Erkka Lapanen
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- WTF HIFK - FC Liverpool
Sydän on kyllä keskellä. Mutta ei keskustassa.Kyllä sydän on vasemmalla ja sen väri on punainen.
Sydän on kyllä keskellä. Mutta ei keskustassa.Kyllä sydän on vasemmalla ja sen väri on punainen.
Nyky-Kokoomus on tehnyt minusta melko amerikkalaistyylisen äänestäjän. En äänestä oikeastaan minkään puolueen puolesta, mutta käyn silti ääniuurnalla, jotta voin äänestää vasemmistopuolueita vastaan.
Paras saatavilla oleva versio kokoomuksesta taisi olla Sipilän keskustapuolue vuosina 2015-2019.
Mulla on ollut aina vähän käsitys, että kokoomuksen liberaalit ovat maalta kaupunkeihin muuttaneita kypäräpappien jälkeläisiä, kaupunkilaistunut seuraava sukupolvi.Kypäräpapit ja liberaalit ovat mahtuneet samaan puolueeseen, koska käsitys talous ja verotusasioista on ollut yhteneväinen.
Onko ääni Vasemmistoliitolle tuki Keskustalle ja toisin päin?Jos ja kun Kokoomus osoittaa merkkejä halukkuudesta mennä Perussuomalaisten kanssa samaan hallitukseen, niin ääni Kokoomukselle on tuki myös Perussuomalaisille.
Onko ääni Vasemmistoliitolle tuki Keskustalle ja toisin päin?
Lisätään vielä sen verran, että Kokoomuksessa on aina pelattu ns kaksilla rattailla. Kypäräpapit ja liberaalit ovat mahtuneet samaan puolueeseen, koska käsitys talous ja verotusasioista on ollut yhteneväinen. Samalla on saatu laajalta skaalalta houkuteltua liberaaleja ja konservatiiveja saman katon alle, kun molemmille suuntauksille on löytynyt uskottavia edustajia puolueen sisältä. Tilanne muuttui kun vihreät kasvoi ja persut siirtyivät hajoamisensa jälkeen harppauksen oikealle.
Eli periaatteessa saakin antaa kaksi ääntä yhden sijasta. Paras tarjous pitkään aikaan äänestäjälle.Jos ja kun Kokoomus osoittaa merkkejä halukkuudesta mennä Perussuomalaisten kanssa samaan hallitukseen, niin ääni Kokoomukselle on tuki myös Perussuomalaisille.
Näin se osin meneekin. Tässä tapauksessa tosin tämä sydämen sijainnista johtuva kohu sataa Kokoomuksen laariin. Näkyvyyttä riittää. Heikko lenkki on edelleen Petteri Orpo.Nyt tuntuu siltä, että teki Kokoomus niin tai näin... teki aina väärinpäin.
"Kokoomus haluaa kehittää Suomea vapaaseen, länsimaiseen yhteiskuntajärjestykseen perustuvana avoimena yhteiskuntana, jossa yksilönvapaus ja ihmisoikeudet on turvattu."
Vanhakantainen kansalliskonservatismi löytää jatkossakin jonkin verran jalansijaa Kokoomuksessa. Mutta jos se osasto nousee hallitsevaksi, Kokoomuksen arvot eivät säily.
Tuo vanhakantainen kansalliskonservatismi ei ole millään tavalla ristiriidassa noiden Kokoomuksen arvojen kanssa.
Tämän sanottuani olen kuitenkin samaa mieltä kanssasi siitä, mihin suuntaan Kokoomuksen olisi hyvä kehittyä eli läntiseen arvo- ja poliittiseen yhteyteen sitoutuneeksi arvoliberaaliksi ja myös taloudellisesti liberaalimmaksi puolueeksi. Sitä mainitsemasi Paasikivi (Suomen historian paras presidentti heittämällä) haluaisi jos olisi vielä hengissä.
Se voi vaan olla Kokoomuksen ainoa sauma päästä hallitukseen. Ok, hallitus-oppositio - akselia ei tule ottaa aivan tosissaan, mutta pitäisin SDP:n voittaessa viisikon jatkoa todennäköisimpänä ratkaisuna. Jos taas persut voittaa, se ei voi oikein ottaa muita kuin kokkarit, kepun ja kristilliset.Toivottavasti Persut ei pääse koskaan hallitukseen. Vastenmielinen puolue.
Se voi vaan olla Kokoomuksen ainoa sauma päästä hallitukseen. Ok, hallitus-oppositio - akselia ei tule ottaa aivan tosissaan, mutta pitäisin SDP:n voittaessa viisikon jatkoa todennäköisimpänä ratkaisuna. Jos taas persut voittaa, se ei voi oikein ottaa muita kuin kokkarit, kepun ja kristilliset.
Yleisesti kansalliskonservatiivisuudella ymmärretään Suomessa kansallisen edun, kulttuurin ja/tai etnisen tai muun identiteetin korostamista. Kuten irti EU:sta, Suomessa Suomen tavalla sekä maahanmuutto minimoitava koskemaan vain pysyvästi työllään pärjääviä.
Näin on, mutta olen miettinyt sitä, että jos Halla-Aho on pääministeri niin se voisi olla ihan ookoo, mutta ne muut perussuomalaiset ministerit voivat olla sitten vähän "kysymysmerkkejä". Tosin onhan siellä muutama ihan hyvä ehdokas, jotka aikaisemman kokemuksen vuoksi voisivat olla kyvykkäitä ministerin hommiin.Jos sitten pysähdymme pohtimaan, kumpi vaihtoehto on Suomen kannalta (= Suomen kansantalouden ja turvallisuuden) parempi vaihtoehto, on suhteellisen selvää, että ajatus Halla-Ahosta pääministerinä ei ole yhtään hullumpi. Marinoitumisen jatkuminen toisen kauden ajan tuottaisi todennäköisesti sellaista taloudellista vahinkoa, jota ei enää olisi mahdollista korvata. On selvää, että persut joutuisivat vaalivoittajinakin tinkimään todella paljon tavoitteistaan. Ensimmäisenä romukoppaan lentäisi perussuomalainen EU-politiikka, sillä hallitusta ei synny muuten kuin nykyisen kaltaisen tai sitä hyvin lähellä olevan EU-politiikan kanssa.
Mitä persut sitten muuttaisivat pääministeripuolueena? Ulkomaalaispolitiikka muuttuisi olennaisesti nykyistä kireämmäksi. Kokoomus, Kepu ja KD voisivat hyvinkin niellä tämän, jos kiristysten ulkopuolelle rajattaisiin työperäinen maahanmuutto (ja tämä varmasti sopisi Hallikselle, hörhöimmät persut ovat sitten luku sinänsä).
Summa summarum, Halla-Ahon hallituksen ohjelma ei tulisi merkitsevästi poikkeamaan Sipilän hallituksesta ja sehän merkitsisi selvää parannusta nykytilanteeseen.
Tommi Parkkonen on idiootti. Ensinnäkin on idiottimaista, että puolue ei saisi olla huolissaan opetuksen tilanteesta, koska ovat pitäneet hallissaan opetusministerin salkkua tai että opetusministeri olisi ainoa joka asiaan viakuttaa ja varsin sopivasti hän jättää myös mainitsematta, että kokoomuksella on ollut opetusministerin salkku myös vuosina 1991-1999 (Uosukaiinen ja Heinonen)
Puuttumatta terapiatakuisiin tai omavastuisiin, niin nämä erilaiset tuet ovat useimmiten asia jossa yhteiskunta menee metsään ja syynä on puutteellinen ymmärrys taloudesta. En nyt voi liikaa kokoomuksenkaan osaamisella hehkuttaa, mutta joiltakin se ymmärrys puuttuu totaalisesti. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, jolloin joku kauniiksi ajateltu ajatus toimii täysin päinvastoin kun on ajateltu. Ikääntyneiden suojaksi kuviteltu tuki, että työnantajat maksavat yli 56 vuotiaiden ansiosidonnaisesta turvasta osan syrjii ainoastaan iäkkäitä, koska ei kukaan ole niin tyhmä että haluaa ottaa ylimääräistä riskiä. Jos taas valtio tekisi suoran tuen heille, niin sitten heidän irtisanomisensa olisi muuten vain helpompaa. Ainoa kestävä keino on, että kustannukset vastaavat tuottavuutta. Pätee niin vammaisiin kuin vanhuksiin (ja nuoriin, ulkomaalaisiin tai pitkäaikaistyöttömiin). Valtio voi sitten täydentävällä sosiaaliturvalla huolehtia heidän toimeentulostaan.Moni seuraamani vammaisasioita ajava tyyppi on Kokoomuksen puolella, mitä hieman ihmettelen. Saisivatko nämä tosiaan ajettua työkyvyltään heikompien asemaa? Nytkin uutisoitiin, että mielenterveyspotilaita jää enemmän ja enemmän työkyvytömyyseläkkeelle. Terapiatakuusta toki hyvä lähteä, mutta kuvioihin tuli esim. alkuomavastuu lääkkeisiin. Joillekin tuo 50e on aika iso raha alkuvuonna.