Kokoomus

  • 1 597 330
  • 13 080

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Sopisiko...kapitalismi?

Heh heh.

Tätä nykymenoa on tosiaan vaikeaa määritellä. Minusta "kleptokratia" on paljon parempi termi, koska tähän menoon ollaan poimittu sekä perinteisen sosialismin, korporativismin, että kapitalismin kaikki perversseimmät piirteet.

Minusta tämä Suomen syöpä konkretisoituu täydellisesti Kokoomuksessa. Persut ovat rehellisesti konservatiivisia vasemmistourpoja, Demarit ovat sellainen erikoinen työväenliike, joka pyrkii varastamaan työtä tekevien taskusta aina vain enemmän työtä tekemättömien taskuun ja Vihreät ovat ihan oikeasti sinisilmäisiä idiootteja. Vasemmistoliitto ajaa lähinnä seinääntöhrijöiden, rikollisten ja narkkareiden etuja.

On yksi ryhmä, joka on täysin vailla poliittista edustusta. Nimittäin koko tämän lystin maksajat. He äänestävätkin jaloillaan, kuten tuottavien työpaikkojen katoamisesta voimme suoraan päätellä.

Suomessa äänestäjällä on monta vaihtoehtoa. Voi valita haimasyövän, tippurin tai lobotomian. :D
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mutta eipä hätää. Kokoomushallitus on LISÄNNYT kunnille 12.000 verorahotteista uutta työpaikkaa. Siis uusia työpaikkoja... ajatelkaa.
tätä argumentointia lukiessani minä ajattelin lähinnä, että hallitus ei kuntien työntekijöistä päätä, joten he eivät niitä lisää tai vähennä. Jonkun verran puhetta kuulee, että valtio on rahoitusosuuksiaan leikannnut, joten ohjauksen suunnasta on vinkkejä nähtävissä.

muuten olen sitä mieltä, että kunnille on asetettava velkakatot, tietyt palvelut säädettävä tiukasti ja tarkasti lakisääteisiksi ettei niistä voi tinkiä ja sen jälkeen starve the beast. Hallinnosta on joko leikattava, nostettava äyriä tai yhdistyttävä ja leikattava. Siitä irtisanomissuojasta pitäisi päästä eroon heti.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Oletan, että viittaat kuntaliitoksiin ja viiden vuoden irtisanomissuojaan. Touhu muuttuu vielä perverssimmäksi, kun kuntaliitoksia ketjutetaan ja tuo viisi vuotta käynnistyy aina uudelleen, kun uusi kunta liittyy jo yhdistyneisiin.

Yle: Kuopion kaupungin henkilöstöllä 15 vuoden irtisanomissuoja

Mitenkähän paljon näitä voisi oikein ketjuttaa? Loputtomasti? Saisiko vielä kovemman kombomäärän, jos oikein ketjuttaisi? Joku 50 vuoden irtisanomissuoja megakunnalle, joka synnytetään yhdistämällä yksi kerrallaan kymmenisen pienempää kuntaa?

Irtisanomissuoja pitäisi määrittää vain ns. ruohonjuuritason työntekijöille ja rivityöntekijöille, sen sijaan erilaiset ali-, väli- ja pikkupäälliköt, konsultit, johtajat ja ties mitkä oloneuvokset pitäisi jättää suojan ulkopuolelle (ja valtaosin irtisanoa). Tuplamäärää johtajia ei tarvita, kun ei nytkään tarvittaisi niin suurta määrää hallintoa ja byrokratiaa tai kaiken maailman kynänpyörittäjiä.

Välijohtajille voisi jättää ns. downgrade-mahdollisuuden eli he voisivat päästä irtisanomissuojan pariin jos he siirtyisivät tekemään käytännön tuottavaa työtä, jonka tekijöistä on joka tapauksessa pula sen takia, että ylläoleva raskas hallinto kuormittaa niin paljon kuntien taloutta nytkin.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Onhan noista paljon juttuja ollut. Täyttä Kreikkaa koko toiminta.

Lähes ikuinen irtisanomissuoja ihmetyttää: | Yle Uutiset | yle.fi

Katainen sanoi 2013, että pitää fundeerata hommaa... tietäen tasan tarkkaan, että missään vaiheessa mitään tuolle ei aiota tehdä.
Katainen: Kuntaliitosten irtisanomissuojan ketjutusta harkittava Kaleva.fi

Kokoomushan konkreettisesti osti tämän porukan äänet, kun Katainen aloitti Vanhasen hallituksen VM:nä. Luvattiin sairaanhoitajille palkankorotukset, ja koko julkinen sektori sai korotukset tietysti siinä mukana. "Ei se ole kivaa kun palkka on pieni".

Maksajiahan tälle ei ollut, eikä ole tullut. Mutta ei se mitään. Velkaa saa halvalla ja pääseehän Suomesta aina pakoon johonkin mukavaan EU-virkaan, kun ruskea tavara alkaa lennellä propelliin.
 

Andrew

Jäsen
Kainuun Sanomat julkaisi tutkimuksen jonka mukaan suurin osa suomalaisista haluaa säilyttää perintöveron. En tiedä onko tässä alueellisia eroja, mutta asun itse pääkaupunkiseudulla ja en tunne ketään kuka kannattaisi tuota veroa. Yleisesti ottaen sitä pidetään törkeänä kahteen kertaan verottamisena ja kateusverona.

En ole Kokoomuksen äänestäjä, mutta ihmettelen, että edes Kokoomus ei uskalla lähteä ajamaan perintöveron poistamista Suomesta. Tähän mennessä Kokoomus on vaan väläyttänyt, että se poistettaisiin perheyrityksiltä, mutta kyllä tämä vero pitäisi poistaa kaikilta kokonaan.

Missä muissa maissa Euroopassa edes on enää perintövero?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Missä muissa maissa Euroopassa edes on enää perintövero?

Hollanti, Belgia, Espanja, Irlanti, Itävalta, Kreikka, Liettua, Luxemburg, Puola, Ranska, Saksa, Slovenia, Tanska, Tsekki, Britannia, Unkari, Islanti, Norja, Sveitsi ja Turkki ovat ilmeisesti ainakin maita, joissa perintö- ja lahjaveroa peritään.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Perintövero ei ole talouspoliittinen ongelma. Sen haittavaikutukset ovat todella pienet, toki sen tuottokin on pieni. Perintövero maksetaan ylimääräisestä omaisuudesta, joten se ei rajoita kuluttamista ja sitä kautta rahan kiertoa yhteiskunnassa. Todelliset verotuksen ongelmat ovat arvonlisäverossa ja sivukuluissa. Ikävä kyllä minusta tuntuu siltä että Kokoomuksen politiikasta on ainakin julkisessa keskustelussa kadonnut kokonaan tuo konkreettinen pyrkimys pienentää verokiilaa ja sen on korvannut kaikenmaailman abstrakti hömppä milloin mistäkin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä on ylimääräinen omaisuus ja kenellä on oikeus määritellä, mikä on ylimääräistä kenellekin?...

Jos asiaa pohditaan hieman syvällisemmin, niin herää kysymys perinnön saamisen oikeutuksesta. Miksi seuraavan sukupolven pitäisi saada palkkio edellisen sukupolven työstä?

Kaikki perinnöt valtiolle!!
 

Kippe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse kannatan periaatteellisella tasolla perintöveroa. Kukaan ei synny kultalusikka perseessä omasta ansiostaan. Ongelmaksi muodostuu kuitenkin se, että siinä missä käteisestä ja pörssiosakkeista on verraten helppo ottaa siivu valtiolle, perheyrityksissä, maatiloissa ja muussa vähemmän likvidissä omaisuudessa tilanne on aivan toinen. Lisäksi itse vapauttaisin kuolinpesät varainsiirtoverosta.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Mitä on ylimääräinen omaisuus ja kenellä on oikeus määritellä, mikä on ylimääräistä kenellekin?

Suomen valtiolla on tuo oikeus määritellä. Perintövero on myös ns. verotuksen viimeinen lukko, elikkä sen tarkoitus on pitää huolen siitä että eri järjestelyillä verotuksen ulkopuolella kierrätetyt tulot saadaan edes jossain vaiheessa verolle, varsinkin kun varallisuusveroa ei enää ole. Perintövero ei ole yhtään sen epäreilumpi kuin muut verot, pikemminkin päinvastoin.
 
Miksi seuraavan sukupolven pitäisi saada palkkio edellisen sukupolven työstä?
Mielestäni tuota on ihan kelvollistakin pohtia. Vaan pitääkö valtiolla olla oikeus napata siivu? Eikö oikeudenmukaisempi vaihtoehto olisi, että omaisuus menisi tasan sinne, johon yksilö sen haluaisi menevän hänen kuolemansa jälkeen?

Major Julli kirjoitti:
Suomen valtiolla on tuo oikeus määritellä.
Eri valtioilla on ollut erilaisia oikeuksia eri aikoina. Valtion oikeus tappaa juutalaisia on eräs esimerkki valtion yksilöihin kohdistamasta mielivallasta. Perintövero, kuten verotus ylipäätään, on toinen esimerkki.
 
Mielestäni tuota on ihan kelvollistakin pohtia. Vaan pitääkö valtiolla olla oikeus napata siivu? Eikö oikeudenmukaisempi vaihtoehto olisi, että omaisuus menisi tasan sinne, johon yksilö sen haluaisi menevän hänen kuolemansa jälkeen?
Riippuu asiaa pohtivan yksilön arvoista. Jos kokee, että ihmisellä on normatiivinen oikeus prosessoida käsiinsä tavalla tai toisella saamiaan luonnonvaroja jätteeksi niin paljon kun yksilöä huvittaa ja yksilön viekkaus ja röyhkeys mahdollistaa, niin aivan varmasti silloin pitää vääränä kaikkea joka tätä oikeutta rajoittaa. Joku toinen voi taasen kokea, ettei tällaista normatiiivista oikeutta rellestää vapaasti ole olemassa, jolloin hänen mielestään saattaa olla reilumpaa alistaa päätös ko. varojen käytöstä demokratialle. Käytännössähän vallitseva käytäntö tuppaa olemaan kompromissi kahden edellä mainitun koulukunnan välillä, joskin sinun onneksesi laivahan on ollut pahasti oikealle kallellaan jo aika pitkään.
 
Jos kokee, että ihmisellä on normatiivinen oikeus prosessoida käsiinsä tavalla tai toisella saamiaan luonnonvaroja jätteeksi niin paljon kun yksilöä huvittaa ja yksilön viekkaus ja röyhkeys mahdollistaa, niin aivan varmasti silloin pitää vääränä kaikkea joka tätä oikeutta rajoittaa.
Suon mielelläni jokaiselle halukkaalle mahdollisuuden maksaa veroja juuri niin paljon kuin huvittaa.
Ilmeisesti sinulla ja erkulla on kovinkin suuri halu maksaa veroja. Ehkäpä voisimme yhdessä hahmotella kuviota, jossa minä luopuisin verojenmaksuvelvollisuudesta ja siirtäisin sen teille, koska te ilmeisestikin tunnette melkoista viehätystä ao. toimenpidettä kohtaan.
En ole myöskään vakuuttunut siitä, että valtion voimakas rooli ja suuret tulonjaot jotenkin automaattisesti hillitsisivät luonnonvarojen prosessoimista jätteeksi. Kiinan kansantasavalta, Sosialististen neuvostotasavaltojen liitto sekä Saksan demokraattinen tasavalta mainittakoon vasemmistolaisisina luonnonsuojelun esimerkkivaltioina.

Vai onko kenties niin, että vetoaminen luontoon on vain nykyajan pyrkimys ylevämmillä periaatteilla toteuttaa sosialismia, jonka ehtymättömänä polttoaineena on kateus.

Käytännössähän vallitseva käytäntö tuppaa olemaan kompromissi kahden edellä mainitun koulukunnan välillä, joskin sinun onneksesi laivahan on ollut pahasti oikealle kallellaan jo aika pitkään.
Laiva on ollut jo melko pitkään Punaisen Meren pohjassa.
 
Suon mielelläni jokaiselle halukkaalle mahdollisuuden maksaa veroja juuri niin paljon kuin huvittaa.
Ilmeisesti sinulla ja erkulla on kovinkin suuri halu maksaa veroja.
No tietysti on. Tuottaahan verottajan sijoittama euro todennäköisemmin hyvinvointia (nyt en puhu oikeiston tarkoittamasta hyvinvoinnista eli kokonaistuotannon määrästä, vaan aidosta hyvinvoinnista eli siitä miten hyvin ihmiset voivat) kuin yksityisen sijoittajan sijoittama euro. Tästä osoituksena maailman parhaat yhteiskunnat ovatkin juuri niitä joissa maksetaan eniten veroja.

En ole myöskään vakuuttunut siitä, että valtion voimakas rooli ja suuret tulonjaot jotenkin automaattisesti hillitsisivät luonnonvarojen prosessoimista jätteeksi. Kiinan kansantasavalta, Sosialististen neuvostotasavaltojen liitto sekä Saksan demokraattinen tasavalta mainittakoon vasemmistolaisisina luonnonsuojelun esimerkkivaltioina.
Vai niin. No ehkä sitten näiden vaihtoehtoisten investoijien, eli valtion vs. yritysten, yleisesti tiedettyjen tavoitteiden pohtiminen voisi saada sinut vakuuttuneemmaksi. Sen jälkeen voit vilkaista myös mainitsemiesi esimerkkivaltioiden tavoitteita ja verrata ovatko ne olleet luonnonsuojelun näkökulmasta lähempänä nykyisiä yrityksiä vai nykyisiä valtioita.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Mitä on ylimääräinen omaisuus ja kenellä on oikeus määritellä, mikä on ylimääräistä kenellekin?

Perintövero olisi perusteltua poistaa ilman, että samalla korotetaan muita veroja. Julkisia menoja sen sijaan kelpaisi vähentää.

Samaa mielta. Perintoveron tuotto on noin 600 miljoonaa, ei siis jarin suuri, joten se on pitkalti ideologinen vero tai kateusvero. Tastahan antoi hyvan esimerkin veroprofessori Heikki Niskakankaan taannoinen kommentti, etta Suomeen muodostuisi kahden kerroksen vakea, jos vero pistettaisiin. Olisin odottanut proffalta hieman syvallisempaa pohdintaa ja esimerkkeja siita, miten verotuotto valtion kassaan saataisiin korvatuksi.

Perintovero voitaisiin todella helposti paikata. Kaventamalla julkisia menoja. Tai Ruotsissa vero peritaan vasta siina vaiheessa, kun myy perintonsa. Tai jos ALVia nostetaan 0.5 prosenttiyksikkoa, niin se on siina. Muitakin vaihtoehtoja on tai niiden kombinaatioita.

Vero on helppo kiertaa. Esim. muuttamalla ulkomaille.

PS. Professori Niskakanga on vanhempana konsulttina lobbausfirmassa, ilmeisesti oto., jossa nimenomaan neuvotaan asiakkaita siina, miten perintovero ja lahjaveroa voi kiertaa. Niskakangas jaisi vaille noita huomattavia sivutuloja, jos vero lakkautettaisiin.

Professori Heikki Niskakangas BDO:n Senior Advisoriksi | BDO
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Perintövero on myös ns. verotuksen viimeinen lukko, elikkä sen tarkoitus on pitää huolen siitä että eri järjestelyillä verotuksen ulkopuolella kierrätetyt tulot saadaan edes jossain vaiheessa verolle, varsinkin kun varallisuusveroa ei enää ole.

Meinaatko että niistä perinnöistä ei ole missään vaiheessa maksettu mitään veroja vai mitä tuo "verotuksen ulkopuolella kierrätetyt tulot" tarkoittaa? Perintöverohan on vain jo vähintään kertaalleen verotettujen asioiden (palkat, talot yms. omaisuus) uudelleen verottamista, koska kukaan ei tietenkään voi saada mitään ilmaiseksi.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Meinaatko että niistä perinnöistä ei ole missään vaiheessa maksettu mitään veroja vai mitä tuo "verotuksen ulkopuolella kierrätetyt tulot" tarkoittaa? Perintöverohan on vain jo vähintään kertaalleen verotettujen asioiden (palkat, talot yms. omaisuus) uudelleen verottamista, koska kukaan ei tietenkään voi saada mitään ilmaiseksi.

En meinaa. Meinaan sitä että perintöverolla pystytään verottamaan myös verottomia saantoja. Ylipäätänsä verokeskustelussa unohtuu helposti se että verottomat tulot kaventavat veropohjaa ja tämä taas nostaa muun verotuksen astetta. Perintöverolla voidaan näin ollen nähdä olevan tasapäistävä vaikutus, koska se on täysin universaali alarajan jälkeen.

Mutta kuten todettu, tuo vero on tuotoltaan ja vaikutuksiltaan niin vähäpätöinen ettei sen poistamisella ole suurempaa merkitystä kuin tarve kerätä muualta tai säästää sen tuotto. Isot ongelmat ovat muualla verotuksessa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jos asiaa pohditaan hieman syvällisemmin, niin herää kysymys perinnön saamisen oikeutuksesta. Miksi seuraavan sukupolven pitäisi saada palkkio edellisen sukupolven työstä?

Kaikki perinnöt valtiolle!!
Entä jos mietitään asiaa vielä syvällisemmin. Jos edellinen sukupolvi ei saa jättää perintöä seuraavalle, niin kuka haluaa ansaita penniäkään enemmän kuin aikoo kuluttaa? Kuka viitsii kehittää perheyhtiötä, että sen saa luovuttaa valtiolle. Siitä vain eläkkeelle 40-vuotiaana, mikäli on ansainnut omiin tarpeisiin.
 
Kenen mielestä parhaat?
Minun mielestäni parhaat. Toki myös useat tutkijat (Good Country Index, Wikipedia) ja mielipidevaikuttajat (Best Countries in the World, Newsweek) myös poliittisen kentän oikealla laidalla (Secret of Their Success, Economist) ovat kanssani samaa mieltä.

Kuinka suuren joukon tulee jakaa jokin subjektiivinen mielipide, jotta se muuttuu objektiiviseksi totuudeksi?
Edelleen, eikö tällainen yleispätevöittämisen periaate johda väistämättä siihen, että totuus muuttuu ns. yleisen mielipideilmaston vaihdellessa? Ei kovin kestävää filosofiaa mielestäni, eikä ainakaan mitään sellaista, jonka varaan voitaisiin rakentaa mitään aidosti reilua ja tasapuolista.
Eihän tällaisissa asioissa ole olemassa mitään objektiivisia totuuksia. On vain erilaisia subjektiivisia mielipiteitä, joista jokunen aina vuorollaan määrittää suuntaa johon yhteiskuntaa eri politiikan tasoilla viedään. Ehkä tavallaan voitaisiinkin määritellä, että mielipide on jonkin tason "objektiivinen totuus" silloin kun sillä on niin vahva kannatus että se vaikuttaa tehtyihin poliittisiin päätöksiin. Näen että ainoa tapa rakentaa mitään aidosti reilua on ratkaista asiat demokraattisesti. Jos mielipideilmasto vaihtelee, niin on reilua vaihtaa myös politiikan suuntaa sen mukaan. Se, johtaako se tasapuoliseen yhteiskuntaan, on sitten kiinni siitä mielipideilmastosta.

Nyt mennään kohti perijöiden yhteiskuntaa (hs.fi). Se ei ole tasapuolista, mutta reilua kylläkin, sitä tätähän länsimaissa ja kehittyvissä talouksissa halutaan. Todennäköisin hallituspohja Suomessakin ensi vaalien jälkeen on porvarillinen, kok+kesk+ps.

Jos haetaan tilastollisia suureita yhteiskuntamallien välisten paremmuuksien mittaamiseen, kuinka monta kyselytutkimuksessa onnellista kansalaista painaa yhtä paljon kuin yksi itsemurha? Millainen määrä tyytyväisiä tasaa vaakakupit yhden mielisairaan kanssa? Millaisia ovat tarkoittamiesi "maailman parhaiden yhteiskuntien" itsemurha- ja mielisairauslukemat verrattuna "huonompiin" yhteiskuntiin?
Eipä sinun näitä minulta tarvitse kysellä, voit ihan itse käydä etsimässä haluamasi julkiset tilastot ja esittää sitten niihin perustuvat hypoteesisi maailman makuuasennosta. No, kysyit jo, joten autetaan nyt.

- Tässä mielestäni jollain tapaa yhteiskuntien paremmuutta kuvaava gini-kerroin niissä tehtyjen asukasmäärään suhteutettujen murhien funktiona: (gapminder.com)
- Ja tässä taas sama itsemurhien suhteen: (gapminder.com)
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Julkisesta keskustelusta, varsinkin yllä mainitun prof. Niskakankaan tiukan esiintymisen jälkeen, saa helposti sen käsityksen, että veron poisto hyödyttäisi nimenomaan superrikkaita. Juttu ei kuitenkaan ole noin yksioikoinen.

Otetaan esimerkiksi vaikkapa tavallinen duunaripariskunta. Mies on sähköasentaja ja vaimo perushoitaja. Työnteolla ja säästäväisellä elämäntyylillä on saatu kasaan omakotitalo tai tilavahko kerrostaloasunto kivalla paikalla. Vuosien saatossa arvo on noussut vähitellen. Se on 400.000 e. Molemmat jäävät eläkkeelle ja jossakin vaiheessa mies kupsahtaa tästä maailmasta.

Vaimo jää oman pienen eläkkeensä turvin asumaan kotia. Heillä on kolme aikuista lasta, joiden pitää jeesata mummia, jotta taloa/asuntoa voidaan hieman remonteerata ja vastikkeet, lämmitykset, sähköt saadaan maksettua.
Kun mummikin nukkuu pois lapset perivät tämän kovalla työllä hankitun asunnon, josta tulosta pariskunta on tietysti maksanut verot.

Onneksi asunto saadaan myytyä, mutta taas valtio tulee väliin ja vaatii pulitettavaksi perintöveroa 90.000 euroa! Onko tämä reilua? Minusta ei.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
superrikkaat pystyvät tähän veron helposti "suunnittelemaan" pois (ulkomaat, säätiöinti), joten heidän kannaltaan veron olemassaololla ei ole väliä.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
superrikkaat pystyvät tähän veron helposti "suunnittelemaan" pois (ulkomaat, säätiöinti), joten heidän kannaltaan veron olemassaololla ei ole väliä.

Aikoinaan hoitaessani erään äveriään suvun finansseja, tutkimme asiaa ja huomasimme ettei asia ollutkaan niin yksinkertainen. Ensinnäkin tuo Suomesta poismuutto ei ole kaikille helppoa eikä edes miellyttävää, lisäksi bisnesten hoitaminen ei ole käytännössä niin helppoa ulkomailta käsin kuin uskotaan. Perintöverotukseen kun pätee pääsääntöisesti samat oleskelusäännöt kuin tuloverotukseen.

Ruotsin mallissa on se sunnitteluongelma että verottomaton perintö on saajalle ns. nollassaanto, mikä johtuu perintöä realisoidossa rajuihin myyntivoittoihin ja niistä lankeviin veroihin. Itseasiassa Ruotsin mallissa saadakseen aidon verohyödyn on perinnön mentävä ainakin yhden sukupolven läpi ilman realisointeja.

Sveitsin laissa perintöveron nollakannan ehto oli ainakin aikoinaan se että kuoleman pitää tapahtua Sveitsissä. Tuo oli (on) pikkuisen rajoittava ehto, en tiedä kuinka tarkkaa tuon tulkinta oli käytännössä. Monissa maissa on myös ehtoja missä omaisuus saa olla, missä vastaanottajat, kansalaisuusehtoja ym ym. Noin tiivistettynä maissa joissa on nollaperintövero on vino pino lakeja ja säädöksiä mitkä pakottavat jättämään muilla tavoin isosti rahaa ja omaisuutta ko. maihin. Lisäksi tällainen verosuunnittelu on vuosikymmenien asia ja siksi niissä pitää olla vielä kestävyysaspekti, elikkä eksoottiset kikkailut voivat olla hyvää suunnittelua viiden vuoden aspektilla muttei 30 vuoden.

Pidän tätä Wahlroosin Ruotsiin muuttua enemmän statement-tyyppisenä vetona kuin oikeasti täyteen vero-optimointiin pyrkimisenä. Saattaa hyvinkin olla että lopulliset verot suvulle ovat Ruotsissa suuremmat Suomessa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Vaimo jää oman pienen eläkkeensä turvin asumaan kotia. Heillä on kolme aikuista lasta, joiden pitää jeesata mummia, jotta taloa/asuntoa voidaan hieman remonteerata ja vastikkeet, lämmitykset, sähköt saadaan maksettua.
Kun mummikin nukkuu pois lapset perivät tämän kovalla työllä hankitun asunnon, josta tulosta pariskunta on tietysti maksanut verot.

Nämä "jeesit" taitavat olla lahjaveron alaisia, jos ylittävät sen rajat - talkootöitä saa tosin tehdä verotta tiettyyn rajaan asti. Siitä en tiedä, miten jonkun silmissä kova työ tai vähemmän kova työ vaikuttaa perintöomaisuuden perimiseen tai veroihin, mutta tuossakin tilanteessa lapset saavat perintönä edellisen polven tienaamaa omaisuutta vailla sinänsä omaa työtään siihen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös