Tarinankertoja
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Huomioitavaa on myös se, että seurakuntien järjestämät palvelut ovat kunnille halvempia kuin kuntien itse toteuttamana. Johtuen siitä, että seurakunnat omistaa kiinteistöjä ja toiminta/henkilö on asiakasmaksuiltaan halvempaa, koska seurakunnille toiminnan tuottavuus ei kovin usein ole se pääasia.
Lähde tämmöselle laskelmalle?
Eli väite että organisaatiossa, jossa iso osa henkilökunnasta on palkattu vain puhumaan mukavia on tehokkaampi sosiaalityössä kuin organisaatio jossa kaikki on palkattu tekemään sosiaalityötä?
seurakuntien osuus yhteisöverojen tuotoista jakautuu moneen asiaan, missä kirkko hyödyttää kuntaansa. Kuten jo aikaisemmin sanoin, seurakuntien osuus sosiaalialan palvelujärjestelmästä on aika merkittävä, todellisuudessa yhteisöveron katkaiseminen tältä osin tarkoittaisi sitä että seurakunnat siirtyisi palvelusektorilta toiselle ja olisi verrattavissa 3. sektorin toimijoihin, tässä tapauksessa rahoitus edelleen tulisi kunnilta tai muilla keinoin.
Kirkon menoista 27% menee Jumalanpalveluksiin ym. höpötykseen, kirkon tiedotukseen 4%, musiikkiin 6%
Eli rahoista 37% menee huuhaa toimintana.
Lapsi ja nuorisotyöhön käytetään 32%, joka sinällään on hienoa, vaan hienompaa olisi liman rukoushetkiä leireillä ym. aivopesua lapsille.
Niitä yhteiskunnan hommia, eli Hautaustoimi ja kirkonkirjat kustantaa 13% menoista ja näissäkin Hautaustoimi tosiaan velottaa kiinteistökuluja ym. käsittämättömiä ylisummia.
Kirkot ja seurakunnat loppujen lopuksi tuo aika paljon kotikunnalleen vähän riippuen katsontakannasta. Esimerkiksi helsingissä turismin kannalta kiisattomasti kovimmat nähtävyydet on kirkkoja (mm. Tuomionkirkko, temppeliaukion kirkko ja Usbenskin katedraali).
Kaikki kunnia Kirkon arkkitehtonisille saavutuksille, mutta jos on aktiivikirkko, Kirkossa kävijät maksakoot ylläpidosta, muutoin jos on historiallisesti ja arkkitehtonisesti tärkeä, hoitakoon museovirasto.
Rakennukset eivät voi olla missään roolissa valtion osallistumiselle henkilöstökuluihin. Kyllä se ”kauppahalli” suojellaan siinä kuin kirkkokin, ja omistaja hoitaa asian kuntoon. Jos ei ole varoja, sitten tapauskohtaisesti valtio/kunta auttaa. Suoralla tuella, ilman että pyöritetään tällä rahalla jotain organisaatiota taustalla.
Seurakunnat tekee näitä hommia aikalailla non-profit pohjalta ja se mahdollistuu vain sillä, että takana on sitä rahaa.
37% kuluista menee jumalanpalveluksiin ym, entäs jos tämäKIN raha laitettaisiinkin sinne sosiaali- ja nuorisotyöhön? Olisiko enemmän vain vähemmän resursseja käytössä?
Myös kunnat ja 3. sektori pyörivät non-prfit kuviolla. Nykyaikaiset yhteiskunnaliset yritykset tulouttavat voittoaan yhteiskunnan palveluihin (Mänttä-Vilppulan terveyspalvelut uusimpana).
Ja nyt sitten käsi sydämelle, että onko kaikki tässä kiteytettynä koulun opetuksesta sellaista joka kuulostaa aivopesulta?
JOS DeFacto uskonnonopettajat olisivat uskonnottomia.. vaan eivät ole.
Entäs jos Uskontoa opetettaisiinkin osana historiaa.. käsi sydämelle, miksi Uskontojen opetus ei voisi olla osa historian opetusta?
No tietystikään siksi, että se vähentäisi uskovien määrä, kun raamatusta ei puhuttaisi 7 -vuotiaalle tositarinana, vaan vasta 3 luokkalaiselle osana historian jatkumoa todellisten tapahtumain osalta ja sen vaikutuksesta yhteiskuntiin ja historian kulkuun.
Miksi tämä ei käy? Miten se olisi epätasa-arvoista?
koulujen uskonnonopetus noin niinkuin arvopohjaltaan voisi tehdä ihan hyvää.
Miltä arvopohjalta? Taas kuuluu läpi se pullasta rusinat usko, jossa ei ole raamattua luettuna.
Tästä on keskustelut enemmänkin ”uskotko Jumalaan” ketjussa. EvLut kirkko on näppärästi häivyttänyt raamatun taustalle luoviessaan modernissa yhteiskunnassa, mutta kannattaa muistaa, että Kristinuskolla ei ole mitään muuta pohjaa, kuin sen ainoa ilmoitus jumalasta, Raamattu.
Se ei vain oikein sovi nykyaikaan suurimmalta osin ja ihmiset ovatkin keränneet kaikkea hyvää ja mukavaa Jeesuksen opetusten ympärille muista uskonnoista ja vaikka Gandhin puheista ja niputtaneet ne yhteen ”mun julmalaksi” joka siis on täysin itse keksitty sillisalaatti kaikesta kivasta ja hyvästä. Mortonin demoni estää sitten näkemästä tätä ilmiselvää ristiriitaa raamatussa kuvatun ja oman jumalan välillä.
(mutta tämä on jo eri ketjun aihepiiriä)
Kyllähän koulussa opetetaan paljon asioita joista moni voi olla ihan eri mieltä,
No ei opeteta. Turku paloi, se on fakta, Suomen toinen virallinen kieli on ruotsi, se on fakta, 1+1=2, se on fakta.
Ei ole kyse mielipiteestä, vaan uskosta.
Ja se pelkkä sana ei riitä, pitää olla laadukasta toimintaa ja kirkon rooli palveluiden tuottajana on täyttää ja tuoda lisää palveluita, joiden en usko selviävän sitä, että niistä tulisi asiakkailleen maksullisia.
Olette täysin vapaita keräämään jäsenmaksua ja toteuttamaan laadukasta toimintaa. Miksi minun pitäsi osallistua jumalanpalvelusten pitämiseen maksuttomina?
Saati jonkun muslimikebabyrittäjän osallistua lähikirkon ylläpitämiseen? Onko se oikeudenmukaista?
Onko se Kristillistä?
.