Kokoomus

  • 1 512 913
  • 12 664

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Kävikö jostain ilmi tarkoittaako Schubak heikomalla ainekselle narkkeja(kuten täällä on yhtäläistetty), vai ihan vaan köyhiä ihmisiä?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kävikö jostain ilmi tarkoittaako Schubak heikomalla ainekselle narkkeja(kuten täällä on yhtäläistetty), vai ihan vaan köyhiä ihmisiä?
Sunnuntaina muistaakseni Yle Puheelta kuulemani puhelinhaastattelupätkän perusteella Schubak tarkoitti juuri pahimmin päihteitä väärinkäyttäviä. Vähävaraisuus ei kuulemma liittynyt asiaan. Schubak sanoi jotain tyyliin "50-luvulla ja vähän aikaisemmin silloinen keskiluokkainen ihminen on nykyisen mittapuun mukaan niukasti toimeentuleva, ja tätäkin ennen on ihmisiä kasvatettu onnistuneesti". Lainaukseni on siis muistinvarainen, mutta ajatus oli jotakin tällaista.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Varmasti tämä viimeisin rodunjalostuskohu on poikain Schubakin ja Häkkäsen kokemattomuutta. Sehän ei ole yllättävää, että äärisiipi näin voisi ajatella. Kokeneemmat poliitikot silti osaavat pitää mölyt mahassaan, vaikka olisivatkin samaa mieltä.
Toisaalta kokoomuksesta on tullut viime aikoina äärimmäisen harvainvaltainen pienen piirin porukka. On luonnollista ja oikeinkin, että nuorisojärjestö kapinoi puolueensä nykykäytäntöjä vastaan. Mikäli puoluehallitus noudattaisi liikkeen sääntöjä ja pakottaisi puheenjohtajan ajamaan puoluekokouksen päätöksiä silloinkin kun ne ovat erikoisia (kuten pakkoruotsin poistaminen), niin nuoriso ei näin turhautuisi.
Veikkaan, että puoluehallitus sai tästä nyt hyvän tekosyyn irtisanoa ainakin Schubakin ja yrittävät varmuudella pistää vaikeuksien hakijaksi koetun Häkkäsen samaa vauhtia.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Veikkaan, että puoluehallitus sai tästä nyt hyvän tekosyyn irtisanoa ainakin Schubakin ja yrittävät varmuudella pistää vaikeuksien hakijaksi koetun Häkkäsen samaa vauhtia.

Olettaisin myös, että puoluejohtoa yhä enemmän ärsyttää tämä sooloilu ja semi-libertarismi - kiintoisaa, että nuorisojärjestön puolelta myös ihan suoraan arvostelevat Kataisen johtoa. Aivan piristävää sinänsä, että tulee nyky-puolueen sisältä jotain suoraan poikkipuolista, alkavat kun olla kovin korrekteja ulospäin.

Aika hurskaasti nuorukainen vetäytyy lastensuojelun taakse - jos asiaa ajattelee edes vähän alusta niin on helppo pitää lapsilisien poisvetoa hyvin marginaalisena asiana mitä tulee addiktien lisääntymiseen. Sen sijaan tämä koskettaisi hyvin konkreettisella tavalla kymmeniätuhansia ihan työssäkäyviä normi-perheitä. Mutta tosiaan, poika taitaa olla about 12 vuotta ja jossain vaiheessa kuluu kädessä muukin kuin Ayn Rand (ja, hmm, mahdolliset muut orgaanit), ja ymmärrystä ja ajattelun laajuutta tulee lisää. Ja ellei tule niin hieno tulevaisuus rahoitusalalla on yhä taatumpi.
 

#76

Jäsen
Puheet heikommasta aineksesta on sikälikin huonoja, että ihmisenä nistikin on yhtä arvokas kuin vaikka presidentti. Tämänhän pitäisi olla länsimaisessayhteiskunnassaihan peruskiviä.

Aiemmin on puheissa mietitty lapsilisien poistoa hyvätuloisilta ja en näe mitään väärää, että keskustellaan lapsilisien poistoista muiltakin ryhmiltä tai jopa kokonaan. Mikäli poliitikot eivät uskalla esittää ideoita, koska pelkäävät pilkkaa, niin minusta kokonaisuus kärsii. Olisi tietysti hyvä jo ideaa kertoessa esittää perustelu, mitä haluaa ideallaan saavuttaa. Esimerkiksi tämä tuore kohu olisi tyystin erilainen, jos esittäjä olisi puhunut päihteiden väärinkäyttäjistä ja heidän mahdolisesta lapsitehtailusta. Sinänsä lapsitehtailu vaikuttaa hölmöläisten hommalta, koska saatu tuki on kuitenkin aika vähän vaikka miten tinkisi lapsen aiheuttamista menoista.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jahhas, "nii, mutku persut" kortti pöytään...

Rautiaisen puheita ei ole kukaan lähtenyt puolustelemaan, kuten kokoomusnuoret ovat näköjään yhtenä rintamana tässä ja lyövät vain lisää vettä myllyyn. No, mitäpä muuta odottaakaan nuorisojärjestöltä, jonka jalkapalloseura kantaa nimeä Työväen Potkijat.

Ei persukortti vaan yleistyskortti. Steegil yleisti muutaman Kokoomusnuoren mielipiteet kaikkien kokoomuslaisten mielipiteeksi:

Fakta on vain, että tämä nuori jannu on sanonut sen ääneen, mitä useat kokkarit ajattelevat

Lainaus Steegelin viestistä.

Vastaavalla logiikalla voidaan yleistää Amon Rautiainen mielipiteet perussuomalaisten mielipiteiksi. Ja kai huomasit kysymysmerkin?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Schubak-poju näytti eilen a-studiossa märkäkorvalta, joka tuskin tietää suunnilleen edes miten lapsia tehdään, puhumattakaan että joku nainen harkitsisi tuollaista "teini-schubakia" kanssaan perillisiä tekemään. Lasten suusta kuulee välillä totuuden, ei tällä kertaa. Lähes lapsi ei kykene muuta synnyttämään kuin keskustelua omasta typeryydestään ja sen jälkeen pyytelee anteeksi sen minkä kerkeää.

No, saat anteeksi Schubak ja yritä vähän kokemuksia naismaailman puolelta ja palataan asiaan 15-20 vuoden päästä, että oletko jo kasvanut aikuiseksi. Keskustellaan Schubak sitten joskus v. 2030 esim. niistä lapsilisistä lisää ja muista aikuisten asioista.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuinkakohan yleistä tuo nistien lapsitehtailu on? Aika pitkän aikavälin suunnittelua? Mulla ei ole kosketuspintaa narkkareihin, mutta eikö moni ajatele vain seuraavaa piikkiä eikä sitä että kasvatetaan mahaa 9kk että saadaan 100e/kk?...

Olen törmännyt työssäni useampaan suurperheeseen, joissa on ollut yli seitsemän lasta. Kuraattori teki vuosia sitten kotikäynnin erään tällaisen perheen luokse ja löysi isin ja äidin juomassa kaljaa keittiöstä. Seitsemän lasta oli lukittu yhteen huoneeseen, kahva oli otettu pois ovesta. Huoneessa oli lattialla vaatemyttyjä, joiden seassa lapset nukkuivat. Pienin lapsista oli konttausiässä ja oli nuollut nälkäänsä kuivunutta jogurttia lattialta. Tässä perheessä lapsilisät eivät menneet lapsien hyväksi vaan isän ja äidin alkoholiongelman hoitamiseen.

Uskoakseni lapsia tehtaillaan erittäin harvoin tukien takia, mutta näiden tukirahojen kohdentamisessa osalla porukasta on ongelmia. Koulussa näkee likaisia, resuisia ja nälkäisiä lapsia, jotka isä tuo hienolla autolla kouluun. Ja huostaanottopalavereissa vanhemmat ihmettelevät miksi lapsilisät viedään pois, eikä asumistuki riitä enää isoon kämppään. "Millä minä nyt elän!?" on aika usein kuultu toteamus näissä palavereissa.

Tästä huolimatta en ymmärrä Schubakin avautumista. Hän ainoastaan hankaloittaa keskustelua aiheesta provosoivalla tyylillä. Hyvinvointiyhteiskunta ei voi tehdä päätöksiään ääritapausten perusteella.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Tässä tulee kiekkovertauksena mieleen, että Kokoomus itse on Eteläpääty ry ja Kokoomusnuoret Young Boys tai mikä lie typerehtivä huppuporukka. Toki itse olen aina ollut sitä mieltä että nuorten kuuluukin olla "aikuisia" radikaalimpia mutta toisinaan ylittyy se raja jolloin radikaalisuus menee komiikan puolelle eikä tarjoa vakavastiotettavaa haastetta vanhemmalle sukupolvelle.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Pieniäpä ovat nuo broileri-piirit - eivät taida nykyään houkutella sitä "parhainta ainesta"...

Joskus aikoinaan toimiminen poliittisissa nuorisojärjestöissä avasi hyvän urakehityksen. Nykyään liike-elämässä ja enenevässä määrin myös julkisissa viroissa karsastetaan avoimesti puoluepoliittisia ihmisiä. Ihan luonnollista siis etteivät nuo touhut "parhainta ainesta" houkuttele.
 
Mutta silti olen sitä mieltä, että asioita voi ja saa kyseenalaistaa, siitäkin huolimatta, että kyseenalaistamisen seurauksena minun nauttimani tuet voivat loppua. (No toki enää en nauti mitään tukia vaan maksan kiltisti taas veroja).
Ja minäkin otin kantaa ainoastaan siihen, että kannatan kyseenalaistamista, en välttämättä poistamista.
Olen kuitenkin ottanut muissa yhteyksissä esille, että kaikkein heikoimmin toimeentuleville on jo tarjolla toimeentulotuki. Toisin sanoen, yhteiskunta maksaa erilaisia tukia sellaisille, jotka pärjäisivät ilmankin. Tällaisena aikana, kun leikataan jopa palveluiden tasosta, niin olisi mielestäni uudelleen priorisoinnin paikka.
Eilisessä MOT:ssa käytiin läpi koulunkäyntiavustajista luopumista. Mielestäni tuossa kohtaa leikataan hyvinvointipalvelusta ja samanaikaisesti maksetaan "karkkitukiaisia".
Jos lasketaan yhden koulunkäyntiavustajan palkan ja sosiaalikulujen muodostavan vuositasolla 45 000 euron kulut, niin pelkillä puoluetuilla kustannettaisiin 800 koulunkäyntiavustajaa.

Toinen vähäisempi menoerä, josta kansanedustaja Jussi Niinistö laati kirjallisen kysymyksen on upseerien lentolisästä. Kyseistä lisää nauttii henkilöitä, joiden rauhan-tai sodanajan tehtävät eivät edellytä lentotaidon ylläpitoa.

Niinistön kirjallisen kysymyksen mukaan:
"Lentolisäjärjestelmä maksaa puolustusvoimille pelkkinä lisäpalkkioina miljoonia euroja vuodessa, saamieni tietojeni mukaan mahdollisesti jopa noin 10 miljoonaa euroa vuodessa.
Nykyisessä taloustilanteessa, jossa puolustusvoimiin kohdistuu mittavia säästövaatimuksia, tulisi lentävän henkilöstön lentolisän maksatus rajata vain suoranaisesti ohjaajatehtävissä olevaan henkilöstöön. Nyt tulisi huolehtia siitä, että lisää maksettaisiin vain niille, joiden rauhan- tai sodanaikainen tehtävä todella vaatii lentotaidon ylläpitämistä.
Aikooko hallitus ryhtyä toimenpiteisiin, jotta puolustusvoimien lentävälle henkilökunnalle maksettavaa lentolisää maksetaan vain niille upseereille, joiden rauhan- tai sodanaikainen tehtävä todella vaatii lentotaidon ylläpitämistä?"


Hallitus kannatti lentolisän pitämistä ennallaan.

Toisin sanoen: Heikennetään palveluita, mutta samanaikaisesti maksetaan tarpeettomia palkanlisiä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kiinnostava raportti Hesarilta kokoomusnuorten sisäisistä otatuksista:

Äärilaita valtasi kokoomuksen nuorisosiiven - Kokoomus - Kotimaa - HS.fi

Pieniäpä ovat nuo broileri-piirit - eivät taida nykyään houkutella sitä "parhainta ainesta"...

Eniten naurattaa, että tämä Männistö on haaskalla. Jätkä oli yksi pääarkkitehdeistä jotka junailivat Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan kymmenien miljoonien omaisuuden käytännössä ylioppilaskuntatoiminnan ulkopuolelle ennen Teknillisen Korkeakoulun, Kauppakorkeakoulun ja Taideteollisen Korkeakoulun ylioppilaskuntien yhdistymistä Aalto-hankkeessa. Lisäksi tämä kaikki tapahtui äärimmäisen kyseenalaisin keinoin, ja jopa todistusaineisto tämän prosessin läpiviennistä yritettiin hävittää. Tämä käytännössä aiheutti varmuudella kymmenien vuosien vihanpidon uuden ylioppilaskunnan sisälle, ja käytännössä poisti kytköksen siltä, että tuo omaisuuspotti olisi varmuudella enää ylioppilaskuntatoimintaan verrattavassa käytössä. Aikamoinen kaveri.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eniten naurattaa, että tämä Männistö on haaskalla. Jätkä oli yksi pääarkkitehdeistä jotka junailivat Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan kymmenien miljoonien omaisuuden käytännössä ylioppilaskuntatoiminnan ulkopuolelle ennen Teknillisen Korkeakoulun, Kauppakorkeakoulun ja Taideteollisen Korkeakoulun ylioppilaskuntien yhdistymistä Aalto-hankkeessa. Lisäksi tämä kaikki tapahtui äärimmäisen kyseenalaisin keinoin, ja jopa todistusaineisto tämän prosessin läpiviennistä yritettiin hävittää. Tämä käytännössä aiheutti varmuudella kymmenien vuosien vihanpidon uuden ylioppilaskunnan sisälle, ja käytännössä poisti kytköksen siltä, että tuo omaisuuspotti olisi varmuudella enää ylioppilaskuntatoimintaan verrattavassa käytössä.
Näin toki teki. Kuitenkin jos asiaa miettii, niin yksi osapuoli oli kerännyt itsellleen valtavan omaisuusmassan ja muut olivat persaukisia, niin olisiko se ollut millään tasolla reilua, että nallekarkit olisi jaettu tasan? Tämähän on pienoiskoossa ihan identtinen kysymys sen kanssa, että pitääkö suomen ja kreikan budjetit laittaa EU:n myötä yhteen ja todeta, että yhteisiä rahojahan nämä ovat.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ja minäkin otin kantaa ainoastaan siihen, että kannatan kyseenalaistamista, en välttämättä poistamista.

Jep! ymmärsin sen, omassa viestissäni lähinnä laajensin näkökulmaa käsittelemään sitä todellisuutta jossa elän (olen elänyt). Ja, ymmärrän sekä hyväksyn mahdollisten tukien kyseenalaistamisen ja sen mitä siitä voi seurata mikäli tukia ryhdytään karsimaan. Olipa tuki millainen tahansa niin niiden saamisen oikeutuksesta on voitava keskustella avoimesti ja nähdä myös se, että mitä muista mielipiteitä tai ratkaisuehdotuksia on olemassa.

vlad.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ei ehdottomasti lyhyellä tähtäimellä pidä. Yhteisen edun nimissä voidaan pieniä vastaantuloja tehdä ettei kummankin toimintaedellykset vaarannu ja sitten pienin askelin edetä siihen suuntaan, että joskus tulevaisuudessa voidaan toimia yhteisen katon alla samoilla säännöillä, mikäli osapuolet ovat sitäennen osoittaneet olevansa luottamuksen arvoisia.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Luulen että Schubak on saanut ainakin osakimmokkeen tästä ohjelmasta.

Vaikken nyt niin kriittisesti asiaan suhtaudu, niin olipahan melkoisen ärsyttävää porukkaa.

Mikäs tuossa nyt niin ärsyttää? Eikös se ole hienoa että saadaan lisää Suomalaista työvoimaa korjaamaan sitä valtavaa työvoimapulaa mikä alkaa hetkenä minä hyvänsä? Tällaisia perheitä vaan lisää niin voidaan kyseenalaistaa somalialaisten sun muiden moniosaajien raahaaminen tänne pohjolan perukoille veronmaksajien eläteiksi. Mieluummin annan verorahani tälle ohjelmassa esiintyvien kaltaisille perheille. Niin, rasistihan minä... :)
 
Eikös se ole hienoa että saadaan lisää Suomalaista työvoimaa korjaamaan sitä valtavaa työvoimapulaa mikä alkaa hetkenä minä hyvänsä?
Olisi hienoa, mikäli noista saataisiin työvoimaa mahdollisimman hyvällä prosentilla. Kääntäen, on vähemmän hienoa, mitä suurempi osuus heistä ei kehity työvoimaksi, vaan jää haluttomaksi varareserviksi.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No miksi noista sitten ei muka saataisi työvoimaa Suomen valtavaa työvoimapulaa paikkaamaan? Miksi esim. afrikasta tänne tuotu luku- ja kirjoitustaidoton, huonolla asenteella varustettu somali on parempi vaihtoehto kuin ehta finski-lapsi? Mun mielestä ukot vaan kyrvät tanaan ja ämmät persaukset pystyyn ja lisää suomalaisia lapsia maailmaan! Me suomalaiset ollaan muutenkin niin pätevää porukkaa, että vallataan koko perkeleen maapallo, kunhan saadaan vaan vähän enemmän miesvoimaa.

Niin tuosta jonkun linkkaamasta dokumentista vielä, että katsoin sitä ja ei minun mielestä tuossa perheessä ollut puhettakaan mistään päihteiden käytöstä tai nisteistä. Siinä nyt vaan vanhemmat joutui elämään sossun rahoilla kun ukko oli työtön ja akka ei kai ollut ikinä töissä käynytkään, kun oli jo 15-vuotiaana alkanut saamaan lapsia. Niin näiltäkö nyt pitäisi lapsilisät kieltää? Ja millähän perusteilla, jos saan kysyä? Pitkään on tolkutettu että suomalaiset nussii ja sitäkautta lisääntyy aivan liian vähän ja siksi ollaan nyt/hetken päästä kusessa kun ei ole duunareita. No, tuolla tavoin niitä duunareita tulee ja vieläkin valitetaan! Vai onko se niin, että vain tietyn tulorajan ylittävät ihmiset saa tehdä niitä mukuloita? Mitenkäs sitten kun nämä menestyvät uraohjukset eivät ihan välttämättä halua lapsia tehdä, edes sitä yhtäkään? Mitenkä me pärjäisimmekään, mikäli kaikki tähän "vahvempaan" (heh) porukkaan kuuluvat akat ja ukot jäisivätkin äitiys- ja isyyslomille? Miten me selviytyisimme hetkeäkään ilman tätä meidän vahvempaa ja älykkäämpää eliittiämme!?

Nyt tarvitaan ratkaisuja: saako "maatiaiset" lisääntyä ja jos saa, niin missä määrin ja kenen rahoilla? Miten saadaan "parempi väki" erinomaisine menestyjän geeneineen lisääntymään? Ja mielellään sillä tavoin, että nämä pistämättömällä älykapasiteetilla varustetut huippuyksilöt tekevät koko raskaus- ja vanhempainvapaa-aikansa ajan täysillä edelleen töitä kansakunnan hyväksi, sillä he ovat ainoita jotka pystyvät siihen. Köyhät on liian tyhmiä ja sitä paitsi ne on koko ajan raskaana. Vai tehdäänkö vaan niin, että vahva ja älyltään ylivertainen eliitti ei halua/ei saa lisääntyä, koska heidän uransa ja samalla koko kansakunta tarvitsee heitä? Myöskään heikot ja köyhät ei saa lisääntyä, koska he vaan hyväksikäyttävät lapsilisäjärjestelmää ja tekevät tyhmiä lapsia, jotka ei edes mene töihin. Näin ollen raahataan Afrikasta ja Aasiasta kaikki niiden pohjasakka tänne tekemään hommat TESsin minimipalkkoja halvemmalla ja samalla lisääntymään niin, että parin sadan vuoden päästä kukaan ei edes muista, että Suomessa on joskus asunut valkoinen ja sivistynyt kansa.
 
Viimeksi muokattu:
No miksi noista sitten ei muka saataisi työvoimaa Suomen valtavaa työvoimapulaa paikkaamaan? Miksi esim. afrikasta tänne tuotu luku- ja kirjoitustaidoton, huonolla asenteella varustettu somali on parempi vaihtoehto kuin ehta finski-lapsi?
Tarkennetaan sen verran, että kirjoitukseni ei ollut minkäänlainen kannanotto somalien Suomeen tuomisen puolesta.
Tarkoitin lähinnä sitä, että lapsen kasvaessa sellaisessa ympäristössä, jossa kasvattajien asenne on mahdollisimman pitkälle menevä vapaamatkustaminen, on lapsella pitkä matka kasvaa tuollaisesta asenteesta ulos työhaluiseksi kansalaiseksi.
Olin muutama viikko takaperin Helsingin rautatieasemalla odottamassa Kuopiosta puolen yön korvilla saapuvaa junaa. Siellä pyöri muutaman nuorukaisen joukko SOL:n siivoojia. Nopealla tarkastelulla vaikuttivat pari sävyä tummemmilta kavereilta kuin ns. kantaväestön edustajat.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tarkennetaan sen verran, että kirjoitukseni ei ollut minkäänlainen kannanotto somalien Suomeen tuomisen puolesta.
Tarkoitin lähinnä sitä, että lapsen kasvaessa sellaisessa ympäristössä, jossa kasvattajien asenne on mahdollisimman pitkälle menevä vapaamatkustaminen, on lapsella pitkä matka kasvaa tuollaisesta asenteesta ulos työhaluiseksi kansalaiseksi.
Olin muutama viikko takaperin Helsingin rautatieasemalla odottamassa Kuopiosta puolen yön korvilla saapuvaa junaa. Siellä pyöri muutaman nuorukaisen joukko SOL:n siivoojia. Nopealla tarkastelulla vaikuttivat pari sävyä tummemmilta kavereilta kuin ns. kantaväestön edustajat.

Oliko noilla vanhemmilla sitten vapaamatkustajan asenne? Lapsia tämä maa tarvitsee, joten jonkun niitä täytyy tehdä. Lapsetkin varmasti oppivat helposti sen, että jos jotain mukavaa haluaa saada, täytyy ensin tienata rahaa että sen voi ostaa. Kun pojat pääsee teini-ikään ja alkaa autohaaveet siintää mielessä, niin kai vanhemmat osaa siihen sanoa, että pitää löytää duunia jos auton haluaa. Sossu ei autoa maksa. Perheen äiti ei ollut ehtinyt kouluja käymään kun eka vekara tuli jo 15-vuotiaana, eikä tuollaisen lapsikatraan kanssa takuulla ehdi/jaksa opiskella. Mutta eiköhän mamma vielä kouluun ja sitäkautta duuniin mene, kunhan mukulat kasvaa isommiksi/itsenäisemmiksi.

Ja perheen isä sanoi jotain tyyliin "koneistushommiin en enää mene!". Onko se jotain vapaamatkustamista? Minäkin olen aikanani lähtenyt yhdestä työpaikasta, kun suoraan sanoen vitutti se paikka. Ei ollut tietoa huomisesta, mutta pakko oli lähteä. Aika nopeasti sitten löytyi parempia hommia. Miksi noin ei saisi tehdä? Eiköhän tuo perheen isäkin opiskele uuden ammatin vielä, jahka lapset kasvaa. Minun mielestäni on typerää olla työssä joka vituttaa ja varmasti kaveri tuottaa kansantaloudellekin paljon enemmän, kunhan keksii kiinnostavan alan.

Helsingin rautatieaseman siivoojista sen verran, että en kyllä itse sinne menisi siivoilemaan. Ensinnäkään en ole hyvä siivooja ja toiseksi minä suorastaa inhoan siivousta. Minä voisin sitä tehdä jos palkka olisi riittävä, mutta kolmanneksi se palkka niistä hommista on vielä niin surkea, että ei sillä kovin isosti elellä. Varsinkaan Helsingissä. Lienen nyt sitten ihan kaamea laiskajaakko ja downshiftaaja luopio kun ajattelen näin, mutta niin se vaan on. Eli Suomessa ei varmaankaan ole eikä tule työvoimapulaa, mutta halpatyövoimanpula täällä on. Jos palkat on sitä tasoa että niillä voi elää hyvää elämää, löytyy työlle tekijöitäkin. Enkä minä ala etsiä syyllistä siihen, miksi Suomi on niin saatanan kallis maa elää. Tyydyn vain toteamaan että näin on ja että työstä saadulla palkalla pitää pystyä elämään. Oli sitten kyseessä mikä työ tahansa, kaikkiahan täällä kai tarvitaan.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Uskoakseni lapsia tehtaillaan erittäin harvoin tukien takia, mutta näiden tukirahojen kohdentamisessa osalla porukasta on ongelmia. Koulussa näkee likaisia, resuisia ja nälkäisiä lapsia, jotka isä tuo hienolla autolla kouluun. Ja huostaanottopalavereissa vanhemmat ihmettelevät miksi lapsilisät viedään pois, eikä asumistuki riitä enää isoon kämppään. "Millä minä nyt elän!?" on aika usein kuultu toteamus näissä palavereissa.

Joo näinhän se menee. Tukien väärinkäyttäjiä on niin kauan kuin on etujakin, mutta eihän se ole ratkaisu ottaa tukia kokonaan pois. Siinä menee sitten pesuveden mukana ne perheet, joissa tehdään hyvää duunia ehkä vähän vaatimattomimmissa olosuhteissa ja kasvatetaan lapsia, ehkä jopa tulevaisuuden johtajiksi.

Mä en ole ikinä oikein ymmärtänyt "raha ratkaisee"-ajattelua enkä edes sitä että joku pätee jollakin tittelillä tai koulutuksella vaikka muuten olisi ihan käytännön käsi. On totta, että korkeakoulutuksen läpikäyneiltä vanhemmilta tulee keskimäärin enemmän korkeakoulutettuja lapsia, mutta sillä ei ole mitään tekemistä kuinka hyviä ihmisiä heistä tulee. Tai edes sitä paljonko maksavat tulevaisuudessa veroja. Poikkeuksia tietysti mahtuu joka joukkoon.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Oliko noilla vanhemmilla sitten vapaamatkustajan asenne? Lapsia tämä maa tarvitsee, joten jonkun niitä täytyy tehdä. Lapsetkin varmasti oppivat helposti sen, että jos jotain mukavaa haluaa saada, täytyy ensin tienata rahaa että sen voi ostaa. Kun pojat pääsee teini-ikään ja alkaa autohaaveet siintää mielessä, niin kai vanhemmat osaa siihen sanoa, että pitää löytää duunia jos auton haluaa.

Ideali tilanne olisi se, jossa nämä köyhien perheiden lapset jotain halutessaan tekisivät kovasti töitä saadakseen sen, mutta ikävä kyllä tämä tilanne ei enää nykymaailmassa Suomessakaan toteudu vaan Suomeen on syntynyt uusi köyhien luokka - luokka jotka perivät vanhemmiltaan köyhyyden ja asennoitumisen sellaiseen elämään.

Lapsi jonka vanhemmat eivät kouluttaudu, tee töitä tai muulla tavoin ole kannustavia esimerkkejä, kasvaa suuremmalla todennäköisyydellä vanhempiensa kaltaiseksi kuin lapsi joka on kasvanut kannustavassa ja virikkeellisessä ympäristössä, sekä ympäristössä jossa vanhemmat esimerkillään kannustavat yritteliäisyyteen ja kouluttautumiseen. Tämä siis niin suomalaisten kuin myös ulkomaalaisten tutkimustulosten mukaan.

Suomessa on jo ikäluokkia joissa köyhyys ja työttömyys ovat periytyneet ja ovat periytyviä "ominaisuuksia" - ikävä kyllä. Ja en voi oikein kuvitella, että isä, joka toteaa "koneistushommiin en enää mene" vaan mielummin on työtön on kovinkaan kannustava esimerkkinä.

vlad.

edit: Suomalaisrekisterit osoittavat, kuinka köyhyys huono-osaisuus periytyvät.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös