mikäli kansan enemmistö näin haluaa ja tekee siitä päätöksen.
Otin jo aikaa siihen milloin siffa ilmestyy ketjuun julistamaa enemmistön tyranniaansa. Mietin tässäkin, että mikä on se uutisarvo postauksellasi. Sekö, että enemmistö päättää vai se että kun asia on kerran päätetty niin sen jälkeen anntaan asian olla? Vau, mitä oivalluksia. Kumpikaan ei hirmuisesti hievauta ainakaan omaa keskusteluhalukkuuttani suuntaan taikka toiseen. Enemmistö päättää mutta voi olla väärässä tai "autuaasti hidas" muutosten edessä. Kerran päätetty tai aikaisempi enemmistön käytäntö voidaan muuttaa, jopa jo seuraavalla hallintokaudella kun edellisellä on tehty vastakkainen päätös. Kun jokin asia on demokraattisesti päätetty, ei se tarkoita että päätöstä vastustavan pitää vaieta. Jos on jotain demokraattisestikin päätettyä päätöstä vastaan, voi olla sitä vastaan hautaan saakka tai kunnes päätös muutetaan.
Tottakai eduskunta voi tarttua kirkkolakiin ja rustata sen haluamaansa suuntaan. Todennäköisesti se olisi myös helpompi reitti sen vuoksi että en usko kirkolliskokouksen eettisyyteen ja korkeaan moraaliin - sehän piittaa ensisijaisesti vain kirkon omaisuudesta, asemasta, etuoikeuksista ja saavutetuista eduista. Oikeudenmukaisuus, tasaveroisuus ja ihmisten itsenäisyys tulevat sitten jälkijunassa, jos ehditään kokouksen aikana käsitellä.
Pysytellään nyt tässä ketjussa kuitenkin tässä valtiokirkkoteemassa eikä hypellä muihin aiheisiin.
edit: Eipä muuten taidakaan olla eduskunnalla mahdollisuuksia rustailla muilta osin kuin suhteesta valtioon ja muihin uskontokuntiin.
Viimeksi muokattu: