Onko kysyttävää?
Ei todellakaan. Ketään lasta ei fyysisesti pakoteta kirkkoon koulun/valtion toimesta, ei yhtäkään. Jos lapsi ei lähde kirkkoon niin ei sieltä kukaan tule kantamaan häntä sinne. Seuraamukset on keskustelu koulun, vanhempien ja lapsen välillä ja jos vanhemmat sanoo ettei lapsi mene kirkkoon niin keskustelu on siinä.
Mikä tässä on sinulle niin vaikeata?
Mä en voi sille mitään jos et yksinkertaisti halua tai kykene ymmärtämään esimerkiksi tämän ketjun otsikon ja aloitusviestin sanomaa. Ihme sälli. Voit katsella hetken sitä isompaa kuvaa vaikka tästä wikipedian kartasta: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fd/Map_of_state_religions.svg
Hohhoijaa, minä kommentoin suvivirsiasiaa. Sinä voit googlailla karttoja aivan niin paljon kuin haluat, jos perusteesi on "no mutku ne muutkin" niin se vain korostaa kuinka heikoilla olet. Sinulla on todellakin iso kuva kateissa.
Montako kertaa se pitää sanoa, että kyse ei ole suvivirrestä per se? Mulle tuli täysin selväksi jo ensimmäisellä kerralla, että haluat pelkistää asian siihen ja näköjään siihen, että salista voi poistua ne jotka eivät ko. ylistykseen halua osallistua, joten ei tarvitse toistella enää.
Noniin, eli ongelmaa ei siis ole. Suvivirsi lauletaan ja vihervasemmisto poistuu salista.
Mutta vastataan nyt sitten tuohonkin. Yksi tällaisten junnujen juhlatilaisuuksien (joita järjestelen silloin tällöin työkseni) kasvatuksellisista päämääristä on yhteisöllisyyden rakentaminen.
Minusta on helvetin huolestuttavaa että sinä toimit lasten parissa, tuo tekstisi on sen sortin kuraa.
Mun on ammatillisessa mielessä todella hankala nähdä miten tätä tavoitetta palvelee se, että osa porukasta haluaa väkisin ylistää omaa jumalaansa / johdatella lapset ylistämään uskontokuntansa jumalaa sillä seurauksella, että osa porukasta ei halua osallistua lauluun tai jopa siirtyy jonnekin käytävälle odottamaan ylistyslaulun hiipumista.
Voi herranjumala (pun intended) sentään! Yksi vitun päivä vuodessa ja yhteisöllisyys katoaa? Eikö mitenkään ole mahdollista että niille jotka eivät halua osallistua ko. tilaisuuteen kerrotaan että tämä on nyt pitkä perinne jota ylivoimainen enemmistö kansasta kannattaa ja johon he osallistuvat, ja jos tämä perinne teitä häiritsee niin voitte olla joko hiljaa tai poistua salista?
Miten muuten käy yhteisöllisyydelle kun koulussa on tarjolla sianlihaa? Kärsiikö yhteisöllisyys pahasti kun ne jotka eivät uskonnollisista syistä suostu sianlihaan syömään joutuvat joko skippaamaan ruokailun tai syömään leipää ja perunaa?
Vittu, kuvittele sitä segregaatiota kun intialaisen pesäpalloa saatanana pitävien kulttilaisten pitää osallistua liikuntatunnilla pesikseen! Siinä on lapsuus pilalla. En edes mainitse sitä somalialaista integraatio-vastaista uskontokuntaa, matikan opiskelua on pakko uudistaa tämän törkeän alistamisen takia.
Jonkinlainen koheesio, yhteisöllisyys, yhteystyökyky ja samassa veneessä keinuttelu talvisondanhenkineen on mielestäni suomalainen perinne (vaikka olisikin lähinnä kansallinen illuusio), josta voimme olla todella ylpeitä - ja se on ihan konkreettisesti tavoittelemisen arvoinen asia.
Kyllä, täsmälleen samaa mieltä. Yhteistyökykyyn kuuluu se että pieni vähemmistö ei terrorisoi ylivoimaisen enemmistön harjoittamia perinteitä.
Harmi että sinä et ole itse tajunnut tätä.
Puhumattakaan nyt kouluyhteisöstä. Sen sijaan oman jumalan ylistäminen (en puhu suvivirrestä, koska se suvilaulu ei mukamas kelpaa. erotukseksi jää ainoastaan ylistys) kaikille yhteisessä juhlatilaisuudessa muista välittämättä, niin että joidenkin täytyy lähteä käytävään, edistää lähinnä uskonnollista segregaatiota.
Jep. Se on kauheata miten pahasti uskonnollinen segregaatio laajenee sen takia että kerran vuodessa lauletaan suvivirsi jota suurin osa ei edes miellä uskonnolliseksi vaan kesän aloituksen juhlistukseksi.
Ajattele miten paljon uskonnollista segregaatiota edistää se että jouluna kouluissa lauletaan jostain pakanallisesta joulupukista ja hänen tontuistaan? Tai miten kerrotaan pakanallisista juhannusriiteistä kokkoineen kaikkineen? Vittu, miten suomalaiset ovat yleensä selvinneet näistä koittelemuksista?
Mikä perinne se tuollainen on ja onko se nyt oikeasti säilyttämisen arvoinen?
Noh, jos suvivirsi on ollut jostain 1700-luvulta lähtien ja sitä on kouluissa laulettu satoja vuosia niin kyllä sitä kai perinteeksi voi kutsua?
Sinun mielestä se ei ole säilyttämisen arvoinen, minusta ja ylivoimaisen enemmistön mielestä se on.
Ja koska voitaisiin ihan hyvin vetää sitä suvilaulua, on mun hankala edes nähdä tätä minään perinnekysymyksenä, vaan ainoastaan omituisena änkyröintinä. Ja sinusta valtionuskonnon jumalan ylistys edustaa julkisessa peruskoulussa ohjatusti harjoitettuna liberalismin ihanteita. Terve! Tuo on yksi erikoisimmista väittämistä mitä hetkeen on tullut vastaan.
Liberalismia on se että ketään ei pakoteta osallistumaan suvivirren laulamiseen tai sen kuuntelemiseen. Pitäisiköhän sinun nyt alkaa jo opettelemaan ihan perusteita? Liberalismia EI ole se että pitkäaikaisia valtaväestön perinteitä lopetetaan mielensäpahoittajien takia varsinkaan kun ko. pahoittajajoukon ei tarvitse osallistua perinteen jatkamiseen.
En pidättele henkeäni vastausta odotellessa. Veikkaan että loukkaantumisen konsepti esiintyy siinä aika tiuhaan.
Heh, tämä oli aika hauska sinulta. Tahattoman ironia multihuipentuma.