Sipilän mukaan julkisen sektorin säästöt kohdennetaan osittain yksityisen puolen työnantajan sosiaaliturvamaksujen alentamiseen. Eli käytännössä esim. sote-puolellahan tämä tarkoittaa, että yksityistäminen voimistuu, kun työntekijäkustannukset yksityisillä palveluntarjoajilla alenevat.
Ööö miksi? Kuntatyönantaja maksaa ihan samat maksut jotka nyt tippuvat.
Tämä on muuten sellainen asia, jota en hyväksy. Julkinen talous pyörii velaksi, ja kun velan oton hillitsemiseksi tehdään säästöjä, niin ne ohjataankin yksityisen puolen tukirahoiksi ja velkaa otetaankin enemmän kuin muuten tarvitsisi.
Voi vittu sentään, vetää vihaksi tämä puusilmäisyys.
Suomen kansantalouden vetävä voima on YKSITYINEN PUOLI. Se luo viennin, palkat, verotulot yms. Jos yksityisen puolen taloutta ei olisi, pitkällä tähtäimellä valtion tulot ovat NOLLA.
Miettikää nyt hetki kun heitätte näitä läppiä.
Ainoa asia joka Suomen nostaa tästä syvästä suosta on yrittäjät ja yritykset. Ne työllistävät ihmisiä, ne maksavat veroja, ne luovat talouden kasvua ja näiden tuloksena tulee julkiselle sektorille rahaa jota voidaan käyttää hyvinvointiyhteiskuntaa varten. Ilman yksityispuolta ei ole olemassa julkista puolta, yksityinen puoli rahoittaa julkisen.
Opetelkaa nyt ne perusteet.
Pamin Selin sanoi tilaisuuden jo päätyttyä ihan suoraan, että yleislakko saattaa olla tulossa jos mikään(hallituksen esityksessä) ei muutu.
Ei tule, kansalaisilla on kriisitietoutta ja viime vaalit kertoivat tämän. Sentimentti ei tue mitään yleislakkoa ja jos sellainen julistetaan niin se saattaa hyvin olla ay-liikkeen vallan murenemisen alkupiste. Tämän tietävät myös kaikki ay-liikkeessä, AKT:tä lukuunottamatta he osaavat kyllä lukea rivien välistä.
Muistaakseni Jhl:n puheenjohtaja kertoi, ettei tällä hallituksen esityksellä helpoteta vientiyritystemme kilpailukykyä ollenkaan ja väitti siitä syystä, ettei sillä ole kaavailtuja myönteisiä vaikutuksia työllisyyteen. Päinvastoin esitys hänen mukaansa lisäisi työttömyyttä useilla kymmenillä tuhansilla ihmisillä.
JHL:n puheenjohtaja puhui täyttä paskaa. Sama kaveri myös vastustaa kuntaliitosten 5v irtisanomissuojan purkamista, se kertoo kaiken olennaisen tämän pellehermannin lähtökohdista.
Kyllä nyt valitettavasti näyttää siltä, että tämä menee rähinöinniksi ja mahdollisesti hyvinkin laajaksi ja tuhoisaksi taistelemiseksi hallituksen toimia vastaan. Saas nähdä näkeekö tämä hallitus joulua, kuten joku toimittaja ehti jo päiviä sitten epäilemään.
Niin, toimittajia löytyy laidasta laitaan, ei kannata uskoa kaikkea mitä lehdistä lukee.
Hallituksen esityksessä oli paljon hyvääkin mukana, mutta kansan ostovoiman mekaaninen leikkaaminen heikentää Suomen kansantalouden tilaa. Deflatorisessa(kysyntä) lamassa, jossa Suomikin muun maailman kanssa on, ei kysynnän alentamisella ole muuta kuin tuhoava vaikutus.
Voi veljet sentään. 90-luvun alussa yritettiin yhteiskuntasopimusta mutta SAK kaatoi sen, seurauksena devalvaatio ja myöhemmin valuutan kelluttaminen. Tämä aiheutti paljon isomman ostovoiman leikkaantumisen kun nyt ehdotettu mutta koska yksinkertaiset puupäät näkivät palkkanauhassaan saman summan kuin aikaisemmin eivät tajunneet sitä. Tämä sinun "muu maailma" ei ole missään ihmeen deflatorisessa kysyntälamassa, tämä on vasemmiston käsien heiluttelua, maailmantalous puksuttaa kivassa keskimäärin 3% kasvussa ja Euroopassakin ainostaan Kreikka jää Suomes
Tämä on klassisissa talousteorioissa täysin hyväksytty fakta. Tämän todistaa EK:n itsensäkin nihkeä suhtautuminen 5% palkanleikkuuseen kevään ja kesän neuvotteluyritysten uutisoinnin mukaan.
Kukaan ei ole ehdottanut 5% palkanleikkuuta, se on ay:n ja vasemmiston propagandaa.
Woodoo-teoriat ovat sitten asia erikseen. Avainsana on vastasyklisyys, jota tulisi aina noudattaa.
Ei ole onnistunut Suomessa viimeisen 20v aikana. Sinänsä samaa mieltä.
Ruotsi ja Saksa noudattivat tätä jo vuosia sitten, joten nyt heillä neuvotellaan suurehkoista(2-4%) palkankorotuksista,
Ööö noudattivat jo vuosia sitten ja nyt neuvotellaan isoista korotuksista?
Paras ratkaisu olisikin jo kolme vuotta kestäneiden nollakorotus-sopimusten jatkaminen niin kauan, kunnes kilpailukyky on palautunut. Samalla tehtäisiin perusteellinen julkisen sektorin tehtävien uudelleenpriorisointi ja kaikki ylimääräinen läski leikattaisiin kylmästi pois. Tämäkin aiheuttaisi kysynnän supistumista, mutta se olisi rakenteellinen uudistus, joka mahdollistaisi turhan sääntelyn ja normien purkamisen sekä lopulta kokonaisveroasteen keventämisen, joka on sekä yrittäjien että palkansaajien näkökulmasta se kaikkein suurin kasvun haittatekijä.
Olemme sittenkin samalla linjalla! Lisätään vielä paikallinen sopiminen joka vapauttaa työpaikat TESsien rajoitteista.
Kaiken tämän jälkeen voitaisiin ottaa palkankorotuksissa Ruotsin malli, jossa korotukset sovitaan vientiteollisuuden ehdoilla. Näin kilpailukyky säilytetään tulevaisuudessakin.
Taas samalla linjalla.