Satunnainen
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Ilves
Milloinkahan tämä tapa laulaa Suvivirsi koulujen kevätjuhlissa on saanut alkunsa. Joku sen perinteikkyyteen vetoavista varmaan osaa kertoa. Antaisi hiukan perspektiiviä asiaan.
Hallintolain 28 §:n 1 momentin 7. kohdan mukaan, jos luottamus hänen puolueettomuuteensa muusta erityisestä syystä vaarantuu (yleislausekkeeseen perustuva jäävi).
Siis edelleen, se, että joku kirkon jäsenistä koostuva konklaavi päättää, että kristityn jumalan ylistäminen ei ole uskonnon harrastamista, niin ei se kiistämättömiä tosiasioita miksikään muuta. Totta helvetissä se on uskonnon harjoittamista, vähäistä toki, mutta sitä kuitenkin.
mutta minun ja monen muunkin mielestäni se ei vielä ole.
Se nyt on ihan sama vaikka vanhoillislestadiolainen ja moni hänen seurakuntalaisensakin sanookin tätä pitkäksi perinteeksi, mutta minä sanon että se on pedofiliaa ja tuomittavaa.
mm. Osmo Soininvaarasta Jaakko Hämeen-Anttilaan ja Claes Anderssonista Jari Sarasvuohon. Toki eihän tämä kaikki muuta sinun näkemystäsi, mutta kertoo kuinka laaja tuki on esimerkiksi Suvivirren laulamisella koulussa osana traditiota.
Onneksi voi luottaa uskonnottomien kehittyneempään moraaliin ja uskoa että siinä aika pian vastaan tulevassa tilanteessa kun uskonnottomia onkin äkkiä enemmistö, annetaan kristittyjen edelleen lauleskella ja palvoa jumaliaan jopa yhteisissä tiloissa, ei syrjitä heitä tai pakoteta poistumaan yhteisistä juhlista.
Se nyt on ihan sama vaikka vanhoillislestadiolainen ja moni hänen seurakuntalaisensakin sanookin tätä pitkäksi perinteeksi, mutta minä sanon että se on pedofiliaa ja tuomittavaa.
Mitä? Siis sinusta yksi uskontokunta ei ole suomessa erityisasemassa? Tästä on varmaan sinun turha jatkaa, mikäli olet noin kassalla.
Mitä jos kysytään niiltä alistetuiltakin, tuntuuko kulttuurilta, perinteeltä vai joltain muulta? Muslimit ovat ihan hiljaa eivätkä uskalla juuri pukahtaa kun pelkäävät vastakkainasettelua. Ateistit ja vapaa-ajattelijat ovat vapaampia kommentoimaan kun ei tarvi pelätä - vaikka ehkä syytä olisikin kun täälläkin esiintynyttä raivoa mittaa. Tyypilliset "meidän maa- muuttakaa vittuun jos ette ole kuin me" on jo kuultu. Jos nimillä kirjoittaisi niin ulko-ovella taitaisi jo palaa risti.
Pian tulee tilanne, jossa uskonnottomia on enemmistö? Kiehtova uskomus sinulla.
Järjestämällä toinen juhla näille toisella tavalla ajatteleville uskonnottomille, asia on ratkaistu (jos poistuminen juhlista koetaan ongelmaksi), joten ei muuta kuin otat asian esille ja pyydät toista juhlaa kouluun.
En halua edistää tällaista segregoimista. Blanks - non-blanks - no thanks. Kyllä valtion ja kunnan pitää kyetä järjestämään yhteiset palvelunsa siten ettei loukata ketään tieten tahtoen esim. pinttyneiden tapojen vuoksi.
Toiseksi jos kunta järjestää koulun päättäjäiset niin, että uskonnottomille on oma juhlansa, ei loukata kenenkään maailmankatsomusta.
Aika harvinaisen heikko vertaus kun nyt puhutaan koulun juhlista, jotka eivät ole minkään kirkon alaista toimintaa. Suvivirren on perinteeksi luokitellut mm. Osmo Soininvaarasta.....
... Kuten muissa ketjuissa on todettu, niin ateismikin on uskomus, joten sitä(kään) ei pidä tuputtaa muille pakolla.....
En tiedä kuka on todennut ja missä, mutta täysin idiootti väitehän tuo on.
Ilmeisesti et ole perehtynyt jumal-kysymykseen liittyvään tieteelliseen ajatteluun....
30 maassa tehdyn tutkimuksen mukaan jumalausko on katoavaa kansanperinnettä.
Minäkin luokittelen sen perinteeksi, mutta uskonnon harjoittamista se silti on. Sitähän tässä yritin tivata, kun olitko se sinä vai joku muu kerhostanne, sanoi, että perustuslakivaliokunta on päättänyt, että ei ole uskonnon harjoittamista. Epäilin, että olisivat sanoneet, että on uskonnon harjoittamista, mutta perinne, mikä olisi totta. Päätettäväksi asiaksi olisi sitten jäänyt se, että pitääkö uskonnottomien perinteen vuoksi kestää uskonnon harjoittamista yhteisesti rahoitetuissa laitoksissa.
Ateismi ja tieteellinen maailmankuva ei ole uskonto tai uskomus!
Mistä kerhosta?
Kyllä, perustuslakivaliokunnan kanta asiaan on, että kyse on traditiosta eikä uskonnon harjoittamisesta. Sinä voit toki olla muuta mieltä, mutta tämä on perustuslakivaliokunnan kanta ja julkisessa hallinnossa sillä kannanotolla on ohjaava vaikutus.
Enkä näe mitenkä tällä asialla on mitään tekemistä rahan tai vallan kanssa.
Ihan niillä samoilla rahoilla järjestetään myös niille juhla, jotka eivät halua osallistua perinteiseen juhlaan.