Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 890 498
  • 81 125

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sen verran nopeastihan nuo rokotteet ovat loppusuoralla edenneet, ja niitä on vielä useammalta valmistajalta tulossa. Läheskään kaikille ei saada rokotteita kesään mennessä, mutta riskiryhmäläiset ja terveydenhuollon työntekijät voitaisiin ehkä saada kesään mennessä rokotettua, ja jos valmistus sujuu oikein vauhdilla, niin jonkinlaista väestösuojaakin ehditään rakentaa. Mutta nämä on toki edelleen arvioita, koska rokotteet eivät ole vielä valmiita jakeluun, eikä valmistuksen todellisesta nopeudesta ole varmuutta. Jonkinlaisia rajoitteita on varmaan kesälläkin, mutta hyvässä lykyssä suurin osa on purettu, eli paluu lähes normaaliin on mahdollista.

En nyt pariin päivään seurannut tarkkaan rokoteuutisia mutta eikös tuossa ole aika hyviä ennusteita annettu paljonko rokotteita saadaan valmistettua loppuvuoteen mennessä ja esim. Espanja taisi sanoa että pyrkivät maaliskuun loppuun mennessä rokottaan suurimman osan kansasta. Tietenkin isoin asia taitaa nyt olla että ensin jonkun valmisteen pitää saada myyntilupa että asiat lähtee etenemään. Nauratti vaan tämä kun jossain puhuttiin että jos Suomeenkin saadaan loppuvuoden aikana rokotetta niin sen jakelua ei voisi aloittaa koska joulu on. Itse voisin vaikka mennä aattona jonottaan koko päiväksi jos rokotteen mahdollisuus on ja sillä saa koronahuolet suurimmaksi osaksi taakse ja jatkaa normaalia arkea.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maa saadaan palautettua taas raiteilleen, ja koronasta on vain kymmenien miljardien muisto maksettavaksi. Olemmeko silloin palanneet "entiseen vanhaan"?

Riippuu mistä katsantokannasta tätä katsoo. Joo valtiohan ei palaa pitkään aikaan ''entiseen vanhaan'', eli velkaa joudutaan kasvattamaan ja tulevaisuudessa maksamaan enemmän takaisin, terveydenhuollon leikkausjonot jatkuu pitkään jne, mutta tavallisen kansalaisen näkökulmasta suurin osa kansalaisista palaa rokotesuojan jälkeen takaisin ''vanhaan arkeen''.

Valtionvelan lisääntyminen vaikuttaa varmasti jollain tavalla pidemmällä aikavälillä myös tavallisten kansalaisten elämään, mutta tuskin mitään äkillisiä veronkorotuksia on tulossa, tai mitään sellaista joka suurimman osan arkea mullistaa suuntaan tai toiseen. Osa voi jäädä koronan myötä pidempään työttömäksi, ja psyykkiset vaikutuksetkin voi olla jollakin pidempiä. Kaikki ei siis palaa välttämättä koskaan siihen vanhaan. Osa on menettänyt ja osa tulee jopa menettämään henkensä. Edit: Pari muokkausta.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika vahva statement, sillä tuossa vaiheessa rokotukset ovat pyörineet jo hyvän aikaa ja kesäksi tartunnat saataneen taas hyvin laskuun, jopa lähelle nollaa. Ei vanha maailma tietenkään palaa ikinä, mutta vaikea uskoa, että tämä jumppa enää noin pitkään jatkuu.

Oli kärjistetty statement, mutta kirjoitin sen siksi, että jos tulee takapakkia, haaveet eivät kaadu niin jyrkässä kulmassa. Itse olen valmistautunut siihen, että rokotusten osalta tulee vielä jotain mutkia matkaan. Kukaan ei taida tietää vielä, millaisen suojan ensimmäinen rokotus lopulta antaa? Kuinka pitkä aika rokotusten välillä pitää olla? Montako rokotusta lopulta tarvitaan? On vain ”hyviä arvioita”. Kuukaudet kuluu yllättävän nopeasti ja näen, että tässä asiassa on parempi olla inhorealisti kuin optimisti. En jotenkin jaksa sitä ulinaa, mikä on edessä, jos kaikki ei olekaan niin kuin ennen huhtikuussa, koska niin meille luvattiin. Muka.

Mutta ennen kaikkea tässä on nyt kyse omasta psykologisesta pelistäni.
 
Ainiin, unohtui mainita tähän liittyen vielä yksi oleellinen juttu. Sinulta @Toxic Enema lienee unohtunut, että se oli juuri Finnair, joka päätti lakkauttaa Suomen sisäiset ns. maakuntareitit kokonaan. Kuten unohtui varmaan sekin, että juuri valtio tuli hätiin turvaamaan nuo reitit Finnairin päätöksen jälkeen. Eli miten se nyt olikaan tuo Suomen valtiovallan vaikutus Finskin lentäjien lomautuksiin?

Ja ei vissiin tapahtunut reittien lakkauttamiset korona"kriisin" alkamisen jälkeen?

Varmistettu koronavirustartunta tarkoittaa automaattista vähintään 7 vrk:n kotikaranteenia, jos pystyy sairastamaan kotona. Siinä ei kysellä, että onko oireet lieviä vai ei. Tuon 7 vrk:n jälkeen voi palata töihin, mikäli kaksi edeltävää vrk:ta ovat olleet oireettomia.


Sepä kyllä kun koronatoimet eivät noudata tavallisten hengitystie-infektioiden logiikkaa. Oireettomien työkyvyssä ei normaalisti olisi mitään vikaa. Heidän pitäminen kotona ei vaikuta elämän halunsa jo menettäneiden hoitokotien vanhusten kuolemiin, niin kauan kuin heidän hoitajansa liikkuvat vapaasti ihmisten ilmoilla.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Ei kuulu tähän topicin alle mutta menkööt. Miten se Espanja meinaa saada rokotettua isoa osaa kansasta noin nopeasti? Eikö Euroopassa asiat mene niin että rokotteet jaetaan tasaisesti kaikille? Suomen osuus yhteishankinnasta oli muistaakseni noin 1.5%. Kiilaako suuret maat ohi? Ja kuinka tämä sitten selitetään kansalle? Varmasti jotain pääsee "yllättämään" hallitusta tässäkin asiassa.
 
F

Flonaldo

En nyt pariin päivään seurannut tarkkaan rokoteuutisia mutta eikös tuossa ole aika hyviä ennusteita annettu paljonko rokotteita saadaan valmistettua loppuvuoteen mennessä ja esim. Espanja taisi sanoa että pyrkivät maaliskuun loppuun mennessä rokottaan suurimman osan kansasta.
Vähän tuntuvat monetkin ministerit ympäri Eurooppaa maalailevan näin joulun alla mieluummin kauniita kuvia normaalista pääsiäisestä kuin ehkä jotain realistisempaa.

Pfizer/Biontechin rokotteella ei missään tulla rokottamaan koko kansaa, koska sitä ei varmaan saada jaeltua kuin sairaaloista tms. Modernan rokotteen ensimmäisiä annoksia Eurooppaan kannattaa vasta odotella joskus aikaisintaan maaliskuussa.

Ja jos nyt kaikki kysymysmerkit Oxfordin piikin ympäriltä hälvenevät ja sen saatavuus ei vaikka olisi ongelma enää helmikuusta lähtien (optimistista jälkimmäisen kohdan osalta), pitäisi vaikka juuri Espanjassa piikittää 16 ihmistä sekunnissa, 10 tuntia päivässä, 60 päivää putkeen.

Tähdätään siis suosiolla siihen, että riskiryhmät saadaan hoidettua sinne pääsiäiseen mennessä (mistä vielä viimeisen ihmisen ekasta piikistä kestää kuusi viikkoa immuniteettiin!), luotetaan että keväällä virus lähtee joka tapauksessa edes hieman vetäytymään, ja sitten ilman mitään hengenhätää vedellään kesän mittaan alle 50-vuotiaat perusterveet ihmiset.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nyt pariin päivään seurannut tarkkaan rokoteuutisia mutta eikös tuossa ole aika hyviä ennusteita annettu paljonko rokotteita saadaan valmistettua loppuvuoteen mennessä ja esim. Espanja taisi sanoa että pyrkivät maaliskuun loppuun mennessä rokottaan suurimman osan kansasta. Tietenkin isoin asia taitaa nyt olla että ensin jonkun valmisteen pitää saada myyntilupa että asiat lähtee etenemään.

Positiivisen nopeasti siellä on useampi rokote edennyt, mutta optimistisimpien aikataulujen päälle on hyvä heittää vähän lisää aikaa. Tuovatko koronarokotteet laumasuojan jo ensi kesäksi? Seitsemän keskeistä kysymystä rokottamisesta

Tuon jutun mukaan rokotteiden valmistus on jo alkanut ja rokotejärjestystä suunnitellaan jo täyttä häkää euroopassa ja Suomessakin. Vielä rokotteiden osalta on jotain kysymyksiä auki, joten jakeluvaiheessa ei olla vielä. Deutche bankin analyytikkojen arvio ''laumasuojaan tarvittava määrä 60% EU:ssa rokotettu kesään mennessä'' haisee kyllä todella optimistiselta arviolta.

Deutsche Bankin laskelmassa on neljännen rokotteen valmistumisen lisäksi oletuksena, että AstraZenecan rokotteen suojateho olisi 90 prosenttia. Tähän lukemaan valmiste pääsi tehotutkimuksessa silloin, kun koehenkilöille annettiin ensin yksi puolikas annos rokotetta ja sen jälkeen tehosteena toinen, kokonainen annos.

Jos kumpikaan näistä oletuksista ei toteudu, viivästyy laumasuojan saavuttaminen todennäköisesti muutamalla kuukaudella (vuoden 2021) kolmannelle vuosineljännekselle”, Deutsche Bank arvioi.

Varautuisin siihen, että kesään mennessä vasta riskiryhmäläiset ja terveydenhuollon työntekijät on suomessakin rokotettu, ja se olisi kyllä jo paljon. Riskiryhmäläiset (vanhukset ja tiettyjä sairauksia omaavat) ovat ne jotka ylivoimaisesti eniten teho-osastoille päätyy, joten noiden rokottaminen olisi jo iso steppi eteenpäin. Laumasuoja toki lopulta tarvitaan, jotta yhteiskunta voi pyöriä normaalisti.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Eli sain kuullä äsken että aikanaan fiksuna pitämäni henkilö on passitettu laitoshoitoon suoranaisen sekoamisen johdosta.
Eli jollain muullakin hihna hirttää kuin lapsuuden ystävälläni. Olen ollut huolissani hänen puolestaan kun korona ahdistaa kovasti. Olen siitä tännekin kirjoittanut. Ystäväni on varsin älykäs mutta ollut aina hyvin huolissaan terveydestään. Korona on laittanut hänet lähinnä kilpikonna-asentoon....
Nyt on tullut ihan seinä vastaan ja on yrittänyt pitää perheen koossa ja lapset kotikoulussa. Kaikki kotona on hyvä juttu... Hänen mielestään.
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Eli jollain muullakin hihna hirttää kuin lapsuuden ystävälläni. Olen ollut huolissani hänen puolestaan kun korona ahdistaa kovasti. Olen siitä tännekin kirjoittanut. Ystäväni on varsin älykäs mutta ollut aina hyvin huolissaan terveydestään. Korona on laittanut hänet lähinnä kilpikonna-asentoon....
Nyt on tullut ihan seinä vastaan ja on yrittänyt pitää perheen koossa ja lapset kotikoulussa. Kaikki kotona on hyvä juttu... Hänen mielestään.

Jotenkin tuntuu, että nyt toisen aallon aikana ja kun tilanne pahentunut monilla alkanut paniikki iskemään. Ihmiset alkanut syyttelemään muita enemmän ja puheet että muuten ei olisi mitään ongelmaa kunhan ihmiset vain noudattaisi ohjeita. Paljonkohan noita todella paniikissa olevia oikeasti on? Siitä voi tulla vielä isoja ongelmia kun korona selätetty jos eivät saa pelkoja pois.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli jollain muullakin hihna hirttää kuin lapsuuden ystävälläni. Olen ollut huolissani hänen puolestaan kun korona ahdistaa kovasti. Olen siitä tännekin kirjoittanut. Ystäväni on varsin älykäs mutta ollut aina hyvin huolissaan terveydestään. Korona on laittanut hänet lähinnä kilpikonna-asentoon....
Nyt on tullut ihan seinä vastaan ja on yrittänyt pitää perheen koossa ja lapset kotikoulussa. Kaikki kotona on hyvä juttu... Hänen mielestään.

Itse näkisin, että näissä hysteriatapauksissa korona on ennemminkin seuraus jostain kuin jonkun syy. Voi hyvin olla, että näillä ”fiksuilla ja älykkäinä pidetyillä” ihmisillä ahdistus ja muut ongelmat kulminoituivat nyt vain tähän koronatilanteeseen. Monesti (ei aina) elämän ruuhkavuosia tai uran huippua elävien arki on vaativaa sekä töissä että kotona. On oltava tehokas, aikaansaapa ja aina kaikkien muiden käytössä. Tai näin moni kuvittelee. Arjen sujuvuus on hiottu huippuunsa ja perustuu sille, että kaikki asiat ovat edes jotenkin omassa kontrollissa. Jos ei täydellisessä, niin ainakin sellaisessa, että arjen pystyy suorittamaan.

Ja sitten tuli korona. Joka ei ollut aluksi kenenkään kontrollissa. Ei tiedetty aluksi kunnolla edes sitä, mitä vastaan taistellaan. Ja yhtäkkiä tajuntaan iskee, että tämä voi olla elämän ja kuoleman kysymys kenelle vain. Ei auta, vaikka mitä tekisit, voit silti kuolla. Miten käy lasten? Omien vanhempien? Muiden läheisten? Vielä hetki sitten kaikki oli ”täydellistä” ja omissa käsissä. Ja nyt mikään ei enää ole omassa kontrollissa. Ja siitä ne dominot sitten yksi toisensa jälkeen omassa päässä kaatuu. Toiset suojelevat itseään tiukoilla kielloilla, koska niitä on helppo kontrolloida ja jos jotain sattuu, ainakin kaikki mahdollinen on tehty. Toiset taas lyövät lekkeriksi, ”eivätkä pelkää mitään”, vaikka olisi tervettä pelätä edes ihan vähän. Edes sen verran, että noudattaa ohjeistuksia. ”Jos tässä nyt loppu tulee, mihin en todellakaan usko, mutta vahva jos, niin minä elin ainakin täysillä loppuun asti eikä kukaan määräillyt minua”.

Tiukkoja tilanteita myös läheisille, koska kun ihminen ajautuu tiettyyn tilaan, normipuhe ei auta ja tarvitaan ammattilaisten apua. Eikä sitä ole kovin helposti saatavilla, jos ihminen itse on sitä mieltä, ettei mitään ongelmaa ole. Tsemppiä kaikille, jotka seuraavat läheltä läheisten pahaa oloa ja tuntevat olonsa voimattomiksi.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Leviää se vissiin noissa harvaanasutetuissa paikoissakin jos ei rajoituksia ole. Etelä- ja Pohjois-Dakotassa on 1/10 väestöstä saanut positiivisen koronatestin tässä syksyn aikana (3 kuukaudessa). Kuolleita promille väestöstä, Pohjois-Dakotassa vähän ylikin. Ilmeisesti ei ole vielä vastustuskykyä väestöön muodostunut koska uusia tapauksiakin tulee reilu annos päivittäin. En ole perehtynyt heidän epidemian hoitoonsa, mutta aika republikaanista aluetta tuo taitaa olla, joten voisi olettaa että eivät ole halunneet kansalaisten vapautta rajoittaa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kuulemma Stora Enson tehtaalla 108 koronatapausta, joista yksi suomalaisella ja 107 itäeurooppalaisilla.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko näistä luvuista ollut vielä missään mitään varmistusta?

Edit. Saattaisi tosiaan yllättää, jos ruvettaisiin perkaamaan tartunnat kansallisuuksien mukaan.
Ei kait. Tämä tieto tehtaalla työskentelevän facebookista.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ranskassa kuulemma kuntosaleille päästään vasta tammikuun loppupuolella mikäli tilanne sen sallii. Tilanne pääsi siellä niin pahaksi, että aika varovainen on linja ennen kuin mitään avataan isommin uudestaan.

Juuri näin. Ranskassa ja etenkin Belgiassa tilanne pääsi todella pahaksi. Belgiassa liukuvalla viikkokeskiarvolla tartuntoja tuli pahimmillaan lähes 18000 tartuntaa päivässä. Tämä oli tilanne tämän kuun alussa. Nyt tartuntoja tulee keskiarvotettuna alle 3000 päivässä. Lock-downit on siis toiminut todella nopeasti. Tilanne on siis nyt parempi kuin Ruotsissa, ja korostuu entisestään, jos huomioidaan Belgian hieman suurempi väkiluku. Se, mihin kiinnitin huomiota, on se, että tartuntojen suhteellinen laskunopeus on ollut monin paikoin suurempaa kuin kasvunopeus.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko mitään teoriaa miksi näin on?

R-luku kasvu- ja laskuvaiheissa ratkaisee. Rajoitukset tehoavat noissa maissa niin hyvin, että laskuvauhti on suuri.

Belgiassa R-luku on omien laskujeni mukaan ollut n. 0.75. Sillä tartunnat laskevat samalla vauhdilla kuin ne nousisivat R-luvulla 1/0.75 = 1.33. Eli siis tartunnat puolittuvat tuolla nykyisellä samassa ajassa kuin ne tuplaantuivat tuolla toisella. Ja 1.33 olisi jo kova R-luku, ja sillä tartunnat räjähtäisivät todella nopeasti kasvuun. Se ei olisi edes realismia kovinkaan pitkän ajan olosuhteeksi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Toiset taas lyövät lekkeriksi, ”eivätkä pelkää mitään”, vaikka olisi tervettä pelätä edes ihan vähän. Edes sen verran, että noudattaa ohjeistuksia. ”Jos tässä nyt loppu tulee, mihin en todellakaan usko, mutta vahva jos, niin minä elin ainakin täysillä loppuun asti eikä kukaan määräillyt minua”.
Minusta tuntuu, että nämä ihmiset on kuitenkin aika marginaalissa. Kannattaa muistaa se, että netissä ei saa ihmisen aivoituksista aina ihan täysin kiinni, ja mukaan tulee helposti heitettyä omaa tulkintaa. Ei välttämättä saa livenäkään. Esimerkiksi tuo kursivoitu lause, jonka tuossa olet kirjoittanut, niin en minä tuollaista täältä palstalta tunnista juuri ollenkaan.

Minusta täällä jatkoajassa nämä ihmiset, jotka siis aivan oikeasti eivät välitä mitään mistään, niin heitä ei ole täällä juuri ollenkaan. Ehkä muutama, mutta eivät todellakaan ole mitään valtavirtaa. Mekin, jotka olemme pahinta hössötystä täällä kritisoineet, olemme toistuvasti sanoneet, että noudatamme kyllä rajoituksia sillä tavalla, kuin koemme sen itse tarpeelliseksi. Moni on kertonut noudattavansa niitä ihan juuri sillä tavalla, kuin niitä on ohjeistettu noudattaakin, mutta ei silti voi ymmärtää tätä pahinta koohotusta, joka tämän viruksen ympärille on pystytetty. Emme viis veisaa kaikelle ja ole totaalisen välinpitämättömiä. Välillä aina tänne minun näppäimistöni taakse tulee sellainen vaikutelma, että tällä tavalla meitä kuitenkin tulkitaan. Noh, ehkä vika on osittain omamme.

Kohta pitäisi mennä ruokakauppaan, ja koska tiedän sen olevan kaikkein pahinta ruuhka-aikaa, niin laitan maskin naamalle. Johonkin toiseen aikaan taas, jos se on puolityhjä, ja tiedän, että siellä pystyy pitämään helposti etäisyyksiä ihmisiin, niin en käytä maskia. Tämä on sitä suhteellisuudentajua, jota olen itse koettanut soveltaa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
En ole perehtynyt heidän epidemian hoitoonsa, mutta aika republikaanista aluetta tuo taitaa olla, joten voisi olettaa että eivät ole halunneet kansalaisten vapautta rajoittaa.
Jep. On sitä Trumplandiaa pahimillaan. Tää klippi jäi mieleen aiheesta. Siinä alueella työskentelevä hoitusu kertoo siitä että siellä on ihmisiä jotka on sairaalahoidossa koronan takia ja ne ei usko että niillä on korona. Eli Trumpin ja Fox Newsin koronaa väheättelevä linja on siellä tehnyt tehtävänsä.



USA:ssahan vietetään nyt sitä kiitospäivä viikonloppua, jonka nyt odotetaan pahentavan entisestään maan koronatilanetta. Viikon päästä sitten nähdään toteutuuko pelot.
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Edit. Saattaisi tosiaan yllättää, jos ruvettaisiin perkaamaan tartunnat kansallisuuksien mukaan.

Saattaisi myös yllättää jos "tartuntalähde epäselvä" - tapauksissa haarukoitaisiin edes pääpiirteittäin ihmisten liikkeet ja sen pohjalta todennäköisin lähde. Nyt kaikki epäselvät tapaukset johdetaan yleisötapahtumiin tai muihin höltyneen koronakurin aktiviteetteihin.

Nyt kovia rajoituksia on lätkitty ulkojääkentistä lähtien joka paikkaan ja moneen sellaiseen paikkaan, joihin ei ole johdettavissa yhtään suurempaa tartuntaketjua/rypästä.

Hesarin tilastosta voi vetää jotain johtopäätöksiä. Eilen Järvisen Asko juhli Iltasanomissa, kun koululaisten karanteeneja löysätään.


 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
R-luku kasvu- ja laskuvaiheissa ratkaisee. Rajoitukset tehoavat noissa maissa niin hyvin, että laskuvauhti on suuri.

Belgiassa R-luku on omien laskujeni mukaan ollut n. 0.75. Sillä tartunnat laskevat samalla vauhdilla kuin ne nousisivat R-luvulla 1/0.75 = 1.33. Eli siis tartunnat puolittuvat tuolla nykyisellä samassa ajassa kuin ne tuplaantuivat tuolla toisella. Ja 1.33 olisi jo kova R-luku, ja sillä tartunnat räjähtäisivät todella nopeasti kasvuun. Se ei olisi edes realismia kovinkaan pitkän ajan olosuhteeksi.
Belgiassa siirryttiin ainakin jossain vaiheessa testaamaan vain oireellisia. Tämän jälkeen tapaukset lähti nopeasti laskuun. Nykyisestä tilanteesta en tiedä, voisi ainakin kuvitella että nyt on taas kapasiteettia testata laajemmin myös vähäisemmistä oireista. Tämän takia uskon itse että Belgian tilanne on oikeasti parantunut oleellisesti, eikä tässä ole kyse mistään "tilastoharhasta".
 
Suosikkijoukkue
HIFK
R-luku kasvu- ja laskuvaiheissa ratkaisee. Rajoitukset tehoavat noissa maissa niin hyvin, että laskuvauhti on suuri.

Joo,ilman muuta näin. On se niin, että tavalliselle kaduntallaajalle (minä mukaanlukien) ei ole selvää kuinka iso ero tartuntojen määrässä on R-luvun ollessa vaikkapa 0.9 tai 1.2. Siis jos puhutaan maasta, jossa on tartuntoja vaikkapa 10 000/ vrk ja seuranta-aika on 2 viikkoa.

Suomen tilanteessa mietin sitä, että meillä kelluttiin tavallaan turhauttavan turvallisessa tilassa R-luvun ollessa pitkään yhden molemmin puolin ja tartuntavolyymin ollessa melko maltillinen. Nyt sitten nähdään kun volyymi nousee ja R-luku on isompi. Todellisuushoitoa.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mielestäni edellä on hyvää pohdintaa käyttäjältä @BOL . Vaikka tässä nyt on koronan takia jouduttu elämään vähän säästöliekillä, niin mittakaava on syytä pitää mielessä. Ihmiselämään kuuluu kaikenlaisia kriisejä ja "hukattuja vuosia", jolloin on ollut masennusta, työttömyyttä tai muita mieltä painavia vastoinkäymisiä. Harvalla menee kaikki nappiin.

Tuntuu suorastaan ensimmäisen maailman ongelmalta, että jollain hirttää kiinni kuukauden harrastuskielto. Asiaan voi kuitenkin suhtautua niin, että nyt on aikaa rauhoittua, ladata akkuja ja liikkua vaikka perheen kanssa luonnossa. Jos kaikki menee hyvin, niin joulun jälkeen voi taas palata harrastusten pariin.

Uskoisin myös, että tällainen kokemus opettaa kärsivällisyyttä, pitkämielisyyttä ja ehkä ennakointikykyäkin. Ainakin itse ajattelen, että se palkinto odottaa siellä jossain tulevaisuudessa, kun rokote on vihdoin laajassa levityksessä. Viime kesänä tautitilanne rauhoittui, joten miksei niin voisi käydä myös ensi vuonna? Todennäköisesti tätä kärvistelyä kestää täysimääräisenä max. puoli vuotta.

Kävin muuten eilen ensimmäistä kertaa korona-testissä. Se ahdistus, mikä mahdollisesta tartunnasta ja sen eteenpäin levittämisestä tuli, toimi hyvänä muistutuksena. Loppujen lopuksi on aika mukava tilanne, että on säästynyt tartunnalta ja voi keskittyä työntekoon ja vaikka kotoiluun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös