uomelle Euroopan mestaruus koronan talousvaikutusten torjunnassa? Torilla tavataan (maskit päällä). Toki toki -- pitkällä aikavälillä tämä voidaan arvioida luotettavammin.
Tähän mennessä, nyt on vaan se tilanne ettei uusia tilauksia tule ja ne kovat vaikutukset ovat nyt alkamassa kun ei ole töitä.Hyvin näyttää Suomi pärjänneen tässä taulukossa vertailussa muihin EU-maihin
Tanskalaisekonomisti jakoi paljonpuhuvan kuvan: ”Ei ihme, että Suomi on maailman onnellisin maa”
Suomen talouden selviäminen koronakeväästä on herättänyt huomiota muissa Pohjoismaissa.www.is.fi
Työttömiä työnhakijoita enää ainoastaan 387 500 joten ihan hyvin voidaan lykätä työllisyystoimia tai jopa vähän korottaa työllistämisen sivukuluja:
Virhe 404 - sivua ei löydy- TE-palvelut
www.te-palvelut.fi
Koko kylä sossun luukulla on kyllä ehdottomasti sitä parasta tasa-arvoa, hallitus Rinteineen eikun Marineineen siellä voi iloisena taputella toisiaan selkään.Tehokkaimmin tuloerot pienenevät, kun isopalkkaisilta teollisuusaloilta lopetetaan kokonaisia tehtaita kerralla. Saavutetaan kyseisillä paikkakunnilla lähes ihanteellinen tilanne tuloerojen suhteen.
"UPM:n mukaan logistiikkakustannukset ovat korkeat, verotus ja sääntely aiheuttavat haasteita ja kuidun hintaan kohdistuvat paineet ovat kasvaneet. Lisäksi suomalainen työvoima on kallista.Eipä näistä tämän päivän yt-uutisista tainnut juurikaan olla sen varassa, mitä hallitus tekee. Ei siinä työllisyystoimet yksin auta, kun paperin, lentojen ja laivamatkojen kysyntä on pysähtynyt. Varsinkin kyseisen paperitehtaan osalta tuo olisi ollut edessä joka tapauksessa.
Tosin, vituttavat tietysti myös UPM:n selitykset asialle, kilpailija Metsä Group on pystynyt viime vuosina investoimaan Suomessa isosti ja luonut työpaikkoja ja maksaa kilpailukykyisempää hintaa puutavarasta kuin UPM(joka vetosi tänään myös kuidun kalliiseen hintaan kotimaassa vaikka maksavat lähtökohtaisesti vähemmän kuin kilpailijat)
Varmaan totta, mutta toisaalta ei Metsä Group ole painopaperissa UPM:n kilpailija, koska Metsä Group ei tee painopaperia. Metsän tuotteista erilaisten pakkausten ja tietenkin pehmopaperin kysyntä lienee vain kasvanut koronan aikana, toisin kuin UPM:n (paino)paperin. Ja toisaalta eikös UPMkin ole selluun ja biopolttoaineisiin investoinut.Jokilaakson toisen tehtaanpiipun kaatumisesta on puhuttu jo sen vajaa 20 vuotta, nyt se sitten ikävä kyllä tapahtui ja moni läheinen menettää tuon vuoksi työpaikkansa, mikä kyllä vituttaa. Tosin, vituttavat tietysti myös UPM:n selitykset asialle, kilpailija Metsä Group on pystynyt viime vuosina investoimaan Suomessa isosti ja luonut työpaikkoja ja maksaa kilpailukykyisempää hintaa puutavarasta kuin UPM(joka vetosi tänään myös kuidun kalliiseen hintaan kotimaassa vaikka maksavat lähtökohtaisesti vähemmän kuin kilpailijat). UPM kun ei viitsi sanoa että heitä ei kiinnosta investoimalla kilpailla täällä, vaan lähtevät vähemmän kilpailuille markkinoille mieluummin tekemään helpompaa voittoa sijoittajilleen.
Ja toisaalta eikös UPMkin ole selluun ja biopolttoaineisiin investoinut.
Toki joku voisi kysyä, miksei UPM luopunut ajoissa painopapereista kuten vaikka mainittu Metsä Group tai siis Metsä Board tai siis silloinen M-real teki jo kymmenen vuotta sitten.Niillä ja energialla UPM on tuloksensa tehnyt jo pitkään. Paperi on toki liikevaihdoltaan merkittävä, mutta tulosta ei vain nykymaailmassa saada pörssiyhtiön kannalta riittäväksi.
Tuota hommaa, kun riittävän kauan katsoi sisältä päin, niin voi todeta, että UPM on siitä vekkuli yhtiö, että se osaa tehdä rahaa, eikä Julma-Jussi epäröi lyödä näitä kannattamattomampia tehtaita kiinni ja purkaa sitä kautta paperin ylitarjontaa.
"UPM:n mukaan logistiikkakustannukset ovat korkeat, verotus ja sääntely aiheuttavat haasteita ja kuidun hintaan kohdistuvat paineet ovat kasvaneet. Lisäksi suomalainen työvoima on kallista.
– Jos me puhumme kolmivuorotyöläisestä Saksan-tehtailla, suomalainen maksaa 30 prosenttia enemmän. Se on toki seikka, mikä painaa ulkoisten tekijöiden listassa, Ahola sanoi."
Kuinka iso osa työntekijöiden osuus on lopputuotteen hinnasta? En kyllä ajatellut jaksaa kanssasi nyt lähteä vääntämään tästä. Ihan selväksi on tullut, että sinusta työntekijä maksaa liikaa.
No toivotaan, että joku tästä toiminnasta ottaa kopin vaikka Metsä Group tai vaikka uusi paikallinen toimija. Jos siellä on infra olemassa ja toiminta kannattavaa niin nuo tilat ja laitteet lienee saatavilla halvalla, jos UPM on luopumassa toiminnasta. Myös työvoimaa olisi ilmeisesti saatavilla heti.
+3% osakkeen arvoon tänään. Osakkeenomistajat kiittävät. Pörssi, jossa arvioidaan yrityksen tulevaisuudennäkymiä, on tuomionsa antanut.
Päätös oli siis oikea.
Montako kertaa näistä on joku kopin ottanut?Kannattavia tehtaita ei lopeteta, koska alasajosta tulee kuluja ja alaskirjauksia, kannattavaa toimintaa ei myöskään ole ollut tapana myydä kilpailijoille.
Pystyykö kukaan nimeämään yhtään toimintansa lopettanutta paperitehdasta, joka olisi otettu uudelleen käyttöön?
Ei sillä ole mitään väliä mikä osuus sillä on, vaan mikä on vaihtoehdon kustannus ja ilmeisesti tässä se oli Saksan tehdas. Minun mielipiteelläni työntekijän hinnasta ei ole mitään väliä, ainoastaan UPM:n mielipiteellä on väliä. Minä en ole koskaan ollut sitä mieltä, että työntekijä joka saa myytyä työpanoksensa vapailla markkinoilla kannattavalle työnantajalle maksaisi liikaa. Sen sijaan työttömien palkkapyyntö on pitkässä juoksussa liian korkea mikäli työ ei mene kaupaksi, mutta en sitäkään näe mielipidekysymyksenä, vaan itsestäänselvyytenä.Kuinka iso osa työntekijöiden osuus on lopputuotteen hinnasta? En kyllä ajatellut jaksaa kanssasi nyt lähteä vääntämään tästä. Ihan selväksi on tullut, että sinusta työntekijä maksaa liikaa.
Onhan noita paljonkin, joilla on ollut vaihtoehtoina joko lopettaminen tai lajinvaihto esimerkiksi pakkauskartonkeihin tai erikoispapereihin. En tiedä onko montaakaan sellaista, joka olisi ensin lopettanut ja sitten jotenkin muutaman vuoden päästä myyty. Esimerkiksi koneiden kunto ei pysy hyvänä kovinkaan kauaa pysäyttämisen jälkeen jos ne mitään ei niille tehdä.Montako kertaa näistä on joku kopin ottanut?Kannattavia tehtaita ei lopeteta, koska alasajosta tulee kuluja ja alaskirjauksia, kannattavaa toimintaa ei myöskään ole ollut tapana myydä kilpailijoille.
Pystyykö kukaan nimeämään yhtään toimintansa lopettanutta paperitehdasta, joka olisi otettu uudelleen käyttöön?