Kokoomus

  • 1 499 765
  • 12 633

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni pitkään aikaan mielenkiintoisin artikkeli Kokoomuksesta:


Tässä puhutaan siitä, miten kokoomuslaisesta politiikasta pitäisi viestiä, mutta ei oikeastaan siitä, mihin Kokoomus haluaa kehittyä.
Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Päivän Hesarissa oli juttua CDUsta, jossa valitaan Merkelin seuraajaa (ja siis todennäköistä seuraavaa liittokansleria). Myös CDUn sisällä on voimakasta ristivetoa sen suhteen, mihin suuntaan puoluetta halutaan ohjata, eli mennäänkö konservatiivisempaan moodiin vai pyritäänkö muovaamaan puolueen linjaa enemmän vasemmalle, jotta todennäköinen tuleva hallitusyhteistyö Saksan Vihreiden kanssa onnistuisi jouhevammin.

Edit. ja näköjään juuri tullut tulos kertoo, että pj-vaalin tulos oli lopulta sellainen, että maltillisempi ja ”keskustalaisempi” (ei KePulaisempi) ehdokas voitti. Veikkaan, että tätä tulosta seurataan myös Kokoomuksessa mielenkiinnolla.
 
Viimeksi muokattu:

Vatso

Jäsen
Kokoomus, Petteri Orpo: ”bensaveroja ei nosteta”.

Kokoomuksen puolueohjelma: ”Luovumme autoverosta asteittain ja kompensoimme veromenetyksen nostamalla ajoneuvoveroa ja liikennepolttoaineiden verotusta”.

Kannattaisi varmaan tarkastaa ekana, mitä siellä omilla nettisivuilla lukee ennen kuin vaihdetaan lennosta linjaa jonkun imagokonsultin suosittelemaan suuntaan. Kyllähän Kokoomuksen ja Orpon uskottavuus alkaa lähentelemään nollaa ja näköpiirissä on vain huonoja ja hyvin huonoja kannatuslukemia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Orpo on jo kääntänyt kelkkansa enemmän arvokonservatiiviseen suuntaan. Ihan suunnitellusti. Edellinen suuri, Orpon esille nostama asia, oli humanitaaristen maahanmuuttajien mukanaan tuomat ongelmat kun 82 prosenttia heistä saa asumistukeakin.

Nostamalla jatkossa esille taattuja konservatiivisia valintoja, Orpo pyrkii säilyttämään paikkansa ja viemään Kokoomuksen vaaleissa voittoon. Nyt ei olla sinivihreitä lainkaan, koska se ei kiinnosta ketään.
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kokoomuksen olemassaolohan perustuu täysin näihin sihteerisirpoihin ja osastoalipäällikköjarmoihin, jotka ovat oikeasti alempaa keskiluokkaa mutta kuvittelevat olevansa ylempää. Niinpä ne äänestää ylöspäin. Ajattelevat että Iso Raha valtaan päästyään ajaa heidän etuaan. Mutta ei se aja. Se ajaa Ison Rahan etua. Helvetin taiten toteutettu huijaus, kun huijatut eivät edes tajua että heitä on kusetettu. Ja vaikka tajuaisivat, eivät usko.
Miten tuo kuulostaa jotenkin tutulta, oliko se jenkkilä, eikös sielläkin hiljan joku vastaavanlainen keissi ollut?
 

Tuamas

Jäsen
Kokoomuksessa on isoa sisäistä kipuilua sen suhteen mihin suuntaan puolueen pitäisi venyä.

Puolueen ylin johto on lähtenyt johdonmukaisesti kosiskelemaan konservatiiveja takaisin lähemmäs kypäräpappipuoluetta asemoitumalla.

Taas vastapuolella inan alempana (mutta kuitenkin johtotasolla) puolueessa liberaalisiipi pyrkii pitämään yllä kulissia sivistysporvaripuolueesta ja korostaa omaa liberaaliuttaan.

Nyt kun taustalla ei ole kultasormena Taru Tujusen kaltaista strategia ja Orpon karismattomuus saa jopa Matti Vanhasen näyttämään suurelta innostavalta johtajalta.

Puolue on kriisissä, kannatus sukeltaa oppositioasemasta huolimatta ja kansalaisille puolue näyttäytyy selkärangattomana ”markkinatutkimuspuolueena”, joka kääntää takkia heti kun jossain kyselyssä kansalaismielipide on omaa kantaa vastaan.

Hyvänä esimerkkinä puolueen skitsofreeninen suhtautuminen liikenteeseen, sen verottamiseen ja tietulleihin, joissa kaikissa on tehty u-käännöksiä aina sen mukaan mikä on vaikuttanut suosituimmalta kannanotolta.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Puolue on kriisissä, kannatus sukeltaa oppositioasemasta huolimatta ja kansalaisille puolue näyttäytyy selkärangattomana ”markkinatutkimuspuolueena”, joka kääntää takkia heti kun jossain kyselyssä kansalaismielipide on omaa kantaa vastaan.

Hyvänä esimerkkinä puolueen skitsofreeninen suhtautuminen liikenteeseen, sen verottamiseen ja tietulleihin, joissa kaikissa on tehty u-käännöksiä aina sen mukaan mikä on vaikuttanut suosituimmalta kannanotolta.
Tätähän se on. Toiminta on jatkuvasti reaktiivista. Ulospäin näyttää siltä, että puolue ei ole oikein mistään mitään mieltä; kaikki on kaupan.

Jos kannatus edellyttää vihertämistä, laitetaan Mykkänen tai Saara-Sofia Siren kosiskelemaan nuoria liberaaleja. Jos liikenteen sähköistyminen aiheuttaa huolta, ei hätää: kokoomus on autopuolue, joka pitää toyotanraadot kesämökkiläisten pihoilla ja bensanhinnan alhaalla.

Ydinkannattajaryhmälle on ihan sama, miten monilla rattailla karavaani kulkee. Mutta liikkuville äänestäjille touhu näyttää siltä, että kokoomus ei luota edes itseensä. Miksi äänestäjän pitäisi siis luottaa kokoomukseen? Mitä ratkaisuja heillä on tarjolla tulevaisuuteen?

Olen joskus todennut, että itseäni ei haittaa inhorealistinen rehellisyys. Jämäkkä oikeistopuolue, joka ajaa veroja alas, on ihan ok. Mutta tämä nykyinen pro-business -tilataksi ja sen matkustajisto on kuin jostain parodiasta.

Paras saatavilla oleva versio kokoomuksesta taisi olla Sipilän keskustapuolue vuosina 2015-2019.
 

Salama44

Jäsen
Paljon kertoo Kokoomuksesta että väitetään vaalimainoksessa sydämen oleva oikealla puolen ja se kuvataan vielä siniseksi. Sehän on täyttä puppua Eivätkö ne keksi mitään parempaa esim. että Suomen väri on sininen.

Kyllä sydän on vasemmalla ja sen väri on punainen. Huvittavan epätoivoista mainontaa. Koko ajan menee huonommaksi.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Kokoomus oli näemmä ostanut hesarin etusivun vaalikampanjan avaukseksi.

Hetken aikaa piti sitä katsellessa miettiä, että oliko koko mainos parodiaa kokoomuksesta.
Jos kokoomusta haluaisi parodioida näin keskustelupalstahengessä, niin suunnilleen tuon etusivun mainoksen näköinen siitä tulisi:

* kokoomuslaiset tekee oikeita töitä ja siitä tulee oikeaa rahaa
* muut kahmii nämä rahat itselleen kokoomuslaisten taskuista ja käyttää ne julkisiin menoihin
* jos ei olisi kokoomuslaisia kakun kasvattajia, niin kaikki olisi ilman kakkua
* Elina, Heikki, Kai, Petteri, Antti, Anna-Kaisa ja Kristiina. Pukeutuneina virkityspäivällä oleviksi autokauppiaiksi, otetaan kaikki vielä kravatit pois ja ollaan rentoja. Ota sinäkin Antti. Ja hymyile.

Kaiholla muistelen aikaa, kun kokoomuksella oli hyviä mainoskampanjoita. Nyt kokoomus tekee sen itse. Näyttää Tere Sammallahti -parodialta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää

Tommi Parkkonen on idiootti. Ensinnäkin on idiottimaista, että puolue ei saisi olla huolissaan opetuksen tilanteesta, koska ovat pitäneet hallissaan opetusministerin salkkua tai että opetusministeri olisi ainoa joka asiaan viakuttaa ja varsin sopivasti hän jättää myös mainitsematta, että kokoomuksella on ollut opetusministerin salkku myös vuosina 1991-1999 (Uosukaiinen ja Heinonen)
 

Analyzer

Jäsen
Nyky-Kokoomus on tehnyt minusta melko amerikkalaistyylisen äänestäjän. En äänestä oikeastaan minkään puolueen puolesta, mutta käyn silti ääniuurnalla, jotta voin äänestää vasemmistopuolueita vastaan.

Heheh, aivan kuin omalta näppikseltä.

Paras saatavilla oleva versio kokoomuksesta taisi olla Sipilän keskustapuolue vuosina 2015-2019.

Viitaten edelliseen kommenttiini ja aasinsiltana tästä: - Sipilän kepun ollessa valittavissa voisin äänestää kyllä jo puolesta enkä vain vasemmistopuolueita vastaan!
Lähtäkohtaisesti Kokoomus olisi varmaan itselleni luontevin valinta erilaisilla painotuksilla, mutta nimenomaan tuo linjattomuus ja tuuliviireily hakee vertaistaan. Tai no, onhan tuo kepun muuvi Sipilän rehellisestä porvaripuolueeksi asemoitumisesta
Saarikon vasemmistopuolueeksi ehkä kuitenkin vielä kovemman luokan takinkääntö.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jos ja kun Kokoomus osoittaa merkkejä halukkuudesta mennä Perussuomalaisten kanssa samaan hallitukseen, niin ääni Kokoomukselle on tuki myös Perussuomalaisille.
 

Analyzer

Jäsen
Lisätään vielä sen verran, että Kokoomuksessa on aina pelattu ns kaksilla rattailla. Kypäräpapit ja liberaalit ovat mahtuneet samaan puolueeseen, koska käsitys talous ja verotusasioista on ollut yhteneväinen. Samalla on saatu laajalta skaalalta houkuteltua liberaaleja ja konservatiiveja saman katon alle, kun molemmille suuntauksille on löytynyt uskottavia edustajia puolueen sisältä. Tilanne muuttui kun vihreät kasvoi ja persut siirtyivät hajoamisensa jälkeen harppauksen oikealle.

Kokoomus yrittää vasta tässä vaiheessa reagoida tähän ja kirkastaa profiiliaan. Siellä on huomattu, että tällainen joka suuntaan kumartelu johtaa nykyisen kaltaiseen tulokseen. Piikkinä lihassa vielä Hjallis, jolla 2,5 % kannatus. Suoraan pois Kokoomukselta.
Itse olen sitä mieltä, että on jo hyvin lähellä se piste, että Liike nyt alkaa tuosta enemmänkin nousta. Ja se on taas pois Kokoomukselta.

Ei ole kadehdittava tilanne ja vaikka Orpo on tähän vaiheeseen väärä valinta, niin ei ole helppo tehtävä edessä seuraajallakaan. Profiili pitää joka tapauksessa kirkastaa.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kypäräpapit ja liberaalit ovat mahtuneet samaan puolueeseen, koska käsitys talous ja verotusasioista on ollut yhteneväinen.
Mulla on ollut aina vähän käsitys, että kokoomuksen liberaalit ovat maalta kaupunkeihin muuttaneita kypäräpappien jälkeläisiä, kaupunkilaistunut seuraava sukupolvi.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos ja kun Kokoomus osoittaa merkkejä halukkuudesta mennä Perussuomalaisten kanssa samaan hallitukseen, niin ääni Kokoomukselle on tuki myös Perussuomalaisille.
Onko ääni Vasemmistoliitolle tuki Keskustalle ja toisin päin?
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kokoomuksen brändiosaaminen pähkinänkuoressa: Petteri Orpon Twitter-tilin profiili näyttää siltä kuin siinä lukisi "Sydän on Ikealla".

Sisällöllisesti mennään tällä tasolla:

"Kyse on muun muassa Jannen päiväkotipaikasta, kuuntelevista korvista ja rollaattorista Lauri-vaarille, sytostaattihoidosta Irmelille, ojarummusta Tarmonkylään, vieroitushoidosta kummipoika Eemelille, työttömyysturvasta naapurin Lissulle - ja tietysti maailman parhaasta koulusta meille kaikille".

Ei jatkoon.

(kuvat liittyvät)
 

Liitteet

  • orpo1.png
    orpo1.png
    338,6 KB · kertaa luettu: 98
  • orpo2.png
    orpo2.png
    439,5 KB · kertaa luettu: 131

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Lisätään vielä sen verran, että Kokoomuksessa on aina pelattu ns kaksilla rattailla. Kypäräpapit ja liberaalit ovat mahtuneet samaan puolueeseen, koska käsitys talous ja verotusasioista on ollut yhteneväinen. Samalla on saatu laajalta skaalalta houkuteltua liberaaleja ja konservatiiveja saman katon alle, kun molemmille suuntauksille on löytynyt uskottavia edustajia puolueen sisältä. Tilanne muuttui kun vihreät kasvoi ja persut siirtyivät hajoamisensa jälkeen harppauksen oikealle.

Hyvä tiivistys Kokoomuksen tilanteesta. Perussuomalaisten oikeistolaistuminen Halla-ahon aikana syö Kokoomuksen kannatusta. Moni Kokoomuksen sisällä on valmis luopumaan Kokoomuksen arvoperustasta, jotta hallitusyhteistyö Halla-ahon kanssa aukenisi.

Nyt tarvittaisiin uutta Paasikiveä, joka teki eron Kokoomuksen ja IKL:n välille 1930-luvulla. Kuten Kokoomuksen opiskelijoiden puheenjohtaja Jeremias Nurmela vähän aikaa sitten Kokoomuksen aatekeskustelussa lainasi periaateohjelmaa, Kokoomuksen arvot ovat selvät:

"Kokoomus haluaa kehittää Suomea vapaaseen, länsimaiseen yhteiskuntajärjestykseen perustuvana avoimena yhteiskuntana, jossa yksilönvapaus ja ihmisoikeudet on turvattu."


Vanhakantainen kansalliskonservatismi löytää jatkossakin jonkin verran jalansijaa Kokoomuksessa. Mutta jos se osasto nousee hallitsevaksi, Kokoomuksen arvot eivät säily.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Nyt tuntuu siltä, että teki Kokoomus niin tai näin... teki aina väärinpäin.

Toivottavasti Persut ei pääse koskaan hallitukseen. Vastenmielinen puolue. Toisaalta hallituksessa suosio laskee tuota pikaa, kun pitäisi olla yhteistyössä muiden puolueiden kanssa tekemässä epämiellyttäviä päätöksiä. Ikävillä päätöksillä on ikävät seuraukset.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Nyt tuntuu siltä, että teki Kokoomus niin tai näin... teki aina väärinpäin.
Näin se osin meneekin. Tässä tapauksessa tosin tämä sydämen sijainnista johtuva kohu sataa Kokoomuksen laariin. Näkyvyyttä riittää. Heikko lenkki on edelleen Petteri Orpo.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
"Kokoomus haluaa kehittää Suomea vapaaseen, länsimaiseen yhteiskuntajärjestykseen perustuvana avoimena yhteiskuntana, jossa yksilönvapaus ja ihmisoikeudet on turvattu."

Vanhakantainen kansalliskonservatismi löytää jatkossakin jonkin verran jalansijaa Kokoomuksessa. Mutta jos se osasto nousee hallitsevaksi, Kokoomuksen arvot eivät säily.

Tuo vanhakantainen kansalliskonservatismi ei ole millään tavalla ristiriidassa noiden Kokoomuksen arvojen kanssa. Ei pidä sekottaa käsitteitä konservatismi ja äärioikeistolaisuus keskenään. Ihminen voi esimerkiksi vallan mainiosti olla sitä mieltä, että homoseksuaalisuus on luonnotonta ja samaan aikaan kuitenkin puolustaa homoseksuaalien yksilönvapautta ja ihmisoikeuksia. Siihen vanhakantaiseen konservatiivisuuteen kuuluu osana myös kunnioitus eri mieltä olevia ja heidän oikeuksiaan kohtaan. Tämän sanottuani olen kuitenkin samaa mieltä kanssasi siitä, mihin suuntaan Kokoomuksen olisi hyvä kehittyä eli läntiseen arvo- ja poliittiseen yhteyteen sitoutuneeksi arvoliberaaliksi ja myös taloudellisesti liberaalimmaksi puolueeksi. Sitä mainitsemasi Paasikivi (Suomen historian paras presidentti heittämällä) haluaisi jos olisi vielä hengissä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Kale

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuo vanhakantainen kansalliskonservatismi ei ole millään tavalla ristiriidassa noiden Kokoomuksen arvojen kanssa.

Yleisesti kansalliskonservatiivisuudella ymmärretään Suomessa kansallisen edun, kulttuurin ja/tai etnisen tai muun identiteetin korostamista. Kuten irti EU:sta, Suomessa Suomen tavalla sekä maahanmuutto minimoitava koskemaan vain pysyvästi työllään pärjääviä.

Perussuomalaiset edustavat kansalliskonservatiivisuutta ja vanhakantaisella kansalliskonservatiivisuudella tarkoitan vielä astetta tiukempaa linjaa kuten: vika on maahanmuutossa ylipäätään lähes asiasta riippumatta tai työperäinenkin maahanmuutto on vahingollista.

Kokoomuksen arvot eivät kohtaa yllä olevaa. Lainasin juuri siksi Kokoomuksen periaateohjelmaa, koska sen ydinsisältö näyttää valtavan kuilun vanhakantaisen kansalliskonservatismin ja Kokoomuksen pääosin liberaalien arvojen välillä.

Tämän sanottuani olen kuitenkin samaa mieltä kanssasi siitä, mihin suuntaan Kokoomuksen olisi hyvä kehittyä eli läntiseen arvo- ja poliittiseen yhteyteen sitoutuneeksi arvoliberaaliksi ja myös taloudellisesti liberaalimmaksi puolueeksi. Sitä mainitsemasi Paasikivi (Suomen historian paras presidentti heittämällä) haluaisi jos olisi vielä hengissä.

Totta ja tästä mielestäni päästäänkin siihen, että Kokoomus voi menestyä 5-20 vuoden periodilla olemalla aidosti länsimielinen ja kannattamalla liberaaleja arvoja sekä markkinataloutta Suomessa ja EU:ssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös