Aika omituista esittää tuo kysymys sen jälkeen kun totesin että (uutta) tuottavaa työtä ei niinkään ole. Voisihan tarpeettomat virkamiehet ja työttömät mennä vaikka tänä päivänä tuottavaan työhön jos sellaista olisi tarjolla. Jos on niin missä?
Se on juuri sosialistisen, laitostuneen yhteiskunnan merkki, että ruinataan, että töitä ei ole - ja että yritysten, valtion, kuntien tai "jonkun muun" pitäisi ne järjestää.
Mitä jos ihmiset itse keksisivät, miten ne ottavat itsestään vastuun, eikä aina ruinattaisi yhteiskuntaa tekemään sitä heidän puolestaan?
Suomi elää kuin olisimme edelleen 80-luvulla, kun valmistimme vielä esimerkiksi kenkämme ja televisiomme itse. Duunarit ruinasivat lisää palkkaa lakon uhalla ja inflaatio söi velat, jne. Korporativistinen yhteiskuntamalli elättelee jotain utopioita omasta palkkatasosta, aivan poskettomasta verotuksesta ja massiivisista tulonsiirroista, aivan kuin mikään ei olisi muuttunut.
Nyt me olemme globaaleilla markkinoilla ja rahaliitossa mm. maan kanssa tuossa lahden toisella puolella, missä mediaanipalkka on 500€ ja keskipalkka alle 800€. Kilpaile siinä nyt sitten, varsinkin kun olemme nostelleet palkkatasoamme massiivisesti enemmän kuin kilpailijamaamme.
Eihän maailman nopea muuttuminen hallituksen syytä ole, mutta kaikki tähänastiset toimenpiteet ovat olleet aivan vaihtoehtoisesta todellisuudesta. Suurin osa ongelmistamme johtuu täysin kestämättömästä veroasteesta, byrokratiasta, poskettomasta sosiaaliturvasta ja palkkakustannuksista. Näitä ollaan vain pahennettu.
Kaikki veronkorotukset, mitä tällaiseen kotimarkkinalamaan lyödään lisää, tulevat pienentämään valtion verokertymää ja ajamaan Suomea entistä syvemmälle suohon. Siitä huolimatta voimme olla varmoja, että Maaliskuun riihessä niitä on tulossa. Nykyinen nappulaliiga on kuin pahaa unta, ja tulee äärettömän kalliksi Suomelle.
Lafferin käyrä – Wikipedia
Suomen pitäisi ottaa pää pois perseestään, kääriä hihat ja alkaa töihin. Julkisen sektorin leikkauksista seuraa lama, joka on joka tapauksessa otettava vastaan, koska se tulee joka tapauksessa. Mitä kauemmin välttämättömiä rakenneuudistuksia pitkitetään, sen syvemmälle me menemme.
En todellakaan ole "libertaristi", vaikka Suomessa sellaisiksi kutsutaan kaikkia, jotka eivät kannata läpeensä vasemmistolaista, kateuteen, yksityisomaisuuden halveksimiseen ja ryöstöverotukseen perustuvaa yhteiskuntamallia, missä menestyminen on käytännössä lailla kielletty.