Kirkon jäsenten lapsia opetetaan. Miksi perheiltä tulisi kieltää mahdollisuus saada lapselleen koulun puolesta uskonnonopetusta? Tuntiajosta päätetään myös demokraattisesti. Vähemmistöjen oikeudet turvataan ET:n kautta.
Kirkon jäseniä opetetaan Kaikkien kustantamissa kouluissa. Kukaan EI ole kieltämässä Uskonnonopetusta, vaan ainoastaan halutaan, että kaikki uskomussuunnat ovat tasavertais4essa asemassa Valtioon nähden.
ET:n kautta pyritään toteuttamaan tasa-arvoa, mutta tämähän koskee siis vain uskonnottomia perheitä Uskontokuntia on kuitenkin useampia (ei ET opetuksesta paljoa muslimi tai buddalainen kaiva iloa). Näille taas järjestetään uskonnonopetusta jos kolme saman uskosta perhettä pyytää, ja tämä on taas ollut täysin teoreettista kun sosiaalinen paine ajaa uskonnonopetukseen ja onpa jotkut rehtorit silti kieltäytyneet eriuskoisten omasta uskonnonopetuksesta.
Tasa-arvo toteutuu paremmin niin, että mitään uskontoa ei opeteta yhteiskunnan yhteisrahoittamissa oppilaitoksissa, vaan uskontokunnat huolehtivat itse uskonnonopetuksestaan.
Vai oletko eri mieltä siitä, kumpi on tasa-arvoiSEMPI tapa?
Mitä tuntijakoon tulee, niin kerro nyt oma mielipiteesi siitä, että onko Uskonnon opettaminen tärkeämpää kuin historian opettaminen? (uskontotunteja on enemmän), tai että mistä johtuu kiivas vastustus siirtää uskonnonopetuksen aloittamista vanhempiin lapsiin?
Niin, minusta olisi muuten järjetöntä mennä siihen, että jokaiselta lapseltaa alettaisiin itseltään heti alakoulusta lukien kysellä, kumpaan haluaa. Lapset ovat kasvatettavia ja tässä tapauksessa myös vanhempien tahto määrää, millaista opetusta saavat.
Ei tarvi kysellä, kun ei opeteta erillistä uskontoa, vaan etiikkaa ja historiaa. Ja kas vanhemmat voivat vapaasti päättää itse, mistä ja millaista uskonnonopetusta he lapselleen hankkivat. Win Win
Minusta eettinen pohdiskelu ja elämän tarkoituksen pohtiminen kuuluvat kouluunkin jossain muodossa. Toki pääasiallinen lasten kasvatusvastuu on ja sen pitää olla kodeilla.
Ja tämäKIN toteutuisi paremmin, kun uskonnollinen opetus annetaan kodeissa. Etiikka, tuo yleismaalimallinen oppiaine ilman satuolentoja totta kai kuuluu yleissivistävään koulutukseen (tätähän on ehdotettu, mutta se ei jostain syystä käy, kun siinä ei puhuta Jeesuksesta todellisena henkilönä)
Valtion tehtävä se on siksi, että siitä on demokraattisesti päätetty ja vähemmistön oikeudet tosiaankin turvataan ET:llä.
Demokraattisesti, totta kai, ja sitähän tässä pyritään tekemään, että eduskunta toisin säätäsi. Vähemmistöt itse kun eivät katso oikeuksiensa toteutuvan ET:llä, näin katsovat vain EvLut jäsenet (eivätkä liberaalit niistäkään). Miten kristityn pitäisi toimia kun ilman oikeuksia oleva ihmisjoukko pyytää niiltä joilla on kaikki, edes osaa itselleen? Jeesushan jotain siitä opetti… mitähän se mahto olla…
Heh, ei uskonnonopetuksen tarkoitus lähtökohtaisestikaan ole turvata kirkon jäsenmääriä. Uskonnonopetuksen kannattamisen takana ovat ihan esimerkiksi vakaumukseen liittyvät syyt, halutaan, että koulussakin kerrotaan kristinuskon perusteista jne.
(jos ei olisi, kirkolla tuskin olisi mitään vastaan, että uskontoa opetettaisiin vasta kolmannelta luokalta)
Uskonnonopetuksen motiivit ovat ne, jotka sanotkin, kysehän onkin siitä, onko 75% enemmistön valta-asema sellainen, että se oikeuta vain heille kuuluvan uskonnon opettamisen yhteisillä varoilla?
Onko Valtiossa tasa-arvoisempaa se, että Valtiossa on kaksi eritysasemassa olevaa uskontokuntaa, vai se, että kaikki uskontokunnat ovat liikkeellä samoin oikeuksin ja mahdollisuuksin? (kouluopetushan on vain yksi etuoikeus EvLut ja Ortodokseille)
Hmm, en viitsisi mennä arvuuttelemaan, maksavatko kirkon jäsenet suhteessa vähemmän vai enemmän veroja kuin ei-jäsenet. Kuitenkin on niin, että suurin osa veronmaksajista on kirkon jäseniä. Sitten ei-jäsenet kustantavat jälkikasvulleen elämänkatsomustiedon opetusta.
Näinhän se ei ole. Kirkon jäsenet maksavat kirkollisveroa (jonka valtio kerää kirkon puolesta) mutta kaikki maksavat kunnalis ja valtion veroja, joista kustannetaan opetustoimi. ET opetusta ei ole järjestetty samassa suhteessa kun on ei kirkon jäseniä, eikä pidäkään olla, koska tällöin uskonnottomat saisivat erityisaseman.
Tavoitehan on, että Valtion toiminta on uskontoneutraalia, ketään suosimatta tai syrjimättä. Nyt suositaan, DeFacto, kahta uskontokuntaa lukuisilla eri tavoilla, joita tässäkin ketjussa on läpi käyty.
Kyse on yksinkertaistettuna siitä, halaako että kaikki ovat valtion edessä tasa-arvoisia vai eivät. JA jos eivät, niin sopii pohtia mikä on vastustuksen takana?
EvLut uskovat pelkäävät, oikeutetusti, uskovien määrän vähenemistä, eli rahan ja vallan menettämistä. He eivät usko omaan uskoonsa, siihen että ”Sana” riittäisi, vaan kirkon pitää saada yhteisöllisiä tukitoimia valtanansa pitämiseksi ja Jeesuksen lähetyskäskyn ulkoistamiseksi pois itseltään (muutenhan näiden erityisoikeuksien poistoa ei vastustettaisi.. toki Kirkko instituutiona puolustaa asemaansa, mutta sehän onkin eriasia kuin uskovat, jotka kirkon muodostava).
Tämä on helppoa niin kauan kun enemmistö kirkkoon kuuluu JOS kirkon jäsenet eivät halua edistää tasa-arvoa, vaan pitää kiinni omista erityisoikeuksistaan.