Kirkko eroon valtiosta – nyt vai heti?

  • 618 346
  • 7 275

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Onko kysyttävää?

Ei todellakaan. Ketään lasta ei fyysisesti pakoteta kirkkoon koulun/valtion toimesta, ei yhtäkään. Jos lapsi ei lähde kirkkoon niin ei sieltä kukaan tule kantamaan häntä sinne. Seuraamukset on keskustelu koulun, vanhempien ja lapsen välillä ja jos vanhemmat sanoo ettei lapsi mene kirkkoon niin keskustelu on siinä.

Mikä tässä on sinulle niin vaikeata?

Mä en voi sille mitään jos et yksinkertaisti halua tai kykene ymmärtämään esimerkiksi tämän ketjun otsikon ja aloitusviestin sanomaa. Ihme sälli. Voit katsella hetken sitä isompaa kuvaa vaikka tästä wikipedian kartasta: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fd/Map_of_state_religions.svg

Hohhoijaa, minä kommentoin suvivirsiasiaa. Sinä voit googlailla karttoja aivan niin paljon kuin haluat, jos perusteesi on "no mutku ne muutkin" niin se vain korostaa kuinka heikoilla olet. Sinulla on todellakin iso kuva kateissa.

Montako kertaa se pitää sanoa, että kyse ei ole suvivirrestä per se? Mulle tuli täysin selväksi jo ensimmäisellä kerralla, että haluat pelkistää asian siihen ja näköjään siihen, että salista voi poistua ne jotka eivät ko. ylistykseen halua osallistua, joten ei tarvitse toistella enää.

Noniin, eli ongelmaa ei siis ole. Suvivirsi lauletaan ja vihervasemmisto poistuu salista.

Mutta vastataan nyt sitten tuohonkin. Yksi tällaisten junnujen juhlatilaisuuksien (joita järjestelen silloin tällöin työkseni) kasvatuksellisista päämääristä on yhteisöllisyyden rakentaminen.

Minusta on helvetin huolestuttavaa että sinä toimit lasten parissa, tuo tekstisi on sen sortin kuraa.

Mun on ammatillisessa mielessä todella hankala nähdä miten tätä tavoitetta palvelee se, että osa porukasta haluaa väkisin ylistää omaa jumalaansa / johdatella lapset ylistämään uskontokuntansa jumalaa sillä seurauksella, että osa porukasta ei halua osallistua lauluun tai jopa siirtyy jonnekin käytävälle odottamaan ylistyslaulun hiipumista.

Voi herranjumala (pun intended) sentään! Yksi vitun päivä vuodessa ja yhteisöllisyys katoaa? Eikö mitenkään ole mahdollista että niille jotka eivät halua osallistua ko. tilaisuuteen kerrotaan että tämä on nyt pitkä perinne jota ylivoimainen enemmistö kansasta kannattaa ja johon he osallistuvat, ja jos tämä perinne teitä häiritsee niin voitte olla joko hiljaa tai poistua salista?

Miten muuten käy yhteisöllisyydelle kun koulussa on tarjolla sianlihaa? Kärsiikö yhteisöllisyys pahasti kun ne jotka eivät uskonnollisista syistä suostu sianlihaan syömään joutuvat joko skippaamaan ruokailun tai syömään leipää ja perunaa?

Vittu, kuvittele sitä segregaatiota kun intialaisen pesäpalloa saatanana pitävien kulttilaisten pitää osallistua liikuntatunnilla pesikseen! Siinä on lapsuus pilalla. En edes mainitse sitä somalialaista integraatio-vastaista uskontokuntaa, matikan opiskelua on pakko uudistaa tämän törkeän alistamisen takia.

Jonkinlainen koheesio, yhteisöllisyys, yhteystyökyky ja samassa veneessä keinuttelu talvisondanhenkineen on mielestäni suomalainen perinne (vaikka olisikin lähinnä kansallinen illuusio), josta voimme olla todella ylpeitä - ja se on ihan konkreettisesti tavoittelemisen arvoinen asia.

Kyllä, täsmälleen samaa mieltä. Yhteistyökykyyn kuuluu se että pieni vähemmistö ei terrorisoi ylivoimaisen enemmistön harjoittamia perinteitä.

Harmi että sinä et ole itse tajunnut tätä.

Puhumattakaan nyt kouluyhteisöstä. Sen sijaan oman jumalan ylistäminen (en puhu suvivirrestä, koska se suvilaulu ei mukamas kelpaa. erotukseksi jää ainoastaan ylistys) kaikille yhteisessä juhlatilaisuudessa muista välittämättä, niin että joidenkin täytyy lähteä käytävään, edistää lähinnä uskonnollista segregaatiota.

Jep. Se on kauheata miten pahasti uskonnollinen segregaatio laajenee sen takia että kerran vuodessa lauletaan suvivirsi jota suurin osa ei edes miellä uskonnolliseksi vaan kesän aloituksen juhlistukseksi.

Ajattele miten paljon uskonnollista segregaatiota edistää se että jouluna kouluissa lauletaan jostain pakanallisesta joulupukista ja hänen tontuistaan? Tai miten kerrotaan pakanallisista juhannusriiteistä kokkoineen kaikkineen? Vittu, miten suomalaiset ovat yleensä selvinneet näistä koittelemuksista?

Mikä perinne se tuollainen on ja onko se nyt oikeasti säilyttämisen arvoinen?

Noh, jos suvivirsi on ollut jostain 1700-luvulta lähtien ja sitä on kouluissa laulettu satoja vuosia niin kyllä sitä kai perinteeksi voi kutsua?

Sinun mielestä se ei ole säilyttämisen arvoinen, minusta ja ylivoimaisen enemmistön mielestä se on.

Ja koska voitaisiin ihan hyvin vetää sitä suvilaulua, on mun hankala edes nähdä tätä minään perinnekysymyksenä, vaan ainoastaan omituisena änkyröintinä. Ja sinusta valtionuskonnon jumalan ylistys edustaa julkisessa peruskoulussa ohjatusti harjoitettuna liberalismin ihanteita. Terve! Tuo on yksi erikoisimmista väittämistä mitä hetkeen on tullut vastaan.

Liberalismia on se että ketään ei pakoteta osallistumaan suvivirren laulamiseen tai sen kuuntelemiseen. Pitäisiköhän sinun nyt alkaa jo opettelemaan ihan perusteita? Liberalismia EI ole se että pitkäaikaisia valtaväestön perinteitä lopetetaan mielensäpahoittajien takia varsinkaan kun ko. pahoittajajoukon ei tarvitse osallistua perinteen jatkamiseen.

En pidättele henkeäni vastausta odotellessa. Veikkaan että loukkaantumisen konsepti esiintyy siinä aika tiuhaan.

Heh, tämä oli aika hauska sinulta. Tahattoman ironia multihuipentuma.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
En ihan vahvasti jaksa tähän vääntöön lähteä ja tämäkin on varmasti nostettu tässä ketjussa esiin mutta teen sen taas.

Jep. Se on kauheata miten pahasti uskonnollinen segregaatio laajenee sen takia että kerran vuodessa lauletaan suvivirsi jota suurin osa ei edes miellä uskonnolliseksi vaan kesän aloituksen juhlistukseksi.
Jos suurin osa (kristityistä) ei miellä suvivirttä uskonnolliseksi ei se kuitenkaan poista sitä faktaa, että kyseessä on virsi (hengellinen laulu). Kun sanoituksesta (niistä yleensä veisatuista kolmesta ensimmäisestä säkeestä) löytyvät seuraavat kohdat on aika vaikea ryhtyä väittämään, että kyseessä ei ole uskonnollinen laulu. Tummensin mielestäni uskonnolliset kohdat.

Suvivirsi kirjoitti:
1.
Jo joutui armas aika
ja suvi suloinen.
Kauniisti joka paikkaa
koristaa kukkanen.
Nyt siunaustaan suopi
taas lämpö auringon,
se luonnon uudeks luopi,
sen kutsuu elohon.

2.
Taas niityt vihannoivat
ja laiho laaksossa.
Puut metsän huminoivat
taas lehtiverhossa.
Se meille muistuttaapi
hyvyyttäs, Jumala,
ihmeitäs julistaapi
se vuosi vuodelta.


3.
Taas linnut laulujansa
visertää kauniisti.
Myös eikö Herran kansa
Luojaansa kiittäisi!
Mun sieluni, sä liitä
myös äänes kuorohon
ja armon Herraa kiitä,
kun laupias hän on.

"Luterilaisessa perinteessä virret on perinteisesti kuitenkin mielletty lain ja evankeliumin julistukseksi; siksi virsien aikana istutaan saarnan kuuntelemisen tapaan, Kolmiyhteisen kunniaa ylistäviä säkeistöjä lukuun ottamatta." Samuli Siikavirta, teologian väitöskirjaopiskelija

Kun käsittääkseni kolmas säkeistö on tapana laulaa seisten voidaan sanoa kyseisen virren sisältävän Jumalan kunnian ylistystä. Tämän vuoksi on aika perusteetonta väittää, että Suvivirsi ei ole uskonnollinen laulu. Tässä tapauksessa miljoona kärpästä ei ole oikeassa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Heh, mitäs vihervasemmisto siihen sanoo, kun kun pojan koulukaverin muslimi-isä hoilasi tuota biisiä kurkku suorana päättäjäisissä? Mukava mies ja kun siinä juhlien jälkeen juteltiin, hän sanoi että ei voi käsittää, että miksei suvivirttä voisi koulupäättäreissä laulaa? Eikä tykkää siitä, että esim. muslimit on asetettu keppihevoseksi asian suhteen.

Itse en laulanut, mutta hyvä kesä ja lomafiilis tuosta tulee, vaikka vielä on juhannukseen asti duunia. Ja jos vielä vapaahaihattelija-lahkolaisia ynnä muita juureksia vituttaa, niin aina vaan parempi.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Heh, mitäs vihervasemmisto siihen sanoo, kun kun pojan koulukaverin muslimi-isä hoilasi tuota biisiä kurkku suorana päättäjäisissä? Mukava mies ja kun siinä juhlien jälkeen juteltiin, hän sanoi että ei voi käsittää, että miksei suvivirttä voisi koulupäättäreissä laulaa? Eikä tykkää siitä, että esim. muslimit on asetettu keppihevoseksi asian suhteen.

Itse en laulanut, mutta hyvä kesä ja lomafiilis tuosta tulee, vaikka vielä on juhannukseen asti duunia. Ja jos vielä vapaahaihattelija-lahkolaisia ynnä muita juureksia vituttaa, niin aina vaan parempi.

Itse persuja äänestävä haluaisin ehdottomasti kirkon eroon valtiosta. Olisi sitten jokaisen koulun ihan oma asia lauletaanko siellä jotain virttä tai ei. Olet kyllä varmasti oikeassa että vihervasurit ovat ottaneet muslimit keppihevosekseen tämän tavoitteen saamiseksi, joka on juuri omiaan lisäämään ennakkoluuloja. Vihervasurit tekevät hallaa sekä muslimeille, että sille tavoitteelle että kirkko erotettaisiin valtiosta, mutta ei järki näitä vihervasureita ole ennenkään pakottanut. Vituttaa vaan että heidän tyhmien toimintatapojen vuoksi tavoitteen eteneminen hidastuu.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Perinteisesti on huomattu, että suvivirttä vastustavat tahot ovat aika suvaitsematonta porukkaa. Tässä on kyse sellaisesta pelottavasta ääriliikkeestä, jossa kaikki vanha ja tuttu on pelottavaa. Ns. Vihapuhetta pahimmasta päästä, samaa jengiä jotka haluaa ampua uusnatsit, koska uusnatsit haluavat ampua jonkun kenen oikeuksia pitää puolustaa, jotka eivät itse halua puolustusta.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Perinteisesti on huomattu, että suvivirttä vastustavat tahot ovat aika suvaitsematonta porukkaa.

Varmasti näin. Enää pitäisi vain tietää, että ketkä vastustavat suvivirttä. Itse en ainakaan ole huomannut kenenkään näin tekevän. Sitä toki vastustetaan, että kyseistä virttä lauletaan verovaroin järjestetyissä juhlissa, mitä koulujen kevätjuhlat ovat.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Daespoo kirjoitti:
Ei todellakaan. Ketään lasta ei fyysisesti pakoteta kirkkoon koulun/valtion toimesta, ei yhtäkään. Jos lapsi ei lähde kirkkoon niin ei sieltä kukaan tule kantamaan häntä sinne. Seuraamukset on keskustelu koulun, vanhempien ja lapsen välillä ja jos vanhemmat sanoo ettei lapsi mene kirkkoon niin keskustelu on siinä.

Mikä tässä on sinulle niin vaikeata?

Vaikeata. Mitä tarkoitat? Sinä puolestasi et ilmeisesti tajunnut, että pakottamista voi olla monenlaista. Niin fyysistä kuin henkistäkin. Toistan kysymyksen; eikö tämä mielestäsi ole ongelma, kun se alkuperäinen teksti mukamas oli niin saatanan tyhmä ja arvoton? Kuuluuko liberaaleihin ihanteisiin myös se, että oppilaalle paitsi tarjotaan julkisessa verovaroin järjestetyssä peruskoulussa mahdollisuutta oman uskonsa opetukseen, hänet jopa velvoitetaan sitä kautta kirkkoon palvontamenoihin?

Huhhuh.

Daespoo kirjoitti:
Hohhoijaa, minä kommentoin suvivirsiasiaa. Sinä voit googlailla karttoja aivan niin paljon kuin haluat, jos perusteesi on "no mutku ne muutkin" niin se vain korostaa kuinka heikoilla olet. Sinulla on todellakin iso kuva kateissa.

Ei, vaan sinä pilkkasit käytännössä kaikkia tähän ketjuun kriittisesti kirkon ja valtion suhteesta kirjoittaneita leimaamalla porukan "itkupotkuraivareita vetäviksi mielensäpahoittajiksi".

"Isompi kuva? Mikä vitun isompi kuva?"

Jos haluat puhua pelkistä suvivirsistä, niin puhu pelkistä suvivirsistä. Älä kuitenkaan ala valittaa tyhmyyttäsi, jos suvivirsiasia kytketään siihen selkeästi liittyvään laajempaan kokonaisuuteen.

Daespoo kirjoitti:
Noniin, eli ongelmaa ei siis ole. Suvivirsi lauletaan ja vihervasemmisto poistuu salista.

Tilannetajusi on yhtä perseestä kuin aina ennenkin.

Daespoo kirjoitti:
Minusta on helvetin huolestuttavaa että sinä toimit lasten parissa, tuo tekstisi on sen sortin kuraa.

Miksi mä edes vaivaudun? Toisaalta tuolta tasolta on ehkä ihan hyvä yrittää ponnistella ylöspäin.

Daespoo kirjoitti:
Voi herranjumala (pun intended) sentään! Yksi vitun päivä vuodessa ja yhteisöllisyys katoaa? Eikö mitenkään ole mahdollista että niille jotka eivät halua osallistua ko. tilaisuuteen kerrotaan että tämä on nyt pitkä perinne jota ylivoimainen enemmistö kansasta kannattaa ja johon he osallistuvat, ja jos tämä perinne teitä häiritsee niin voitte olla joko hiljaa tai poistua salista?

Ensinnäkään minä en ole väittänyt, että yksi vitun päivä vuodessa ja yhteisöllisyys katoaa. Melko erikoista syyttää toista ties millaisin sanankääntein, joka tietysti on ihan ok, mutta että sitten vedetään omat jutut noin pahasti riman alta.

Daespoo kirjoitti:
Miten muuten käy yhteisöllisyydelle kun koulussa on tarjolla sianlihaa? Kärsiikö yhteisöllisyys pahasti kun ne jotka eivät uskonnollisista syistä suostu sianlihaan syömään joutuvat joko skippaamaan ruokailun tai syömään leipää ja perunaa?

Oho. Se sianlihajuttu teki paluun. Käsittääkseni kouluissa eri ruokavaliota naposteleville pyritään tarjoamaan mahdollisimman tasapuolisesti erilaisia vaihtoehtoja. Toisin sanoen sellaista tilannetta ei pitäisi tulla, eikä ainakaan tarkoituksella sellaista rakenneta, että joku joutuisi olemaan kokonaan syömättä niin kuin tuossa ylistysasiassa käy.

Daespoo kirjoitti:
Vittu, kuvittele sitä segregaatiota kun intialaisen pesäpalloa saatanana pitävien kulttilaisten pitää osallistua liikuntatunnilla pesikseen! Siinä on lapsuus pilalla. En edes mainitse sitä somalialaista integraatio-vastaista uskontokuntaa, matikan opiskelua on pakko uudistaa tämän törkeän alistamisen takia.

Menee jo ihan pelleilyksi. Vertaat yhteisessä juhlassa osan porukasta suorittamaa jumalan ylistämistä matematiikkaan ja pesäpalloon tuollaisten omituisten "mitä jos" -skenaarioiden kautta. Käsittääkseni mitään tuollaisia ongelmia ei ole ollut enkä koe realistisena että tulevaisuudessakaan matematiikan opetus tai pesäpallon pelaaminen nousisi uskonnolliseksi kysymykseksi. Mitä sä nyt oikein haet?

Daespoo kirjoitti:
Kyllä, täsmälleen samaa mieltä. Yhteistyökykyyn kuuluu se että pieni vähemmistö ei terrorisoi ylivoimaisen enemmistön harjoittamia perinteitä.

Harmi että sinä et ole itse tajunnut tätä.

Laitetaan korvan taakse.

Daespoo kirjoitti:
Jep. Se on kauheata miten pahasti uskonnollinen segregaatio laajenee sen takia että kerran vuodessa lauletaan suvivirsi jota suurin osa ei edes miellä uskonnolliseksi vaan kesän aloituksen juhlistukseksi.

Ajattele miten paljon uskonnollista segregaatiota edistää se että jouluna kouluissa lauletaan jostain pakanallisesta joulupukista ja hänen tontuistaan? Tai miten kerrotaan pakanallisista juhannusriiteistä kokkoineen kaikkineen? Vittu, miten suomalaiset ovat yleensä selvinneet näistä koittelemuksista?

Taas samaa sontaa. Joulupukkitouhut tai juhannus ei ole minkäänlainen todellinen uskonnollinen kysymys. Puhdasta fantasiaa ja väärien mielipiteiden leimaamista. Sä todella tykkäät näköjään loukkaantumisen lisäksi selviytymisjutuista, sillä kyllähän tosimies aina selviytyy pienista rukoushetkistä ja tässä on nyt kyse selviytymisestä ja siitä että välttämättä kaikki yhteysöllisyys ei yhdessä päivässä sentään häviä. Missään nimessä kyse ei ole isommasta kuvasta ja periaatteista vieläkään.

Daespoo kirjoitti:
Noh, jos suvivirsi on ollut jostain 1700-luvulta lähtien ja sitä on kouluissa laulettu satoja vuosia niin kyllä sitä kai perinteeksi voi kutsua?

Sinun mielestä se ei ole säilyttämisen arvoinen, minusta ja ylivoimaisen enemmistön mielestä se on.

Kuten selitin mielestäni ihan kohtalaisen selvästi, niin pidän tuota perinnehommaa erittäin kyseenalaisena sikäli kun esimerkiksi sen suvilaulun hoilaus ei kelpaa. Mielestäni perinnettä tuleekin jatkaa ja vaalia ko. biisin (suvilaulu) voimin myös jatkossa kunhan ohjatut jumalan ylistykset saadaan kiellettyä julkisista kouluista. Ja mielellään vaihto tietysti jo ennen.

Kuten sanoin, näiden erotuksena on ainoastaan se valtionkirkon jumalan ylistäminen. Ja kuten sanoit, mahdollisesti ainoastaan vähemmistö näistä hoilaajistakin edes mieltää sen suoranaisesti uskonnolliseksi lauluksi, joten mikä nyt on se homman nimi? Voitko selittää ilman noita loukkaantumisjuttuja, että mikä tekee niistä ylistysjutuista siinä biisissä niin rakkaita ja säilyttämisen arvoisia, että rähjäät täällä ihme argumenteillasi tämmöisiä loukkaantujia vastaan?

Daespoo kirjoitti:
Liberalismia on se että ketään ei pakoteta osallistumaan suvivirren laulamiseen tai sen kuuntelemiseen. Pitäisiköhän sinun nyt alkaa jo opettelemaan ihan perusteita? Liberalismia EI ole se että pitkäaikaisia valtaväestön perinteitä lopetetaan mielensäpahoittajien takia varsinkaan kun ko. pahoittajajoukon ei tarvitse osallistua perinteen jatkamiseen.

Liberalismin ihan ykkösjuttuja on mm. kirkon ja valtion ero. Sikäli kun tämä toteutetaan ihan oikeasti oikeasti, on sen suora implikaatio mm. se, että julkisessa kuntien järkkäämässä peruskoulussa ei hoilata mitään ylistyslauluja valtionkirkon jumalalle sillä perusteella että "hei me ollaan hei enemmistö hei". Joku raja noille jutuille nyt.

On muuten ihan yltiövittumaista vastailla sulle kun jaat homman miljoonaan pieneen pätkään.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Niinpä tietysti. Heh-heh-huumoria. Et kehdannut vastata yksinkertaiseen kysymykseen jouluna etkä myöskään keväällä. Kiertelyä ja vastuunpakoilua ympäri vuoden. Ja kehtaa vielä käydä ilkkumassa niitä, jotka haluavat uskontohömpötykset kokonaan pois koulusta. Minua ainakin hävettäisi.

TosiFanin vastaus sinulle on juuri sellainen, joita huumorintajuttomille tosikoille on syytä antaa, koska et kykene mihinkään rakentavaan debattiin vaan vaahtoat viesti toisensa jälkeen ahdasmielisen yksipuolisia teesejäsi tajuamatta, kuinka tahattoman koomisen kuvan itsestäsi annat. Tuputat omaa äärilinjan marginaali-ideologiaasi, vetoat tekopyhästi väkisin aivopestäviin viattomiin lapsiin (will somebody please think of the children) ja välillä nakkaat kehiin jonkun sperman lennätyksestä kertovan viestin, kenties itsekin kiihottuneena kansanryhmää tai ainakin eri mieltä olevia vastaan.

Näillä palstoilla on monia muitakin kovan linjan punaviherhihhuleita, jotka kuitenkin pääsääntöisesti kykenevät myös muuhunkin kuin änkkäävään mouhottamiseen ja saattavat yllättää argumentaationsa tasolla niissä ketjuissa, joissa alan miehet yleensä luuraavat eli tässä ketjussa, monikulttuurisuusketjuissa, kerjäläisketjuissa, puolueketjuissa ja muissa vastaavissa ketjuissa. Sinun aatteesi palon läpi ei sen sijaan mikään ulkopuolinen ajatus pääse sen enempää kuin järjen valo juche-aatteen sokaisemiin ultrakommareihin, joten mitäpä muutakaan TosiFani tai kukaan muukaan kirjoittaja voisi sinulle vastata kuin piikittelevällä huumorilla.

Huumori ei yleensä känkkäränkille mene perille konseptin vierauden takia, mutta onpahan ainakin muille palstalaisille tiedossa päivän piristystä. Hupaisaahan se on nytkin katsella, kun laulat itseäsi suohon Daespoon kanssa väitellessä ja kun et enää mihinkään fiksumpaan argumentaatioon kykene, niin tunget vittua ja persettä joka kappaleeseen yhä kiihtyneempänä. Hetkellinen viihdykehän sinä parasta aikaa olet, mutta kannattaa silti mitata välillä pulssi, ettei tule mitään rytmihäiriötä etkä päädy antisuvivirsiläisten kansanrintaman ensimmäiseksi marttyyrivainajaksi.

Suvivirsikysymyksessä ei sinänsä pitäisi mitään epäselvää olla, koska kuten ministeri Räisänen Iltalehden haastattelussa toteaa:
- Uskonnonvapauslain perusteluissa todetaan, että lain tarkoituksena ei ole muuttaa koulujen käytäntöjä uskonnollisten päivänavauksien, jumalanpalvelusten ja kristilliseen perinteeseen kuuluvien juhlien osalta. Oppilaalla on oikeus omantunnon syistä kieltäytyä uskonnon harjoittamisesta, esimerkiksi koulujumalanpalveluksesta. Sen sijaan kristilliset juhlatraditiot, kuten Suvivirsi, joulukuvaelma tai "Enkeli taivaan" ovat osa suomalaista kulttuuria, ei uskonnon harjoittamista. Näiden sisällyttäminen koulun juhlaan ei edellytä lupien kyselemistä huoltajilta.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Varmasti näin. Enää pitäisi vain tietää, että ketkä vastustavat suvivirttä. Itse en ainakaan ole huomannut kenenkään näin tekevän. Sitä toki vastustetaan, että kyseistä virttä lauletaan verovaroin järjestetyissä juhlissa, mitä koulujen kevätjuhlat ovat.

Verovaroin tehdään kaikenlaista muutakin. Kunnallisveroilla rahoitetaan Helsingissäkin pian muun muassa kerjäläisten lepopaikkoja ja onpa rahaa syydetty muun muassa urheilijoiden tukemiseen, vaikka kaikki mahdolliset suomalaiset eivät urheilua seuraa. Pakollisella YLE-verollakin rahoitetaan ensi helmikuussa talviolympialaisten lähetykset ja näytetään kaikelle kansalle jääkiekkoa, vaikka varmasti Suomessa on ihmisiä, jotka loukkaantuvat syvästi jääkiekosta ja vaativat tätä väkivaltaista lajia lopetettavaksi ja lapsilta kielletyksi.

Sitä paitsi niistä veronmaksajista on johonkin Lähi-idän jumaluuksien variaatioon uskovia Suomessa 79,1%, joista 76,4% kuuluu ev.lut.kirkkoon, joten eiköhän verovaroilla järjestettyjen juhlien varsinaisten maksajien murskaava enemmistö saa rahoilleen vastinetta suomalaisen kulttuuriperinnön ja traditioiden siirtymisen myötä. Enemmän tulee verovaroille tässä asiassa vastinetta kuin monessa, monessa muussa valtion ja kunnan tuhlauskohteessa.

Vaikken kirkkoon kuulu enkä koe tarvetta palvoa mitään tai ketään, niin eipä harmita pätkääkään, että verovaroillani järjestetään kerran keväässä kouluvuotensa päättäville lapsille mukavat päättäjäiset ja traditioita ylläpitävä juhla, jossa laulaa luikautetaan Suvivirsi, saadaan todistus ja lähdetään lomille.

On muutenkin harhakäsitys, että esimerkiksi muslimeita pitäisi siirtää Suvivirren vuoksi jonnekin käytävään. Ei pidä, koska säkeistössä mainittu Jumala on teknisesti tismalleen sama Jumala eli Allah, johon muslimitkin uskovat. Sama pätee juutalaisiin, samasta jumaluudesta on kyse. Eikä tietysti ketään pidä kevätjuhlista sulkea pois tai huoltajilta mitään kysellä, sillä kyse on lain tulkinnan mukaan suomalaisesta kulttuurista, ei uskonnon harjoittamisesta tai jumalanpalveluksesta.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Olipa todella AIDS:in täytteistä oksennusta, mutta ihan mielenkiinnosta haluaisin kuulla lisää tästä omasta "äärilinjan marginaali-ideologiastani". Mitä se käytännössä on?

Onko se sitä, että vaadin valtion ja kirkon erottamista toisistaan, niinkuin suurimmassa osassa länsimaita tilanne on.
Onko se sitä, että vaadin kaikille uskonnoilla yhtäläistä (olematonta) asemaa valtion edessä, kuten suurimmassa osassa länsimaita tilanne on?
Onko se sitä, että edellistä johtaen vaadin mm. suvivirttä ja muita palvontahommeleita pois kouluista, kuten suurimmassa osassa länsimaita tilanne on?
Onko se sitä, että pidän uskontoja taantumeksellisina, moraalisilta arvoiltaan arvelluttavilta ja usein ihmisille ja yhteiskunnalle suorastaan vahingollisina satukertomuksina, joita ne kaiken empiirisen aineiston perusteella usein nimenomaan ovatkin?
Onko se sitä, että pidän erittäin ongelmallisena täällä raportoitua tapaa pakottaa peruskouluikäisiä lapsia kunnan pyörittämän julkisen koulun toimesta palvontamenoihin vastoin näiden lasten omaa tahtoa?
Onko se sitä, että pidän em. syistä eettisesti hyvin ongelmallisena pikkulasten opettamista eri uskontoihin ja heidän "uskonnollisen identiteettinsä vahvistamista", erityisesti niissä tapauksissa kun se tapahtuu valtion toimesta verorahoilla, ja viitsin sanoa moisen tabun ääneen?
Onko se sitä, että en todellakaan pidä useista edellämainituista asioista pitkälle vastuussa olevaa ja niitä mahdollistavaa vanhanaikaista valtionkirkkojärjestelmää tahi edes "hei meillä on enemmistö hei" -tyyppisiä poikkeuksia liberaaleina rakennelmina?

Mutta sinähän varmasti avaat tätä asiaa minulle, kun tunnut todellakin tietävän. Josko tämmöisestä äärimmäisestä aiheesta saataisiin vaikka keskustelua. Jään odottamaan mielenkiinnolla, sillä tämä on itselleni ihan aito mysteeri. Kukaties olen pilleripäissäni joku päivä täällä uhkaillut raiskaavani kaikki papit tms. hauskaa. Kuulemma olen myös kovan linjan punaviherhihhuli?
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Olipa todella AIDS:in täytteistä oksennusta,

Pisteet originaalisuudesta, en muista milloin kukaan olisi vetänyt noin off-the-board comeback yritystä. Toisaalta aika säälittävä yritys mutta ehkäpä tyylipisteillä jatkoon. Ruttunen olisi varmaan vetänyt "keharit" tässä kohtaa ja yritit erottautua joukosta?

AIDSin täytteistä oksennusta? Ja toimit lapsien parissa? Huhhuh.

mutta ihan mielenkiinnosta haluaisin kuulla lisää tästä omasta "äärilinjan marginaali-ideologiastani". Mitä se käytännössä on?

Etkö ole vielä tajunnut? Pitääkö sinun oikeasti kysyä?

Onko se sitä, että vaadin valtion ja kirkon erottamista toisistaan, niinkuin suurimmassa osassa länsimaita tilanne on.

Suurimmasa osassa länsimaita ei ole ilmaista opiskelua, jokamiehen oikeutta yms. Pitäisikö Suomen luopua näistä?

Onko se sitä, että vaadin kaikille uskonnoilla yhtäläistä (olematonta) asemaa valtion edessä, kuten suurimmassa osassa länsimaita tilanne on?

Oletko oikeasti tyhmä vai vedätkö jotain vellihousumaista Ruttusen cameota?

Jos minä perustan uskonnon jossa kasvisruokailu on synneistä suurin niin pitäisikö koulujen kunnioittaa tätä uskontoa siten että kouluruokailussa ei tarjoilla kasviksia ollenkaan?

Onko se sitä, että edellistä johtaen vaadin mm. suvivirttä ja muita palvontahommeleita pois kouluista, kuten suurimmassa osassa länsimaita tilanne on?

Ei, se on sitä että osoitat käsittämättömän fundamentaalista suvaitsemattomuutta. Irony 101.

Onko se sitä, että pidän uskontoja taantumeksellisina, moraalisilta arvoiltaan arvelluttavilta ja usein ihmisille ja yhteiskunnalle suorastaan vahingollisina satukertomuksina, joita ne kaiken empiirisen aineiston perusteella usein nimenomaan ovatkin?

Kts. yllä. Sinä voit ajatella ihan mitä sinä haluat ja sanoa sen jopa julkisesti, tämä on osa liberaalia yhteiskuntaa. Se että sinun marginaaliset ajatuksesi kieltää valtaväestön perinteiden harjoittamisen on tunkkaista poliittisesti korrektia suvaitsemattomuutta.

Onko se sitä, että pidän erittäin ongelmallisena täällä raportoitua tapaa pakottaa peruskouluikäisiä lapsia kunnan pyörittämän julkisen koulun toimesta palvontamenoihin vastoin näiden lasten omaa tahtoa?

Voitko jo vihdoin lopettaa tuon paskanpuhumisen? Minä pidän erittäin ongelmallisena että lapsien parissa pyörii henkilö joka ei a) ymmärrä lukemaansa ja/tai b) jauhaa samaa valhetta jatkuvasti?

KETÄÄN EI PAKOTETA MENEMÄÄN KIRKKOON, kuinka vaikeata tämä on sinulle ymmärtää? Jos lapsi ei halua mennä kirkkoon, häntä ei sinne väkisin kanneta.

Onko se sitä, että pidän em. syistä eettisesti hyvin ongelmallisena pikkulasten opettamista eri uskontoihin ja heidän "uskonnollisen identiteettinsä vahvistamista", erityisesti niissä tapauksissa kun se tapahtuu valtion toimesta verorahoilla, ja viitsin sanoa moisen tabun ääneen?

Kaikki on jo tästä sanottu. Jos pikkulapsi kokee vääräksi suvivirren laulamisen niin hänen ei tarvitse laulaa sitä. Jos pikkulapsi kokee samassa tilassa olemisen suvivirren laulamisen yhteydessä ahdistavaksi niin sanoisin että ko. lapsen vanhempien pitäisi saada soitto viranomaisilta koska lapsi on joko väärässä paikassa tai vanhemmat ovat täysin suvaitsemattomia puusilmiä.

Onko se sitä, että en todellakaan pidä useista edellämainituista asioista pitkälle vastuussa olevaa ja niitä mahdollistavaa vanhanaikaista valtionkirkkojärjestelmää tahi edes "hei meillä on enemmistö hei" -tyyppisiä poikkeuksia liberaaleina rakennelmina?

Suomen liberaali yhteiskunta, se yhteiskunta joka on verellä turvattu, mahdollistaa sinunkin kaltaisiesi henkilöiden mielipiteen vapauden. Sinä voit ihan vapaasti muffailla villamyssy päässä che-paita päällä kiroten suomalaisen yhteiskunnan protestenttilaisia perinteitä ihan vapaasti, kukaan ei estä tätä. Tämä sama liberaali yhteisunta antaa valtaväestölle mahdollisuuden harjoittaa perinteitään ilman sinun kaltaisten vähemmistöjen häirintää, ilman että ko. vähemmistöjen oikeuksia loukataan.

Mutta sinähän varmasti avaat tätä asiaa minulle, kun tunnut todellakin tietävän.

Avattu jälleen kerran. Ehkä tajuat, ehkä et. Liberaalissa yhteiskunnassa suvaitaan myös puusilmiä.

Josko tämmöisestä äärimmäisestä aiheesta saataisiin vaikka keskustelua. Jään odottamaan mielenkiinnolla, sillä tämä on itselleni ihan aito mysteeri. Kukaties olen pilleripäissäni joku päivä täällä uhkaillut raiskaavani kaikki papit tms. hauskaa. Kuulemma olen myös kovan linjan punaviherhihhuli?

On tavallaan mielenkiitoista, toisaalta todella häiritsevää että sinä mietit pappien raiskaamista. Tietääkö näistä fantasioista ympärilläsi pyörivien lapsien vanhemmatkin? Ja vedät vielä pillereitäkin? Huhhuh.

Niin ja keskusteluahan tässä käydään koko ajan. Tosin teidän leirissä keskustelua taitaa olla vain ns. samanmielisten aattellisen runkkausringin nyököttely, vastakkaiset mielipiteet on natsi/rasisti/fasisti vihapuhetta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Vaikeata. Mitä tarkoitat? Sinä puolestasi et ilmeisesti tajunnut, että pakottamista voi olla monenlaista. Niin fyysistä kuin henkistäkin. Toistan kysymyksen; eikö tämä mielestäsi ole ongelma, kun se alkuperäinen teksti mukamas oli niin saatanan tyhmä ja arvoton? Kuuluuko liberaaleihin ihanteisiin myös se, että oppilaalle paitsi tarjotaan julkisessa verovaroin järjestetyssä peruskoulussa mahdollisuutta oman uskonsa opetukseen, hänet jopa velvoitetaan sitä kautta kirkkoon palvontamenoihin?

Huhhuh.

Oikeasti, en tajua miten joku voi olla noin pihalla eikä ymmärrä sanaakaan mitä hänelle vastataan.

Fyysisesti ketään ei pakoteta kirkkoon. Henkisesti ketään ei pakoteta kirkkoon. Minä olen ns. tapakristitty eli en ole juurikaan uskonnollinen, minä olen skipannut kouluaikoina kirkot useamman kerran kun on ollut mielekkäämpää tekemistä. Eikä koskaan tullut seuraamuksia, minua ei tietääkseni ole tuomittu helvettiin tai edes rehtorin toimistoon.

Miksi toistat tuota älyvapaata kuraa viestistä toiseen?

Ei, vaan sinä pilkkasit käytännössä kaikkia tähän ketjuun kriittisesti kirkon ja valtion suhteesta kirjoittaneita leimaamalla porukan "itkupotkuraivareita vetäviksi mielensäpahoittajiksi".

Taas luet väärin, onko sinulla jokin ongelma? Minä puhuin vain suvivirrestä kitisijöistä. Kirkon ja valtion suhde on aivan eri asia.

Vedä henkä, myssy pois silmiltä ja keskity. You can do it!

Jos haluat puhua pelkistä suvivirsistä, niin puhu pelkistä suvivirsistä. Älä kuitenkaan ala valittaa tyhmyyttäsi, jos suvivirsiasia kytketään siihen selkeästi liittyvään laajempaan kokonaisuuteen.

En tietääkseni valittanut mitään väitetystä tyhmyydestäni. Ja minä puhuin pelkästään suvivirrestä, en valitettavasti voi mitään sille jos sinä pienessä punavihreässä päässäsi vedit full tiltit. Tämä sinun käsityksesi ns. laajemmasta kokonaisuudesta lienee läheistä sukua monikulttuurisuuden ihailulle jossa meidän pitää ymmärtää kivitykset, mestaukset, naisten sortaminen ja muut "lieveilmiöt" osana isompaa kontekstia.

Tilannetajusi on yhtä perseestä kuin aina ennenkin.

Pahoittelen jos loukkasin tunteitasi. On tosiaan todella suvaitsematonta suvaita valtaväestön perinteitä.

Miksi mä edes vaivaudun?

Erittäin hyvä kysymys.

Toisaalta tuolta tasolta on ehkä ihan hyvä yrittää ponnistella ylöspäin.

Totta, kaikkien pitäisi ponnistella ylöspäin jotta suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointi voidaan turvata myös jatkossa, suosittelen myös sinulle. Ponnistelusta puheen ollen, kuinka paljoin ponnistit viestiäsi kirjoittaessasi ja missä vaiheessa valahti punttiin?

Ensinnäkään minä en ole väittänyt, että yksi vitun päivä vuodessa ja yhteisöllisyys katoaa. Melko erikoista syyttää toista ties millaisin sanankääntein, joka tietysti on ihan ok, mutta että sitten vedetään omat jutut noin pahasti riman alta.

Noniin. Eli olemme siis todenneet että yhteisöllisyys ei katoa suvivirren vuoksi ja toiseksi että sinä et syystä tai toisesta halunnut vastata kysymykseen.

Tämä ei ollut yllätys.

Oho. Se sianlihajuttu teki paluun. Käsittääkseni kouluissa eri ruokavaliota naposteleville pyritään tarjoamaan mahdollisimman tasapuolisesti erilaisia vaihtoehtoja. Toisin sanoen sellaista tilannetta ei pitäisi tulla, eikä ainakaan tarkoituksella sellaista rakenneta, että joku joutuisi olemaan kokonaan syömättä niin kuin tuossa ylistysasiassa käy.

Tämä on totta, kun suurin osa vetää naamat vieterillä sika-nauta lihapullia niin suvaitsevaiset järsii bambun versoja ja näkkäriä (luomu) tyytyväisenä.

Mutta hei, mitäs jos joku uskovaisporukka kieltäytyy syömästä mitään muuta kuin Lidlin kalapuikkoja? Järjestetäänkö ko. ryhmälle erityisruokailu joka päivä?

Menee jo ihan pelleilyksi. Vertaat yhteisessä juhlassa osan porukasta suorittamaa jumalan ylistämistä matematiikkaan ja pesäpalloon tuollaisten omituisten "mitä jos" -skenaarioiden kautta. Käsittääkseni mitään tuollaisia ongelmia ei ole ollut enkä koe realistisena että tulevaisuudessakaan matematiikan opetus tai pesäpallon pelaaminen nousisi uskonnolliseksi kysymykseksi. Mitä sä nyt oikein haet?

Sinä et vain nyt taida tajuta kuinka heikossa hapessa argumenttisi on. Jos jotkut uskonnolliset/ei-uskonnolliset tahot vastustavat suvivirttä niin sinun pitäisi puolustaa jokaista uskonnollista tahoa joita loukkaa heidän omaksumat uskomukset. Eli jos on uskonto jota loukkaa pesäpallo tai integrointi niin niiden opettaminen/harjoittaminen pitää lopettaa välittömästi.

Se mitä sinä koet realistiseksi on aivan vitun sama koska kyse on siitä että joku uskonnolinen taho voi vaatia näiden perinteiden lopettamista koska se loukkaa heidän uskontoa.

Tajusitko?

Taas samaa sontaa. Joulupukkitouhut tai juhannus ei ole minkäänlainen todellinen uskonnollinen kysymys. Puhdasta fantasiaa ja väärien mielipiteiden leimaamista. Sä todella tykkäät näköjään loukkaantumisen lisäksi selviytymisjutuista, sillä kyllähän tosimies aina selviytyy pienista rukoushetkistä ja tässä on nyt kyse selviytymisestä ja siitä että välttämättä kaikki yhteysöllisyys ei yhdessä päivässä sentään häviä. Missään nimessä kyse ei ole isommasta kuvasta ja periaatteista vieläkään.

Hehheh. Nyt sinä alat selittämään että joulupukkitouhut ja juhannus ei ole mikään todellinen uskonnollinen kysymys ja samaan aikaan kitiset suvivirren uskonnollisesta aspektista? Ei vittu, täähän on täyttä komediaa! Onko korkki muuten kiinni vai näennäis-liberaalisesti hukattu jo kauan sitten?

Tuo sinun tekstisi vaikuttaa vahvasti alkomahoolin huuruttamalta patoutumien vuodatukselta. Sokka irti?

Kuten selitin mielestäni ihan kohtalaisen selvästi, niin pidän tuota perinnehommaa erittäin kyseenalaisena sikäli kun esimerkiksi sen suvilaulun hoilaus ei kelpaa. Mielestäni perinnettä tuleekin jatkaa ja vaalia ko. biisin (suvilaulu) voimin myös jatkossa kunhan ohjatut jumalan ylistykset saadaan kiellettyä julkisista kouluista. Ja mielellään vaihto tietysti jo ennen.

Eli siis perinteitä pitää kunnioittaa mutta perinteitä pitää samalla muuttaa jotta pieni vähemmistö ei vedä itkupotkuraivareita? Okei.

Kuten sanoin, näiden erotuksena on ainoastaan se valtionkirkon jumalan ylistäminen. Ja kuten sanoit, mahdollisesti ainoastaan vähemmistö näistä hoilaajistakin edes mieltää sen suoranaisesti uskonnolliseksi lauluksi, joten mikä nyt on se homman nimi? Voitko selittää ilman noita loukkaantumisjuttuja, että mikä tekee niistä ylistysjutuista siinä biisissä niin rakkaita ja säilyttämisen arvoisia, että rähjäät täällä ihme argumenteillasi tämmöisiä loukkaantujia vastaan?

Ihme argumenteillani? Heh. Pyydän anteeksi ettet tajua argumenttejani. Tunne olisi molemminpuolinen jos sinulla olisi jotain relevantteja argumentteja. "nomutku" ei riitä.

Liberalismin ihan ykkösjuttuja on mm. kirkon ja valtion ero.

Väsynyttä, niin väsynyttä lässytystä. Aivan eri asia koska valtio ei määrää suvivirren laulamisesta mitään. Siirrä antipatiasi vaikkapa vitutusketjuun.

Sikäli kun tämä toteutetaan ihan oikeasti oikeasti, on sen suora implikaatio mm. se, että julkisessa kuntien järkkäämässä peruskoulussa ei hoilata mitään ylistyslauluja valtionkirkon jumalalle sillä perusteella että "hei me ollaan hei enemmistö hei". Joku raja noille jutuille nyt.

Onhan tämä nyt karmeata kun ilmeisesti täysikäiselle ihmiselle joutuu selittämään aivan perusasioita. Pitäisi alkaa kohdasta "demokratia" ja lopettaa kohtaan "stfu". Välissä sitten kohdat "opetustoimi" ja "valinnan vapaus".

Jos sinä et tajua ihan perusasioita niin on aika helvetin turhaa (joskin varsin viihdyttävää) käydä tätä keskustelua.

On muuten ihan yltiövittumaista vastailla sulle kun jaat homman miljoonaan pieneen pätkään.

Ymmärrän tuskasi. Voisin tietysti lainata koko vuodatuksesi kokonaisuudessaan ja sanoa "vittu mitä paskaa" mutta nuo hämeelinnan runkkarit joita moderaattoreiksikin kutsutaan voisivat tykätä pahaa ja toisaalta on paljon hauskempaa repiä surkeat argumenttisi palasiksi yksitellen.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Suurimmasa osassa länsimaita ei ole ilmaista opiskelua, jokamiehen oikeutta yms. Pitäisikö Suomen luopua näistä?

Jokamiehenoikeudet ja ilmainen koulutus ovat etuja, jotka hyödyttävät suurinta osaa suomalaisista. Valtionkirkko ei taida helpottaa keskivertokansalaisten elämää ihan samalla tavalla, vaikka tietenkin kirkkoon kuulumisessa on omat hyvät puolensa.
 

#76

Jäsen
Miksi koulussa pitää olla erilliset uskontotunnit riippuen oppilaan uskonnollisesta vakaumuksesta? Eikö voisi olla yhteinen yleissivistävä uskontoja elämänkatsomus-oppiaine, missä istuisi sitten kaikki oppilaat yhdessä. Uskontokunnat sitten pyörittäisivät pyhäkouluansa vapaa-ajalla uskovilleen?

Suvivirsihän alkaa olemaan niitä viimeisiä uskonnollisia piirteitä pääosin uskonnottomasti elävien luterilaisten elämässä. Tuskinpa sen kuuleminen kerran vuoteen turmelee ei-luterilaista tai tuskinpa se tekee luterilaisesta vielä kummoistakaan uskovaista. Menkööt siis piintyneen perinteen piikkiin.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Suvivirsihän lopettaa kouluvuoden ja aloittaa kesäloman. Näin siis Suomessa. Hienoa, että esim. MTV3 uutisissa otettiin kantaa perinteen puolesta. Todellisuudessa perinne ei varmasti olekaan vaarassa. Tuntee vain myötähäpeää niiden tahojen puolesta, jotka eivät ymmärrä sanontaa maassa maan tavalla. Nämä tahot eivät käytännössä koskaan ole edes ulkomaalaisperäisiä. Jotakin lienee kuitenkin mennyt rumasti pieleen näiden ihmisten elämässä, kun yksinkertaisiakaan asioita ei ymmärretä. Sääliksihän he käyvät - yritetään siis olla pitkämielisiä heidän kanssaan.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suvivirsihän lopettaa kouluvuoden ja aloittaa kesäloman. Näin siis Suomessa.

"Kouluissa, joissa oppilaista merkittävä osa on maahanmuuttajia tai eri uskontokuntien edustajia, Suvivirsi on jätetty ohjelmistosta kokonaan pois."

Suvivirsi pannaan | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

Helsingin alueella kristityt ovat yleisesti jo vähemmistössä kouluissa, joten on aivan oikeudenmukaista että jo enemmistön äänimäärällä kristillisistä perinteistä vähän kerrallaan luovutaan. Enemmistö määrää. Muu maa tulee sitten änkyröidessään jälkijunassa kuten useimmissa muissakin edistyksellisissä asioissa. Pohjanmaa sitten hännänhuippuna.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
"Kouluissa, joissa oppilaista merkittävä osa on maahanmuuttajia tai eri uskontokuntien edustajia, Suvivirsi on jätetty ohjelmistosta kokonaan pois."

Suvivirsi pannaan | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

Helsingin alueella kristityt ovat yleisesti jo vähemmistössä kouluissa, joten on aivan oikeudenmukaista että jo enemmistön äänimäärällä kristillisistä perinteistä vähän kerrallaan luovutaan. Enemmistö määrää. Muu maa tulee sitten änkyröidessään jälkijunassa kuten useimmissa muissakin edistyksellisissä asioissa. Pohjanmaa sitten hännänhuippuna.

Teet tämän yleistyksen siis yhden koulun kohdalla, jossa sattuu olemaan rehtorina joku ylisuviksiin kuuluva kiihkoilija?

Artikkelissahan luki näin:
Iltalehden soittokierros yli 20 suomalaiseen peruskouluun kuitenkin osoittaa, että suurimmassa osassa koulujen kevätjuhlia virsi on yhä ohjelmistossa.

Kova väite muuten, että Helsingin alueella kristityt ovat "yleisesti" jo vähemmistönä kouluissa. Helsingissä on 11-12% vieraskielisiä, näistä iso enemmistö on venäläisiä tai virolaisia, jotka yleisesti ottaen edustavat kristillistä kulttuuria. Kirkkoon kuuluu Suomessa noin 77% väestöstä. Joten millä ilveellä voit väittää, että "enemmistön äänimäärällä" kristillisistä perinteistä luovutaan? Nythän kyse on nimenomaan marginaaliänkyröiden päätöksistä ja vaatimuksista, ei lähelläkään enemmistön äänimääriä.

Sitä paitsi kuten voimassa oleva laki toteaa ja kuten Räsänen sitä avasi, niin Suvivirsi, joulujuhlat yms. ovat suomalaisia perinteitä, eivät jumalanpalveluksia tai uskonnon harjoittamista. Täten ne eivät vaadi mitään huoltajien suostumuksia eikä fundamentalistimokuttajien ole syytä harjoittaa mitään segregaatiota kiskomalla "ei-luterilaisia" lapsia ulos juhlasalista. Varsinkin kun Suvivirressä mainittu "Jumala" on yhteinen jumala kristittyjen, muslimien ja juutalaisten parissa eikä varsinkaan muslimitaustaisia lapsia tarvitse viedä yhtään mihinkään, koska Jumala = Allah = Jumala.

Todellisuudessa ne keppihevosena käytetyt maahanmuuttajatkaan eivät siis toimi tässä asiassa lyömäaseena suvaitsevaisten kädessä. Ellei jostain sitten muuta Suomeen valtavia joukkoja kiiluvasilmäisiä vapaa-ajattelijamuukalaisia, jotka kansoittavat "edistyksellisen Helsingin".

Jotta vapaa-ajattelijoiden taistolaisuuteen verrattava (ja varmaan osin sieltä periytyväkin) änkyräfanatismi ei olisi kaksinaismoralistisen tekopyhää, niin oletan totta kai itsestään selvästi, että yksikään tällä palstalla Suvivirrestä mekkaloiva vapaa-ajattelun marttyyri ei sitten vietä myöskään valtion ja kirkon yhteistyön tuloksena tulleita vapaapäiviä vaan paiskii duunia joulut, pääsiäiset ja muut juhlapyhät. Tai jos ei töihin pääse, niin kai se on selvää, että mitään jouluun liittyvää traditiota ei vietetä, eikä missään nimessä hyväksytä sitä, että Yle lähettää verovaroilla maksetun lähetyksen joulurauhan julistuksesta. Joulukortitkin ovat saatanasta, ja joulukinkku luonnollisesti loukkaa syvästi maamme uskovaisia muslimeita.

Toki sama pätee juhannukseen - onhan selvää, ettei minkään pakanallisen keskikesän juhlan takia kansan enemmistöllä ole oikeutta viettää sitä vapaalla, koska onhan loukkaavaa, että valtio on määrännyt ei-pakanallisten ihmisten puolesta moisen bakkanaalin. Ja vielä kunnatkin haaskaavat verovaroja juhannuskokkoihin ja sulkevat Alkon etuajassa, sehän on täysin kohtuutonta uskonnollista vainoa.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Tämäkin ketju alkaa raskaasti toistaa normaalia Jatkoaika-kaavaa pitkäpiimäisine ja epähauskoine mukahassutteluineen ja ennalta-arvattavine argumenttivirheinen. "Maan tapa", "ikiaikainen traditio" ja "enemmistö päättää ja muut pitää turpansa kiinni" on sen luokan väsyneisyyttä, että siihen ei kannata edes puuttua, koska näiden käyttö argumentaatiossa on käytännössä aina auto-win vastaväittäjälle.

Trendi prosenttiluvuissa on silti rohkaiseva: 76% nyt ja ehkä 50% 20 vuoden päästä. Zombiejeesus psykopaatti-isineen menettää tasaisesti kannatustaan myös Suomessa, kun sivistys ja järki alkaa pikkuhiljaa voittamaan pronssikautisten taikauskojen kahleet. Kun moraalia ei enää tarvitse ulkoistaa taivaskeijuille ja muille lapsellisuuksille ja ajattelua valtion virkamiehille (ts. demarit kuolevat toivottavasti sukupuuttoon), voidaan parin sukupolven kuluessa Suomikin liittää sivistysvaltioiden joukkoon, kun kansa äänestää keskiaikaisen, valtiollisen zombiekannibaalikultin historian lehdille.

muaddib
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jotta vapaa-ajattelijoiden taistolaisuuteen verrattava (ja varmaan osin sieltä periytyväkin) änkyräfanatismi ei olisi kaksinaismoralistisen tekopyhää, niin oletan totta kai itsestään selvästi, että yksikään tällä palstalla Suvivirrestä mekkaloiva vapaa-ajattelun marttyyri ei sitten vietä myöskään valtion ja kirkon yhteistyön tuloksena tulleita vapaapäiviä vaan paiskii duunia joulut, pääsiäiset ja muut juhlapyhät.

Ja ihan normiliksalla tietenkin. Tämänhän pitäisi olla ihan selviö. Yritin jo aiemmin herättää tästä keskustelua, mutta jostain syystä kirkon ja valtion eroa vaatineet eivät asiasta innostuneet. Eli siis kirkollisten vapaapäivien poistamisesta. Millä perustein pääsiäinen tai joulu tai loppiainen tai muut kirkolliset pyhäpäivät pitäisi olla pyhäpäiviä, jos kirkko ja valtio erotettaisiin? Tai ihan tavallinen sunnuntai. Ei mitään erikoisstatusta millekään päivälle, joka nykyään on pyhäpäivä vain ja ainoastaan kirkon takia. Pois kaikki tuplaliksat sunnuntailtakin. Ai mutta eihän se tietenkään käy kirkon vastustajille, koska sehän olisi heiltä itseltään pois. Rusinat pullasta ja niin poispäin.

Itsehän olen puhtaasti sitä mieltä, että kirkko ja valtio pitäisi erottaa mahdollisimman nopeasti, ja vaikka se ei toteutuisikaan, niin tuplaliksat pitäisi poistaa välittömästi kaikilta juhlapäiviltä ja ennen kaikkea sunnuntailta.
 
Kova väite muuten, että Helsingin alueella kristityt ovat "yleisesti" jo vähemmistönä kouluissa. Helsingissä on 11-12% vieraskielisiä, näistä iso enemmistö on venäläisiä tai virolaisia, jotka yleisesti ottaen edustavat kristillistä kulttuuria. Kirkkoon kuuluu Suomessa noin 77% väestöstä. Joten millä ilveellä voit väittää, että "enemmistön äänimäärällä" kristillisistä perinteistä luovutaan? Nythän kyse on nimenomaan marginaaliänkyröiden päätöksistä ja vaatimuksista, ei lähelläkään enemmistön äänimääriä.
Tällä hetkellä helsinkiläisistä kuuluu kirkkoon noin 60%, ja kirkon oman tulevaisuusselonteon mukaan 7 vuoden päästä enää 50%. Tämän päivän marginaaliänkyrät ovat huomisen enemmistö, vaikka se varmasti pahalta tuntuukin.

Sitä paitsi kuten voimassa oleva laki toteaa ja kuten Räsänen sitä avasi, niin Suvivirsi, joulujuhlat yms. ovat suomalaisia perinteitä, eivät jumalanpalveluksia tai uskonnon harjoittamista.
Jaa jaa, okei. No sittenhän homma on selvä, kun Päivi Räsänen näin sanoi. Suvivirsi takaisin kouluihin kuin olis jo, vaikka lähes puolet siitä onkin Herran Ylistystä.

suvaitsevaisten kädessä, vapaa-ajattelijamuukalaisia, taistolaisuuteen, änkyräfanatismi, vapaa-ajattelun marttyyri
Sääli, että samalla kun jytky on tuonut mukavan piristysruiskeen poliittiseen keskusteluun, niin kolikon kääntöpuolena on tullut politiikan henkilöityminen, johon jopa yksi palstan kovimmista asiakirjoittajista näyttää helposti lankeavan.

Suvivirrestä mekkaloiva vapaa-ajattelun marttyyri ei sitten vietä myöskään valtion ja kirkon yhteistyön tuloksena tulleita vapaapäiviä vaan paiskii duunia joulut, pääsiäiset ja muut juhlapyhät. Tai jos ei töihin pääse, niin kai se on selvää, että mitään jouluun liittyvää traditiota ei vietetä, eikä missään nimessä hyväksytä sitä, että Yle lähettää verovaroilla maksetun lähetyksen joulurauhan julistuksesta.
Esim. tämän valtionkirkkoasian suhteen sivistyneemmässä naapurissamme Venäjällä (lol, voitteko uskoa..) kansallisia vapaapäiviä mahtuu vuoteen kahdeksan, eikä niistä yhdessäkään palvota mielikuvitusolentoja. Jos vapaapäivä sattuu viikonloppuun, niin se siirretään seuraavalle arkipäivälle jotta vapaapäiviä ei mene hukkaan. Jos vapaapäivä sattuu tiistaille tai torstaille, niin väliin jäävästä maanantaista tai perjantaistakin tulee kansallinen vapaa.

Ylestä samaa mieltä, joulurauha voidaan varmasti julistaa jatkossa myös uskonyhteisöjen omalla kustannuksella heidän omilla kanavillaan joita he ovat nähneet jostain syystä tarpeelliseksi perustaa.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Ja ihan normiliksalla tietenkin. Tämänhän pitäisi olla ihan selviö. Yritin jo aiemmin herättää tästä keskustelua, mutta jostain syystä kirkon ja valtion eroa vaatineet eivät asiasta innostuneet.

Ilmeisesti Musta Nuoli ja Kisapuisto tarvitsevat aina jonkun virallisen instanssin kertomaan ja opettamaan miten ollaan ja eletään. Jutta Urpilainen kiittää orjakansaansa.

Tosin jopa ranskalaiset ja tietenkin amerikkalaiset viettävät juhlapyhiään ja vapaapäiviään ihan normaalisti ilman että Jutta kertoo milloin pitää juhlia ja milloin olla töissä. Ja miten ihmeessä se on onnistunut ilman että Jatkoajan väsyttävät mukahassuttelijat eivät ole heitä opastaneet?

muaddib
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös