Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Kisapuiston remontti

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana Pioneer, 01.02.2003 klo 22.15.

 1. Gleb Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Ainakaan kymmeneen vuoteen tuskin tapahtuu mitään isompaa hallin suhteen, 2020-luvulla on sitten pohdittiva että mitä tehdään. Lyhyellä tähtäimellä Kisapuiston remontoiminen on tietysti halvin ratkaisu, ongelmina ovat kuitenkin nuo mainitut ongelmat tontin suhteen sekä liikennesumppu. Eikä Kisapuistosta saada uuden hallin veroista millään muutaman miljoonan remontilla vaan taas saa olla 10-20 vuoden päästä miljoonia työntämässä.

  Uusi halli voisi paras ratkaisu pitkällä tähtäimellä mutta aika paljon saa tässä kaupungissa muuttua ennen kuin uskon että sellaista lähimpään 50 vuoteen rakennetaan. Jos uusi halli rakennetaan se voisi kooltaan olla samaa luokkaa kuin Kisapuisto ja luonnollisesti monitoimihalli missä esim LrNMKY voisi ainakin osan peleistä pelata. Sijoituspaikka pitäisi olla hyvien liikenneyhtyksien päässä eli käytännössä se tulisi jonnekin hieman sivummalle kuten Myllymäkeen. Unelmatilanne olisi tietenkin jos halli olisi ihan ydinkeskustassa mutta siellä ei sopivaa tonttia taida olla ilman mitään suuria uudelleenjärjestelyitä. Ja mitä Kisapuistolla sitten tehtäisiin, kahdella sen kokoisella hallilla ei kuitenkaan mitään käyttöä olisi.

  Kaupungin urheilurakentamisessa tärkeämpi projekti taitaa olla kuitenkin iso monitoimihalli jalkapalloilijoille, pesäpalloilijoille sekä yleisurheilijoille. Näiden lajien talviharjoittelumahdollisuudet Etelä-Karjalassa ovat niin heikot että toivottavasti tuo saadaan mahdollisimman nopeasti tehtyä. Sen jälkeen muutama vuosi säästetään taas rahaa ja sitten voidaan ehkä varovasti alkaa puhua jäähallitilanteesta.
   
 2. koutsiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Hokki, Man Utd
  Lainaus:
  Kätevää olisi rakentaa kaksi kerroksinen katsomo. Tyyliin isommat areenat. Jotta voisi vaikka konsertteja järjestää isommallekin porukalle.

  SaiPan peleissä yläkatsomot olisi suljettuina ja verhottuina jotenkin etteivät näytä katsomoilta. Sitten niitä otettaisiin käyttöön tarvittaessa, mikäli alakerran paikat eivät riittäisi. SaiPan peleissä voisi kyllä mennä aikaa siihen mutta toivossa on hyvä elää.

  Unelmoida aina voi. :)
   
 3. Gleb Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Rupesin tässä vielä pohtimaan että minkälaista remonttia Kisapuistossa voi tehdä niin kohteena olisi varmaankin sisääntuloaula. Mitenkäs jos kaivettattaisiin siitä kaksikerroksinen. Saataisiin halutessa samalla näyttävä julkisivu, samassa yhteydessä laajennettaisiin tien suuntaan, siinä on hyvin tilaa. Hallia ei tarvisi korottaa vaan nykyisen aulan tasolla olisi toinen kerros. Alakerrasta voisi sitten tehdä kulun katsomoon, se vähentäisi ruuhkaa yläosan kapeassa kohdassakin. Useampi miljoonahan tälläiseen varmaan menisi mutta kun tuskin sitä uuttakaan hallia kymmeniin vuosiin saadaan.
   
 4. Tuen Vety Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Nostetaanpas vanhaa ketjua ylös.

  Edellisestä hallirempasta on vierähtänyt kymmenen vuotta, ja kohta tarvitsisi taas tehdä jotain. Lienee selvää, ettei kaupungilla ole liikaa varaa investoida uuteen halliin ja ulkopuolisenkin rahoituksen kanssa voi olla hiljaista nykyisellä markkinataloudella. Yritän siis avata peliä, miten nykyistä Kisapuistoa voisi kehittää.

  Ensimmäisenä tulee mieleen kellojen takana olevat betonikuutiot, joissa on kusiputkat. Nämä rakenteet olisivat ihanteellisella paikoilla tehdä ravintoloita, joista näkisi peliä. Tiiliseinää nurin ja tilalle pleksiä, jonka takaa näkisi tuoppi kädessä kiekon. Mitä vessojen alta löytyy?

  Toinen ajatus, mikä tulee mieleen, on sitten jo todella radikaali. Hylätään Kaukaan seisomakatsomopääty. Kisapuiston sijainti vain sanelee sen, että ainut laajentumissuunta on tuo pääty. Olen muutaman kerran käynyt lounastamassa päivällä hallilla ja ravintola on ollut täysi. Tuo on suunta, johon voidaan kehittää toimintaa laajentamalla nykyistä ravintolaa. Mitä olen aitioiden suutaan pelin aikana vilkuillut, niin kaikki 10 karsinaa on ollut aina käytössä. Päätyy voisi rakentaa 4-5 uutta aitiota, joiden alle istumakatsomon. Selostamon puoleiseen kulmaan 200 hlön vierasseisomakatsomo, joka voitaisiin modata istumakatsomoksi mikäli vieraita ei olisi tulossa. Seisomakatsomo siirtyisi toiseen päähän hallia kellojen väliin. Lähellä jäätä, hieman jyrkempi katsomo takaisi paikan jossa Willimiehet saisivat helpommin otettua koko seisomakatsomon villiin kannustukseen mukaan.

  Viestin pointtina oli herättää keskustelua, miten nykyistä Kisapuistoa voisi kehittää. Antakaa idoita ja antakaa mielikuvituksen laukata.
   
 5. Gleb Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Joskus kun rättihallin remonttitarpeesta puhuttiin niin pyörittelin mielessä ajatusta että sen tilalle olisi rakennettu laajennusosa päähalliin, tässä olisi ollut harjoituskaukalo ja sitten yleisötiloja päähallille. Nyt tietenkin kun rättihalli pistettiin uusiksi niin tällaiset ajatukset ovat entistäkin turhempia.
   
 6. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Olen monesti visioinut tuota hallin istumapäätyä. Se on nykyisellään aika kökkö, eikä sinne edes mahdu mitenkään ihmeemmin ihmisiä istumaan.

  Eikö olisi aika nättiä, jos istumapäädystä saisi kaarevan? En tiedä, miten niistä betonipylväistä pääsisi eroon ja mihin ne vessat siirrettäisiin, mutta siinä olisi vaan tuhat kertaa enemmän tunnelmaa siinä päädyssä, kun se yhdistäisi kaikki istumakatsomot yhdeksi "kattilaksi".

  Toinen vaihtoehto voisi olla se, että puolet päädystä olisi edelleen istumapaikkoja ja toinen puoli olisi ravintolaa. Voisi olla ihan tyylikäs vaihtoehto sekin.

  Seisomapääty on nykyisellään todella hyvä. Täydellisyys saavutettaisiin siirtämällä se mainospömpeli Kukkuramäkeen, jotta katsomo alkaisi heti laidasta.

  Hajanaisia ovat nämä, mutta jotain kuitenkin.
   
 7. Kawasa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Loppukesästä tuli tuolla toisessa ketjussa kirjoiteltua tuollaista, niin siirränpä sen tännekkin.

  Tuosta nykyisestä seisomakatsomosta samaa mieltä kuin TheRimpula. Ja kuten tuossa omassa lainauksessa heitin tuon laajennussuunnan esille, niin samassa kun laajennettaisiin siihen metsikköön voitaisiin tuostakin kohdasta tehdä kaksikerroksinen jolloin seisomakatsomosta pääsisi alhaalta suoraan kulkemaan alemman kerroksen oheismyyntitiloihin ja toki sieltä sitten myös ylöskin. Vähän samalla ajettelumallilla kuin mitä Gleb on näköjään muutama vuosi sitten visioinut pääsisäänkäynnin kohdalla.

  Ja tosiaan ne toisen päädyn betonikuutiot voisi jyrätä pois ja tilalle pari aitiota tai ravintolaa kuten tuolla on jo mainittu. Ja samalla nykyisen vieraskatsomon voisi modata muuttuvaksi seisoma/istumakatsomoksi tarpeen mukaan.
   
 8. fourtyone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Minnesota Wild
  Hieman vanha uutinen, mutta laitetaan tämä nyt tänne.

  Kisapuiston penkit uusiksi | Etelä-Saimaa

  Eli Kisapuistoon tulee nyt kesällä hieman yli 1 000 uutta klaffipenkkiä. Vihdoin päästään eroon suurimmasta osasta niistä vanhoista muovipenkeistä, oli jo aikakin. Lisäksi pohditaan vanhan "mediakuution" päivittämistä uuteen.
   
 9. lautamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itäsuomalainen jääkiekko.
  En nyt aivan hirveästi tuota istuinten vaihtoa kehu, kalliimmat paikat uusitaan ja halvemmilla paikoilla istutaan edelleen muovisilla kuppituoleilla.
  Eli, vitut köyhien miesten eturauhasista ja naisten virtsiitistä, kunhan porvareilla ei perse puudu eikä palele, Tersa ja Jarva voi istuskella perse puutumatta ja nauttia punkkua, köyhemmät istuu perse huurteessa ja ottaa yhden kaljan jos pussi kestää ja jos jonossa sen ehtii saada.
  Eli, jos pitää paikkansa, että katsomot A1, A6, C1,C7 ja C8 jää tuollaisiksi muovisiksi kuppituoleiksi päätyistumakatsomoiden lisäksi, niin tuo on tulevaisuuden kuva.

  Perkele, lisää persuja kaupunginvaltuustoon!
   
 10. Gennadi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, R.I.P M-juna
  Lainaus:
  Huomaa että sinun on paha olla. Ehdotankin että ilmeisesti sosiaalitoimen asiakkaana juot tämän kesän edullisia markettikaljoja, niin syksyllä on varaa parhaille paikoille ja voit nauttia useamman kuin sen yhden oluen.

  Hienoa että tulee klaffipenkit! Ja sen mediakuution saisi vihdoin tosiaan päivittää tälle vuosituhannelle.
   
 11. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Mun on vaikea löytää mitään huonoa tästä penkkien uudistamisesta. Toki tämä on vain pieni parannus, mutta parempi kuin ei mitään. Yhden helvetin ison kuution sijaan miettisin kyllä vakavasti useamman ison näytön sijoittamista halliin. Etenkin kun kunnon jumbotronia eivät kattorakenteet kestä.
   
 12. lautamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itäsuomalainen jääkiekko.
  Gennadi, oletan että minä olen ollut useamman vuoden kausikorttikatsojana kuin sinulla on elinvuosia takana. Joten se siitä sosialitoimen asiakkudesta ja markettikaljoista, minulla ainakin toistaiseksi on varaa kyllä konjakkiinkin, ei kuitenkaan kuulu tapoihini urheilutilaisuuksissa, entäs sinulla, ilmeisesti polvet solmussa joka pelissä?

  Kun kaupunki noita tuoleja uusii, niin olisi uusinut molemmat sivut kokonaan, päädyn tuolit sitten vaikka myöhemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2015 klo 11.51
 13. Bigg_Doggy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SKA, KooKoo
  Lainaus:
  Onneksi saadaan uudet penkit Kisapuistoon.
  Sen verran löydän valitettavaa, ettei uudet penkit taida olla samanlaisia aiempien pehmeiden penkkien kanssa (C4,C5,A3,A4).
  Näissä kunnan kilpailutuksissa ei tietenkään voi kaikkea vaatia.
  http://kokoushallinta.lappeenranta.fi/dynastyweb/kokous/20154653-9-5.PDF
  - Linkki vie PDF-tiedostoon penkkien tarjouksesta.

  Uusi mediakuutio on erittäin hankala toteutettava kattorakenteen vuoksi, mutta nykypäivänä varmasti löytyy jokin kevyt ratkaisu.
  Kuutiokin taitaa mennä kokonaan SaiPan maksettavaksi, tämä nykyinen muistaakseni hankittiin jonkunlaisella leasingillä.
  Silloin oli puhetta, että pelikellot tulisivat jossain vaiheessa mediakuution viistoihin osiin.
  Ne toimivat vieläkin mainospaikkoina, mutta kai niistä jonkun tonnin SaiPa saa.

  Jos nykyinen kuutio on maksettu, miksei sitä jättäisi paikalleen ja hommaisi ne pelikellot siihen.
  D-Päädyssä olevat pelikellotaulut voisi kaupunki myydä vaikka Keuruulle ja hankkia niiden paikalle isot nykyaikaiset näytöt.
   
 14. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  En muista milloin nykyinen mediakuutio hankittiin, mutta juuri tällä alalla on tekniikka tosiaan kehittynyt valtavaa vauhtia viime vuosina. Entistä laadukkaampaa ja kevyempää kamaa löytyy varmasta paljon edullisemmilla hinnoilla kuin vaikkapa 10 vuotta sitten.
   
 15. lautamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itäsuomalainen jääkiekko.
  Minä nyt purnauksellani ajoin takaa katsomoiden yhtenäisempää ilmettä ja tuon tarjouksen perusteella muovituolit jäävät niihin pieniin katsomoihin A6, C1, C7 ja C8, jolloin ne eivät enää niin paljon riko tuota sivukatsomoiden ilmettä.

  Jos muistan oikein, niin tuosta mediakuutiosta lehdessä mainittiin, että siellä sisällä olevien videotykkien uusinta olisi yksi mahdollisuus.
  En tunne noita laitteita lainkaan, mutta eiköhän noidenkin tekniikka ole kehittynyt melkoisesti viime vuosina ja parempaa kuvaa, sekä pelikello sinne kuutioon ole mahdollista saada?
   
 16. Rademoottori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  osallistuminen
 17. Bacon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Eisbären Berlin
 18. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Lainaus:
  Japaniin? Tai miksei myös lahtelaisille harjoittelituoleiksi ennen kauden vieraspelireissujen alkua. Kjeh, kjeh.
  Suht Fingerpori-kamaa kyllä. :D
   
 19. Lainaus:
  Ihan normaalia toimintaa, mitä on maailmalla harrastettu jo vuosia... Eli todellakin bisnesvaisto kohdillaan.
   
 20. Zolomy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
 21. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Paras ratkaisu olisi rakentaa kokonaan uusi halli. Paikka voisi olla lappeenrannan kaupungin Ikealle varaama tontti. Siihen kun rakentaisi sellaisen maamerkin että tätä kaupunkia ei voisi sitä huomaamatta ohittaa. Sellainen noin 6000 - 8000 henkeä vetävä Sputnik Areena, joka olisi neljällä teräksisellä jalalla seisova SaiPan logon ja sbutkikin mallinen rakennus. Ulkokuori joko ruostumatonta terästä tai alumiinia. Pinnaltaan neon ja muiden valojen valaisema "sähinäpytty". Katsomotason yläreunaa kiertäisi lasinen ulkoseinä josta näkisi ulos saimaan kanavelle ja kuutostielle.. Viereen voisi sitten rakentaa sen Ikanon kauppakeskuksen... Halli palvelisi sekä saipaa ja kaikkia muita kongressi, konsertti tai muita tilaisuuksia... Ei ole hullu jos unelmoi jostakin suuresta, joka antaisi mahdollisuuden SaiPan pelata liigaa kauas tulevaisuuteen.
   
 22. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Lentokentällä olisi tilaa rakentaa, kun ei sille mitään järkevää käyttöä näytä olevan. Olisi keskellä kaupunkia ja silti 6-tie menisi vieressä. Ei muuta kuin eurot jonoon!
   
 23. Bacon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Eisbären Berlin
  Lainaus:
  Täältä irtoaa 10 euroa.
   
 24. lautamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itäsuomalainen jääkiekko.
  Tämän aamun Etelä-Saimaassa oli hiukan lisää infoa tuosta Kisapuiston suunnitellusta remontista.
  Ensi vuonna uusitaan jääkoneet niin että hallille ja isolle tekojäälle tulisi omat koneet konteissa, niin kuin on uusitussa harjoitushallissa. Entiset koneet on niin energiaa kuluttavia, että energiansäästö uusituilla koneilla on huomattava.
  Lisäksi ensi vuonna uusitaan halliin vielä jääneet kuppituolit samanlaisiksi klaffituoleiksi kuin tänä vuonna laitetut.
  Vuonna 2018 sitten tehdään hallissa remonttia niin, että sisääntuloaula tulisi mahdollisesti hallin päätyyn pukuhuonetilojen päälle, muusta laajennuksesta ei ollut mainintaa, mutta eihän ihmeiden aika ole ohi, etteikö jotain muutakin vielä tehtäisi.
  Ainakin se A4- A6 katsomoiden takana oleva kapea kulkuväylä kaipaisi ehdottomasti laajennusta, samoin oheismyyntitiloja voisi myös lisätä, niin että ei olisi enää niitä hirvittäviä jonoja, jotka saavat monta potentiaalista asiakasta jättämään ostokset tekemättä.
   
 25. Marre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, (HIFK)
  Etelä-Saimaassa mainittu remonttibudjetti on joko naurettava tai itkettävä tai molempia yhtä aikaa. Jääkonebudjetti voi jopa olla realistinen, mutta uusi sisääntuloaula pukkareiden päälle ja oletettavasti nykyinen konehuone pukkari yms. tiloiksi reilulla puolellatoista millillä? Voipi mennä aika naftille.