RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

scholl

Jäsen
Kallion pappi piispana ja heti kertoi tiedotusvälineille, että tavoitteena on löytää tapa, jolla kaikki voisivat hyväksyä homovihkimisen. Voi kertoa sinulle homopappi: minua ei Kallion perverssit hipit hetkauta pätkän vertaa. En tule ikinä hyväksymään mitään tuollaista ja mitään sellaista tapaa vihkiä ei löydetä, jonka kaikki voivat hyväksyä.

Varoitin etukäteen mitä tulee tapahtumaan. Jani Toivolakin sellainen reppana, joka muka kärsii burnoutista ja kaikesta. Miksei hänen kanssaan osattu neuvotella. Kun hän alkoi vaatia lapsellisia asioita, olisi pitänyt sanoa: Hyppää kaivoon. Sen jälkeen olisi tehty diili homojen kanssa. Annettu heille tradenomityylinen homoliitto, mikä ei siis ole oikeasti avioliitto, vaan homoliitto. Silloin ei tarvitsisi edes keskustella kirkkovihkimisestä, kun siinä laissa lukisi: ei sisällä kirkkovihkimistä. Nyt kun hyväuskoiset hölmöt uskoivat sitä, että siviilivihkiminen ja kirkossa vihkiminen ovat eri asioita, eikä homot tule ikinä menemään kirkossa naimisiin, niin tässä sitä sitten ollaan. Varoitin tästäkin asiasta. Sanoin, että se on sumutusta koko homma. Minua uhkailtiin ja väitettiin, etten tajua sitä eroa, mikä on kirkossa vihkimisellä ja valtion papereissa avioliitossa olemisella. Minä tiesin, että se on juoni koko laki. Pyritään saamaan pikkusormi ja viedään koko käsi. Olin jopa valmis menemään pari vuotta sitten niin pitkälle, että kompromissina homoille olisi annettu Kallion kirkko ja olisivat saaneet perustaa oman uskontokunnan, mutta ei. Nyt ollaan liemessä sitten. Syytän tästä kyllä naisia. Suurin osa naisista löysäilee tässä asiassa.

Kaksi äijää eivät mene keskenään naimisiin, eikä kaksi naista. Se on ihan selvä tapaus. Se ei kuulu avioliiton ideaan tuollainen toiminta. Jos haluaa olla homopari, saa olla, muttei avioliitossa ja sillä sipuli. Se Kallion homopiispa Laajasalo pitäisi laittaa vankilaan.
 
Tiedote: scholl is back!
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Miten tämä sekava mökellys liittyy ketjun aiheeseen?

No sikäli, että Schollin ongelmalle olisi hyvin yksinkertainen ratkaisu... erottaa kirkko defacto valtiosta. eli lopettaa ne viranomasoikeudet ja velvollisuudet kirkolta ja pistä kirkko kerään omat jäsenmaksunsa.


Problem solved.
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suomen lakia avioliittoasiassa tiukasti kunnioittanut pappi Kai Sadinmaa on kirkon mielestä sosiaalisessa mediassa "kannustanut ja kehottanut eroamaan kirkosta". Sen johdosta häntä ollaan nyt savustamassa ulos koko kirkosta. Tosiasiassa taustalla on kirkon vanhoillisten piirien aloittama sota ns. sateenkaaripappeja ja muita puhtaan uskon vastaisia väärinajattelijoita vastaan.

Pappi kehotti eroamaan kirkosta – tuomiokapituli pyytää selvitystä - Kirkko ja kaupunki

Seinäjokelainen pappi Henna Salo aikoo valittaa tuomiokapitulilta yhdessä toisen papin kanssa saamastaan kirjallisesta varoituksesta. Seinäjoen seurakunnan seurakuntapastori Salo vihki kesäkuussa samaa sukupuolta olevan parin avioliittoon.
Salo ihmettelee rangaistuskäytäntöjen poikkeamia. Ensimmäisenä rangaistu helsinkiläinen Sadinmaa sai vakavan moitteen, joka ei edes ole kirkkolain määrittelemä rangaistus. Oululainen Arpad Kovacs sai varoituksen. Näistä rangaistuksista äänestettiin ja jätettiin eriäviä mielipiteitä. Lisäksi Salo tuntee useita muita pappeja, jotka ovat vihkineet samaa sukupuolta olevia pareja, mutta eivät ole saaneet rangaistuksia. Vihkiviä sateenkaaripappeja on jo yli viisikymmentä Suomessa.

Kaksi homoparin vihkinyttä pappia sai varoituksen Seinäjoella – Henna Salo kommentoi saamaansa rangaistusta | Pohjalainen

20 kuntaa nostaa kirkollisveroaan. Lestijärvellä ja Toholammella veron suuruus on jo 2%. Keskituloinen maksaa siellä kirkonmenoistaan siis jo vajaat 900e vuodessa. 35 vuoden työuran aikana reilut 30 000e. Kunnioitettavaa.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Kunpa täälläkin oltaisiin rationaalisen järkeviä. Totta vitussa kirkko pitää erottaa valtiosta. Eletään kuitenkin jo kohta vuotta 2018. Toistan, 2018. Sehän on tulevaisuus. Kirkko ja uskonto on vanhan maailman jäänne. Nykyään tiede ja totuus rokkaa. Uskovaiset, oikeasti mitä helvettiä??
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kirkko, jonka lähes kaikki jäsenet on kastettu kuukauden vanhana ja samalla liitetty kirkon jäseniksi, arvostelee muita samasta. Lievää kaksinaismoralismia.
Turvapaikanhakijoita kastetaan uimahallissa kristityiksi: "Tämä ei ole mitään, josta ihmisten tarvitsisi tietää" | Yle Uutiset | yle.fi
Mielikuva tuosta aktista laukaisi melkoiset loirinaurut. Tähän kun vielä lisätään Ville Niinistön taannoinen tviitti, niin voi voi sentään:

Twitter
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Kirkko, jonka lähes kaikki jäsenet on kastettu kuukauden vanhana ja samalla liitetty kirkon jäseniksi, arvostelee muita samasta. Lievää kaksinaismoralismia.
Turvapaikanhakijoita kastetaan uimahallissa kristityiksi: "Tämä ei ole mitään, josta ihmisten tarvitsisi tietää" | Yle Uutiset | yle.fi
Piti oikein tarkistaa, oliko linkin takana Lehtilehti tai joku muu parodiajulkaisu. Ei ollut.

Kaste on kristilliseen uskoon ja seurakunnan yhteisöön liittämistä. Silloin ihmisen pitäisi totta kai ymmärtää, mikä on yhteisö, joka kasteen suorittaa ja onko se edes seurakunta, Laihia kommentoi.

Minä en kyllä noita asioita ymmärtänyt, kun minut aikanaan vasten tahtoani kastettiin seurakunnan jäseneksi.
 
Aika multaa puistot.

dohf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eiköhän aika ole tälle keväälle aloittaa taas keskustelu koulujen uskonnollisista tilaisuuksista.

Peruskoululle moite uskonnollisista aamunavauksista – Rehtori: "Hyvin paljon ihmetellään, eikö meillä ole tässä maassa suurempia asioita huolehdittavana" | Yle Uutiset | yle.fi

Apulaisoikeusasiamies antoi moitteita siitä, että oululaisessa 800 oppilaan koulussa uskonnollisiin päivänavauksiin osallistumiselle ei ollut vaihtoehtoa. Rehtorin mukaan hyviin tapoihin olisi kuulunut, että asiasta olisi oltu yhteydessä kouluun, ei oikeusasiamieheen.
...
Uskonnollisia aamunavauksia on järjestetty Pasasen mukaan noin kerran kuukaudessa ja ne ovat sisältäneet lauluja, virsiä, runomuotoisia rukouksia tai siunauksen työpäivään.

– En ole ikinä ajatellut, että niissä olisi mitään erikoista, Pasanen sanoo.
Tänne voivat nyt tulla asiantuntijat kertomaan, miten opetussuunnitelma ja perustuslakivaliokunnan päätös (silloisessa valiokunnassa suurin osa uskovaisia, mm. pappeja joista yksi entinen piispa, pari lestadiolaista) antaa oikeuden rikkoa luterilaiseen kirkkoon kuulumattomien perusoikeuksia. Tähän voi tietysti vielä kertoa, että koulun rehtori (Pasanen) suhtautuu edelleen väheksyvästi asiaan, koska Wilmassa olleessa tiedotteessa rehtori on pahoillaan aiheutuneesta "kohusta". Siis ihan lainausmerkein kirjoitettu. Ja tuo, että asia olisi haluttu käsitellä vain koulun sisäisesti.

Eikä ole alueen ainut koulu, koska ainakin yhden ala-asteen päätösjuhlissa veisataan enkelitaivaat ja suvivirren jumala-säkeistöt seisaallaan. Mikään maailman pakko siihen ei olisi, ja ainakin viimeksi rehtorin tapa ilmaista asia oli ilkikurinen, in your face -tyylinen "lauletaanpa nyt oikein seisoen".

Uskovaisia tämä kylä on täynnä, ja tosiaan antavat itsestään todella ihmisläheisen ja muut huomioonottavan kuvan.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...
Tänne voivat nyt tulla asiantuntijat kertomaan, miten opetussuunnitelma ja perustuslakivaliokunnan päätös (silloisessa valiokunnassa suurin osa uskovaisia, mm. pappeja joista yksi entinen piispa, pari lestadiolaista) antaa oikeuden rikkoa luterilaiseen kirkkoon kuulumattomien perusoikeuksia....
Äläs nyt, eihän tässä mitään ole rikottu vaan toteutettu ns. positiivista uskonnonvapautta, mikä antaa myös ei-luterilaisille mahdollisuuden nauttia jeesusteluista.

VMP
 
- Jussi_j

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Näyttäisi tämä vuosi menemään kolmospaikalle kirkosta eroamisten määrässä, n. 56-57 000 eroa tulee olemaan vuoden lopussa. Tänä vuonna ei varsinaisia piikkejä nähty. Tammikuussa tuli kuukauden ennätys viimeisen 10 v. ajalta. Muuten on tullut tasaisesti kovia lukemia, mutta ei ennätyksiä. Joulukuu näyttäisi sijottuvan toiseksi tuona aikana.

Eikös se kirkkoon kuuluvien määrä näillä näppäimillä tipu alle 70 %:n vai onko jo tippunut?
 
Tekijä ei vieläkään kirjaimellisesti mainitse Rylleä hevoseksi. Torjumme kuitenkin liian mielikuvituksellisena vääristelevän olettamuksen, että häntä olisi korpitiellä vetänyt kesy strutsi.

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eikös se kirkkoon kuuluvien määrä näillä näppäimillä tipu alle 70 %:n vai onko jo tippunut?
Tuon mukaan on:
Suomalaisista enää alle 70% kuuluu kirkkoon

Mielenkiintoisempaa olisi jos jutussa olisi esitetty ennusteita, milloin päädytään alle 50%:n määrään.
Jutussa on kerrottu, että "90 % raja alittui vuonna 1985, 80 prosenttia vuonna 2009. Jatkossa osuus kutistuu nykyistä nopeammin, koska nykyään yhä harvempi vauvoista tulee liitetyksi kirkkoon kasteessa."

Eli muutos 80->70% on tapahtunut yhdeksässä vuodessa ja tahti kiihtyy. Päästäänkö 60%:iin seitsemässä vuodessa eli 2025 mennessä? entä menisikö 50% raja rikki jo vuonna 2030?

Vapaa-ajattelijain liiton laskelmien mukaan vuonna 2050 kirkkoon kuuluisi 10-20% suomalaisista:
HS-analyysi: Ennuste vuodelle 2050: Suomessa kirkkoon kuuluu vain joka kymmenes, islam ja datauskonto kasvattavat suosiotaan maailmalla
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Tuon mukaan on:
Suomalaisista enää alle 70% kuuluu kirkkoon

Mielenkiintoisempaa olisi jos jutussa olisi esitetty ennusteita, milloin päädytään alle 50%:n määrään.
Jutussa on kerrottu, että "90 % raja alittui vuonna 1985, 80 prosenttia vuonna 2009. Jatkossa osuus kutistuu nykyistä nopeammin, koska nykyään yhä harvempi vauvoista tulee liitetyksi kirkkoon kasteessa."

Eli muutos 80->70% on tapahtunut yhdeksässä vuodessa ja tahti kiihtyy. Päästäänkö 60%:iin seitsemässä vuodessa eli 2025 mennessä? entä menisikö 50% raja rikki jo vuonna 2030?
Voisi kyllä kuvitella, että vauhti tosiaan kasvaa lähivuosina. 2030 suuriin ikäluokkiin kuuluvat ovat kaikki vähintään 80-vuotiaita. Tämä tarkoittaa, että luonnollisen poistuman kautta kirkosta lähtee porukkaa entistä kiivaampaan tahtiin. Samaan aikaan kasteisuus laskee. Tähän päälle se n. 40 000, jonka kirkko jää vuodessa nettotappiolle liittymistä/eroamisista, joka sekään ei ole menossa kirkon kannalta ainakaan parempaan suuntaan viime vuosien perusteella.

Nuo 10-20 % 2050 on kyllä aika villejä lukuja, eiköhän uusi tasapaino löydetä ennen sitä.
 
Tekijä ei vieläkään kirjaimellisesti mainitse Rylleä hevoseksi. Torjumme kuitenkin liian mielikuvituksellisena vääristelevän olettamuksen, että häntä olisi korpitiellä vetänyt kesy strutsi.

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...
Nuo 10-20 % 2050 on kyllä aika villejä lukuja, eiköhän uusi tasapaino löydetä ennen sitä.
Mihin tämä tasapaino perustuu. Käsittääkseni kovin moni ei ihan oikeasti usko mihinkään jumaliin ja varsinkaan kovin moni joka uskoo, ei usko luterilaisen kirkon halailuihin.
 
- Jussi_j

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mihin tämä tasapaino perustuu. Käsittääkseni kovin moni ei ihan oikeasti usko mihinkään jumaliin ja varsinkaan kovin moni joka uskoo, ei usko luterilaisen kirkon halailuihin.
Kyllä minäkin uskon että jonkunlainen raja tulee vastaan milloin kasvu pysähtyy. Onko se sitten 20 vai 30% niin sitä en osaa sanoa. Evidenssiä tähän on ihan ex-Neuvostoliiton jäljiltä eli joillakin prosentilla tuo uskomus on vaan niin tiukassa.
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Mihin tämä tasapaino perustuu. Käsittääkseni kovin moni ei ihan oikeasti usko mihinkään jumaliin ja varsinkaan kovin moni joka uskoo, ei usko luterilaisen kirkon halailuihin.
Tietty osa uskoo ja tietty osa kuuluu kirkkoon tavan/perinteen takia tai koska puoliso/vanhemmat uskoo. Prosentteja en rupea arvailemaan sen enempää kuin että 10-20 % kuulostaa mun mutuun matalalta.
 
Tekijä ei vieläkään kirjaimellisesti mainitse Rylleä hevoseksi. Torjumme kuitenkin liian mielikuvituksellisena vääristelevän olettamuksen, että häntä olisi korpitiellä vetänyt kesy strutsi.

hege

Jäsen
En edes tiedä kuinka paljon kyse on uskosta vaan käytännön jutut eli pitkälti sen oman lähiseurakunnan toiminta voi vaikuttaa asiaan. Itse liityin joku vuosi sitten takaisin kirkkoon (ainut jäsen meidän perheessä), koska lapset olivat kirkon iltapäiväkerhossa (joka oli todella hyvin järjestetty juttu) ja muutenkin kävivät kirkon järkkäämissä jutuissa (lauantain leffailtapäivät, syyslomaleirit, kesäleirit jne.) ja tuntui siltä että sinne laitetuille rahoille saa jonkinlaisen vastineen.

Peruskysymyksestä olen sitä mieltä, että kirkko ja valtio tulisi erottaa toisistaan ja varmaan jossain kohtaa tulee se raja vastaan missä tällainen yhteys ei ole perusteltua kun jäsenmäärä pienenee.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Mua ärsyttää kaikki jeesus jutut pohjimmiltaan. Ne jotka haluaa tätä tehdä niin tekee sen siellä missä se pitää tehdä. Nää kaikki tulee työpaikalle ja muuhun mutta suuta ei voi aukasta koska se on vittu jotain häirintää. Hallituksessa on ..... joukkoa jotka pitää omiensa puolta mitä ikinä tapahtuu... täällä Oulun seudulla ihan tavallista.....Pidä se jeesus sydämessä ja toimi sen mukaan tai anna sen leikata se nurtsi....

Mää uskon siihen että teet hyvää niin hyvää tapahtuu itelle, kohtelet muita kuin lähimmäisiäsi. Tartteeko muuta?
 
YNWA

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...

Peruskysymyksestä olen sitä mieltä, että kirkko ja valtio tulisi erottaa toisistaan ja varmaan jossain kohtaa tulee se raja vastaan missä tällainen yhteys ei ole perusteltua kun jäsenmäärä pienenee.
Osaatko arvioida, että mikä on sopiva jäsenmäärä?
 
- Jussi_j

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Osaatko arvioida, että mikä on sopiva jäsenmäärä?
Minusta sen rajan pitäisi olla 100%. Jos kaikki ovat asiasta samaa mieltä, niin silloin järjestely olisi nähdäkseni ok.
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy