Kokoomus

  • 1 504 622
  • 12 657

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuosta kun nopeasti vilkaisin niin 10 - 20 haitarissa mennään isoilta osin. Helsingin sisällä tukiasia ei isommin siis ratkeaisi.

Ellei sitten lähdetä asumistuen karsimiseksi usuttamaan jengiä kehyskuntiin. Miten lie tällainen otettaisiin sitten vastaan Helsingin päättäjien toimesta. Aika poliittinen itsemurha.

Kokoomuksessa on puhuttu omavastuusta asumistukeen. Sen laskemiseen ja verotuksen sekä muiden tekijöiden huomioimiseen menee ennen hallituksen muodostamista aikaa. Muitakin malleja on, ja paljon. Yhteistä kaikille on se, että muutos jossain tuessa alaspäin voi vaikuttaa monella tavalla ja joissakin tapauksissa myös yhteiskunnan kannalta negatiivisesti.

Tilanne olisi pitänyt viheltää poikki viimeistään 10-15 vuotta sitten. Ensin tutkia ja selvittää ja sitten tehdä laaja sosiaaliturvauudistus. Nyt ollaan tässä ja voi sanoa, että vasta selvittelyvaiheessa. Kokoomuksen tavoitteena on kuitenkin leikata asumisen ja muista tuista satoja miljoonia, mutta samalla keventää ansiotuloverotusta ja nostaa joitakin vähennyksiä.

Eikä yritystukiakaan jätetä ennalleen.
 
Viimeksi muokattu:

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Petteriltä tai taustajoukoiltaan meni kyl aika kauan kunnes sai jotain sanottua.
Taisivat odottaa siihen asti, että Wille löysi henkisen kotinsa.
 

DrE

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun Rydman on nyt pari päivää tylyttänyt Orpoa oikein olan takaa, tämä kommentti oli aika hyvä isku vastapalloon:

"Orpo sanoo, että hänen velvollisuutensa puolueen puheenjohtajana on huolehtia siitä, että jokainen voi osallistua politiikkaan, kokoomuksen toimintaan, tehtäviin ja tapahtumiin ilman pelkoa.

– Ketään ei häiritä, ketään ei ahdistella ja kokoomuksessa voi turvallisesti toimia. Me otamme tämän vakavasti."

Kyllä Petteriltäkin tarpeen mukaan näköjään irtoaa, eikä hän käsittääkseni ole niin nössö kuin väitetään.

Mielenkiintoiset ajat ovat kieltämättä edessä. Tämä mahdollinen kok vs. PS -asetelma tuo ihan uuden ulottuvuuden tavanomaiseen hallitus vs. oppositio -asetelmaan, joka on käytännössä aina olemassa. Rydman varmasti antaa kynänsä laulaa, ja siinä hän tekee sinänsä viisaasti. Kirjoittajana hän on todella hyvä, jopa selvästi parempi kuin persujen entinen ykköskynäniekka Jussi Halla-aho. Joku hiljattain osuvasti sanoikin, että Rydman kyllä kirjoittaa vaikka mustan valkoiseksi, mikä tekee hänestä pelottavan vastustajan.
Mielenkiintoista on nähdä mihin suutaan Rydmanin ja Kokoomuksen suunsoitto etenee. Rydmanilla on todennäköisesti tiedossa kuraa muista Kokoomuslaisista, mutta meinaako lähteä tälläiseen peliin.
 
Tässä puhutaan siis aivan samasta omaisuudensuojasta, mitä kuvaat omistusoikeuden piiriin kuuluvalla. Voi tuntua intuitiivisesti hassulta, mutta siitä ks. esimerkiksi https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lausunto/Documents/pevl_9+1999.pdf linkin PeVL. Omaisuudensuoja koskee maksussa olevia eläkkeitä, myönnettyjä eläkkeitä ja niitä eläkkeitä, joiden eläketapahtuma (so. hetki, jolloin eläke on mahdollinen, joko eläkeikä tai työkyvyttömyys tms.) on tapahtunut. Näitä suojataan aivan samaan tapaan kuin kiinteää ja irtainta omaisuutta. Eli @demitra on tässä asiassa täsmälleen oikeassa. Asiasta on tullut kuultua varmasti kaksinumeroinen määrä sosiaalioikeuden asiantuntijoita itsekin.

Logiikka tässä on se, että oikeus työeläkkeeseen ansaitaan palvelussuhteen kestäessä. Tällä tavoin ansaittavaa mutta vasta myöhemmin maksettavaa etuutta pidetään työsuorituksen vastikkeen osana, eli se on ikäänkuin siirrettyä palkkaa - vaikka taktinen rahoitusmalli onkin toisenlainen. Sen sijaan esimerkiksi juuri tämänhetkistä järjestelmää tai kertymäoikeutta tulevaisuuteen ei omaisuudensuoja koske, kuten ei vaikkapa esiin nostamaasi työttömyysturvaa.

Kun PeV on tuon tulkinnut ja vahvistanut erittäin moneen kertaan, vaadittaisiin perustuslain säätämisjärjestys, että asiasta voitaisiin poiketa.
Tämä tulkinta on kyllä nykyisellään aivan absurdi. Tietyt ikäluokat voi määritellä itselleen loppu elämäksi eläkkeet muiden maksamana ja jälkikäteen ei voi (heidän eläkkeiden maksajat) sitä muuttaa koska näillä ikäluokilla on omaisuuden suoja toisten rahoihin.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olikohan Kokoomus varautunut siihen että persut menevät ohi ja muodostavat hallituksen Sannan kanssa. Wille pääministerinä ja Sanna Valtiovarainministerinä. Petteri ja Kaitsu menevät vaihtoon.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Olikohan Kokoomus varautunut siihen että persut menevät ohi ja muodostavat hallituksen Sannan kanssa. Wille pääministerinä ja Sanna Valtiovarainministerinä. Petteri ja Kaitsu menevät vaihtoon.
Ei tule tapahtumaan. Ihana-Sannan joukkue jää varmasti oikein mielellään seuraamaan sivusta kun heidän jälkiään ruvetaan siivoamaan. Niin ja se arvopohja.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Mielenkiintoista on nähdä mihin suutaan Rydmanin ja Kokoomuksen suunsoitto etenee. Rydmanilla on todennäköisesti tiedossa kuraa muista Kokoomuslaisista, mutta meinaako lähteä tälläiseen peliin.
Mä en ole huomannut että tässä olis muut soittaneet suutaan kuin Rydman. Kokoomuksen suunnalta pidetty täydellistä radiohiljaisuutta.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä tulkinta on kyllä nykyisellään aivan absurdi. Tietyt ikäluokat voi määritellä itselleen loppu elämäksi eläkkeet muiden maksamana ja jälkikäteen ei voi (heidän eläkkeiden maksajat) sitä muuttaa koska näillä ikäluokilla on omaisuuden suoja toisten rahoihin.
Olisikohan tulkinta omaisuudesta ja omaisuudensuojasta ollut erilainen, jos tulkitsijana olisi ollut perustuslakituomioistuin, eikä poliitikoista koostuva perustuslakivaliokunta?
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oma viestini syyskuun alusta, johon alla Cobolin vastaus.

Orpoa ei lähdetty haastamaan, koska Kokoomus voitti aluevaalit. Tappiolla olisi puheenjohtaja todennäköisesti vaihtunut. Itse olen leimallisesti liputtanut Valtosen ja Häkkäsen paremmuutta Orpoon nähden, mutta Orpon haluttua jatkaa viime kesänä, häntä vastaan ei voittajana noustu.

Aivan normaali tilanne muissakin puolueissa.

Se mitä en osta keneltäkään, on Orpon esiintymisten johtavan Kokoomuksen vääjäämättömään tappioon. Näitä on tässä ketjussa maalailtu, ja lasken ne politiikkaa vähemmän seuraavien heikon arviointikyvyn piiriin. Osa toki on samaan tapaan vihervasemmiston vaalityötä Kokoomuksen ongelmista kuten ennen viime vaaleja. Erityisesti Vihreät tulevat mm. Suomelan suulla vetämään skandaaleja Kokoomuksesta, koska se istui aika kivasti heille viime kerralla. Ei sillä voittoa tullut, mutta vähän jarrua akateemisten nuorten naisten pakenemiseen vihreistä Kokoomukseen.

Orpo ei ole paras mahdollinen, mutta yhdelläkään puolueella ei ole optimipuheenjohtajaa voittamaan uusia ääniä. Tämä tarkoittaa sellaisten äänten voittamista, jotka eivät ole vielä edes kannattajia. Kokoomuksen kannattajat ovat hyvin uskollisia, joten tappiota ei kotiin jäämisen osalta. Uusien äänestäjien voittaminen on Kokoomukselle helpointa oikeistokonservatiivista ja vastaavasti kestävin arvovalinta Kokoomukselle on oikeistoliberaali markkinapuolue.

Tuossa välissä kuljetaan, kuten on muutama vuosikymmen kuljettu.
Cobolin vastaukseen, joka tuolloin oli kurantti, on tullut muutos. Ylen tuoreen gallupin mukaan näyttää siltä, että Purra on saanut Persuille naisääniä, eli puolueelle uutta äänestäjäkuntaa.

Toisekseen, (oma viestini, johon linkki yllä, pohtien äänestämiskäyttäytymisestäni): en ole aiemmin äänestänyt Persuja, mutta nyt harkitsen sitä vakavasti. Syynä ei todellakaan ole WR, ja siihen liittyvät tapahtumat. Syy on se, että edelleen Orpo on mulle hajuton, mauton ja väritön, ja vähän vaikea mun on "lapasta" äänestää.
[Takauma vuosien takaa, jolloin Orpo oli ministeri: Orpon vakiokommenttina oli hyvältä kuulostava, mutta sisällöltään tyhjä sana "jämäkästi": "nyt täytyy jämäkästi toimia", tai "jämäkästi puuttua asioihin". Mitään konkreettisia asioita Orpo ei tuolloin esittänyt, mitä tämä "jämäkästi" olisi sisältänyt. Tämä "jämäkästi" taisi olla Orpon vakiofraasi sisäministerinä liittyen Syyrian pakolaiskriisin aiheuttamiin haasteisiin. "Jämäkästi" -sanasta taisi tulla ihan vitsi, ja Orpo lienee sen käytöstä sittemmin luopunut.]

Orpo oli tuolloin, ja on mulle vieläkin tyypillinen "politiikkajargonin" -tyhjien sanojen ja fraasien - käyttäjä, jonka suurin ongelma on taipumus yrittää miellyttää kaikkia.

Samasta asiasta kirjoittaa Iltalehden Mika koskinen tänä aamuna:
Petteri Orpo ei ole kadonnut politiikan parrasvaloista, mutta hänen toimintaansa leimaa eräänlainen ylivarovaisuus. Orpoa ja kokoomusta on arvosteltu myös siitä, että kokoomus pyrkii turvaamaan etumatkansa miellyttämällä lähes kaikkia kaiken aikaa.
Voiton varmistelu on kokoomuksen suurin uhka. Kokoomus on kuin jääkiekkojoukkue, joka kolmannen erän 2–0-johtoasemassa alkaa lyödä kiekkoa päätyyn.

Toinen, vielä painavampi syy on se, että Persuja äänestämällä voisin omalta osaltani vaikuttaa siihen, että maahan saadaan oikeistohallitus, eikä sini-punaa. Ääni Persuille olisi siis enemmänkin ääni oikeistohallituksen puolesta. Todettakoon, etten tiedä vielä, miten äänestän, onhan tässä aikaa antaa tilanteen kehittyä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hyvä teksti @Dynamo ja vaikka itse pysyn Kokoomuksen äänestäjänä 100 varmasti, ongelmat olivat näkyvissä aiemmin. Itse kirjoitin Kokoomuksen ylikannatuksesta monta kertaa ja päädyin tietokantamallissa siihen, että Kok on vaaleissa 22-23 ja PS on kakkonen. Avasin hieman mihin laskenta perustui.

Kokoomus ei ole Orpoon kaatumassa. Nyt ollaan suunnilleen tilanteessa, jossa kaikki alle 22 prosentin voi lukea tappioksi, mutta siinä ei vielä olla. Yli 23 prosentin oli historiallisessa mielessä erittäin paljon eikä Kok omannut enää mitään sellaista, joka tukisi tuota lukemaa. Sen sijaan Kokoomuksen mahdollinen ongelma on juuri tuo hajuttomuus. Mihinkään Kokoomus ei ole vaalityössä 2023 sitoutunut julkisuudessa kuin leikkauksiin. Mitään kunnollista kampanjakärkeä ei ole saatu vielä tulille sen paremmin Orpon kuin Häkkäsen, Mykkäsen ja Valtosen toimesta.

Kyllä me kaikki tiedetään, että kärkenä ei voi olla "leikataan tästä ja leikataan tuosta", vaan onnistunut kärki on positiivinen ja mietteitä herättävä.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Kyllä me kaikki tiedetään, että kärkenä ei voi olla "leikataan tästä ja leikataan tuosta", vaan onnistunut kärki on positiivinen ja mietteitä herättävä.
Menoleikkaukset on kuitenkin ainoa yhteinen nimittäjä kokoomuksen kentälle ja äänestäjille. Se tiedetään kokoomuksen johdossa ja siksi strategia on, että puoluejohto pitää turpansa kiinni kaikesta. Erityisesti nyt, kun Nato-asia pumppasi ilmapallon täyteen, nyt ei varsinkaan haluta ärsyttää ketään.

Yksittäiset ehdokkaat sitten roolitetaan kosiskelemaan äänestäjiä sieltä sun täältä. Yksi myy kansalle transihmisten oikeuksia, toinen maahanmuuttajarikollisten karkotuksia, kolmas ilmastokunnianhimoa ja neljäs tukia maajusseille. Näin kaikki kokoomuksen kannattajat löytävät listalta hyvän tyypin, joka ansaitsee äänen. Minkäänlaista kuluttajansuojaa äänestäjällä ei ole muun kuin talouden suhteen.

Millaista kärkeä kaipaat tarkalleen?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Millaista kärkeä kaipaat tarkalleen?

Kyse on prosessista. Puolueilla on osana joitakin kannatustutkimuksia tietoa, jota ei julkaista. Tämän tiedon avulla voi haarukoida, miten puolueen kannatus kehittyisi joillakin ulostuloilla. Työryhmä pystyyn, jossa keskeinen osuus Kokoomuksen lisäksi olisi Suomen parhailla markkinointiviestintätoimistoilla.

Esimerkkinä Kuulas, joka poikkeaisi Kokoomuksen perinteisestä linjasta, samoin vaikkapa Ivalo Creative.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Juuri tuollaista analyysiä kokoomuksessa ja sen värväämissä viestintätoimistoissa on jo tehty vaikka kuinka. Näkemämme "ollaan hiljaa niin saadaan kalaa" -linja on sen analyysin tulos.

Ei kokoomuksessa ihan niin tunareita olla, että tuollaisten työryhmien pystyttely aloitettaisiin tässä vaiheessa vaalikautta.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Kyllä me kaikki tiedetään, että kärkenä ei voi olla "leikataan tästä ja leikataan tuosta", vaan onnistunut kärki on positiivinen ja mietteitä herättävä.
Ei tuossa mitään viestintätoimistoja tarvita. Selkeä sanoma olisi, että otetaan köyhiltä ja annetaan rikkaille. Eikö Orpo olekin ajanut verotuksen alentamista rikkailta ja sosiaalietuuksien leikkaamista?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Olisikohan tulkinta omaisuudesta ja omaisuudensuojasta ollut erilainen, jos tulkitsijana olisi ollut perustuslakituomioistuin, eikä poliitikoista koostuva perustuslakivaliokunta?
Tuo on sinänsä hyvä pointti. Minusta on käsittämätöntä, että meillä perustuslakia tulkitsevat ryhmistään riippuvaiset vaaleilla valitut aktiiviset poliitikot. Toki on mennyt kohtuullisen hyvin koska Suomi on sangen säntillinen maa, mutta silti sangen absurdi tilanne.
 

Hukkakaato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна / Jokerit 1992-2013 / Jokerit 2023-
Ei tuossa mitään viestintätoimistoja tarvita. Selkeä sanoma olisi, että otetaan köyhiltä ja annetaan rikkaille. Eikö Orpo olekin ajanut verotuksen alentamista rikkailta ja sosiaalietuuksien leikkaamista?
Tällee sivusta huudelleen, tota sun provoamista ja vasemmistoagitointia on aika huvittavaa seurata. Olisit vaan onnellinen että olet (oletettavasti) Suomessa. Täällä ne inhat helvetilliset riistäjäporvaritkin on käytännössä suurelta osin demareita. Elät sosialistien unelmamaassa.
 

molari

Jäsen
Mielenkiintoista, että kritiikki kohdistuu lähes pelkästään Orpoon, toki on pj, ja kieltämättä sellainen "harmaa varareksitason puurtaja", mutta hk. Katainen tai nykyiset europarlamentaarikoot ovat se, joka tekee Kokoomuksen äänestämisen vastentahtoiseksi, hankalaa, jos vuodesta toiseen pitää valita vaihtoehdoista se vähiten huonoin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Juuri tuollaista analyysiä kokoomuksessa ja sen värväämissä viestintätoimistoissa on jo tehty vaikka kuinka. Näkemämme "ollaan hiljaa niin saadaan kalaa" -linja on sen analyysin tulos.

Ei kokoomuksessa ihan niin tunareita olla, että tuollaisten työryhmien pystyttely aloitettaisiin tässä vaiheessa vaalikautta.

Kokoomuksella on ollut tietääkseni suhde mm. Ellun Kanojen ja Miltonin kanssa. Oletettavasti on pohdittu tilanne kuukausia sitten ja tehty päätökset toimista.

Jos strategia on melkoinen hiljaisuus, itse en näe sitä oikeana tilanteessa, jossa Kokoomuksen turvallisuuspoliittiset arvot ja poliittiset linjat monella tavalla muutenkin ovat nousseet osaksi kansan tahtoa. Viestittävää olisi positiivisessa mielessä. Siksi heitin muutaman uuden toimiston nimen, joiden kanssa yhteistyö voisi tuoda Elina Lepomäen Valtosen muutenkin esille kuin viime aikoina lähinnä naistenlehdissä ja Orpon, Mykkäsen ja Häkkäsen profiloitumaan Suomen tulevaisuuden rakentajina murrosvaiheessa.

Tappio tulee hiljaa istumalla ja varoen virheitä. Sellainen some- ja mediamaailma nykyään on ja siinä on mukana lähes koko kansa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, SaPko, Ivan Huml
Tuo on sinänsä hyvä pointti. Minusta on käsittämätöntä, että meillä perustuslakia tulkitsevat ryhmistään riippuvaiset vaaleilla valitut aktiiviset poliitikot. Toki on mennyt kohtuullisen hyvin koska Suomi on sangen säntillinen maa, mutta silti sangen absurdi tilanne.

Liekö sitten esim. Saksankaan järjestelmä, jossa poliitikot valitsevat perustuslakituomioistuimen tuomarit, sen parempi? Tai Yhdysvaltojen täysin politisoitunut korkein oikeus?

Samaa mieltä olen siitä, että perustuslakituomioistuimen toimintaa tulisi kehittää. Sen keskustelun, jota alallani käyty, pohjalta esillä on ollut perustuslakivaliokunnan kehittämisehdotuksena esimerkiksi velvoite pyytää tulkinta-asissa sitova lausunto korkeimmalta oikeudelta tai korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Toisekseen Suomessa ei ole turvattu tuomioistuinten riippumattomuutta kunnolla perustuslaissa - tätä soisi pohdittavan seuraavan hallituskauden aikana.

Aasinsiltana Kokoomukseen toivon, että oikeudenhoidon kipeästi tarvitsema lisäresursointi ei jäisi mm. veronalennusten varjoon ensi vaalikaudella.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Elina Valtosesta pitäisi leipoa pääministeri. Miksikö? Sillä on avustajana maan paras mediapersoona

Valtonen näköjään tekee vaalikampanjaansa Etelä-Afrikasta käsin. Onhan siellä aurinkoisempaa ja lämpimämpää kuin suomalaisilla toreilla ja potentiaaliset äänestäjätkin sopivan etäällä.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Valtonen näköjään tekee vaalikampanjaansa Etelä-Afrikasta käsin. Onhan siellä aurinkoisempaa ja lämpimämpää kuin suomalaisilla toreilla ja potentiaaliset äänestäjätkin sopivan etäällä.
No se Helsinkihän on niin uniikki ja kehä kolmosen sisäpuoli niin eristäytynyt muusta Suomesta, että samapa tuo Afrikasta käsin hoitaa asioita. Vähän muu suomalaiselle sama kuin sanoisit hengailevasi Kalasatamassa. Jossain tosi etelässä siis.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös