Agnostikoksi olet ihmeellisen ahdasmielinen kristitty.
Eihän siinä voi kun nauraa isot ihmisesti nuosevat ylös seisomaan Ylistystä Jumalalle.
Agnostikkaani ei kuulu ollenkaan uskontokielteisyys. Vaikka kritisoin välillä kovalla kädellä fanaattista uskoa/uskontoa yleensä ja suvaitsevaisuuden puuttumista erityisesti, näen että uskonnoilla on monille erittäin tärkeä funktio. Kaikkille ei riitä näkemys siitä, että kuolema olisi lopullinen niitti ja kaiken loppu. Erityisen totta tämä on niiden kohdalla, joilla on heti syntymässä sattunut surkeat kortit käteen. Vaikka kuoleman jälkeisen elämän toivon todenperäisyydestä voi olla montaa mieltä, katson silti olevan täysin ymmärrettävää, että meillä on eri uskontoja.
Mielestäni uskonnon ilmenemismuodot voivat toki näyttää naurettavilta. Minulle on aina ollut huvittavaa katsella Mekasta poispäin pyllistämistä. Ymmärrän kuitenkin sen taustalla olevan vakaumuksen. En myöskään sanoisi pyhien kirjoitusten olevan satua samalla tavalla kuin varsinaiset saduiksi tarkoitetut tarinat. Toisin kuin sadut pyhät kirjoitukset on pääsääntöisesti kirjoitettu vilpittömästi niistä lähtökohdista, joissa vajavainen ihminen on kirjoitushetkellä ollut. Niiden totuusarvosta voi olla montaa mieltä, mutta varsinaisesti tarkoituksena ei ole ollut ns. höynäyttää ketään.
Kun yhteiskunnan jäsenistä pieni vähemmistö on uskonnottomia, katson että olisi väärin yrittääkään tehdä yhteiskunnasta uskontoneutraalia. Lisäksi henkilökohtaiseen mielipiteeseni vaikuttaa jonkun verran persoonassani oleva traditionalismi/jonkin asteinen patriotismi. Mielestäni Suomessa on tietty määrä perinteitä, jotka kimpoavat osin kristillisyydestä osin kauempaa. Esim Juhannuksen ja joulun aikoihin on juhlia vietetty jo ennen kristinuskoa.
Mielestäni koulujen juhlissa kuuluu mm. vetää enkeli taivaan jouluna ja suvivirsi keväällä, ne ovat osa traditiota. Sen sijaan tarpeen ei välttämättä ole rukoilla koulun juhlissa, ainakin silloin jos tiedetään siihen osallistuvan toisuskoisia tai uskonnottomia.
Mielestäni suvaitsevaisuus ei tarkoita uskonnottomuutta. Uskontoneutralismi on erittäin voimakas vakaumus joka sulkee täydellisesti muut vaihtoehdot pois. Sellaista yksipuolisuutta ei saa tuoda viralliseen yhteiskuntaan, eikä erityisesti koululaitokseen.