topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Upea tilanne johtavan hallituspuolueen sisällä.

Ensin pääministeri kertoo suorassa Maikkarilla, miten poikkeusolojen toteamisessa ja valmiuslain käyttöönotossa ei olla, mutta siitä pyydetään oikeudellinen arvio siksi, että on hyvä varautua (mikä on totta) - eikä tällaisesta tulla tekemään päätöksiä keskiviikkona. Jatkoksi toteaa, että kyse on terveydenhuollon henkilöstön keskittämisestä ja että tätä ennen pitää kaikki olemassaolevat keinot käyttää eikä pidä ajatella, että valmiuslaki olisi ensimmäisten toimien joukossa, vaan se on vihonviimeinen toimi.

Tallenteena perään kohta tulevassa talk show’ssa insertin mukaan ministeri Kiuru toteaa, että ”poikkeusolojen toteamisesta ja valmiuslain käyttöönotosta ollaan muutaman päivän päässä” Ja uskovansa, että ”tätä asiaa arvioidaan jo keskiviikkona”.

Yksi ministeri yrittää jälleen pitää hallitusta panttivankina.
luulisi että tuo oikeudellinen arvio ym varautuminen olisi jo selvillä kun keväästä asti on ollut aikaa selvitellä. Nyt kun tilanne pahentunut aletaan sitten selvitellä asioita.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jan Vapaavuoresta voidaan olla monta mieltä. Itsekään en pidä häntä välttämättä minään kovinkaan miellyttävänä persoonana, mutta hänen duunistaan mulla ei ole valitettavaa. Itse en esim. usko Jannen olevan mikään sovinistisika, jolle naiset ovat ongelma, vaan Vapaavuorelle ongelma on ihmiset, jotka eivät yhteisiä sääntöjä noudata ja sooloilevat, minkä ehtivät. Ja sitten laittavat kaverinsa itkemään mediaan, että Janne kiusaa ja on hankala. Esimerkkejä tällaisista henkilöistä ovat mm. Sinnemäki ja Kiuru.

Minäkään en siedä idiootteja, joten ymmärrän hyvin Jan Vapaavuoren valitseman linjan. Itse esim. sanon lapsilleni toisinaan, että terroristien kanssa ei neuvotella. Ja varmasti ymmärrätte, ettei sanontaa ole tarkoitus tulkita täysin kirjaimellisesti. Tässä asiassa Vapaavuorella näyttää olevan sama linja, mitä arvostan. Koronakriisi tai mitkään muutkaan kaupungin tai valtion vaikeudet, eivät ole mitään johtohenkilöiden egojen boostausoperaatioita.

Ja minä en sitten ole mikään setämies, jos joku sattuu sitä epäilemään.
 
"Yks maali Nordenskiöldinkadulla vastaa kymmentä maalia maakunnissa". -Ville Nieminen (1.1.2016)

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
luulisi että tuo oikeudellinen arvio ym varautuminen olisi jo selvillä kun keväästä asti on ollut aikaa selvitellä. Nyt kun tilanne pahentunut aletaan sitten selvitellä asioita.
Se oikeudellinen arvio on aina kiinni hetkessä ja tilanteessa, ei siinä mitään ongelmaa ole - ja se kuuluu oikeuskanslerin tehtäviin, kun hän valvoo valtioneuvoston toimien lainmukaisuutta. Sillä vaan ei ole tämän Kiurun valmiuslakikiiman kanssa mitään tekemistä.
 
JOE E. TATA! \o/

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hö.

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
”Kun neuvonpitoon oli kutsuttu sata ihmistä, ei se ollut sellainen paikka, jossa olisi voitu keskustella tilanteesta”, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen (sd) sanoo.

Boldaus ja alleviivaus oma lisäykseni.

"Vapaavuori kertoi tiistaina aamulla järjestämässään tiedotustilaisuudessa, että pääkaupunkiseutu päättää torstaina uusista tiukemmista rajoitustoimista. Vapaavuoren tiedotustilaisuus alkoi kello 10.30. Tiedotustilaisuuden kysymysosuus oli yhä käynnissä, kun Kiurun koolle kutsuma kokous alkoi."

Vapaavuori oli siis hyvän aikaa aiemmin kutsunut koolle tiedotustilaisuuden, mihin oli kutsuttu kaikki mediat ja varmasti koko pormestarin toimisto oli tuossa mukana ja kaikki järjestelyt klo 10.30 mukaisesti.

Ehkä ensi kerralla kannattaa lukea se artikkeli ennen kuin sitä linkkaa tänne ja alkaa vääntää asiasta?
Eiköhän Viljanen tarkoittanut syvempää keskustelua, jota voidaan käydä pienemmissä ryhmissä. Ei se kuitenkaan tarkoita, että kokous olisi luento, jossa vain yksi henkilö voi olla äänessä. Ja eikö juuri tuon Vapaavuoren pitämän tiedotustilaisuuden jälkeen olisi ollut mitä erinomaisin paikka saapua paikalle ja osoittaa olevansa käytettävissä, jos kokoukseen osallistuneilla ihmisillä olisi ollut jotain kysyttävää?

Joka tapauksessa, pointti oli myös se, että miten asioista keskustelee julkisesti varsinkin tässä pandemiatilanteessa. Outoa, että tämän perusasian ymmärtäminen tuottaa ilmeisesti sinullekin hankaluuksia.
 
JHag: Mutta ilkeyttä HIFK:ssa ei ole pätkääkään, ei myöskään kovuutta alakerrassa.

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Onko niitä muitakin?
Sama hinku on Maarinillakin. Hän vain yrittää piilotella sitä ja sitten teeskennellä, että ottaa poikkeusvaltuudet vastentahtoisesti. Nyt meni sikäli pieleen, että Kiuru tyhmyyksissään meni möläyttämään suunnitelman ennen aikojaan.
 
Kuu Kiurusta konkurssiin, Marinista ei minuuttiakaan.
(wanha suomalainen sananlasku)

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Liiga-Jokerit
Kuten aiemmin totesin, Ranskassa tilanne on mennyt merkittävästi parempaan suuntaan. No, se on mennyt niin hyvään suuntaan, että rajoituksia aletaan höllentää hiljalleen. Kuukausi teki ihmeitä.

Macronkin sanonut, että toisen aallon pahin vaihe on nyt ohitse. Mielenkiinnolla odotan, tuleeko uusi pahin vaihe jälleen seuraavan neljän viikon päästä kun rajoituksia nyt höllennetään...
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT, Kristián Pospíšil, Pfizer
Kiuru todennäköisesti on niin harhainen täti, että luulee itse olevansa pääministeri ja että tuo valmiuslaki menee ihan sormia napsauttamalla päälle. Henriksson jo toppuuttelee koko valmiuslakia myös, hän käski laittaa jäitä hattuun asian kanssa.
Iltasanomien puolella Sanna Marin väläyttelee mahdollisia liikkumisrajoituksia ja ulkonaliikkumiskieltoja.

"Mitään toimia ei ole poissuljettu."
Ilmeisesti kaikki mahdolliset keinot ovat nykyään laillisia, kun keväänkin keinoista osa oli jälkikäteen tarkasteltuna hieman kyseenalaisia.

Tällä hetkellä vallitsee sellainen mikään ei riitä-ilmapiiri. Ei aikaakaan, kun HUS asetti uusia rajoituksia, jotka astui voimaan eilen. Hirvittävä julkinen paine perään ja nyt valmistellaan+asetetaan kovimmat rajoitukset, jotka kaupunki voi määrätä. Myös yökahvilat saatiin kiinni. Lahti ja muutama muu kaupunki on myös lähtenyt kiristämään rajoituksia. Kovia, kohdennettuja ja määräaikaisia keinoja.

Päivä on ehtinyt kääntyä iltaan ja yksi ministeri hymyhuulilla väläyttelee jo valmiuslain käyttöönottoa. "Lähipäivinä tämä asia päätetään."

En malta odottaa mitä huomenna tapahtuu. Se on ainakin saletti, että näiden nyt asetettujen rajoitusten vaikutusta tuskin odotetaan.
 
En kommentoi.

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Toi kiuru on kyllä rasittava akka. Aina sennäköinen et joku syönyt sen eväät.
Kiurussa on karismaa yhtä paljon kuin hikisessä villasukassa. Ei kyllä vakuuta esiintyminen yhtään.

Parhaansa varmasti yrittää, mutta ei vakuuta millään tasolla - saati viesti sitä, että homma on hanskassa.
 
Pitää kyllä arvostaa kanssakirjoittaja E:n antaumuksellista työtä kaikkien taidoiltaan vajavaisten, yritykseltään huikeiden espoolaispelaajien puolustajana.

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Macronkin sanonut, että toisen aallon pahin vaihe on nyt ohitse. Mielenkiinnolla odotan, tuleeko uusi pahin vaihe jälleen seuraavan neljän viikon päästä kun rajoituksia nyt höllennetään...
Tuskin tulee. Rajoituksia höllätään varovaisesti, ja tartuntojen voisi olettaa laskevan vieläkin, vaikkakin hidastuen. Ja vaikka tartunnat kääntyisivätkin nousuun, niin nousun voisi kuvitella olevan varsin maltillinen, kun ihmiset tietävät, että lock-down on seuraus, jos tilanne ei pysy hanskassa.
 
Hö.

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jahas, nyt sitten kolkuttelee korona ensi kertaa myös omassa lähipiirissä. Avopuolison sisko on altistunut työpaikalla keskiviikkona oltuaan tekemisissä lieväoireisen henkilön kanssa. Kyseinen henkilö on tuntenut olonsa huonoksi jo töihin lähtiessä, mutta silti ollut töissä normaaliin tapaan, keskustellut pitkiä aikoja monen ihmisen kanssa ja keitellyt isolle porukalle kahvia yms. Sitten illalla kotona tyypin oireet olivat pahentuneet, tullut kuumetta ja vilunväristyksiä. Seuraavana päivänä testiin ja tänään tuli tulos positiiivisena.

Ainoa hyvä puoli tilanteessa on se, että sairastunut henkilö on suurimman osan ajasta käyttänyt maskia. Sitten taas huolestuttavaa on se, että sisko on altistumisen jälkeen ollut tekemisissä riskiryhmäläisten kanssa. Nyt sitten seuraillaan tuleeko oireita.
Omalle tarinalle jatkoa: avopuolison sisko sai viimeviikkoisen työpaikalla altistumisen johdosta myös tartunnan, tänään tuli testi positiivisena takaisin. Bonuksena myös ainakin kaksi muuta altistunutta työtoveria sai tartunnan. Maskeista ei ollut siis tässä tapauksessa apua. Seuraavaksi sitten jännitetään siskon voinnin kehittymistä ja mahdollisia jatkotartuntoja riskiryhmäläisille.

Pardon my french, mutta KUINKA VITUN VAIKEAA VOI OLLA OIREISENA JÄÄDÄ TÖISTÄ KOTIIN? Tai ylipäänsä mistään muualtakaan.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja FC Wacker Innsbruck
Kuten aiemmin totesin, Ranskassa tilanne on mennyt merkittävästi parempaan suuntaan. No, se on mennyt niin hyvään suuntaan, että rajoituksia aletaan höllentää hiljalleen. Kuukausi teki ihmeitä.

Voi kenties olla vielä liian aikaista hillua, mutta myös täällä näyttää rajoitukset purevan kuin paarma ukkosella (a.o. linkin takana statistiikkaa tilanteen kehittymisestä). Ja kyse on tässä vaiheessa vielä n.s. "lockdown lightin" vaikutuksista - eli niiden rajoitusten, jotka tulivat voimaan paria viikkoa ennen tätä nykyistä Suomessakin laajasti uutisoitua jyrkempää lockdownia. Nykyisen, Suomen itsenäisyyspäivään asti ulottuvan lockdownin vaikutukset alkanevat näkymään vasta ensi viikon aikana.


Suomenkin kannalta loistava uutinen tässä olisi siis se, että paljonkin nykyistä korkeampien tartuntamäärien kanssa kyllä pärjää varsin inhmimillisillä rajoituksilla ja laajan lockdownin tarve on hyvin kaukana.

Vältän nyt kuitenkin tuulettelemasta tämän enempää, koska läski-lady ei ole vielä laulanut.
 
Viimeksi muokattu:
Arancionero

chubster

Jäsen
Korona eristys day 2:

Näin on toinen eristyspäivä tullut päätökseensä. Tämä päivä on pitänyt sisällään sekä hyviä, että huonoja asioita.
Ensin hyvät asiat. Nukuin hyvin, heräämättä hikisenä tai palelemaan kertaakaan. Koko päivän on ollut virkeä ja ns. normaali olo, kuumetta tai lämpöä ei ole ollut laisinkaan. Olen keskittynyt vain chillailuun, enkä ole töilläkään päätäni vaivannut. Vaikkakin takaraivossa ne tekemättömät työt puksuttaa kokoajan, edessä ne on kuitenkin ja saatava tällä viikolla tehtyä. Välillä olisi kiva yrittäjyyden sijaan olla vain ns. normisti duunissa jossain ja olla saikulla kun saikuttaa ja tehä töitä silloin kun on töissä. Oma syy, itse valitsin yrittäjyyden, työt ja työnantajan vastuut ei poistu vaikka korona tulisi. Olo on siis kuitenkin ollut hyvä, tuntuu, että korona alkaa olla voitettu, nenäntukkoisuus on ainoa joka muistuttaa siitä, että on mitään ollutkaan. Aloin jo miettiä olenko saanut mahdollisesti virheellisen positiivisen tuloksen, sillä tämä ei tosiaan tähän saakka ihan tavallista pikkuflunssaa kummempia oireita ole aiheuttanut.

Sitten ne huonot asiat. Juuri ennen kuin aloitin kirjoittamaan tätä viestiä huomasin, että haju ja makuaisti on hävinnyt. Eikai se nyt niin vaarallista, mutta tykkään maistaa asioita ja ei se haistaminenkaan iha turhaa ole. En tiedä johtuuko koronasta ja siihen liittyvästä tyyppiviasta vai johtuuko ihan ja vain siitä, että nenäsumutteen aktiivinen käyttö kuivattaa limakalvot ja vie aistit mennessään. Eipä ole eka kerta kun flunssassa ei haista eikä maista.

Toinen ikävä uutinen tuli kotoa, perheen n. 2,5 vuotias poika on nyt myös sairastunut, kuume noussut illalla yli 38 asteen. Oli ehkä kuitenkin odotettavissa, lienee epätodennäköistä, että lasten äiti ja n. 3,5 vuotias tyttäremmekään tältä nyt siis säästyisi. Odotellessa raportteja heidän sairastumisistaan... Lasten äiti kävi eilen koronatestissä, mutta tulosta ei ole vielä saatu. Toisaalta eipä tuolla taida merkitystä olla nyt kun selvästi tauti muhii siellä kämpässä, joten eiköhän se pieneltä mieheltä äidilleen viime kädessä sitten siirry. Todennäköisyys sille, että siellä sairastellaan vain jotain muuta flunssaa lienee aika pieni. Huomenna selvinnee tarviiko pientä miestä lähteä kuskaamaan testeille vai riittääkö tohtoreille tieto siitä, että iskällä on korona ja yllättäen kuume nousi lapsellekin nyt sitten pari päivää perässä.

Oli miten oli day 2 jälkeen olen valmis julistamaan voittaneeni koronan, selvinneen elossa ja patsaankin voi minulle rakentaa. Tämän sanottuani huomenna lienee edessä ambulanssikyyti teholle. Se selviää sitten huomenna.

Minulla itsellä kuitenkin kaikki asiat siis mallillaan koronasta ja eristyksestä huolimatta. Lisättäköön vielä se, että nyt kun tämän taudin lusii alta pois, erittäin lievänä vieläpä, niin eikös tästä nyt ollut luvattu jonkinlainen immuniteetti virusta vastaan, ainakin joksikin aikaa? Eli kunhan eristykseni loppuu voin mennä nuolemaan jokaisen ovenkahvan mikä eteen tulee ihan vain koska voin ja en sairastu koronaan!?
 
28.3.2018 JYP-HIFK PO game 5
5-0->6-2->6-7 je.
"Pelissä sattu ja tapahtu kaikennäköistä" - Marko Virtanen

Flonaldo

Jäsen
Lisättäköön vielä se, että nyt kun tämän taudin lusii alta pois, erittäin lievänä vieläpä, niin eikös tästä nyt ollut luvattu jonkinlainen immuniteetti virusta vastaan, ainakin joksikin aikaa? Eli kunhan eristykseni loppuu voin mennä nuolemaan jokaisen ovenkahvan mikä eteen tulee ihan vain koska voin ja en sairastu koronaan!?
Kuvauksesi perusteella taudinkuvasi ei ole ollut erittäin lievä, pikemmin ehkä sellainen hieman keskivertoa lievempi. Mitä pahempana taudin sairastaa, sitä suurempi on immuunireaktio - keskimäärin. Jokaisen immuunireaktio on kuitenkin myös yksilöllinen. Ainakaan puoleen vuoteen uudelleen sairastumisesi todennäköisyys on kuitenkin hyvin vähäinen, lähes olematon.
 
Ei tule kukaan kiikkustuolissa sanomaan, mikset tehnyt mitään jännää, kun olisit voinut.

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pardon my french, mutta KUINKA VITUN VAIKEAA VOI OLLA OIREISENA JÄÄDÄ TÖISTÄ KOTIIN? Tai ylipäänsä mistään muualtakaan.
Joo osa suhtautuu tähän edelleen kuin johonkin flunssaan, johon he suhtautuu siten, että töihin mennään niin kauan kuin ei ole joku 39c kuumetta. Näihin ihmisiin ei mitkään lockdown pelottelut ikävä kyllä auta.

Moni suhtautuu tähän siten, että ei juuri merkitystä vaikka saan koronan, joka suurimman osan kohdalla pitää täysin paikkaansa (eli ei siis kuole, joudu teholle tms.), mutta yksilön motivaatio pitäisikin syntyä siitä, että ei tartuttaisi sitä muihin. Tässä voisi median ja poliitikkojen viestinnän osalta olla parannettavaa. ''Noudata rajoituksia = säästät ihmishenkiä''. Tai itse käyttäisin ihan suoraan ''Noudata rajoituksia tai kuole saatanan älykääpiö'', mutta tuo voi toki olla turhan kärkäs suhtautuminen.

Itse olen desifioinut töissä ovien kahvoja, joten aikalailla mun ansiosta meidän työpaikalla ei ole ollut koronaa. Lisäksi en ole juuri lainkaan ihmisten kanssa tekemisissä vapaa-ajalla tai töissä. Odotan jotain korona-mitalia kun tää kaikki on ohi.
 
Viimeksi muokattu:
Rock, paper, shotgun.

Tunnin kohdalla John Ioannidis puhuu lock down-toimien irrationaalisuudesta. Se suojelee yksilöt, joita ei tarvitse suojella, mutta jättää vaaraan usein kaikkein haavoittuvimmat. Esimerkiksi kodittomien on mahdotonta eristäytyä ja tauti leviää joka tapauksessa. Mikä järki on tehdä talouden itsemurha eristäen työikäiset ja päästää hoivakotien hoitajat liikkumaan ihmisten ilmoille? Tauti löytää tiensä sinne joka tapauksessa ja kuolintilastojen kellot soivat.
 
"Valtaosa populaatiosta on yleispölvästejä, joiden kanssa seurusteleminen on viimaisessa niemessä selälle huutamista." -Lunssila
Moni suhtautuu tähän siten, että ei juuri merkitystä vaikka saan koronan, joka suurimman osan kohdalla pitää täysin paikkaansa (eli ei siis kuole, joudu teholle tms.), mutta yksilön motivaatio pitäisikin syntyä siitä, että ei tartuttaisi sitä muihin. Tässä voisi median ja poliitikkojen viestinnän osalta olla parannettavaa. ''Noudata rajoituksia = säästät ihmishenkiä''. Tai itse käyttäisin ihan suoraan ''Noudata rajoituksia tai kuole saatanan älykääpiö'', mutta tuo voi toki olla turhan kärkäs suhtautuminen.
Onneksi "älykääpiöt" vain harvoin kuolevat koronaan. Tilasto-data osoittaa, että työikäisten kuolemat ovat harvinaisia. Alle 30-vuotiaiden riski on lähellä olematonta.

Hoitokodeissa tauti onkin sitten räysi katastrofi kuten uutiset Suomestakin viime päiviltä osoittavat. Mielenkiintoista, että samat hipsterit ovat usein järeiden koronatoimien kannalla, jotka vielä noin vuosi sitten kannustivat esimerkiksi Ylen perjantai-dokumentissa katkaisemaan välit ja jättämään vanhukset oman onnensa nojaan tyyliin "Sukulaisia ei tarvitse sietää, jos ne heittävät rasistisia ja homofobisia kommentteja." Monet nyt hoitokodeissa kuolevista vanhuksista ovat heittäneet rasistisia ja homofobisia kommentteja elämänsä aikana ja paljon.


Työttömyys, päihteet ja masennus tulevat tappamaan enemmän miljoonista työttömiksi irrationaalisten koronatoimien takia joutuvista työikäisistä kuin itse korona. A lot more.
 
Viimeksi muokattu:
"Valtaosa populaatiosta on yleispölvästejä, joiden kanssa seurusteleminen on viimaisessa niemessä selälle huutamista." -Lunssila

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Moni suhtautuu tähän siten, että ei juuri merkitystä vaikka saan koronan, joka suurimman osan kohdalla pitää täysin paikkaansa (eli ei siis kuole, joudu teholle tms.), mutta yksilön motivaatio pitäisikin syntyä siitä, että ei tartuttaisi sitä muihin. Tässä voisi median ja poliitikkojen viestinnän osalta olla parannettavaa. ''Noudata rajoituksia = säästät ihmishenkiä''. Tai itse käyttäisin ihan suoraan ''Noudata rajoituksia tai kuole saatanan älykääpiö'', mutta tuo voi toki olla turhan kärkäs suhtautuminen.
Tämähän se meidän / nyky-yhteiskunnan ongelma on. Asioita mietitään tai pohditaan lähinnä yksilön näkökulmasta. Esim. rokotekeskustelussa, samoin kuin koronaan suhtautumisessa ja monessa muussa asiassa yksilö on kokonaisuuden kannalta aivan liian pieni yksikkökoko, minkä perusteella päätöksiä pitäisi tehdä.
 
Kielipoliisi - prkl... päivämäärään kuuluu piste molempien numeroiden perään!
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
"Sukulaisia ei tarvitse sietää, jos ne heittävät rasistisia ja homofobisia kommentteja." Monet nyt hoitokodeissa kuolevista vanhuksista on heittänyt rasistisia ja homofobisia kommentteja elämänsä aikana ja paljon.
Eikös siinä nyt ole vielä pieni ero välien katkaisemisen ja toisen ihmisen kuoleman välillä...
 
”Matches don't come any bigger than FA Cup quarter-finals”
- Neil Warnock

Outsider

Jäsen
Ennen koronaa tuli törmättyä aika usein keskusteluihin siitä miten sairauslomat pitäis muuttaa palkattomiksi, niin loppuisi se kotona makoilu, mutta jännästi nyt korona-aikana tuntuu olevan ongelma, että sairauslomalle ei jäädä riittävästi.

Epäilen että tähän tulee nyt vaan kiinnitettyä enemmän huomiota, mutta kyllä omalla työpaikallakin tuntuu jatkuvasti jollain olevan jotain pientä nuhaa/flunssaa, eikä tästä kyllä tulisi yhtään mitään, jos jokainen olisi sellaisen takia aina pois. Toistaiseksi on selvitty näin, mutta varmaan seuraavalla sitten on korona.
 
Mother, should i trust the government?

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
YLE:llä mielenkiintoinen artikkeli, jossa vertaillaan tartuntojen kehitystä Helsingissä, Brysselissä, Wienissä ja Tukholmassa tänä syksynä. Artikkelissa esitetty kuvaaja osoittaa, että väkilukuun suhteutettuna kaikkien kaupunkien tartunnat kehittyivät samalla tapaa tilanteeseen, joka Helsingissä vallitsee nyt. Sitten hieman tämän jälkeen ne ovat lähteneet etenkin Tukholmassa ja Brysselissä selvään nousuun. Wienissä nousu on tullut hieman myöhemmin.

Kaikilla muilla alueilla on ollut yhteistä se, että sairaalat ovat olleet varsin täynnä, ja tiukkoja rajoituksia on jouduttu ottamaan käyttöön. Itävallassa ja etenkin Belgiassa nämä ovat jo helpottaneet tilannetta.

Toivottavasti Suomessa ehdittiin ajoissa kiristää toimia. Olen tämän suhteen varsin luottavainen.

 
Hö.

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onneksi "älykääpiöt" vain harvoin kuolevat koronaan. Tilasto-data osoittaa, että työikäisten kuolemat ovat harvinaisia. Alle 30-vuotiaiden riski on lähellä olematonta.
Kyllä. Onneksi. Olen moraalisesti hyvin kyseenalainen ihminen, mutta en osaa toivoa kuolemaa edes korona-rajoituksista piittaamattomille. Se olisi alhaista. Ja tuo älykääpiö -heitto oli aikalailla kieliposkessa heitetty. Ei tää niin vakavaa ole. Paitsi jos saa koronan ja kuolee saatana.

Työttömyys, päihteet ja masennus tulevat tappamaan enemmän miljoonista työttömiksi irrationaalisten koronatoimien takia joutuvista työikäisistä kuin itse korona. A lot more.
Ihan hyvä pointti. Mahdollisesti tulevat. Työtön voi työllistyä uudestaan, ehkä. Päihteet on valinta. Ja mun mielestä usein hyvä valinta onkin kunhan käyttää kohtuudella ja säilyttää elämänhallinnan. Masennukseen voi saada hoitoa. Tilastoja hoidon toimivuudesta en tiedä. Työttömyydestä seurautuva syrjäytyminen on varsinkin nuorilla aikuisilla ilmeisesti merkittävä ongelma, ja sitä tämä korona varmaan ikävä kyllä lisää.

Mutta. Jos koronarajoituksia ei tehtäisi, niin ihmisiä kuolisi pääsemättä edes teho-osastoille. Ennemmin tai myöhemmin. Haluaako joku tuolle tielle lähteä? Vanhusten kuoleminen on elämänkaaren ja evoluution puolesta ns. luontaista poistumaa, mutta korona tappaa muitakin kuin vanhuksia. Enimmäkseen taitaa silti olla vanhuksia?

Eniten arveluttaa, että kun tästä viruksesta on selvitty, niin meinataanko seuraavan viruksen tullessa taas lyödä kaikki pakettiin? SARS-viruksia ja muita viruksia tulee varmasti jatkossakin, ja kaikkia ei saada ajoissa tukahdutettua. Virukset vs Homo Sapiens: 100-0. Evoluutio tai mahdollinen jumala voisi tehdä meille jonkun ohjelmistopäivityksen. Liikaa bugeja vieläkin.
 
Rock, paper, shotgun.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy