Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Kisapuiston remontti

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana Pioneer, 01.02.2003 klo 22.15.

 1. Pioneer Jäsen

  Tämänpäivän Etelä-Saimaassa kaupunginjohtaja Anderssonin kerrotaan esittäneen pystyynpantavaksi toimikuntaa, joka ryhtyy pohtimaan Kisapuiston jäähallin saneerauksen eri vaihtoehtoja sekä rahoitus- ja hallinnointivaihtoehtoja.

  Etelä-Saimaasta kopioitua:

  --klip--

  Jäähallin laajennus ja saneeraus oli viimeksi esillä vuonna 2000. Tuolloin pohdittiin eri vaihtoehtoja jäähallin peruskorjaamiseksi ja laajentamiseksi.

  Yli 30 vuotta vanha jäähalli on rakennettu kattamalla vanha ulkotekojäärata.

  Jäähallin ongelmana ovat puutteelliset yleisötilat ja turvallisuus. Käytävät ovat ahtaat, palvelu- ja lehdistötiloista on pulaa, istumapaikkoja on tarpeeseen nähden vähän ja lakisääteinen väestönsuoja puuttuu.

  --klip--

  Toivottavasti tällä kertaa ryhdytään myös tekoihin selvityksen valmistuttua. Loistava veto Anderssonilta, kun kukaan muukaan hanketta ei näyttänyt käyntiin pistävän. Kaupunginjohtajan pointsit ovat selkeässä nousussa!
   
 2. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Hienoa, että sielläkin aletaan herätä. Yksi mahdollisuus on laajentaa nykyistä hallia malliin Valtti-Areena Tikkurilassa, joka on viihtyisä ja erittäin sopiva Mestis-kiekkoiluun (paikkoja vajaat 2 000). Muistaakseni remontti tehtiin varsin nopeasti (lähes yhden kesän aikana...) ja suht' edullisesti. Kisapuistoon tulisi tietysti ainakin ne 5 000 istumapaikkaa (tarvitaanko isompaa?). Hankalampi tapaus on koventuneet ympäristönäkökohdat: täyttävätkö alunperin 1960-luvulla rakennetut jäädytyssysteemit (ja aineet) tämänpäivän vaatimukset (vrt. Oulunkylän tekojäärata Helsingissä)? Halvin vaihtoehto nykyhallin kunnostaminen kuitenkin lienee, ellei sitten Lappeen lätkäfanit lähde talkoorientoihin, kuten usein maaseudulla (esim. Kangasniemi, Rantasalmi) tehdään. No ei tätä heittoa tarvitse vakavasti ottaa, mutta saattaisi olla mukava piristysruiske ja hengennostatuskeino sekin. Jos vielä itse asuisin Lappeessa, olisin varmasti mukana jollain tavalla.

  Muuten, Suomessa on jo 200 jäähallia pystyssä ja saman verran (sankari)tarinoita, miten ne on tehty. Hyviä ideoita saa varmasti sieltä sun täältä, että ei kun jäähallitoimikunta pikkubussiin ja Suomea kiertämään.
   
 3. Orange Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Packers
  Eikös Kisapuiston jäädytyskoneisto uusittu lähes kokonaan menneinä vuosina? Olisikohan ollut kesällä 1998? Voi olla että muistan väärin mutta ainakin jotain suurempaa remonttia koneistoon tehtiin.
   
 4. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Aina parempi, ja sitä halvempaa. Täyttänee siten nykyajan vaatimukset. Äkkiseltään myöskään parempaa paikkaa ei tule mieleen, vaikka halli omakotialueen ja radan välissä sijaitseekin. Tietysti kaupungilla on monia muitakin rahareikiä, mutta samalla hallista voinee tehdä monikäyttösellaisen, joka palvelee muitakin kuin koiranättelyitä.
   
 5. pest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Kahvipöytäkeskustelussa oli tänään joku tietävinään, että halliprojektiin valittaisiin valtuuston jäsenistä sellaisia jotka eivät asetu enää seuraavissa kunnallisvaaleissa ehdolle. Näin saataisiin päätöksestä seuraava poliittinen paine pois, eikä ratkaisua tehtäisi vain miettiessä kuinka moni mummo antaa äänet jollekin muulle. Kuten sanoin tämä oli kahvipöytätason tietoa eli varmaankin pelkkää fiktiota, kuulostaisi kuitenkin hyvältä.

  Edit: Löytyihän tuo esityskin Kaupunginhallitus, esityslista 03.02.03 / asia # 10
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2003 klo 16.15
 6. vlad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vladimir Konstantinov.
  Perusteellista remonttia Kisapuisto kieltämättä kaipaakin, mielestäni jopa niin perusteellistä, että revitään matalaksi kertarykäyksellä.

  Vaikka yllä vaikuttaa ehkäpä hivenen provokatiiviselta tai ainakin harkitsemattomalta heitolta, kaikesta huolimatta mielestäni olisi viisasta ottaa esille kokonaan uuden hallin rakentaminen liikenneyhteyksiltään sopivampaan paikkaan. Nykyinen halli voisi kyllä palvella kiekkoilijoita kuin myös taitoluistelijoita harjoitusareenana, niitähän ei ole koskaan liikaa, käyttöikänsä loppuun saakka.

  Eikös uudesta hallista muuten ollut jokunen vuosi sitten puhetta, liekö tyystin haudattu koko idea? Minusta se olisi hyvä kaivaa naftaliinista esiin. Ehdottomasti uusi ajanmukainen halli Lappeenrantaan, vaikkapa Myllymäen suunnalle. Sijainniltaan se olisi mielestäni kohtuullisen hyvä. Lähellä keskustaa, lähellä 6-tietä, rautatieasemaa sekä "matkailukeskusta". Kaupungin asutuksen laajentuessa entisestään sille suunnalle infrastruktuuri tulisi hoidettua siinä samalla. Kunnon liittymät hallille, p-paikkoja riittävästi tms.

  vlad#16.
   
 7. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Lainaus:
  Olen kyllä samaa mieltä kanssasi. Tuo vanha lato jota jäähalliksikin haukutaan on sellainen jota ei koristelemalla saada fiiniksi ja toimivaksi millään. Kisapuiston hallissa on perusteet jo niin rempallaan ja koko runko on auttamatta vanhanaikainen, että on hiukan epäilyttävää josko mikään näennäinen parantelu mitään suurempaa hyötyä tuo.

  Uusi halli olisi kova sana ja itseasiassa Saimaankaupunki hankkeen yhteydessä on tuotu esille uuden hallin mahdollisuus. Olikos se nimenä Etelä-Karjala Areena? Aika näyttää, raha on varmasti tiukalla joka tapauksessa ja laskelmia varmasti tehdään ja jos osoittautuu (varmasti niin käy), että vanhan kunnostaminen tulee halvemmaksi, niin se on sitten ratkaisu. Eriasia sitten kuinka kannattava. Jos mietitään sitä että kuntaliitos syntyy, niin nykyisessä sijainnissaan jäähalli ei palvele lähellekään kaikkia, siinä tapauksessa sijoittaminen suuremman tien varteen olisi yleisön haalimisen kannalta parempi ratkaisu. Faneja (katsojia) kuitenkin Joutsenossa ja Imatrallakin löytyy.
   
 8. Aksu Jäsen

  Uuttakin hallia mietitään, mutta ei sen poliittisesta mittelöstä tässä sen enempää. Luontevin sijainti on mielestäni monen käydyn keskustelun perusteella Myllymäki. Edut ovat yksinkertaisesti seuraavat:

  - Rakentamatonta maata löytyy eli tilasta ei ole kiinni
  - 6-tie vieressä
  - Helpohko rakentaa yhteyskuljetukset keskustasta busseilla.
  - Autoilla helppo päästä kaupungin sisälläkin
  - Ja sijainti palvelee myös ulkopaikkakuntalaisia jos ja kun sellaiseen jotain muuta tapahtumaa tulee.

  No joo. Kyselin tänään parilta asiassa mukana olevalta miten kaupunginhallitus asiaan suhtautuu. Lehtimies oli tällä kertaa hyvin perillä asioista. Se on poliittisesti arka juuri Etelä-Saimaassa mainittujen syiden perusteella, mutta toisaalta nyt se päätös pitää tehdä nopeasti ennen kuin seuraavat kunnallisvaalit koputtelevat ovea. Silloin se on taas niin paljon vaikeampaa. Katsokaa, jos nyt tekee päätöksen niin ihmiset ehtivät unohtaa jos joku asian taakse vahvastikin lähtee. Tällaista tämä on, reaalipolitiikkaa.
   
 9. Aksu Jäsen

  Tämän päivän Etelä-Saimaa kartoitti tilannetta lisää eli suurin korjaustarve on liikuntatoimenjohtajan, Ilkka Oksmanin, mukaan hallin tekniikassa. Ensi vaiheessa on kuulemma korvattava vanhat kylmälaitteet sekä valaistus- että sähkötekniikka eli mm. näillä toimenpiteillä turvata ns. terve hallin ydin.

  Lisäksi jo aiemmin Murmelin puhuma istumapaikkojen lisäys näkyy olevan työn alla eli yhteensä 200 paikkaa. Määärärahoja on osoitettu, mutta kustannusarviota ei ole tehty. Mikäli tähän päädytään niin työaika on ensi kesä.

  Oksmankin puhuu hallin monikäyttöisyydestä mm. messujen sun muiden osalta ja kertoilee nämä iänikuiset mantrat yleisöpalvelutilojen parantamisesta jne.

  Yksi mikä on varma niin tästä saadaan ihmisille mukavaa keskusteltavaa saimaakaupunki hankkeen rinnalle. Intohimoja on ilmassa suuntaan jos toiseen.
   
 10. Mammutti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa, Blackhawks,
  Cam Neely, Timo Peltomaa
  Viikonlopun ilmaisjakelulehdessä olleen Tj Kaarnan haastattelun mukaan Lappeenrannassa ei tulevaisuudessa pelata liigaa, ellei hallia paranneta.

  Onkohan tämä kuultu ennenkin? Suunnitelmiahan on ollu kautta maailman sivu. Alkaen kaupunginpuoleiseen päätyyn tulevasta ravintolasta, katon korotuksesta seinien levennykseen.

  Tarvittaisiin siis lisää neliöitä ja lisää istumapaikkoja. Mihinhän ne istumapaikat laitettaisiin. Seisomapaikkojen tilalle tietenkin. Ja halli ei kun hiljenee lisää..

  Toisaalta eihän niitä paikkoja tarvita kuin Liigan vaatimuksiin.. Katsojia ei Saipan alkuvuotta lukuunottamatta esittämät pelilliset otteet paljoa vedä. Puolustustaistelulla ei katsojamäärät lisäänny. Väritön joukkue ei kiinnosta kuin tosifaneja ja muutenkin säännöllisesti kiekkoa seuraavia.

  Oma mielipiteeni on selvä. Lappeenranta tarvitsee uuden hallin. Tiedän sen olevan näihin aikoihin täyttä utopiaa. Kaupunki/lähikunnat eivät ole valmiita satsaamaan tarpeeksi rahaa ja Saipalla ei sitä ole.

  Korjataan vanhaa latoa taas miljoonilla euroilla ja katsotaan kun lopputulos ei ole muuttanut oikeastaan mitään.

  Kun ei edes saada nykyaikaista valaistusta..
   
 11. Aksu Jäsen

  Liikuntatoimen investointiesitys vuosille 2004-2006 käsitellään tänään vapaa-aikalautakunnassa. Esityksen merkittävimmät (taloudellisesti) investointikohteet ovat Lauritsalan urheilukentän remontointi ja huoltorakennuksen peruskorjaus (yhteensä kahdelta vuodelta 550 000 €) ja Sammonlahden urheilukentän pukusuojien rakentaminen (316 000 €). Vuosille on varattu rahaa lisäksi mm. moottorikelkkailun runkoreitistön tekemiseen (28000 €), Sammonlahden kivituhkakentän muuttaminen kumihiekkatekonurmeksi, urheilutalon juoksupinnoitteen uusiminen, parin kiekkokaukalon hankinta ulkokentille jne.

  Ainoa kisapuistoon viittaava on esitys tekojääradan pukukoppien laajennukseksi vuonna 2006.

  Että tällaista. Itse päähalliin ei siis liikuntatoimen puolelta olla suunnittelemassa yhtään mitään. Mikäli esitys tällaisenaan menee läpi niin ainoa vaihtoehto saada jotain aikaan on hoitaa kesken esityskauden erillisrahoitusta kaupungilta. Siis jos mitään tapahtuu. Näinhän sitä meillä liigakiekkoa pelaillaan, vanhassa ladossa. Oli se sitten miten kodikas tahansa niin aikaansa jäljessä kaikilla kriteereillä ja se näkyy myös joukkueemme tulorakenteessa ikävällä tavalla. En marmata tällä kertaa enempää. Ärsyttää...
   
 12. theref Jäsen

  Ei hyvältä näytä, ei tosiaankaan!

  Onkohan Lappeenrannan kaupungin johdossa paljoakaan mietitty, kuinka paljon SaiPa loppujen lopuksi tuo verorahaa kaupungille? Onkohan kukaan laskenut, millaisella sijoituksella nuo verorahat saataisiin takaisin, jos yleisötiloja parannettaisiin, myynti nousisi ja samalla toisi lisää veropennejä?

  Sinällään olisi hauska tietää, että mitä hyötyä ja kenelle on Samonlahden kivituhkakentän muuttamisesta kumihiekkatekonurmeksi? Eikö kaksi keinonurmea, joista toisen alla on jäädytysputket ja toisen alla lämmitysputket, ole riittävä ratkaisu näin pienelle kaupungille?

  SaiPa jätetään täysin oman onnensa nojaan odottamaan omaa manngardiaan tai hjallistaan. Kyllä sitten kaupunki olisi taas iloisena huutamassa että "kyllä meillä on hyvät olosuhteet jääkiekon pelaamiselle" ja käsi ojossa ollaan odottamassa vapaalippuja hallin avajaisiin.

  Vitun latvat sanon minä! Lappeenrannan kaupungin johdossa on munatonta porukkaa ja on ollut jo monia vuosia.

  Kaupungin tärkein vientituote urheilurintamalla jätetään syrjään kaikesta! Ymmärrän kyllä, että terveydenhuolto ja vanhustenhuolto tarvitsevat paljon rahaa, mutta... Jos sitä rahaa on vara laittaa Lauritsalan kenttään, jota käyttää jokunen jenkkifutari ja jokunen yleisurheilija (noin karkeasti heitettynä), niin päätöksiä ei voi kuin ihmetellä.

  Yleisurheilijoille järjestetään toinen loistava paikka, jalkapalloilijoille järjestetään jälleen yksi paikka, kiekkoilijat jätetään hunningolle.

  Kiitos perkeleesti Lappeenranta!

  Anderssonin puheilta on pohja viety pois aikaa sitten. Puheita, puheita, puheita, ei mitään tekoja! Markkua on ihan turha raahata Kisapuistoon kestittäväksi SaiPan piikkiin, mitään hyötyö sillä ei saavuteta, pelkkiä menoja vaan.

  Mielenkiinnolla odotellaan milloin Kisapuisto jää kokonaan liigan jäähallispeksien ulkopuolelle ja SaiPalla ei ole liigapaikkaa eikä toisaalta resurssejakaan pelata liigassa.

  SaiPassa ollaan varmasti todella tyytyväisiä...
   
 13. Digwiid Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Sen verran otan kantaa tähän lauseeseen että entisenä jenkkifutari pelajaana voin sanoa että "ne suhteet" sinne ylös päin toimii jollakin ja toisella taas ei.
   
 14. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ikävää kuulla, todella ikävää. Ilmeisesti kaupungin hallinnossa uskotaan, että kiekolla pyyhkii valtakunnallisesti niin hyvin, että hoitakoot itse hallinsa...Näinhän ei tietysti ole, vaan valtaosa maamme yli 200 hallista on tehty enemmän tai vähemmän talkoilla, ja loput verovaroilla. Poikkeuksena Jaffa- ja Elysee-areenat. On surkeaa seurata, kun Lappeen jääkiekkoa ajetaan alas, ennen kuin se on edes kunnolla pinnalla. Pahimmassa tapauksessa Mestis-kiekkoa pelataan Lappeessa jo ensi syksynä... Ainakin Kuopio on rynnimässä nhl-apujensa turvin liigaan ja Vaasassakin haikaillaan ylemmäksi. Jos SaiPa rämpii tulevan kauden Ilveksen lailla, kuten nyt näyttää, lähtö liigasta ei liene kaukana. Pessimistinen arvio ja toivottavasti väärä!
   
 15. Aksu Jäsen

  Lainaus:
  Näin ei käy kuin siinä tapauksessa, että liiga ottaa tiukat olosuhdevaatimukset käyttöön ja alkaa toden teolla noudattaa niitä.

  Saipa pysyy liigassa siksi, että talous on vakaa. Muutaman vuoden päästä tilanne voi olla toinen. Lähivuosien trendinä on oletettavasti tulobudjetin jämähtäminen jokseenkin nykyiselle tasolle kun samanaikaisesti luultavammin monilla keskitason seuroilla se nousee. Suuriin välimatka onkin sitten niin iso, ettei ole paljon merkitystä nostavatko vai laskevatko he.
   
 16. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Lainaus:
  Tuo on jo liian korkeaa matematiikkaa kaupungin päättäjille. Jos tekojäätä rakennettaessa en voinut olla ihmettelemättä niitä valtuutettuja, jotka kirkkain silmin selittivät, miten tekojäähän laitettavat rahat ovat poissa vanhuksilta, lapsilta ja sairailta. Että sairaille vanhuksille ei vaihdeta vaippoja eikä sairaaloilla ole antaa potilaille kunnon ruokaa, koska kaupunkiin tehdään uusi luistinrata. Nuo lausunnot on populistisia ääntenkalasteluja.

  Noin sanovat valtuutetut vain paljastavat, että he elävät laput silmillä ja ovat kykenemättömiä kokonaisvaltaiseen ajatteluun.
  Faktoja kun ovat seuraavat asiat:

  - Uusi jäähalli parantaisi SaiPan liiketoimintaa ja toisi mukanaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia myös kaupungille. Tästä seuraisi pysyvä verotulojen kasvu (ei tosin niin suuri, että sillä kustannettaisiin investointia, mutta niin merkittävä kuitenkin, että se laskisi hallin rakentamisen hintaa).

  - SaiPa on Lappeenrannan tunnetuin brandi muualla Suomessa. Tiedän ihmisiä, jotka ovat valinneet asuinpaikkansakin sen mukaan, että kaupungista löytyy liigajoukkue. Liigajoukkue lisää kiekkoa seuraavien lappeenrantalaisten viihtymistä kaupungissaan.

  - Kaupungin on tarjottava asukkailleen muutakin kuin välttämättömät palvelut (koulutus, terveydenhuolto, jne). Jos päättäjät ovat sitä mieltä, että urheiluun ei haluta panostaa, niin miksi sitten pidetään yllä kaupunginteatterin toimintaa, tuetaan taiteilijoita apurahoilla, rahoitetaan erilaisia yhdistyksiä ja urheiluseuroja ja järjestetään Linnoituksen Yön kaltaisia tapahtumia, jotka eivät tuota kaupungille mitään vaan ainoastaan syövät rahaa. Kyllä liigajääkiekko on kulttuuria siinä missä musiikki, taiteet ja teatteri. Kaikille löytyy omat ystävänsä, jotka nauttivat kyseisen kulttuurilajin seuraamisesta.
  Nuo kulttuuripalvelut tekevät pitkällä aikavälillä kaupungista viihdyttävämmän paikan asua.
   
 17. lautamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itäsuomalainen jääkiekko.
  theref.lle ja mirasanelle

  Kun te suurin kirjaimin julistatte sitä uuden tai uusitun hallin tuomaa verotulojen kasvua, haluan kysyä, mihin nämä jutut perustuvat?

  _ Jos esim. makkarasta, kahvista ym. saatavat tulot kasvavat, niin niistä maksettavat alv.t maksetaan tietääkseni valtiolle.
  Siis missä hyöty kaupungille?

  _Lipputuloista vähennetään tietääkseni menot, ja voitosta maksetaan tulovero
  Melko varmasti häviävän pieni summa, koska noista veloista syntyviä vähennyksiä tuntuu riittävän.

  _ Ainut pieni verotulojen kasvu loisi lisätyövoima, joka maksaa kaupungille, ja siihenkään työvoiman lisäykseen en usko.

  Haluan kuitenkin korostaa kaikille, että en misään tapauksessa vastusta halliremonttia, vaan haluan korostaa realismia noihin kirjoituksiin joita täällä palstalla esiintyy.
   
 18. foobar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Turkuhallin rakennuskustannukset olivat 145 milj. mk josta Turun kaupungin osuus oli 95 milj. mk, aitioiden myynti 35 milj. mk ja valtion juhlaraha 15 milj. mk. Vuosina 1996-97 rakennettiin laajennusosa 35 miljoonan markan budjetilla, tästä ei tietoa kuka tuon maksoi.

  Ja nyt kun tulin SaiPan ketjuun "häiriköimään" niin mainitaan vielä, että Turkuhallin avausottelu oli TPS-SaiPa 25.11.1990.:)
   
 19. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Espoon LänsiAuto Areena, eli Tapiolan Monitoimiareena Oy on myös täysin yksityisessä omistuksessa. Rakennusvaiheessa Kaupunkin oli mukana muistaakseni 20 milj. markan osuudella + samanarvoisella lainalla. Laina on sittemmin maksettu ja kaupungin osakkeet ostettu pois.
   
 20. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Hyvä huomio, kirjoittaessani em. kommenttia mielessä käväisi myös LänsiAuto-Areena... Mutta Espoo jelppasi siinäkin aluksi, niin kuin useimmat kunnat tekevät. Mikään (edes laki) ei estä siirtämästä hallia yksityisomistukseen myöhemmin. Veikkaan, että valtaosa maamme halleista on tehty muutamalla miljoonalla mummon markalla ja Lappeen hallikin saisi uuden muodon jo 60 mmk:lla (10 milj. eurolla). Katsojamääräksi riittänee 5 000-6 000... Esim. Valkeakoskella uutukainen halli henkii paikallisen monikansallisen metsäyrityksen imagoa, mutta pääasia on, että (pienessä) kaupungissa on edellytykset kunnon hokille. Lappeessakin on ollut iät ja ajat kohtuullisen kauan kohtalaisen kokoisia puunjalostusyrityksiä, jotka silloin tällöin lurauttavat muutaman miljoonan edestä mömmöjään Saimaaseen...ja maksavat aivan oikein asukkaille korvauksia. Tuntuu, että Lappeessa kateus on ajanut yhteistyön edelle ja kaikki varjelevat omia etujaan, mitä ne sitten lienevätkin.
   
 21. Siili Jäsen

  Hallilta kuuluu taas kummia.

  Kisapuistosta on nimittäin taas jääkoneet paskana. Ei kyllä mikään ihme, kun katsoi jäätä eilisen KooKoo-pelin lopussa. Herää vain kysymys, miten voi olla mahdollista, ettei siellä ole jäätä kaksi päivää ennen SaiPan kotiavausta?
   
 22. theref Jäsen

  Lainaus:
  Njoo, tuoltahan tuo eilen tosiaan vaikutti. Kyselin kyllä hallihenkilökunnalta että onhan kaikki kunnossa ja vastaus oli että kyllä on, harjoitushallin jäänteon kanssa vain on kuulemma pieniä ongelmia kun on niin lämmin.

  Jos tuo jääkoneen rikkoutuminen on totta, niin ei voi kuin nauraa, ikävä kyllä.

  Ehkäpä, jossakin vaiheessa, jotakin tapahtuu, jollakin taholla? Tai sitten ei?
   
 23. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Tämän päivän E_saimaan hokiliitteestä juuri luin tuon jäämestarin haastattelun ja hän totesi että kolmatta konetta asennetaan tästä päivästä eteenpäin kuulemma. Homman pitäisi olla valmis perjantaihin mennessä... kävi silloin mielessä, että eiköhän ne saa siinä asennuksen aikana sählättyä hommat niin, että perjantaina ei pelata ollenkaan... tiedä sitten onko mitään yhteyttä noilla kahdella asialla, mutta onhan tuo ihan perseestä.

  Liekkö sitä suolaa, joka herran mukaan oli ongelma viimeeksi - mutta ei enää, sittenkin mennyt taas koneeseen?
   
 24. Pioneer Jäsen

  En kyllä jaksa enää uskoa, että vika on täysin koneissa. Eikös nuo uudet jääkoneet "kunnostettu" nyt ennen liigan alkua suurehkolla rahalla ja kaiken piti olla kunnossa? Pakkohan niissä käyttäjissäkin on jotain fibaa olla, kun alvariinsa koneet reistaavat.

  Oli miten oli, niin hiljaiseksihan tämä vetää. Avausmatsia olen odottanut nyt todenteolla noin viikon ja suunnitelmissa on mennä perjantaina katsomaan SM-liigakiekkoa suurehkon kaveripoppoon kera. Vitutus on suunnaton, jos nuo suunnitelmat vesittyvät näiden uutisten myötä.
   
 25. Hamraan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
  Kyllä täälläkin ottaa päähän ja rankasti, jos ei perjantaina jääkiekkoa kisapuistossa pelata.

  Vanhaa hallia on ihan turha enään korjata SaiPan tarkoituksiin. Uusi se on saatava.

  Miksi se rahojen keräys olisi niin mahdoton ajatus? Jos saisi esim Etelä-Saimaan mukaan projektiin sillä tavalla että se vaikka kerran kuukaudessa julkaisisi listan lahjoittajista nimet ja yrityksien lahjoituksista vielä summatkin, niin saisi pientä "kilpailua" yritysten välille.
  Jos itselleni vastaan niin ehkä keräyksellä saatavat varat jäävät alle 100.000 euron ja ovat käytännössä olemattomat, mutta tätähän voi jatkaa useamman vuoden ajan.

  Fan-club voisi harkita adressin keräämistä, esim jonkin marketin aulaan pieni pöytä pystyyn, SaiPa paitaa päälle, joku naseva iskulause tauluun isolla, nimilista pöydälle. Paljonkohan olisi riittävä määrä osoittaa kaupungille ja yrityselämälle että Lappeenrannassa halutaan kiakkoa pelata vielä tulevaisuudessakin? Adressia ajatellessa kannattaa myös käydä nimiä keräämässä Joutsenossa ja Imatralla. Tehdään uudesta hallista koko Etelä-Karjalan asia ja ylpeys.

  Minä ainakin olisin valmis "orjatyöhön", jos ja kun uutta hallia aletaan rakentamaan, kyllä mulla lapio sen verran käsissä pysyy ja hartiat kestävät kantaa materiaaleja että viikon voisin kivuttomasti hillua apumiehenä.