Kun muun maailman talous tuskailaa inflaatiossa, niin Kiinan taulos on ajautumassa deflaatioon, eli hintojen laskuun.
Pääanalyytikko: Kiina suistuu deflaatioon
Kiinan taloudella on mennyt heikosti koronan jälkeen. Ongelmia aiheuttavat maan kiinteistösektori, viennin takkuaminen sekä kulutuksen väheneminen.www.kauppalehti.fi
Muut kommunistiset maat + Venäjä, Iran + sotilasjunttavaltiot?Kiinan vienti putosi heinäkuussa yli 14% ja tuonti yli 12%. Kuka uskoo Kiinan kommunistisen puolueen ilmoittamia lukuja 5-6% talouskasvusta?
Halla-aho avasi presinttikampanjansa vaatimalla irtautumista Kiinan määräävästä asemasta. Ajatuskin on tuhoon tuomittu ja mahdoton toteuttaa. Persuja lainatakseni, Suomen ei pidä olla etulinjassa, meillä ei ole varaa siihen.
Se onkin ihan samaa puhetta mutta eroaa silti mainitsemistasi esimerkeistä. En itse näe Kiinaa niin suurena uhkana kuin Trump. Tai kuin Venäjä on Suomelle. Tai kuin ilmastonmuutos on koko planeetalle. Ei ole myöskään olemassa maailmanlaajuista ymmärrystä Kiinan uhasta niin kuin ilmastonmuutoksesta on. Kiina uhkaa USAn määräävää asemaa joka on jatkunut vuosikymmenet. Valitettavasti Kiinalle ei ole olemassa vaihtoehtoa ja siksi taistelu Kiinaa vastaan on taistelua tuulimyllyjä vastaan. Paluuta 2000 luvulle kun ei ole, paluuta maailmaan jossa teknologia tarkoittaa mekaanisia laitteita ja fossiilisilla käyviä koneita. Ei Suomen pidä liittoutua Kiinan kanssa mutta ei myöskään käyttäytyä kuin vihollinen.Kuulostaa samalta puheelta kuin aiemmin Suomen NATO-jäsenyys tai ilmastonmuutostoimet. Meillä ei ole niihin varaa... Ajatus Kiinasta irtaantumiseen ei ole suinkaan tuhoon tuomittu vaan välttämätön. EU ja USA ovat laittaneet irtaantumistoimiin vauhtia ja Kiinan vaikutusta tullaan pienentämään. Aivan välttämätöntä, muuten Kiina mm. pääsee liian vahvaan asemaan länsimaissa ja pystyy vaikuttamaan poliittisesti.
Se onkin ihan samaa puhetta mutta eroaa silti mainitsemistasi esimerkeistä. En itse näe Kiinaa niin suurena uhkana kuin Trump. Tai kuin Venäjä on Suomelle. Tai kuin ilmastonmuutos on koko planeetalle. Ei ole myöskään olemassa maailmanlaajuista ymmärrystä Kiinan uhasta niin kuin ilmastonmuutoksesta on. Kiina uhkaa USAn määräävää asemaa joka on jatkunut vuosikymmenet. Valitettavasti Kiinalle ei ole olemassa vaihtoehtoa ja siksi taistelu Kiinaa vastaan on taistelua tuulimyllyjä vastaan. Paluuta 2000 luvulle kun ei ole, paluuta maailmaan jossa teknologia tarkoittaa mekaanisia laitteita ja fossiilisilla käyviä koneita. Ei Suomen pidä liittoutua Kiinan kanssa mutta ei myöskään käyttäytyä kuin vihollinen.
Sanoit aiemmin. että Kiinasta irtautuminen on välttämätöntä. Vastasin siihen että se on mahdotonta. "Länsimainen rintama" tuplasi tuonnin Kiinasta vuosina 2018-2022. En usko että Suomi siitä lipeää. Länsimaiden taloudet, aivan kuten Kiinankin talous, ovat riippuvaisia keskinäisestä kaupasta. Mahdollinen Kiinan uhka on liian suuri hinta talouskasvun pysäyttämiselle. On helppo sanoa että irtaudutaan Kiinasta mutta kun pitäisi itse luopua jostain alkaa vastustus.Ei Suomen tule livetä länsimaisesta rintamasta.
Sanoit aiemmin. että Kiinasta irtautuminen on välttämätöntä. Vastasin siihen että se on mahdotonta. "Länsimainen rintama" tuplasi tuonnin Kiinasta vuosina 2018-2022. En usko että Suomi siitä lipeää. Länsimaiden taloudet, aivan kuten Kiinankin talous, ovat riippuvaisia keskinäisestä kaupasta. Mahdollinen Kiinan uhka on liian suuri hinta talouskasvun pysäyttämiselle. On helppo sanoa että irtaudutaan Kiinasta mutta kun pitäisi itse luopua jostain alkaa vastustus.
Siirtymäaika on vuoden 2025 loppuun asti. CBAM-päästöoikeuksia tulee ostaa alkaen 1.1.2026. Tulli on antanut ymmärtää, että lupa kyllä myönnetään kunhan raportointi on siirtymäaikana kunnossa. Toivottavasti tämä on toivotun käypä keino Kiinan energiamurroksen vauhdittamiseen. Ydinvoimaahan rakentavat vauhdilla.EU:hun on tulossa uusi hiilirajamekanismi CBAM. (Carbon Border Adjustment Mechanism)
Siirtymäaika on vuoden 2024 loppuun asti. Siitä eteenpäin yritykset tarvitsevat toimiluvan.
Hiilirajamekanismi on EU:n uusi väline ehkäistä hiilivuotoa eli päästöjen ohjautumista EU:n ulkopuolelle. Mekanismia sovelletaan tiettyihin EU:n asetuksessa määriteltyihin tavaroihin. Kun näitä tavaroita tuodaan EU:n ulkopuolelta EU:n tullialueelle, maahantuojan on maksettava hiilimaksua, jonka määrä perustuu tavaroiden valmistuksessa syntyneisiin päästöihin.
Kiinassa suurin osa tehtaista käyttää voimanlähteenä kivihiiltä ja tämä tulee puraisemaan juuri tuonne. Ehkä epä-patrioottinen Fiskarskin siirtää tuotantoaan pois Kiinasta. Tällä hetkellä noin 99% Fiskarsin romusta tehdään kiinassa.
My bad. Näppäilyvirhe. Korjasin tekstiin.Siirtymäaika on vuoden 2025 loppuun asti. CBAM-päästöoikeuksia tulee ostaa alkaen 1.1.2026.
Tämähän tulee tapahtumaan joka tapauksessa. Siinä mitataankin koko homman hampaat, että saadaanko kusettaminen pidettyä järkevissä rajoissa. Jonkun verran sitä tapahtuu aina, mutta tapahtuuko liikaa?Siirtymäaika on vuoden 2025 loppuun asti. CBAM-päästöoikeuksia tulee ostaa alkaen 1.1.2026. Tulli on antanut ymmärtää, että lupa kyllä myönnetään kunhan raportointi on siirtymäaikana kunnossa. Toivottavasti tämä on toivotun käypä keino Kiinan energiamurroksen vauhdittamiseen. Ydinvoimaahan rakentavat vauhdilla.
Toisaalta, kun kinkkien kanssa on touhunnut, on tässä vielä sekin vaihtoehto, että sähkönmyyjä todistaa myyvänsä tehtaaseen ydinsähköä tai vaikka tuulisähköä, mutta todellisuus on jotain muuta. On valitettavasti ihan mahdollista, että luodaan raskas raportointihimmeli, joka aiheuttaa Kiinan päässä kilpailun siitä, kuka saa ostettua parhaat todistukset matalimpien CO2-päästöjen näyttämiseksi.
Ja näkeekö Kiina tämän omana keinonaan prässätä ydinvoiman lisärakentamista entistä nopeammaksi. Kyllä sielläkin on poliittinen tahtotila vähentää kivihiilen käyttöä.Tämähän tulee tapahtumaan joka tapauksessa. Siinä mitataankin koko homman hampaat, että saadaanko kusettaminen pidettyä järkevissä rajoissa. Jonkun verran sitä tapahtuu aina, mutta tapahtuuko liikaa?
Tästä taas nähdään, että Kiina ei unohda (omasta mielestään) kokemiaan vääryyksiä.Kiina vaivihkaisesti kertoo aluevaatimuksistaan:
Kiina suututti Intian, Filippiinit ja Malesian uusilla kartoillaan – myös osa Venäjää merkitty Kiinalle kuuluvaksi
Kiina on onnistunut suututtamaan joukon naapureitaan uudella virallisella kartallaan. Edes Venäjä ei ole säästynyt Kiinan aluevaatimuksilta.yle.fi
Tällä Kiina on suututtanut mm. Intian, Venäjän reaktio ei ole tiedossa. Kiinnostavaa tietysti on se, että nämä kolme ovat BRICS-maita, "Kiina ja kaverit".
Kiina vaivihkaisesti kertoo aluevaatimuksistaan:
Kiina suututti Intian, Filippiinit ja Malesian uusilla kartoillaan – myös osa Venäjää merkitty Kiinalle kuuluvaksi
Kiina on onnistunut suututtamaan joukon naapureitaan uudella virallisella kartallaan. Edes Venäjä ei ole säästynyt Kiinan aluevaatimuksilta.yle.fi
Tällä Kiina on suututtanut mm. Intian, Venäjän reaktio ei ole tiedossa. Kiinnostavaa tietysti on se, että nämä kolme ovat BRICS-maita, "Kiina ja kaverit".
Onko tästä jossain tarkempaa tietoa?Aina niin ystävällinen ja taka-ajatukseton takapihan jättiläinen laittaa tosissaan tuulemaan cross-border data transfer -tiukennuksiensa kanssa. Ilmeisesti melkein kaikki länsimaiset Kiinassa toimivat yritykset ovat ällikällä lyötyjä, kun tietovaateet hallitukselta ovat aivan päättömän laajat ja menevät hyvin arveluttaviin yksityiskohtiin.
Kevyellä googlauksella löytyi äkkiseltään muutama viimeaikainen artikkeli aiheesta. Varsin saman sisältöisiä kyllä ja kertovat asiasta yleisellä tasolla, mutta tässä jokunen esimerkki:Onko tästä jossain tarkempaa tietoa?