Kirkko eroon valtiosta – nyt vai heti?

  • 613 886
  • 7 275

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Käsittääkseni tuo vajaat 18000 liittynyttä ei sisällä lapsikasteita vaan ovat ihan itse liittyneitä.

Jopa pelkkää mitäänsanomatonta lässytystä sisältävä aivopesu toimii.
Toki sitä varmasti hakevatkin. Kuin äiti joka lässyttää tuttivauvalleen.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jopa pelkkää mitäänsanomatonta lässytystä sisältävä aivopesu toimii.
Toki sitä varmasti hakevatkin. Kuin äiti joka lässyttää tuttivauvalleen.
Ei sillä, että olisin kirkon kannanottoja kovin tarkasti seurannut, mutta en muista mitään sellaista, jota kuvailisin sanoin "mitäänsanomatonta lässytystä sisältävä aivopesu". Jotenkin ajatuksenakin hassu, että ihmisiä aivopestäisiin liittymään kirkkoon. Joidenkin muiden uskonnollisten yhteisöjen kohdalla pitäisi mahdollisuutta tuollaiseen paljon suurempana.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
On se kovin helppoa.

Perustettaisko uskonto, halukkaita?
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Käsittääkseni tuo vajaat 18000 liittynyttä ei sisällä lapsikasteita vaan ovat ihan itse liittyneitä.

Kyllä se on ainakin aikaisempina vuosina sisältäny vauvoja ja muita alaikäisiä pakkoliitettyjä, joskin tosiaan kirkon suosituksen (hyi) mukaiset ns. vauvakasteet on tuosta luvusta periaatteessa karsittu pois. Varsinaisia "aikuiskasteita" ev. lutkujen keskuudessa suoritetaan vuosittain vain joitakin satoja. Näyttäisi siis kovasti siltä, että jos ei ole lapsena aivopesua saanut, niin "no kyllä meidän suku nyt toivoisi kuitenkin sellaisia kirkkohäitä" -jututkaan ei huokuta tälläisiä ihmisiä jeesuksen sylkkyyn. Muutenhan noista aikuisena liittyneistä valtaosa on yllättäen ns. naimaikäisiä.
 
Viimeksi muokattu:

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä se on ainakin aikaisempina vuosina sisältäny vauvoja ja muita alaikäisiä pakkoliitettyjä, joskin tosiaan kirkon suosituksen (hyi) mukaiset ns. vauvakasteet on tuosta luvusta periaatteessa karsittu pois.
Luvuissa on tosiaan niin liittyneiden kuin eronneidenkin joukossa jonkin verran alaikäisiä, ja näistä suurin ryhmä on juurikin alle 1-vuotiaat liittyneet 1686. Tuo on kuitenkin melko pieni luku verrattuna kastettuihin luokiteltuihin 38746. En tiedä, mihin jaottelu pohjautuu. Tuo kastettujen määrä muuten vastaa 70,4 % syntyneistä, eli osuus on pienempi kuin kirkkoon kuuluvien osuus koko väestössä. Se ei myöskään riitä korvaamaan poistumaa kuolleiden muodossa 44002. Toki tuon osuus jäsenmäärän vähenemisessä on paljon pienempi kuin eroamisen ja liittymisen erotus.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Taitaa olla, onkohan lähetetty Ateistien Pääkonttorista U.S.A.:sta? :D

Ei ole lähetetty. Ja olen avoin Jumalhypoteesille. Ateistinen aknostikko. Ei vain ole mitään järkevää syytä uskoa.Olen vain viime aikoina tutustunut Raamattuun lähemmin ja olet itse täällä sanonut, että raamattu on Jumalan totuus, joten siinä tapauksessa se ei ole tulkittavissa vaan otettava kirjaimellisesti niinkuin siellä sanotaan. Sinä tai kukaan muukaan ihminen ei ole silloin siinä asemassa, että voisi tulkita tekstejä oman mielensä mukaan. Vai eikö kaiken luoja ja kaikkitietävä osannut järjestellä sanomaansa kerralla oikein ja selväksi ilman tulkinnan varaa?
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Mielestäsi siis Suomen puolustusvoimat pitää lakkauttaa kuten oikeastaan yhteiskuntakin, koska siihen kuuluu mm. poliisi ja ilman sitä on tuskin muutakaan.. Tarkoitat varmaan henkistä ideologiaa. Olet kyllä saattanut käsittää helvetin väärin mutta se on kirkon ja sinun välinen asia.



Orjuus oli sen ajan kulttuuria, yhtä normaalia kuin nykyisin vaikka maidon hakeminen kaupasta.
Sinä et kyllä taida ymmärtää vertauksista kirjaimellisesti tuon taivaallista, heh hehh.



Aika heikot tiedot historiasta. Miksi luulet että Jeesuksen missiona oli pahalta säästyminen? Juurihan itse siteerasit ihan muuta, "en tuo rauhaa" jne.



Koska ne on vallan ja omaisuuden himostaan korruptoituneita ihmisiä.



Miksi oletat että noin olisi pitänyt tehdä? Todella anakronistinen lähtökohta. Tuskin hän myöskään lensi lentokoneella. Jo luomiskertomuksessahan korostuu miehen ja naisen erilaisuus.



Lukisit Raamattua. Jos hän olisi omannut samat arvot, hän olisi ollut pelkkä paimen tms. Historiantutkijat ovat kanssasi eri mieltä jne.

En tule jatkamaan keskustelua, mutta tulipahan todettua taas kritiikin taso (jouduin bannaamaan sinut jo aiemmin syystä tai toisesta).

Missasit koko viestin pointin. Koko pointti oli vastaus kirkon "hyvä Jeesus", "Hyvä uusi Testamentti" argumentointiin. Se ei pidä paikkaansa. JOS Jeesus oli olemassa ja sellainen kuin Raamattu sanoo, niin hänen missiona ei ollut pahan säästyminen. En niin luulekaan, koska Raamatun Jeesus ei sellainen ole, vaikka kirkko tuntuu niin sanovan. On ihan luonnollista, että Jeesus ei ajanut naisten tasa-arvoista asemaa. En oletakaan, että Raamatun Jeesus olisi niin tehnyt. jne. jne.
Hänellä oli samat arvot. Hän kannatti orjuutta, hän ei ajanut naisten tasa-arvoista asemaa yms. Ja todennäköisesti hän oli pelkkä paimen tms. Joku tavan saarnaaja.
Ja aika pikkusieluista bannata vain, koska haastaa näkemyksiä ja kysyy kysymyksiä. Mutta jokainen tavallaan. Jokaisella oikeus näkemyksiinsä.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Pidän tästä lainauksesta ja näin ajattelen. Myytinmurtajien Adam Savage:
“I have concluded through careful empirical analysis and much thought that somebody is looking out for me, keeping track of what I think about things, forgiving me when I do less than I ought. Giving me strength to shoot for more than I think I’m capable of. I believe they know everything that I do and think, and they still love me, and I’ve concluded, after careful consideration, that this person keeping score is me.”

Kyse on sinusta ja läheisistäsi ja muista ihmisistä. Ei Jumalasta. Jos Jumala on tärkein, silloin sinä olet toissijainen. Etenkin sen palvominen on lähinnä huvittavaa. Orja palvoo isäntäänsä jne. Jumala on täysin epäolennainen ja tarpeeton. Kyse on ihmisistä ja miten jokainen toista kohtelee. Kyse ei ole jostain taivaallisesta diktaattori isännästä, jota pitäisi palvoa ja miellyttää. Minimoi harmin aiheuttaminen itselle ja toisille, on hyvä lähtökohta.

Kirkot voisi muuttaa tavallisiksi yhteisöllisiksi paikoiksi, joista heivataan Jumala mäkeen ja lopetetaan palvominen. Tehdään siitä paikka ihmisille mm. yksinäisille yms., josta voi hakea juttukaveria ja jossa kuunneltaisiin ihmisiä, tehtäisiin yhdessä etc. etc.
Tehdään siitä paikka ihmisille, ei alttaria jonkun ulkopuolisen, näkymättömän, yliluonnollisen, ilman todisteita olevan Jumalhahmo -myytin palvomista varten, kuten se nyt on. Jätetään Jumala yhtälöstä pois tarpeettomana ja uskonto, joka jakaa ihmisiä lokeroihin. Ihmiset kirkossa tekevät hyvää, ei Jumala. Ja ne ihniset tekevät hyvää senkin jälkeen kun Jumala on poistettu, koska he ovat parempia kuin Jumalansa.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Kirkot voisi muuttaa tavallisiksi yhteisöllisiksi paikoiksi, joista heivataan Jumala mäkeen ja lopetetaan palvominen. Tehdään siitä paikka ihmisille mm. yksinäisille yms., josta voi hakea juttukaveria ja jossa kuunneltaisiin ihmisiä, tehtäisiin yhdessä etc. etc...

Tällainen paikkahan ev.lut kirkko tätä nykyä tosiasiassa jo on. Jotkut tykkäävät, toiset eivät.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Ev. lut. lahko on käänteinen useimpiin muihin verrattuna. Koittavat viimeiseen asti hyssytellä kaikki asiat hamaan loppuun asti.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
paskanjauhantaa

Kovasti tuntuu sinulla suu käyvän. Alat muistuttaa fundamentalistia omassa uskossasi. Hassua miten yhdentekevänä pidät kristinuskoa, mutta silti jaksat sivutolkulla kertoa miten olet tutustunut raamattuun ja tunnut tietävän kaiken siitä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tänä vuonna 10 000 evankelis-luterilaisesta kirkosta eronnutta saavutettiin tänään 21.4.2016. Erotahti on nopeutunut, sillä viime vuonna tähän päivään mennessä oli eronnut alle 7500 ihmistä. Vuonna 2015 oli 10 000 ihmistä jättänyt kirkon vasta 27.5.2015.

Kirkosta eroamista ovat lisänneet eroamispalautteiden mukaan mm. taloustilanne, hallituksen toimet ja kirkon julkiset kannanotot.

Kirkon jäsenmäärää vähentää myös kastettujen osuuden jatkuva lasku. Viime vuosi oli ensimmäinen, jolloin alle 70% vauvoista liitettiin kirkon jäseniksi. Vielä vuonna 2009 osuus oli yli 80%.

-eroakirkosta.fi
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Alat muistuttaa fundamentalistia omassa uskossasi.


asioihin tutustutaan, jotta niistä on kompetenssia puhua. Uskonnosta puhuttaessa on tunnettava ao uskontoja, tai sitten se on käsienheiluttelua, kuten uskovilla yleisesti. Fundamentalismia EI ole pitäytyä todistetuissa tosiasioissa. Se, että se voi toisin uskovasta siltä tuntua, ei tee siitä fundamentalismia. Se että 1+1=2 ja siitä pitää loppuun asti kiinni, ei ole fundamentalismia, se on edelleen fakta.


- enkä nyt tarkota, että uskonasioissa olisi matematiikkaan verrattavia yksioikoisia faktoja, vaan sitä, että tietoon pohjaavassa mielipiteessään pysyminen ei ole fundamentalismia, uskoon pohjautuvassa kannassaan pitäytyminen on.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Fundamentalismia nyt on eri laatuja ja kaikista eri lähtökohdista.

Mukavan näköistä tilastoa, seuraavaa koitosta eli homoparien astumista kirkosta käsi kädessä on syytä odotella, tietää vuorenvarmaa eroaaltoa. Vaikka kyllähän tuosta aiheutuva hymistely/riitely kirkon sisällä johtaa jo siihen pienemmissä määrin.

Vuoden 2014 lopussa evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuului 73,8 % väestöstä, kun osuus vuonna 1950 oli 95 % ja 85 % vuonna 2000.

Näyttäisi siltä, että 50% rajasta mennään alas joskus 2030-luvulla.

Eroakirkosta.fi-palvelu tiedotti 2007, että sen saaman palautteen perusteella tärkeimmät eroamissyyt olivat ateismi, agnostisuus tai vähäinen usko, kirkollisverojen välttäminen ja eroamisen helppous.

Kannattaa myös muistaa, että maksamalla kirkollisveroa tukee omilla rahoillaan öykkäripiispoja.
 
Viimeksi muokattu:

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Onhan tämä ihan uskomatonta, että 2000-luvun Euroopassa edelleen suuri osa ihmisistä vetelee elämässään linjauksia satukirjojen pohjalta. (Kunhan nyt töräytin ääneen).
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Onhan tämä ihan uskomatonta, että 2000-luvun Euroopassa edelleen suuri osa ihmisistä vetelee elämässään linjauksia satukirjojen pohjalta. (Kunhan nyt töräytin ääneen).

Kaikki on suhteellista. Kysymyshän on pikemminkin kulttuurisista tekijöistä kuin uskonnosta sinänsä. Jos vaikka menee Roomassa Trastaveren kaupunginosaan, jossa aika on pysähtynyt ties kuinka monta sataa vuotta sitten, niin siellä koko sosiaalisen elämän keskus on torilla ja torin kulmalla palveleva tuhat vuotta tönöttänyt kirkko toimii ihmisten kohtauspaikkana.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Uskonto on välttämätön ilmiö, ja sellaisenaan tarjoaa myös mitä mainioimmat suojatyöpaikat. Ihmiset haluaa uskoa turvalliseen instituutioon, joka hoitaa asioita heidän puolestaan, joten papeilta sallitaan paljon enemmän tekopyhyyttä, kunhan ovat fiksuja ja kivoja.

Jos vaikka lääkäri alkaisi hoitaa poppakonstein, ei sitä kauaa katsottaisi, päinvastoin jos vielä hymyilisi päälle sitä pidettäisiin kajahtaneena.
Piispa sen sijaan voi saarnata iloisesti täysin oppiensa vastaisesti.

Harhakulttien toiminta perustuu johtajien arvovaltaan. Sen sijaan että toimittaisiin kuten oppikirja/isä sanoo, eli tässä tapauksessa Raamattu/Jumala, tehdään kuten sattuu miellyttämään.

Jeesus ei kasannut omaisuutta eikä rakentanut temppeleitä suojakseen, vaan hän oli vaarallinen radikaali, joka edusti arvoja sinänsä. Fundamentalisti siis. Harva ihmisistä eli maksavista asiakkaista kuitenkaan on, siispä hänet täytyy hylätä puheissa täysin, jotta ikävä rinnastus unohtuisi.

“Beware of false prophets, who come to you in sheep’s clothing but inwardly are ravenous wolves.

Irja Askola, Piispa, Helsingin hiippakunta, 116 964€
 
Viimeksi muokattu:

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Dawkinskin näyttää olevan, paitsi rasisti ja islamofoobikko, myös perinteissä roikkuva äärikonservatiivinen
joululaulujen hoilottaja - siis uskonnon harjoittaja.

"Prof Dawkins, who has frequently spoken out against creationism and religious fundamentalism, replied: "I'm not one of those who wants to stop Christian traditions.

"This is historically a Christian country. I'm a cultural Christian in the same way many of my friends call themselves cultural Jews or cultural Muslims.

"So, yes, I like singing carols along with everybody else. I'm not one of those who wants to purge our society of our Christian history.

"If there's any threat these sorts of things, I think you will find it comes from rival religions and not from atheists."
"

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_politics/7136682.stm

Hieno mies, mutta erehtyväinen hänkin - Ainakin boldamaani osalta.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Otetaan kirkosta mallia

Yllättävän monilta suomalaisilta, ehkä muiltakin kuin tapauskovilta, näyttävät unohtuneen ilmasto-, talous- ja pakolaiskriisissä kristinuskon ydinasiat: tasavertaisuus, lähimmäisenrakkaus ja heikompien pyyteetön auttaminen.

Missäköhän kohtaa tuo pyyteettömyys oikein näkyy?
Siinäkö että Afrikkaan syydetään "kehitysrahaa" vailla toivoakaan tuloksista?

Kirkon Ulkomaanapu, Toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen /€ 74 326,-/ (2010)

Se, että kirkko pitää arvoistaan rohkeasti kiinni, on hieno asia, josta moni poliitikkokin voisi ottaa mallia.

Tässä on tainnut käydä kyllä lähinnä toisinpäin...
 
Viimeksi muokattu:

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Heh, ev. lut. tuotannon lukeminenhan on hauskaa puuhaa.

Uuden viran haltijan peruspalkkaa olisi hyvä arvioida kuuden kuukauden jälkeen työhön ryhtymisestä/virantoimituksen alkamisesta uudelleen, jolloin voidaan tarkistaa, onko peruspalkka oikeassa suhteessa henkilön ammatinhallintaan, työsuoritukseen ja työnantajan palkkapoliittisiin linjauksiin

Tämäkin voisi selittää tietyt kovin ympäripyöreät lausunnot...

Epäpätevän viran haltijan peruspalkka palvelukseen otettaessa Jos kirkkoherran tai johtavan talous- ja henkilöstöhallinnon viran haltijalla ei ole virassa edellytettyä kelpoisuutta, hänen peruspalkkansa mää- ritetään palkka-asteikolta, johon tehdään enintään 12 %:n epäpätevyysalennus. Soveltamisohje: Määräys mahdollistaa epäpätevän viran haltijan peruspalkan määrittämisen ala- ja ylärajaltaan 12 %:lla alennetulta K-/J-hinnoitteluryhmän asteikolta. Muutoin epäpä- tevän viran haltijan peruspalkan määrittelyyn sovelletaan 2 momentin määräyksiä eli arvioidaan viran tehtävien vaativuutta, niiden laaja-alaisuutta ja vastuullisuutta sekä viranhaltijan ammatinhallinnan ja työssä suoriutumisen kokonaisuutta. Epäpätevyysvähennystä tehtäessä on otettava huomioon, kuinka suuresta pätevyyden puuttumisesta on kysymys ja arvioitava, mikä vaikutus epäpätevyydellä on peruspalkan mää- ritellyn kokonaisuudessa.


Pääministerinkin ehdottamista palkanalennuksista:

27.2.2013 17:05
STT

Eduskunta on hyväksynyt tasavallan presidentin palkkion alentamisen. Vuotuista palkkiota alennetaan 160 000 eurosta 126 000 euroon. Alennus tehtiin presidentti Sauli Niinistön omasta aloitteesta.

Meanwhile in kirkko...

Mäkisen mielestä on kohtuutonta, että hyväosaiset voivat vapaaehtoisesti valita osallistumisensa, kun samanaikaisesti jo erittäin lujilla olevat ihmiset joutuvat pakosta kiristämään vyötä entistäkin tiukemmalle.

– Oikeudenmukainen yhteiskunta ei synny hyväntekeväisyyden kautta, vaan oikeudenmukaisten päätösten kautta, hän sanoo Ylen haastattelussa.

Hetkinen. Miksi kirkko sitten tekee ns. hyväntekeväisyyttä?!

Mäkinen on valmis myös omalla kohdallaan palkanalennukseen.

– Kun se toteutetaan verotuksen kautta. Se on se yhteinen väline huolehtia oikeudenmukaisuudesta, hän toteaa Ylelle.

Ts. nykyev.lut. kirkon aivan perusarvoja ovat ahneus ja kateus, jotka pääjohtaja vahvisti.

Miten muuten joku ei edes voisi olla valmis verotukseen?! Eihän se ole oma päätös. Varsinainen sanataikuri.
 
Viimeksi muokattu:

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Ei tuo Lepomäki aivan susi ole. Etenkin kun samaan aikaan tulee noita idioottilausuntoja.

On myös kysytty kirkon lojaalisuudesta valtion eduille, linjauksille ja lainsäädännölle. Päivä päivältä on selkeämpää, että luterilaisuus ei ole vain suomalaisuutta eikä suomalaisuus vain luterilaisuutta”, arkkipiispa Mäkinen toteaa.

Totaalisesti ristiriidassa sotien aikaisten kannanottojen kanssa. Mutta tuo idioottihan ei tuota ristiriitaa katso tarpeelliseksi ollenkaan avata.

Päivä päivältä on selkeämpää

Kirkon ohjenuorassa Raamatussa ei puhuta trendien mukaan menosta.
Lainataan wikipediaa.

Oppi ja tunnustus

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pyhä kirja on Raamattu.
Raamatun tulkinnassa korostetaan Uuden Testamentin merkitystä ja erityisesti siellä olevien neljän evankeliumikirjan merkitystä. Usein puhutaan myös evankeliumista tarkoittaen evankeliumikirjoista johdettua kristinuskon pääajatusta.

Jos noin kerran on, miksei itse johtaja mainitse Raamattua juuri koskaan.

Opillinen lähtökohta on kolmessa uskontunnustuksessa opetettu oppi Jumalasta (triniteettioppi) ja Kristuksesta (kaksiluonto-oppi). Keskeisenä pidetään Kristuksen ristinkuolemaa (sovitusoppi), ylösnousemusta ja näistä kertovaa ilosanomaa (evankeliumi) ja sakramentteja. Enkelit ja pyhimykset tunnustetaan, mutta ne eivät ole yhtä merkittävässä asemassa kuin esimerkiksi katolisuudessa.

Jaa ei noitakaan koskaan kuule mainittavan.

2 § Tehtävä Tunnustuksensa mukaisesti kirkko julistaa Jumalan sanaa ja jakaa sakramentteja sekä toimii muutenkin kristillisen sanoman levittämiseksi ja lähimmäisenrakkauden toteuttamiseksi.

Aha. Ei toiminta nyt tuolta vaikuta. Kristillinen sanoma on ilmeisesti nyt rajat auki.

Evankelis-luterilaisen kirkon näkökulmasta valtion ja kirkon suhde perustuu Lutherin niin sanottuun kahden regimentin oppiin, jonka mukaan maallinen ja hengellinen hallintavalta on pidettävä erossa toisistaan.

LOL. Hyvin on onnistuttu.
Kyse on nykymuodossaan jonkinlaisesta pyramidihuijauksesta.

Loppuun 2015 ev. lut. tilastoja.

Luterilaisia kansasta 72,9 %
Lapsista kastettuja 69,8 %
Kirkollisesti naituja 46,9 %
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Monissa kouluissa seurakunta saa pitää säännöllisesti, jopa viikoittain päivänavauksia keskusradion kautta niin, että ne kuuluvat koko kouluun. Niille oppilaille, jotka eivät halua osallistua uskonnolliseen ohjelmaan, tarjotaan vaihtoehdoksi korvatulppia tai ulos menemistä. Jos tästä valitetaan rehtorille, hän saattaa osoittaa armeliaisuutta järjestämällä kouluun yhden luokkahuoneen, johon avaus ei kuulu. Sinne saavat uskonnottomat ja toisuskoiset siirtyä odottamaan ja sitten muutaman minuutin kuluttua kiirehtiä seuraavalle oppitunnille, jota varten muut istuvat jo valmiina paikoillaan oikeassa luokkahuoneessa.

Kaikkien koulujen tulisi kohdella kaikkia oppilaitaan yhdenvertaisesti. Syrjintä uskonnon tai vakaumuksen perusteella on lainvastaista. Miten on mahdollista, että on paljon rehtoreita, jotka eivät näe tällaisessa toiminnassa syrjintää? Voisimmeko yrittää kitkeä tällaisen pois Suomen kouluista?

Jos tiedät tällaisen koulun, kerro siitä meille Kantelupukki.fi-palveluun! Otamme puolestasi yhteyttä paikallisiin viranomaisiin ja vaadimme muutosta.


http://kantelupukki.fi/tietoa/koulut/#Aamunavaukset
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös