Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Kisapuiston remontti

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana Pioneer, 01.02.2003 klo 22.15.

 1. Trimmer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Auto parkkiin uuden monitoimihallin parkkihalliin, parkkipaikoilta suoraan kävellen keskustan pubeihin? Kyllä kiitos.
   
 2. Gleb Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
 3. lautamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itäsuomalainen jääkiekko.
  Noinhan tuo näyttää olevan niin kuin Gleb sanoo.
  Nyt onkin kysyttävä, että missä oli Kopra silloin, kun noin 3 - 4 vuotta sitten oli suunnitteilla pääosin yksityisellä rahoituksella rakennettu halli?
  Silloin kaupunki olisi paikan osoittamalla ja pienemmällä rahallisella sijoituksella saanut k.o. hallin tänne, Imatra sitten vei sen pienennettynä versiona.
  Nyt kun taloudelliset mahdollisuudet kaupungin osalta on lähes nollassa, niin koko ehdotus Kopran osalta tuntuu, että halutaan vain pysyä esillä ja kerätä ääniä kunta- sekä valtiollisissa vaaleissa.
   
 4. Keltainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
  Lautamies viitannee Aviasporttiin? Sehän meni niin, että oli suunnitelmat ja rahoitukset ja kaikki, sitten kaupunginvaltuusto ei uskaltanut osoittaa paikkaa mihin rakennetaan, vaan ilmoitti että siirretään päätös seuraavalle valtuustokaudelle. Pojat soittaa päräytti Imatralle, josta sanottiin että siinähän sitä on Karhumäessä kangasta vaikka tekisitte kaksi. Imatrahan panostaa liikuntapaikkoihin hitusen eri lailla kuin Lappeenranta,esim pesäpallo/ampumahiihtostadion tuli viimeksi. Täällä ilmoitetaan että kun talvet on kutenkin niin lyhyitä, niin jätetään vähätkin ladut ajamatta.
   
 5. Mr.Wonderful Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja saksalainen jalkapallo
  Kun me joskus sitten saadan uusi koti, niin toivon kovasti, että se tehtäisiin keralla kunnolla: saataisiin rakennettua nykyaikainen jääkiekko STADION - ei hallia. Tällä tarkoitan sitä, että ei tehtäisi mitään Rauman tapaista latoa, vaan kunnon stadion Växjö Lakersin Vida Arenan tapaan. https://en.wikipedia.org/wiki/Vida_Arena (linkki vie Wikipediaan Vida Arenasta kertovaan sivuun). Växjön kaupunki on about Lappeenrannan kokoinen, joten stadionin kapasiteettikin on ihan realistinen. Joku 6000 paikkainen olisi täydellinen koko tämän kokoiselle kaupungille. Tärkeää kuitenkin on, että päästäisiin eroon näistä latomaisista halleista, jotka ei houkuttele uutta (esim. nuoret aikuiset) väkeä niin hyvin paikalle.

  Pitää muistaa, että monella ihmisellä mielikuva jonkin maan huippuliigasta tulee NHL:stä tai futiksesta Euroopan huippuliigoista, joissa urheilutapahtuma, tunnelma ja stadionin fasiliteetit on huippuluokkaa. Näin ollen myös kotimaiseen urheiluun tutustumattomalle saattaa tulla pettymys, kun hän astuu 80-luvulla rakennettuun latoon; se ei vastaa odotuksia, ja näin ollen seuraavaa vierailua matsissa ei saata tulla. Ihmisten vaatimukset huippu-urheilun seuraamisesta kasvaa globalisoituneessa nykymaailmassa ja kotimaisenkin huippu-urheilun pitää pystyä vastaamaan siihen esimerkiksi stadionin osalta. En sano, että SM-liigan pitäsi pystyä kilpailemaan vaatimustasoissa esim. NHL:n kanssa, sehän on mahdotonta, mutta Liigan pitää silti kehittyä nykymaailman mukana, kehittämällä sen brändiä trendikkäämpään suuntaan, tai se unohtuu täysin.

  SaiPan kohdalla ongelman tuo tietenkin raha, sitä kun ei ole. Tämän vuoksi kaupunkia pitäsikin painostaa investoimaan SaiPaan, onhan se kuitenkin koko maakunnan yksi tunnetuimmista brändeistä.

  Uudella nykyaikaisella stadionilla olisi iso vaikutus ihmisten viihtyvyyteen: se parantaisi katselukokemusta, kun parempia paikkoja isossa stadionissa olisi enemmän. Se mahdollistaisi myös useamman yritysasiakkaan kestittämisen, parantaisi ottelutunnelmaa, helpottaisi ihmisten kulkua käytävillä ja tätä kautta parantaisi erätauko myyntiä. Kun kerralla tehtäisiin kunnolla, niin areenan elinikaarikin pitenisi.

  Toivon kovasti että tulevaisuudessa löytyisi jonkinlainen ratkaisu, millä saataisiin rakennettua meille uusi koti - nykyaikainen koti.
   
 6. atsku Jäsen

  Lainaus:
  Itse katselisin etelän suuntaan hallihankkeessa. Tallinnan Lasnamäkeen rakennettiin pari vuotta sitten uusi jäähalli. Tämä Tondiraba jäähall on 5840 ihmistä vetävä nykyaikainen halli, joka on mielestäni tyylikäs, mutta sopivan tavallinen. Googlettakaa "Tondiraba jäähall", kuvahaulla löytyy osviittaa. Hintaa tuolle hallille tuli 22,53 miljoonaa euroa. Toki Suomessa tulee lisäkustannuksia, luultavasti vähintään hinta x 1,3. Silti hinta olisi kohtuullinen.
  Onko tietoa paljonko tuo Växjön halli on maksanut?

  Kupittaan jäähalli, joka valmistui vuonna 2006 ja maksoi n.8 milj. euroa, on hyvä esimerkki hyvästä hallista. Toki kapasiteetti on vain 3000, eikä tuo hinta ole enää validi, mutta tyyli ja toimivuus hallissa on erinomainen. Lisäksi tunnelmaa syntyy halliin yllättävän hyvin. Isompana versiona toimisi liigahallinakin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.08.2016 klo 15.44
 7. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lisäksi uusi ja nykyaikainen halli mahdollistaisi sen vuokraamisen oheistapahtumiin paremmin kuin nyt.
   
 8. Mr.Wonderful Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja saksalainen jalkapallo
  Lainaus:
  Nimen omaan. Isompien tapahtumien järjestäminen mahdollistuisi Lappeenrannassa.
  Lainaus:
  En löytänyt mistään tuon Växjon hallin rakennuskustannuksia. Veikkaan kuitenkin että sinne 25-30milj. menisi.
   
 9. fourtyone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Minnesota Wild
  Växjön Vida Arena maksoi eri lähteiden mukaan 27-28 miljoonaa euroa. Turha sitä uutta hallia on Lappeenrantaan on lähiaikoina odottaa, kun taloustilanne on mikä on. Katsotaan sitä sitten 10-15 vuoden päästä uudelleen. Tosin mitään mullistavaa remonttiakaan Kisapuistoon ei ole järkevää tehdä, kun hallin elinkaari tulee väistämättä päähänsä.
   
 10. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Kisapuiston katto ei kestä enää suuria lumikuormia, eikä tapahtumissa saa käyttää pyrotekniikkaa.
  Tulitehosteet joutuivat käyttökieltoon Lappeenrannan jäähallissa – katto ei kestä pyrotekniikkaa eikä suuria lumikuormia | Yle Uutiset | yle.fi

  "Jäähalliin tehdyssä katselmuksessa on jäähallin katossa havaittu liimapuupalkkien halkeamia, minkä takia kattorakenteen sallittu lumikuorma on nyt aikaisempaa pienempi.

  Tilakeskuksen mukaan jäähallin kattorakenteista ei aiheudu hallin käyttäjille välittömiä turvallisuusriskejä.

  Tilakeskuksen johtaja Katri Tolvasen mukaan päätökset korjaustoimenpiteistä tehdään sen jälkeen, kun jäähallin tilasta on saatu lisää tietoa ja tarvittavat suunnitelmat.

  Kaupunki seuraa lasermittauslaitteiston avulla kattoristikoiden taipumista. Tällä tavalla saadaan nopeasti tieto, jos ristikot alkavat taipua liikaa."
  - yle.fi
   
 11. Bnde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
 12. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Lainaus:
  Joku aika sitten vielä horistiin, että peruskorjauksilla vanha Kisapuiston lato voisi saada 15 vuotta lisäaikaa. 15 vuotta!!

  20 miljoonaa on paljon rahaa, mutta mitäs se hieno kaupunginteatteri maksoi? Kumpihan saa enemmän näkyvyyttä? Kummassa käy enemmän porukkaa viihtymässä? Myöskin jos uusi jäähalli rakennetaan, sen pitäisi olla moderni monitoimiareena, jota voitaisiin käyttää nopealla aikataululla moneen muuhunkin kuin jääkiekkoon.

  Tekisi mieleni sanoa, että SaiPan tulevaisuus on tällä hetkellä eniten kiinni uudesta hallista. Seurassa oli neljä vuotta hyvä pöhinä, mutta kun mitään ei oikein siltikään muutu, nyt on nähty, miten yleisö ei tietään hallille löydä.

  Eikä se varmasti ole pelkästään kiinni uudesta jäähallista, mutta se toisi toiminnalle enemmän uskottavuutta kuin mikään toimitusjohtaja tai keskushyökkääjä ikinä.

  Jokainen tietää, että Kisapuiston halli on Liigan varmaankin huonoin halli. Se on ahdas, eikä siellä toimi oikein mikään muu kuin jäädytys. Se tapahtuu talvipakkasilla miltei itsestään.

  On päivänselvää, että reilun 70k:n asukkaan kaupungissa iso osa ei seuraa jääkiekkoa ja tällöin poliittiset ratkaisut ovat kiven alla. Mutta kun miettii, miten kaupunginteatteri jyrättiin läpi, pitäisi tämän olla aivan puhdasta pässinlihaa.

  Ai niin, se toinen olikin jotain korkeakulttuuria. No, voisivat samalla yrittää saada sen Giggenguggelinkin tuohon Lappeenrannan satamaan. Aaltoja ja ilotulituksia!!
   
 13. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Joo, kyllähän se on selvää, että jos halli tulee, niin sen pitää olla monitoimiareena. Mielestäni Lappeenranta semmoisen kyllä tarvitseekin, kun muutenkin keskustaa myllätään ja kaupungista pyritään tehdä entistä houkuttelevampaa. Monipuolinen halli olisi hyvää jatkumoa siihen. Sijaintia en osaa sanoa, mihin sellainen soveltuisi, mutta johonkin hyvien kulkuyhteyksien päähän. Nykyinen halli ei ihan sellaisessa paikassa ole, joten sen tilalle toiv. ei aleta rakentamaan mitään. Viisaammat sanokoot, mihin halli voisi soveltua.

  Ei tosiaankaan haittaisi, että monitoimihallin kautta voisi Lappeenrannassa järjestää sujuvammin messuja, konsertteja ja erilaisia show-tyyppisiä juttuja. Kyllä ne mahdollisuudet olisi monet minkälaisia esityksiä voisi Lappeenrantaankin saada jos olisi modernimmat puitteet.

  Rahaa toki "Lappeenranta Areena" (olisiko Villimies/Willimies Areena hyvä nimi, sopisi myös SaiPan kannattajille) nielisi, mutta toivotaan, että sen suhteen alkaisi olla myötämielisyyttä ja asiassa tapahtuisi jotain lähivuosina (siitä toki matkaa mihikkään valmiiseen.) Nykyisen hallin kanssa näpertely on kyllä lähinnä tekohengityksen antamista kuolonkorisijalle. Ei sillä, varmasti paikalliselle urheilulle olisi nykyisestö hallistakin runsain mitoin hyötyä.
   
 14. Bigg_Doggy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SKA, KooKoo
  Nyt jos koskaan on aika ruveta suunnittelemaan uutta hallia. Parempaa paikkaakaan ei monitoimihallille olisi kuin Kimpisen pururata/alakenttä.
  Samaan yhteyteen hotelli Saimaa-näkymin sekä Sputnik-ravintola.

  Toinen hyvä paikka olisi Harapaisiin kuutostien ja juna-aseman väliin.
  Halli on oltava monikäyttöinen niin jääkiekkoon, salibandyyn, koripalloon, messuihin, konsertteihin kuin vaikkapa agilityn sm-kilpailuihin.
   
 15. Trimmer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Itselläni tuosta jutusta hyppäsi silmille tämä lause:

  "Mikäli vanhaan halliin ei löydetä ratkaisua, on rehellistä todeta, että rahat uuteen halliin on kaivettava, jos kaupungissa nähdään tarve liigahallille."

  Eihän tällaista asiaa tarvitse edes miettiä, totta munassa kaupungissa on tarve liigahallille...
   
 16. Laitela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja sen vaarallinen YV
  Semmonen 10 000 ukkoa vetävä kulmistaan pyöristyvä halli, jonka ulkopuolella pyörii sputnik radalla aina kun SaiPa pelaa.

  No ihan tosissaan mietittynä, hyvä juttu jos saadaan uusi halli ja yleisökapasiteetiksi tulee varmaan 5400-6000?
   
 17. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Uusi teatteri rakennettiin koska vanhat tilat olivat käyttökelvottomat. Jos(/kun) kisapuiston todetaan olevan tiensä päässä, kyllä uusi halli saadaan. Kaupunki tarvitsee liigakelpoisen hallin ja kisapuiston elinkaari alkaa lopussa olla.
   
 18. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Lainaus:
  Kyllä todennäköisesti saadaan, vaikka nykyisessä taloustilanteessa poliittinen vastustus ainakin joiltain vastarannan kiiskiltä on kovaa. Ja myös kuntalaisilta tulee paljon noottia. Kaikki eivät seuraa jääkiekkoa. Läheskään kaikki. Vaikka toki osa, jotka eivät suuremmin seuraakaan, ovat myös sitä mieltä, että halli tarvitaan.

  Lappeenranta rakensi uuden kaupunginteatterin, vaikka sitä vastustettiin laajastikin. Otin tämän esimerkiksi sen vuoksi, että se on aikalailla vertailukelpoinen projekti. Ja siksi, että joku voi korjata, jos olen väärässä, mutta käsittääkseni Espoon kaupunki on ainakin tällä hetkellä linjannut, että aikanaan kun sen kaupunginteatterista käyttöaika umpeutuu, se ei aikoisi uutta rakentaa. Olivat ilmeisesti ajatelleet, että pk-seudulla voivat käydä teatterissa Helsingissä ja Vantaalla varsin helposti. Joka on toki sinänsä tottakin. Myös lappeenrantalaisilla ei olisi ollut suuri ongelma tätä nykyä käydä Imatralla, kun ajoaikaakin tulisi noin 25 minuuttia. Saman verran, mitä ajelisi Yliopistolta Kisapuistoon pikkuruuhkassa. Tässä mielessä Imatran ja Lappeenrannan kaupunkien yhdistyminen olisi hyvinkin viisasta. Kun miettii monenlaisia ns. julkisia palveluita. Imatralaiset myös käyvät katsomassa SaiPan pelejä, vaikka Ketteräkin heillä on. Kuntaliitoksessa myös Imatra olisi voinut osallistua uuden jäähallin rakentamiseen ainakin pienellä osalla.

  Kunhan pohdiskelin. No, halli tulee, se on melko varmaa. Mutta milloin se tulee, on aivan toinen juttu.

  Optimaalisimmassa tilanteessa nyt, kun kaupunki on pohtinut maakuntakirjaston jyräämistä, että halli rakennettaisiin kirjaston paikalle. Mutta tämä nyt ei tietysti tule toteutumaan. Tontti on liian kallis ja juuri sillä jyräämisellä kaupunki kaiketi yrittäisi rahoittaa muita hankkeita. Vaikka itse en kyllä tahtoisi koko kirjaston jyräämistä, koska se on yksi harvoja kiintopisteitä henkilökohtaisella tasolla Lappeenrantaan. Se on hieno rakennus ja siihen sisältyy paljon tunnetta.

  Kulkuyhteyksin ja tilan sekä sen hinnan suhteen paras vaihtoehto varmaankin olisi jossain Myllymäessä.
   
 19. Säilä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
 20. Mctavish85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Ehdottomasti kyllä uudelle hallille! Totta kai. Imatra mukaan vaan hankkeeseen ja Ketterän nousu Mestikseen helpottaisi tilannetta varmasti siltä osin vaikka Imatralla on ihan hyvä halli. En kuitenkaan usko Imatran tulevan hallihankkeeseen mukaan. Mutta ehdottomasti siitä lähdetään että uusi halli tarvitaan ehdottomasti. Se on kehitystä. Saipa tuo kuitenkin niin paljon näkyvyyttä Lappeenrannan seudulle ja koko e-Karjalaan että kyllä siitä hallista on hyötyä myös niille ihmisille jotka eivät seuraa jääkiekkoa.
   
 21. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Yle/Uutisten sivuillakin oli eilen pähkäilyä teatteri- ja urheiluasioista. Kaupunginteatterin katsojamäärät ovat olleet viime vuosina yllättävän pieniä, esim. 2014 esityksiä kävi katsomassa vain 21 000 ihmistä (vrt. yksin SaiPan peleissä yli 100 000 katsojaa). Pienten teatterien vitsaus ja kova pähkinä on ohjelmistopolitiikka. Joka vuosi pitäisi olla kiinnostavia esityksiä, mieluummin useita. No eipä toki suuretkaan pääse sen helpommalla, mutta niissä monet käyvät "vanhasta tottumuksesta" ja näyttelijöiden vuoksi. Teatterin tarpeellisuutta on kuitenkin turha spekuloida. Parhaimmillaan se herättää keskustelua ja saa aikaan mielihyvää pitkiksi ajoiksi. Mutta aina salien ei tartte olla isoja, pienissäkin se onnistuu.

  Uusi jäähalli luultavasti toteutuu lähivuosina, ja monikäyttösellainen (mm. koiranäyttelyt, eri alojen messut, konsertit, kirpputorit, muut tempaukset) lie paras ratkaisu. Vertailun vuoksi, Imatran uusi halli maksoi vajaat 10 me, mutta siinä on kaksi kaukaloa ja katsomopaikkoja vain 1 200.
   
 22. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  No tämähän vaikuttaa hyvältä. :D
  http://www.esaimaa.fi/Online/2016/11/09/Raju lumimyrsky voisi laittaa Kisapuiston jäähallin käyttökieltoon tilapäisesti/2016121471937/4

  Eli käyttökielto voi pamahtaa vaikka kesken kolmatta erää, jos turvallisuusasiat niin vaativat. Ainakin tekee hyvää hallihankkeelle moinen uutisointi. Eli linkki vie Etelä-Saimaan uutiseen aiheesta.

  Lainaus:
   
  Viimeksi muokattu: 10.11.2016 klo 07.22
 23. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Tää voi ehkä olla vähän vanhan toistoa, mutta jokainen Lappeenrannassa tietää, että jos kaupungissa halutaan pitää liigajoukkue, uusi halli pitäisi rakentaa nyt eikä myöhemmin. Ja yhtään ylimääräistä senttiä ei pitäisi enää tunkea Kisapuiston ladon ylläpitoon. Uusi halli on jokatapauksessa rakennettava ja Kisapuiston halliin rahan tunkeminen on kuin kaataisi vettä siivilään.

  Se, että jokainen tämän tietää, ei toki tarkoita sitä, että jokainen sitä haluaisi. Moni ei kiinnostu lätkästä pätkääkään ja rahareikiä on paljon.

  Mutta halli tulee kyllä. Toivon todella, että järki voittaa ja päätös hallin rakentamisesta tehdään jo tulevan vuoden aikana. Koska odottelu yksinkertaisesti vain kuluttaa rahaa, mikä ei hyödytä ketään. Lainakorotkin ovat nyt ja vielä monta vuotta eteenpäinkin aivan minimaaliset.

  En tiedä, mitä muuta asiasta tarvitsisi sanoa. Rakennuspaikan valinta on sitten ainoa, josta voidaan debattia käydä.
   
 24. Keltainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
  Se tuossa jutussa vähän ihmetyttää, että miksi lumen pudotus ostetaan Huoltomestareilta. Kaupungilla on kuitenkin näitä puolen vuoden työllistysukkoja.
   
 25. Artyukhin Jäsen

  Lainaus:
  Totta! Eilen menin hallin ohi puolenpäivän aikoihin ja Huoltomestareiden autoja oli hallin edessä ja äijät katolla.