumoaa väitteesi.

No joo. Sairastumisten suhteen noin. En tiedä lietsomisesta mutta kai se on se tunne/olotila kun satamäärin räkänokkia juoksee ja pyörii ympärillä.

En minäkään itseasiassa tiedä kuin yhden koronaan sairastuneen opettajan.
 
JYP on jatkoaikojen Huuhkajat. Muistakaa vastustajat se, että jos olette saaneet pisteen se on oikeasti kaksi.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy