Kokoomus

  • 1 505 312
  • 12 657

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Voi hyvin olla, toisaalta en ihmettelisi että juuri kokoomukseen olisi päätynyt arvojen suhteen laajalla skaalalla väkeä, kun se oli kuitenkin pitkään ainoa talousoikeistolainen puolue.

Totta. Silti jos katsotaan Suomen isoja kysymyksiä eli suhteita länteen, lähinnä tässä USA, sekä EU ja NATO, Kokoomuksessa on ollut hyvin yhtenäinen linja pitempään. Tietenkin muistan koronatukipaketin, joka on oikeastaan ainoa poikkeus. Selvä enemmistö siinäkin tuki pakettia. Periaatteet Suomen lähentämisestä USA:n kanssa, EU:n hyödystä Suomelle ja NATO:n valtavasta merkityksestä USA:n kanssa Suomen itsenäisyydelle ovat olleet selviä fraktioista riippumatta.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
En ymmärrä, joten voitko selittää vähän tarkemmin?
Sonny Burnettin linkki avasi asiaa varmaan sen verran, mitä sitä pitikin selittää.

Tämä ei ole meidän kummankaan ensimmäinen rodeo, turha esittää muuta, joten ehkä suosiolla voidaan skipata loppuun, jossa molemmat tuntevat itsensä voittajiksi ja toisen mielipiteet vääriksi, koska muuten tässä luodaan taas sellainen ikiliikkuja, johon ainakin minun elämäni on liian lyhyt.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos käytetään laskelmassa vanhan eduskunnan paikkalukuja, niin tulevasta hallituspohjasta 60% äänesti translain hyväksymistä vastaan, eli koko PS ja KD ja 10 kokoomuslaista. Puolesta olivat RKP sekä enemmistö kokoomuslaisista.
Joten saattaa olla, että pride-väkeä huolestuttaa tuleva hallituspohja, sen enemmistö ei suhtaudu heihin positiivisesti.

Toisaalta Kokoomusnuoret ovat tänään julkaisseet kannanoton, jonka mukaan ihmisoikeuksia rikkovat eheytyshoidot on kiellettävä. Se kuulostaa kannatettavalta aloitteelta minustakin.

 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Siis mikäs pakko priden tai kenenkään on leikkiä kokoomuksen kanssa jos ei taho? Vapaa markkinatalous jne. Kokoomus on itse valinnut, että on ihan ok olla sateenkaariporukoita vastaan, joten ei kai priden ole mikään pakko antaa kokoomukselle näkyvyyttä omissa tapahtumissaan. Kaksilla rattailla ajelulla on hintansa.
Ei kun sen on taas vain ja ainoastaan vasemmiston vika ja joka muuta väittää on vasemmistolainen. Ei taia olla kyllä mitään asiaa mitä ei tässä ketjussa spinnata vasemmiston syyksi ja vielä isolla panoksella. Toivottavasti saavat edes vähän rahaa tästä puoleen puolesta vääntämisestä.

Mikäänhän ei varmaan estä yksittäisiä kokoomuslaisia osallistumasta prideen, mutta kun se uhriutuminen näyttää olevan nykypäivänä suurempi hyve. Saadaan varmaan kohta joku napakka kommentti Tereltä tai Atte Kalevalta.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä Pride-linjauksessa Kokoomusta vastaan muuten näkyy jo Marinin sotahuuto NYC:ssä: on valittava puolensa, keskitietä ei ole. Mitään ärkeä tässä ei ole seksuaalivähemmistön tai -enemmistön kannalta. Vihervasemmisto on radikalisoitunut johtajansa vaatimuksesta.
Nyt on vahvaa tulkintaa Marinin puheesta ja kokoomuksen poispotkimisesta pridesta.

Ensinnäkin, Marinilla oli kolme stubimaista pointtia puheessa. Halua muutosta, tee muutos ja ole rohkea. Ihan samaa tekstiä kuin ranualaisella yrityskonsultilla. Toiseksi, Marinin puheessa viitattiin ympäristöön, sateenkaariperheeseen ja Ukrainan sotaan. Näissä Marin kehotti valitsemaan puolensa.

Mikä näissä on keskitie? Onko ihan ok että Venäjä valloittaa vaan vähän Ukrainan maaperästä typerällä sodallaan? Onko ok että osa erilaisista ihmisistä hyväksytään ja toista osaa ei hyväksytä? Pitääkö ympäristöön panostaa nyt vai ehkä joskus vähän myöhemmin?

Kokoomuksessa on varmasti niitäkin jotka ovat tyytyväisiä Pride -päätöksestä. Nillitys siitä ettei kokoomus kelvannut leikkikaveriksi voi varmaan verrata siihen ettei yksikään Pride -puolue (vas,vihr,dem) kelvannut kokoomuksen kaveriksi hallitusneuvotteluihin. Päätöksillä on vaikutuksensa. Jos Orpo olisi sanonut että kokoomuksen on ajettava seksuaalivähemmistöjen puolta, olisi hän voinut pakottaa ryhmänsä äänestämään lain puolesta 100%. Orpo näki mahdollisuutensa antaa jokaiselle kokoomuslaiselle jotain, jonka takia ei Pride -yhteistyötä ole luvassa.

Niin makaa kuin petaa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ihmeellistä uhriutumista kokoomuslaisilta. Kyllä se mielestäni kuuluu yhdistyksen/yhteisön perusvapauksiin päättää yhteistyöstään eri tahojen kanssa. Ihan ymmärrettävää ja loogistakin, että yhdistys tekee yhteistyötä pääasiassa niiden kanssa, jotka ovat valmiita edistämään yhdistyksen tavoitteita. Ihan samalla logiikalla Metsäteollisuus ry tekee varmaan tiiviimpää yhteistyötä kokoomuksen ja kepun kuin vihreiden ja vassarien kanssa.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Jos Orpo olisi sanonut että kokoomuksen on ajettava seksuaalivähemmistöjen puolta, olisi hän voinut pakottaa ryhmänsä äänestämään lain puolesta 100%. Orpo näki mahdollisuutensa antaa jokaiselle kokoomuslaiselle jotain, jonka takia ei Pride -yhteistyötä ole luvassa.

Niin makaa kuin petaa.
Ainakin itselläni on nyt antennit ojossa Kokoomuksen suhteen. Monet merkit viittaavat Kokoomuksen siirtymisestä liberaalista konservatiiviseen suuntaan. Ja se suunta on vastakkainen omien mielipiteideni kanssa. Jos tällainen kehitys tapahtuu, alkaa uskottavan oikeisto-liberaali puolueen tarve Suomessa kasvaa.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Myös Atte Kaleva ottaa twitterissä aika kovia kierroksia Helsinki Priden päätöksestä. Viittaus ostrakismiin on ylilyönti ja harvinaisella sivistyssanalla brassailua, mutta käyhän sen merkitys kontekstista ilmi.
Äänestän kokoomusta, mutta tämän konservatiivisimman osaston tyyli käyttää tilaisuutta hyväksi hyökkäämällä voimakkaasti Pridea vastaan inhottaa minua.


 

Jeffrey

Jäsen
Onko mahdollista olla lakiesitystä vastaan ilman, että olisi sukupuolivähemmistöjä vastaan? Lakiesityksessä voi olla muutakin pielessä. Jostain syystä tässä asiassa vedetään yhtäläisyysmerkit surutta.

Onhan se näinkin. Onhan se yhdestä perspektiivistä melko erikoista, että sukupuoltaan voisi muuttaa ennen kuin autoa ajaa tai olutta juoda.

Noh, vähän turha kohu enivei. Turhaan Kokoomus ottaa kierroksia, vaikka toki sen osaltaan ymmärtää jos yhdenvertaisuuden puolesta puhuva järjestö ottaa näin vahvan poliittisen kannan. Ei ihan putkeen ole mennyt tämä kummaltakaan.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Monet merkit viittaavat Kokoomuksen siirtymisestä liberaalista konservatiiviseen suuntaan.
Mitä nämä merkit ovat? Ilmeisesti halukkuus muodostaa hallitus perussuomalaisten kanssa ja se, että Orpo ei tehnyt translaista ryhmäpäätöstä? Kovin on hatara otanta mikäli näin.

Toki niinhän keskustalaisetkin katsovat olevansa liian liberaaleja, kun ei tullut jäätyä oppositioon persujen kanssa. Keskusta ja liberaali, niinpä niin.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Pidän päätöstä Pride-yhteisöltä vähän hassuna, asian kannalta tyhmänä ja myös hieman historiattomana.

Kun nyt kuitenkin tässä seuraa kokoomuksen ja keskustan keskeisten Helsinki-vaikuttajien toista päivää jatkunutta uhriutumista, se meinaa kääntää kelkkaa sen suuntaan, että päätös on varmaan sitten ihan perusteltukin. Eihän tässä nyt jumalauta näistä kukaan _uhri_ ole.

Nyt kannattaisi nimenomaan teoilla ja osallistumisella osoittaa, että päätös oli hölmö, sen sijaan ollaan kävelemässä myös yksilöinä ulos tapahtumasta, jonka tarkoitus on edistää vähemmistöjen oikeuksia. Kannattaisi tässäkin muistaa Mauno Koiviston sanat provosoinnista ja provosoitumisesta.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Mitä nämä merkit ovat? Ilmeisesti halukkuus muodostaa hallitus perussuomalaisten kanssa
Tämä ensisijaisesti. Seuraavalla hallituksella on isoja asioita pöydällä. Jos Orpolla on kova hinku saada hallitus persujen kanssa, voi edessä olla merkittäviä periksiantoja heidän suuntaansa.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Myös Atte Kaleva ottaa twitterissä aika kovia kierroksia Helsinki Priden päätöksestä. Viittaus ostrakismiin on ylilyönti ja harvinaisella sivistyssanalla brassailua, mutta käyhän sen merkitys kontekstista ilmi.
Äänestän kokoomusta, mutta tämän konservatiivisimman osaston tyyli käyttää tilaisuutta hyväksi hyökkäämällä voimakkaasti Pridea vastaan inhottaa minua.
...
Kuka mistäkin kierroksia ottaa...

Minusta tuossa oli vain todettu aika lakoonisesti vallitseva suuntaus, missä ei, btw, ole mitään uutta. Muistattehan varmasti nämä iloiset laululintuset takavuosilta ja: "Jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan!" Sitä samaa analogiaa tämäkin noudattelee. Jos Pride haluaa politisoida itsensä näkyvästi, siitä vaan, minulle se ei tullut yllätyksenä.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Jaahas, uuspuritanistit ja moraalinen ylimystö ei suvaitsekkaan kaikkia. Onpä tämä taas merkittävä yllätys. En kyllä ymmärrä myöskään, miksi Kokoomus tästä itsestäänselvyydestä nyt niin mielensä pahoitti. Antakaa olla, ja keskittykää hallitusneuvotteluihin ja Suomen talouden saamiseen kuntoon.
 
Viimeksi muokattu:

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Minä olen itseasiassa oikein tyytyväinen kokoomuslaisena tästä lopputulemasta. Sen verran paljon vituttanut koko pride-humppa jo pitkään. Ei minua ne vähemmistöt itsessään häiritse, mutta se jatkuva väkisintuputus joka puolella. Vähän sama kuin euroviisujen kohdalla.

Ihan niinkuin @Petri1981 tuossa jo laittoikin, suvaitsemattomuutta on kahdenlaista; oikeaa ja väärää. Ja noiden välisen eron yleensä määritteleekin sitten vihervasemmisto tai sen edustamat sidosryhmät.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nyt on vahvaa tulkintaa Marinin puheesta ja kokoomuksen poispotkimisesta pridesta.

Ensinnäkin, Marinilla oli kolme stubimaista pointtia puheessa. Halua muutosta, tee muutos ja ole rohkea. Ihan samaa tekstiä kuin ranualaisella yrityskonsultilla. Toiseksi, Marinin puheessa viitattiin ympäristöön, sateenkaariperheeseen ja Ukrainan sotaan. Näissä Marin kehotti valitsemaan puolensa.

Mikä näissä on keskitie? Onko ihan ok että Venäjä valloittaa vaan vähän Ukrainan maaperästä typerällä sodallaan? Onko ok että osa erilaisista ihmisistä hyväksytään ja toista osaa ei hyväksytä? Pitääkö ympäristöön panostaa nyt vai ehkä joskus vähän myöhemmin?

Kokoomuksessa on varmasti niitäkin jotka ovat tyytyväisiä Pride -päätöksestä. Nillitys siitä ettei kokoomus kelvannut leikkikaveriksi voi varmaan verrata siihen ettei yksikään Pride -puolue (vas,vihr,dem) kelvannut kokoomuksen kaveriksi hallitusneuvotteluihin. Päätöksillä on vaikutuksensa. Jos Orpo olisi sanonut että kokoomuksen on ajettava seksuaalivähemmistöjen puolta, olisi hän voinut pakottaa ryhmänsä äänestämään lain puolesta 100%. Orpo näki mahdollisuutensa antaa jokaiselle kokoomuslaiselle jotain, jonka takia ei Pride -yhteistyötä ole luvassa.

Niin makaa kuin petaa.

Kyse on Marinin retoriikasta pidemmältä ajalta, vaikka puheen mainitsinkin. Viha keskustaoikeistoa kohtaan näkyi viimeistään hänen twiitissään SDP:n varapuheenjohtajana mukamas Sipilän kahmimisessa rahaa lähipiirilleen ja jatkui pääministerinä Kokoomuksen leimaamiseen mm. sinimustaa vertausta käyttäen. Marin ei pystynyt vihaltaan edes keskustelemaan vaalitenteissä Kokoomuksen Orpon kanssa vaan kiljui Orpon vastausten päälle jatkuvasti.

Näen tässä poliittisen taustan ja näen vihan, jolla lisätään tarkoituksella jakoja Suomessa sen sijaan, että pyrkisimme yhdessä ratkaisuihin suurten ongelmiemme osalta.

Priden osalta pidän päätöstä poliittisena ja monia sukupuolten tasa-arvon puolesta taistelleita kokoomuslaisia loukkaavana. Orpon kanssa samoilla linjoilla.

Hallitusneuvotteluihin olisi jokainen vasemmistolainen puolue päässyt ilmaisemalla halunsa ratkaista kestävyysvajeen ja hyväksymällä sen, että Neuvostoliiton ajan blokkia ei isoille puolueille Suomessa enää toteuteta. Demokratiaan kuuluu se, että niitä joihin kansa on luottanut, ei siirretä pienempien päätöksellä sivuun.

Vihervasemmisto on pahentanut demokratiavajettaan Marinin johdolla ja arvaan, että tämä tulee vielä ikävällä tavalla vastaan.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Minä olen itseasiassa oikein tyytyväinen kokoomuslaisena tästä lopputulemasta. Sen verran paljon vituttanut koko pride-humppa jo pitkään. Ei minua ne vähemmistöt itsessään häiritse, mutta se jatkuva väkisintuputus joka puolella. Vähän sama kuin euroviisujen kohdalla.

Ihan niinkuin @Petri1981 tuossa jo laittoikin, suvaitsemattomuutta on kahdenlaista; oikeaa ja väärää. Ja noiden välisen eron yleensä määritteleekin sitten vihervasemmisto tai sen edustamat sidosryhmät.
Niin edelleenkään kukaan tai mikään ei estä yksittäistä kokoomusedustajaa osallistumasta prideen. Ja kuten puolue ja edustajansa hyvin uhriutumisen maailmanennätystä tehdessään osoittavat, se pelkkä moraaliposeeraus siellä on tainut olla muutenkin se juttu. Hyvin siellä oikealla nykyään vedetään.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Mistä väkisin tuputuksesta puhut? Olen varmaan missanut sen tai sitten en ole kohderyhmää.
Homoja on telkkarissa. Ennen ei ollut ja ennen oli kunnollista. Nykyään pitäisi osallistua kaikkien pridenkiin, mutta siellä sitten ne samat homot syrjivät sitä heteromiestä mikä näkee homoja kaikkialla. Se on muuten vasemmiston vika se, jos en vielä maininnut sitä tässä. Sanna Marinkin sanoi kerran telkassa jotain tyhmää, niin mainitsen senkin tässä.
 

Animal

Jäsen
Pidän päätöstä Pride-yhteisöltä vähän hassuna, asian kannalta tyhmänä ja myös hieman historiattomana.
Päätös on Pride -yhteisöltä erittäin typerä ja lyhytnäköinen. Asemoi itsensä täysin selkeästi poliittiseen vasemmistoon ja tämä ei ole heidän edustamiensa vähemmistöjen omakaan etu. Kuitenkin näitä vähemmistöjä, heidän ystäviä ja sukulaisia löytyy jokaisen eduskuntapuolueen kannattajakunnista, myös PS:n ja KD:n. Toki vähemmän kuin vaikka Kokoomuksella ja Kepulla, mutta löytyy silti.

Minulle itselleni tuo koko Pride on tapahtumana täysin yhdentekevä, mutta verrannollista toimintaa on se, että ay-liike tukee edelleen täysin aukottomasti vasemmistopuolueita, vaikka heidän tekemänsä päätökset ja ajamansa politiikka olisivat jopa vahingollisia palkansaajan näkökulmasta. Näiden yhteiskunnallisten toimijoiden pitäisi kyetä nousemaan puoluepolitiikan yläpuolelle, sillä sellaisella 25-35% kannatuksella ei maassa muutosta parempaan tai "parempaan" näkökulmasta riippuen saa aikaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös