Koronavirus – uhka myös Liigalle?

  • 2 488 946
  • 16 370

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toiveajattelu ja realismi on hyvin kaukana tosistaan. Lapsena toivoin joululahjaksi junarataa. En saanut. Selvisin siitä pettymyksestä. Ja matematikallahan tämäkään asia ei ratkea.

Minä ymmärrän sen, että jääkiekko on monelle elämässä aika tärkeä juttu arjen keskelle. Niin minullekin. Mutta ei elämää suurempaa. Mutta kun lukee uutisia, ei voi ummistaa silmiä siltä tosiasialta, että korona lisääntyy eikä se valitse kantajaansa. Ei se ole minnekkään häviämässä parissa viikossa.

Mutta me jääkiekkoperhe olemme vain pieni, joskus fanaattinenkin porukka tässä kokonaisuudessa. Joten otetaan nyt järki käteen. Otetaan nyt se vastaan kuin mies ainakin, mitä tuleman pitää.
Minä ainakin näen, että taistellaan ja tehdään kaikki mahdollinen, että jääkiekko ei ota liian kovaa iskua koronan vuoksi. Ei luovuteta turhaan, mutta toki järjen kanssa mennään, eli jos pahalta näyttää, niin toimitaan sen mukaan.

Tämä koskee kaikkea muutakin elämää Suomessa. Korona on tehnyt ja voi edelleen tehdä paljon vahinkoa, vaikka tartuntoja ei paljoa olisikaan. Pyritään minimoiman haitat sekä terveyden, että talouden kannalta.

Myöskään jääkiekon yhteiskunnallista merkitystä Suomessa ei kannata väheksyä. Moni ihminen saa jollain tasolla jääkiekosta sellaista kipinää, jolla jaksaa painaa vaikeampien asioiden ja aikojen yli. Siitähän viihteessä on yleensäkin hyvin pitkälti kysymys.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Pelaajien terveenä pysyminen taitaa olla suurempi ongelma kuin katsojien päästäminen halliin. Pelaajat kuplaan.

Mielenkiintoista olisi nähdä millainen tuo kupla olisi koska suuri osa pelaajista on perheellisiä, nuorilla perheettömillä pelaajilla kupla otsassa kun ei pääse baareihin hengailemaan ja misuja naurattamaan sekä millä ilveellä tuo kaikki vielä rahoitetaan eli ei Suomi jääkiekossa ainakaan totaalinen kupla ole mitenkään mahdollinen. Ja koska kuplaa ei vielä ole eikä sitä todennäköisesti edes tule (kuten näillä palstoilla aika moni on jo todennut saman asian) ja kausi lähtee käyntiin jostain onnekkaasta syystä, niin jännittävää nähdä joko kaikki on koronan takia ohi alle kymmenessä vai yli kymmenessä ottelussa.
 
Viimeksi muokattu:

AIV30

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk ja Pata Pori´see myös.
Pelaajien terveenä pysyminen taitaa olla suurempi ongelma kuin katsojien päästäminen halliin. Pelaajat kuplaan.
Kopioin aiemman tekstini koskien kuplaa:
Tässä sarjassa ei ole varaa kupliin ja suostuisiko kukaan edes olemaan kuplassa, kun kyse sarjakaudesta ja eikä playoffeista. Playoffeissa pääsee kuplasta pois kun putoaa ja pääsee perheen pariin ja yleensäkin oman yhteisön kanssa tekemisiin, nää pelaajat vetäis runkosarjassa joukkue-erakkoina reilu puolivuotta.
Ja ainoa kupla mikä voisi tulla kysymykseen on Forssan kuplahalli ja sekin on jo purettu aikaa sitten. Joten tulkaa sieltä taivaista maihin ja ehdottakaa jotain maanläheisempää ratkaisua kuin kupla. Se että kohdattaisiin 4 kertaa peräkkäin aina sama joukkue, sillä voitais päästä eteenpäin. Kaksi peliä peräkkäisinä kotona ja päivän huili niin taas kaksi peliä vieraissa peräkkäisinä päivinä. Sitten viiden päivän huili ja taas sama kaks ja kaks. Sarjaohjelmaa ei saisi lyödä lukkoon, vaan tilanteen mukaan aina pelataan ja kohdataan ketä pystytään.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihan ensimmäiseksi nyt ne maajoukkueturnaukset ja CHL pois kalenterista. Sen jälkeen kauden alkua siirretään viikolla, parilla jotta nyt olleet tilanteet rauhoittuvat. Sen jälkeen ottelukalenteri uusiksi.
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Ihan ensimmäiseksi nyt ne maajoukkueturnaukset ja CHL pois kalenterista. Sen jälkeen kauden alkua siirretään viikolla, parilla jotta nyt olleet tilanteet rauhoittuvat. Sen jälkeen ottelukalenteri uusiksi.

Mutta kun ei tämäkään tule auttamaan ennen kuin meillä on rokote. Tauti ei lähde mihinkään ennen ensi vuoden loppupuolta. Tuskin edes silloin, mutta toivotaan, että rokote suojaa. Muista, että Jo altistuminen laittaa joukkueen/joukkueet karanteeniin. Koronatapauksia tulee Suomessa tasaisella vauhdilla. Itse uskon, että kausi laitetaan kyllä käyntiin jossain vaiheessa, mutta sitä ei tulla pelaamaan loppuun.

Tämä on ihan helvetin surullista, koska itselleni mikään ei korvaa Liigaa. Emme tule näkemään kautta 2020-2021.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
3vs3-sarjan taltioinnissa taisin ohimennen kuulla, että Tappara on laittanut ovet kiinni A-junnujen ja liigajoukkueen välillä. Voisi olla hyvä muuvi muillekin. Koronan tuomat vaikutukset eivät välttämättä ole sairastumiseen liittyviä nuorten kohdalla, mutta jos junnu tuo vaikka kapakkakäynnistään tartunnan Liigaan, voivat taloudelliset seuraukset olla omalle jengille kauskantoiset.
Konkka, jopa?
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Tässä sarjassa ei ole varaa kupliin ja suostuisiko kukaan edes olemaan kuplassa, kun kyse sarjakaudesta ja eikä playoffeista. Playoffeissa pääsee kuplasta pois kun putoaa ja pääsee perheen pariin ja yleensäkin oman yhteisön kanssa tekemisiin, nää pelaajat vetäis runkosarjassa joukkue-erakkoina reilu puolivuotta.

Ei tule koskaan tapahtumaan kuten totesitkin. Pelaajat halusivat lopettaa kauden 2019-2020 kesken, joten eivät taatusti pelaa missään kuplassa päivääkään. NHL on eri asia.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Nämä nyt olleet tilanteethan ehtivät rauhoittua ennen kauden alkua, koska Jukureiden ja HPK:n karanteenit loppuvat hyvissä ajoin ennen sitä. Odottelemalla ei tilanne muutu paremmaksi, vaan karanteeneihin pitää varautua myös kauden aikana. Mitä aikaisemmin aloitetaan, sitä enemmän pelivaraa on karanteenien kannalta toisessa päässä. MM-kisat alkavat 21.5., joten joku 18.5. on ehdoton takaraja viimeiselle finaalille.

Nyt pitäisi yrittää lobata karanteeniajan lyhentämistä päättävissä elimissä 7 päivään. Matkailussakin karanteenit höllenivät, niin miksei sitten urheilussa? Lisäksi tulee vähentää liikehdintä U20-joukkueen ja liigajoukkueen välillä minimiin, ei enää haistelureissuja liigajoukkueen harjoituksiin tai ison roolin pelejä A-junnuista. Ilves ja Tappara ovat jo omaehtoisesti erottaneet liigan ja U20-joukkueen, mutta ainakin Kärpillä Rädyn veljekset ovat pelanneet tänäkin viikonloppuna Jukureiden ja HPK:n varoittavasta esimerkistä huolimatta A-junioreiden mukana aivan normaalisti ja eittämättä liittyvät liigan harjoituksiin saman tien.

Jatkossa siirroissa liigan ja U20 välillä pitäisi pitää useamman päivän karanteeni ja negatiivinen koronatesti ja jokainen vierailu pitäisi olla pituudeltaan ainakin pari viikkoa.


Karanteenien vuoksi siirrettyjä pelejä pitää olla mahdollista siirtää uuteen paikkaan myös nopealla reagoinnilla, mikäli vaikkapa toisen joukkueen karanteeni avaa siihen mahdollisuuden. Jos esimerkiksi Ilves on nyt karanteenissa 2 viikkoa ja siltä jäisivät esimerkiksi HIFK, KalPa, JYP ja Ässät-pelit väliin ja sitten viikko ennen HIFK-TPS-peliä Ilveksen jo vapauduttua karanteenista huomataan, että TPS joutuukin karanteeniin, eikä Ilveksellä olisi kyseisenä päivänä peliä, siihen HIFK-TPS-pelin tilalle pitää voida nopeasti siirtää aiemmin pelaamatta jäänyt HIFK-Ilves. Mikään ei takaa, etteikö karanteenissa olisi joukkueita uutenakin pelipäivänä, niin kaikki tilaisuudet, joissa rästipelejä voi saada kiinni, pitää pystyä käyttämään hyväksi.
 
Viimeksi muokattu:

Kalske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Onko niin, ettei yhdenkään tuomarin ole katsottu altistuneen, saati todettu sairastuneen näissä otteluissa, joissa virus on päässyt leviämään? Jos tuomareita alkaa tippua rivistä, niin sekin asettaa aikamoisen haasteen otteluiden toteuttamiselle. Vaikka aika pitkälti alueellisiahan Liigassa tuppaavat tuomarit olemaankin. Liigakelpoisia tuomareita ei kuitenkaan hirvittäviä määriä ole maassamme.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olen kommentoinut jo ihan liikaakin, mutta laitetaan vielä pari hajatelmaa vaihtoehdoista.

Karanteenit - pelien uudelleen sijoittaminen
Realistisin ja ainoa todellinen vaihtoehto. Jos Liigajoukkueessa X todetaan tartuntoja, asetetaan ko. joukkue kahden viikon karanteeniin. Sama tehdään vastukselle/vastuksille. Tämä tarkoittaa, että neljä peliä siirretään muuhun ajankohtaan jokaiselta joukkueelta.
Tämä on vaihtoehto 1 ja se on kaikista realistisin vaihtoehto, kuinka tässä tullaan toimimaan.

Tämän toiminnan perusedellytys on se, että minimoidaan Liigajoukkueen ja muiden ihmisten väliset kontaktit niin paljon kuin se on mahdollista. Tämä tarkoittaa uhrauksia vapaa-ajalla, mutta se on hyvä pyrkimys. Ei turhaa pelaajaliikennettä Liigajoukkueen ja muiden joukkueiden välillä.

Liigajoukkueen jäsenellä todetaan koronavirus:
- joukkue asetetaan kahden viikon karanteenin
- peleille haetaan uusi aikataulu

Liigajoukkueen jäsen altistuu koronavirukselle:
- pelaaja asetetaan kahden viikon karanteeniin
- muita joukkueen jäseniä ei aseteta karanteeniin
- pelit jatkuvat ilman kyseistä pelaajaa

Kauden aikana mahdollisesti kehittyviä/kehitettäviä uusia malleja
Testaamalla vain viikon karanteeni
- yhdellä joukkueen jäsenellä todetaan koronavirus
- koko joukkue testataan heti ja asetutaan karanteeniin, siirretään sen viikon pelit
- testataan joukkue uudestaan neljän päivän päästä, jos ei ole jatkotartuntoja niin pelit jatkuu paitsi sillä, jolla on todettu koronavirus

Puhallustesti tulee helpottamaan tätä merkittävästi, jos sellainen saadaan. Tulos välittömästi! Ja voidaan tehdä vaikka joka päivä.

Kuplat
Täysin mahdoton ajatus. Ei kukaan ihminen eristäydy muusta yhteiskunnasta kuudeksi kuukaudeksi vapaaehtoisesti. En käsittele vaihtoehtoa, koska se ei ole realistinen.

Sarjajärjestelmän muuttaminen
Voidaan miettiä, voidaanko esimerkiksi viedä useammalla viikolla jotain hieman paikallisempia pelejä läpi. Voidaanko hieman putkittaa koti- ja vieraspelejä? Puhuisin enemmänkin otteluohjelman järkeistämisestä kuin varsinaisesti muuttamisesta.

Pelaaminen tyhjille katsomoille
Voidaan käyttää väliaikaisena toimenpiteenä silloin, kun koronarajoitukset ovat alueellisesti päällä. Ei voida ajatella kuukausittain vaan enemmänkin varotoimenpiteenä jollakin alueella lyhyen aikaa, jos tilanne se vaatii. Kyse olisi yksittäisistä peleistä, ei mistään kuukauden peleistä ilman yleisöä. Tämä tietysti enemmän yleisön suunnalta.

Ei pelata ollenkaan
Nykyisellä yhteiskunnan tilanteella ja koronatilanteella en pidä realistisena, että peruutetaan koko kausi.

Onko niin, ettei yhdenkään tuomarin ole katsottu altistuneen, saati todettu sairastuneen näissä otteluissa, joissa virus on päässyt leviämään? Jos tuomareita alkaa tippua rivistä, niin sekin asettaa aikamoisen haasteen otteluiden toteuttamiselle. Vaikka aika pitkälti alueellisiahan Liigassa tuppaavat tuomarit olemaankin. Liigakelpoisia tuomareita ei kuitenkaan hirvittäviä määriä ole maassamme.

Tuomarit ovat jääkiekkopelissä ainoat henkilöt, jotka voivat varsin realistisesti pitää turvavälin kaukalossa pelaajiin. Linjurit eivät voi, mutta kai meillä nyt tuomareita riittää?
 

Kaijokelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestistä on annettu sisällöttömänä rikepiste
Mutta kun ei tämäkään tule auttamaan ennen kuin meillä on rokote. Tauti ei lähde mihinkään ennen ensi vuoden loppupuolta. Tuskin edes silloin, mutta toivotaan, että rokote suojaa. Muista, että Jo altistuminen laittaa joukkueen/joukkueet karanteeniin. Koronatapauksia tulee Suomessa tasaisella vauhdilla. Itse uskon, että kausi laitetaan kyllä käyntiin jossain vaiheessa, mutta sitä ei tulla pelaamaan loppuun.

Tämä on ihan helvetin surullista, koska itselleni mikään ei korvaa Liigaa. Emme tule näkemään kautta 2020-2021.
Ihanan positiivista!
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mutta kun ei tämäkään tule auttamaan ennen kuin meillä on rokote. Tauti ei lähde mihinkään ennen ensi vuoden loppupuolta. Tuskin edes silloin, mutta toivotaan, että rokote suojaa. Muista, että Jo altistuminen laittaa joukkueen/joukkueet karanteeniin. Koronatapauksia tulee Suomessa tasaisella vauhdilla. Itse uskon, että kausi laitetaan kyllä käyntiin jossain vaiheessa, mutta sitä ei tulla pelaamaan loppuun.

Tämä on ihan helvetin surullista, koska itselleni mikään ei korvaa Liigaa. Emme tule näkemään kautta 2020-2021.

Tuskinpa kuitenkaan kaikkia 15 joukkuetta joudutaan laittamaan karanteeniin samaan aikaan. Niin kauan kuin karanteenit pysyvät paikallisina niin en näe siinä ongelmaa. Se kyllä haastaa meitä aika paljon, mutta aika epätodennäköistä loppujen lopuksi, että samat jengit joutuvat monta kertaa kauden aikana karanteeniin. Mitä tulee siihen, että kaikki lopetetaan (tämä ei koske pelkästään jääkiekkoa, vaikka täällä ollaankin) niin se ei nyt ole kovin realistinen kuva tilanteesta.

Kyllä tässä viranomaisillakin sillä tavalla paukut on lopussa, että jos meidän nykyiset toimenpiteet ei riitä tässä taistelussa ja lockdown numero 2 uhkaa niin kynnys on kyllä siihen melkoisen korkea tällä hetkellä. Sillä tavalla me ei kuitenkaan voida oikeasti elää ollenkaan ja tartuntoja saa edelleen olla vaikka se 500 päivässä (eli paljon enemmän kuin keväällä), jos me löydämme näin hyvin ne tautitapaukset.
 

Kalske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuomarit ovat jääkiekkopelissä ainoat henkilöt, jotka voivat varsin realistisesti pitää turvavälin kaukalossa pelaajiin. Linjurit eivät voi, mutta kai meillä nyt tuomareita riittää?
Löysinpä saman tien Liigan sivuilta tiedon, että alkavalle kaudelle tuomareita on nimetty 18+18. Ei tuosta määrästä paljoakaan voi koronan vuoksi pois tipahtaa, ettei se näkyisi ottelujärjestelyissä. Tietysti tuomarimäärää voitaneen kasvattaa kauden aikana. Mikään läpihuutojuttu ei se kuitenkaan tietääkseni ole. Eikö systeemissä ole aika kovat kriteerit, joilla yleensä pääsee tuomaroimaan Liiga-otteluita?
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Löysinpä saman tien Liigan sivuilta tiedon, että alkavalle kaudelle tuomareita on nimetty 18+18. Ei tuosta määrästä paljoakaan voi koronan vuoksi pois tipahtaa, ettei se näkyisi ottelujärjestelyissä. Tietysti tuomarimäärää voitaneen kasvattaa kauden aikana. Mikään läpihuutojuttu ei se kuitenkaan tietääkseni ole. Eikö systeemissä ole aika kovat kriteerit, joilla yleensä pääsee tuomaroimaan Liiga-otteluita?

En ole varma kummalla meistä on ajatusvirhe - ehkä minulla, ehkä sinulla. Jos joukkue x joutuu karanteeniin ja pelin tuomaroinut tuomari joutuvat karanteeniin se vie pois ainoastaan yhden tuomariparin ja kaksi linjuria. Muiden paikkakuntien tuomareita ei tarvitse laittaa karanteeniin, jos altistus tapahtuu nimenomaan jääkiekkopelissä. Ja kun tässä siirtyy joukkueiden pelit niin tuomareiden työpäivätkin siirtyy, mikä tässä on se iso ongelma? Enemmän näen ongelmia siinä, jos useampi joukkue altistuu yhtä aikaa.

Otan tästä nyt ihan mielivaltaisen esimerkin suoraan Tapparan otteluohjelmasta eli luon tästä ikävän koronatarinan. Tappara pelaa kotonaan keskiviikkona 2.12 pelin Sporttia vastaan. Kukaan ei tässä vaiheessa tiedä, että yhdellä Tapparan pelaajalla on oireeton koronavirus, joka altistaa koko Liigajoukkueen koronalle. Tappara matkustaa perjantaina 4.12 Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi ja pelaa pelin SaiPaa vastaan. Illalla Tapparan pelaajissa huomataan koronaoireita ja koko joukkue testataan, löydetään 5 positiivista koronapotilasta. Joukkue asetetaan lauantaina 5.12 karanteeniin. Altistuneiksi todetaan koko Sportin liigajoukkue sekä SaiPan koko Liigajoukkue. Pelit on kuitenkin jo pelattu.

Tappara asettuu kahden viikon karanteeniin seuranaan Sport ja SaiPa.
Tappara sopii uudet ajat peleille Tappara-TPS, Tappara-Kärpät, Tappara-Jukurit, HPK-Tappara, KooKoo-Tappara ja Tappara-HIFK.
Kuudelle pelille uudet ajankohdat eli peliruuhkaa on tiedossa johonkin keväälle.

SaiPan tilanne on hieman onnellisempi, koska heidän täytyy etsiä ainoastaan uudet pelipäivät neljälle ottelulle.

LA 05.12.18:30ÄSSÄT - SAIPA
PE 11.12.18:30SAIPA - KÄRPÄT
KE 16.12.18:30SAIPA - ILVES
PE 18.12.18:30KOOKOO - SAIPA

Sportin osalta työsarkaa on yhtä paljon kuin Tapparalla.

TO 03.12.18:30Lukko - Sport
LA 05.12.18:30Sport - HIFK
TO 10.12.18:30Sport - HPK
LA 12.12.18:30Sport - KalPa
KE 16.12.18:30HIFK - Sport
PE 18.12.18:30Sport - Ässät

Näin ollen yhden joukkueen tartunnan vuoksi ottelusiirtoja tuli uudelleen setvittäväksi yhteensä 16 ottelua. Tämä vaatii melkoista tiivistystä keväällä tai runkosarjan lyhentämistä, mutta tämä on edelleen kaikin puolin hoidettavissa.

Huomataan myös, että altistuneiden kanssa pelanneita ei aseteta karanteeniin. Hain tarkoituksella sitä pahinta mahdollista skenaariota ja valitsin tarkoituksella viikon, jolloin joukkueella on kolme peliä. Tämä on siis se "kauhistuttavin skenaario." Paljon on kiinni siitä, koska altistuksia ja tartuntoja tulee ja miten ne sattuvat.
 
Viimeksi muokattu:

Kalske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
En ole varma kummalla meistä on ajatusvirhe - ehkä minulla, ehkä sinulla. Jos joukkue x joutuu karanteeniin ja pelin tuomaroinut tuomari joutuvat karanteeniin se vie pois ainoastaan yhden tuomariparin ja kaksi linjuria. Muiden paikkakuntien tuomareita ei tarvitse laittaa karanteeniin, jos altistus tapahtuu nimenomaan jääkiekkopelissä. Ja kun tässä siirtyy joukkueiden pelit niin tuomareiden työpäivätkin siirtyy, mikä tässä on se iso ongelma? Enemmän näen ongelmia siinä, jos useampi joukkue altistuu yhtä aikaa.
Itse ajattelin lähinnä tilannetta, jossa oireet ilmenevät vasta muutaman päivän päästä. Samalla tavalla, kuin Jukurit U20:n tapauksessa. Siinä ajassa joukkueet ja tuomaritkin ehtivät olla kontaktissa muiden joukkueiden ja tuomareiden kanssa. Ainahan sama päätuomarikaksikko ei ottelusta toiseen kierrä, eikä vastaavasti linjuritkaan. Päätuomarin pari vaihtuu, samoin kuin linjurinkin kaveri. Pinnoiltakin sanovat Koronan tarttuvan ja jos jäähalleilla ei tuomaritiloja desinfioida vähintään pintojen ja sosiaalitilojen osalta, niin se voisi olla siinä. Tietysti tuomareiden, kuten muidenkin halliporukoiden, käsi- ym. hygienialla tai sen puutteella on riskiä vähentävä tai lisäävä vaikutus. Hakametsän kaltaisessa paikassa tämä taita olla vielä vähän merkittävämpi juttu. Kaksi liigajoukkuetta ja lukemattomasti muuta toimintaa, myös tuomareiden toimesta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Hupeli HC, Vaajakosken Pelikaanit, JYP
Täällä insinöörit laskee ajankuluksi erilaisia kaavioita miten ja milloin ja miksi? Onhan se toki mukavaa ajanvietettä jos ei muuta elämää ole. Ylivoimaisen vaikeaa ymmärtää sitä tosiasiaa että kausi 2020-21 on paketissa.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Täällä insinöörit laskee ajankuluksi erilaisia kaavioita miten ja milloin ja miksi? Onhan se toki mukavaa ajanvietettä jos ei muuta elämää ole. Ylivoimaisen vaikeaa ymmärtää sitä tosiasiaa että kausi 2020-21 on paketissa.

En tiedä onko kyseessä vain harhaista trollaamista vai mitä, mutta uskallatko vähän perustella tätä väitettäsi? Argumentteja Liigan pelaamisen puolesta löytyy tässäkin keskustelussa, mutta perumiselle taas ei löydy muuta kuin "tämä on fakta, koska näin sanon".

Mitäs jos laitetaan kuitenkin vähän jäitä hattuun tässä koronanpelossa ja yritetään miettiä sitä hopeareunusta? Itse en osaa enää koronaa pitää yhtään sen kummallisempana kuin jotain perinteistä influenssa-aaltoa. Liigaakin koskevat tartunna taitavat kaikki olla perus flunssan tasoa tai jopa täysin oireettomia. Tottakai vallitseva tilanne tulee ja pitää ottaa huomioon, mutta ei me voida koko elämää lopettaa ja odotella joskus tulevaa rokotettakaan.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ylivoimaisen vaikeaa ymmärtää sitä tosiasiaa että kausi 2020-21 on paketissa.


Täysin varma, subjektiivisesta tiedosta tai tulkinnasta riippumaton asia, tosiseikka, tosio, fakta.
Esimerkiksi: Kiistaton tosiasia. Kylmä tosiasia on, että - -. Ummistaa silmänsä tosiasioilta. Kaikki tosiasiat puhuvat väitettä vastaan. Panna joku tapahtuneen tosiasian eteen ilmaista jollekulle jotakin, johon tämä ei enää voi vaikuttaa. Vallankumous oli jo silloin tosiasia oli jo tapahtunut. Tosiasiassa todellisuudessa, itse asiassa, tosiasiallisesti. Tosiasiassa hän oli jo hävinnyt taistelun.



Suosittelen sinulle vakavasti katsomaan sanakirjasta tuon määritelmän ja painumaan muualle skenaarioidesi kanssa. Ammattilaiset valehtelee vaan tuolla artikkelissa ja ihan huvin vuoksi tuo turhaa toivoa pöytään. Kun kristallipallosi on noin rautaisessa kunnossa niin saakos sulta myös ensi viikon Eurojackpotin oikean rivin?
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos jotain, niin tämä ketju alkaa olla ylivoimaisesti koko Jatkoajan raskain ketju lukea, kun argumentointi on tietyillä nimimerkeillä päin sitä itseään. En tiedä minäkään mitä kaudelle tulee tapahtumaan, mutta ei sitä 110% varmuudella tiedä yksikään muukaan joka täällä kirjoittaa.

Vituttaa lukea tälläistä juupas-eipäs väittelyä päivästä toiseen, missä kerrotaan vain omia kuvitelmia, puoleen ja toiseen. Varmaan viimeiset 20 sivua on täynnä pelkkää paskaa ilman ihan oikeata faktaa.

Kiitokset kuitenkin niille, jotka linkkaavat tähän uutisia Liigan päättäjiltä sekä seurojen johtohenkilöiltä. Niitä tässä ennemmin lukisi, kuin oman mielikuvituksen tuotosta.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Mutta kun ei tämäkään tule auttamaan ennen kuin meillä on rokote. Tauti ei lähde mihinkään ennen ensi vuoden loppupuolta.
Tuskin lähtee mihinkään seuraavaan 20 vuoteen. Maailmasta ei ole saatu poistettua kuin muutama virusperäinen tauti viimeisten vuosien aikana, isorokko ja joku juu taisi olla.

Kyse ei ole mistään muusta kuin terveydenhuollon kantokyvyn riittävyydestä. Jos se kestää, voimme sairastaa vaikka kuinka paljon. Silloin potilaat tulee hoidettua. Mutta jos kantokyky romahtaa, yhteiskunta on suljettava ja eristettävä. Näin toimii hyvinvointivaltio.
 

Hazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jokerit pelaisi kauden kotiavauksessa lähes tyhjille katsomoille, myös muutenkin viihdeallalla esim. elokuvateattereissa ei ole ruuhkaan ollut.
Suurimmassa osassa joukkueita areena on loppuunmyyty vain muutaman kerran kaudessa. Näissä +X€ lipun hintaan otteluissa tehdään suurin osa kauden tuloksesta. Jos ensi kaudella tupaa saa täyttää, niin voin sanoa että monessa seurassa uidaan ureassa.
Veikkaankin, että Liiga-joukkueilla on edessään pudotuspelit ,joista ei selvitä ilman konkursseja.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Venäläinen malli toimisi. Tehdään tarvittaessa "tarkemmat" testit ja verikokeet, niin saadaan pelit rullaamaan. Eli positiiviset näytteet tuolla kumottu, saa nähdä pääseekö Jokerit pelaamaan.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Venäläinen malli toimisi. Tehdään tarvittaessa "tarkemmat" testit ja verikokeet, niin saadaan pelit rullaamaan. Eli positiiviset näytteet tuolla kumottu, saa nähdä pääseekö Jokerit pelaamaan.
Juu, Suomen meiningillä jos vedellään ekasta tartunnasta altistuneet eli koko joukkue kahden viikon karanteeniin niin ei tule pelit jatkumaan kauaa. Se on ihan selvä homma.

Parasta olisi jos saataisiin tosiaan ne sairastuneet pois kokoonpanosta, ja altistuneet saavat pelata. Ja paluu kentille kun testi tai kaksi on negatiivisia. Olisi toki iso muutos Suomen linjaan, joten tuskin ihan puun takaa tällaisia ohjeita tulee. Varmaan aika pitkää poliitikkojen vatvontaa tarvitaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös